lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-01-2011, 23:39   #1
ducool2001
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2011
Location: BUCURESTI
Posts: 1,169
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ducool2001 Send a message via Skype™ to ducool2001
Default probleme oc sandy bridge

Salut.Sun nou prin zona,nu insa si in ale overclock-ului. Pasionat,dar departe de a fi maniac, am un 2600k si un ud7,memorii a-data xtreme series 2000mhz.
Cred ca astea sunt toate detaliile importante. Problema este ca nu ma descurc sa fa oc la 2600k, am obtinut 4500 Mhz cu 1,395 stabil(e prea mare voltajul?). In rest am mai incercat si am obtinut cat de cat si mai sus(adica un 5000Mhz cu 1,565).
De ce am deschis un thread? Pt a cere ajutorul oamenilor care au mult mai multa experienta in ale oc-ului. ce parametrii trebuie sa gadil si de ce tebuie sa tin cont.
Multam fain
ducool2001 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2011, 23:45   #2
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,336
Mentioned: 99 Post(s)




Default

Pai daca zici ca ai obtinut 4500 cu 1,4 inseamna ca nu ai un procesor prea grozav...Si cum pe platforma asta noua cam totul depinde de procesor si multiplicator tragi concluziile singur...Overclockingul devine straight-forward,pui multi,dai voltaj,testezi,merge scazi voltajul,nu merge adaugi...
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2011, 23:47   #3
ducool2001
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2011
Location: BUCURESTI
Posts: 1,169
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ducool2001 Send a message via Skype™ to ducool2001
Default

eu intrebam daca in afara de multiplicator si voltaj mai trebuie sa umblu si la altceva
4500 cu toate corurile. in plus,am citit pe un forum, procesor cu acelasi batch dus in 5188 Mhz
Multam
ducool2001 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2011, 23:52   #4
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,336
Mentioned: 99 Post(s)




Default

Daca e din acelasi batch nu inseamna ca merge si la fel Poti sa te joci cu QPI,mai plusezi un pic la PCH,PLL...Dar in principiu tot ce conteaza e sa ai activata optiunea Internal PLL Voltage si voltaj in procesor
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2011, 23:52   #5
jok3r4u
Senior Member
 
jok3r4u's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Timisoara.
Posts: 790
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to jok3r4u
Default

pai depinde ce voltaj ii dai tu, dai doar in vcore?
jok3r4u is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2011, 00:02   #6
ducool2001
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2011
Location: BUCURESTI
Posts: 1,169
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ducool2001 Send a message via Skype™ to ducool2001
Default

pai de-asta am deschis thread
ca altceva nu stiu sa dau
help
ducool2001 is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2011, 08:11   #7
ducool2001
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2011
Location: BUCURESTI
Posts: 1,169
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ducool2001 Send a message via Skype™ to ducool2001
Default

am reusit aseara sa-l stabilizez la 4.5 cu 1.35 voltaj, jucandu-ma cu qpi si pch.
daca ma poate ajuta cineva cu ceva sugestii de valori la astea,multumesc anticipat
ducool2001 is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2011, 14:33   #8
GENiEBEN
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,673
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

daca te-ai oprit la 4.5 nu ai bios cu PLL fix cel mai probabil!
cauta-ti aici: http://hwbot.org/forum/showthread.ph...532#post102532
GENiEBEN is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2011, 20:20   #9
DIA
Member
 
DIA's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bruxelles
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu il tin pe al meu la 4,6 Ghz. Am umblat doar la multiplicator, voltajul l-am lasat pe auto si sta la 1,368V. Daca il pun pe manual si ii dau o valoare chiar mai mare de 1,368 imi crapa, ecran albastru.
Nu l-as lasa pe auto, as mai putea umbla pe undeva?
Ms
DIA is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2011, 21:17   #10
MIss1Le
Ancient friend
 
MIss1Le's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bucuresti City
Posts: 730
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to MIss1Le
Default

MAi fratilor , din cate sisteme vad pe la garnatii, pe SB e un fel de n-ar mai fi. Pica si daca le tii la 4,5 cu voltaj cat mai mic. Zilele trecute vorbeam cu cineva il tine la 4,7 daily use si i-a crapat , azi la fel 4,5 daily use si dus a fost.
MIss1Le is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sandy Bridge challenge poparamiro Overclocking & benchmarking 211 03-08-2011 17:56
Sandy Bridge Partea a II-a Mainstream with an attitude Monstru Articole 18 06-01-2011 20:20
Sfat Rampage III Ex + i7-930 sau astept Sandy Bridge Lekritze Cutia de sub birou 13 28-12-2010 10:35
Intel Sandy Bridge - primele rezultate Micutzu Stiri 23 21-06-2010 22:23

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,901
Posts: 609,424
Total Online: 316

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by Kspic
- by ibm390s
- by gogusrl
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.