lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-05-2014, 21:38   #1
eXecu7or
Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 229
Mentioned: 1 Post(s)


Default [email protected] instabil la 1333 dar stabil la 1066

Salut,

Am urmatoarea configurate:

2600K / AsRock z68 pro 3 bios L2.16A / 2x4GB patriot 1600L (XMP 9-9-9-24 @ 1600) / Megahalems rev c

Config este stabila la 4Ghz cu urmatoarele setari:

-vcore offset +0,25 / turbo offset +0,27
-load calibration LVL 3 - in load vcore este 1,328-1,336

-memorile la 1066 cu setari pe auto (cpu z values: 7-7-7-20-1T)

-voltaje (bios settings)
ram - 1,545V - pus de mine
VTT - auto - valoare din bios -1,057V
PCH - auto - valoare din bios - 1,059V
CPU PLL - auto - valoare din bios - 1,794V
VCCSA - auto - valoare din bios 0,925V
IGPU - fixed - 1,250V (setarea venita din bios pe valoarea asta)

internal PLL over voltage - auto


Cu setarile de mai sus, 4GHZ stabil (1h OCCT) si 66-67 temperatura

Daca urc memorile la 1333 + dram voltage la 1.65, restul setarilor identice, cpu intra in throtling relativ repede, viteza scade la 1600 in timpul testului OCCT. Temperatura nu sare de 70 cu setarile astea.

ma intereseaza sa obtin un oc stabil 24/7 la 4 GHZ cu memorile la 1333 eventual pe 9-9-9-24 1T

ceva sugestii pentru stabilitatea?
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2014, 23:11   #2
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,090
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Memoriile ar trebui sa mearga la 1600 fara probleme zic eu. CPU PLL pune-l pe la 1,6, mai scazi din temeperatura asa. Eventual daca nu e stabil il urci putin.
Pt RAM care este voltajul de care are nevoie pt XMP? Banuiesc ca 1.65V, nu? Incearca sa pui si restul voltajelor pe manual, poate o ia razna vreunul dintre ele. VTT si VCCSA nu cred ca e nevoie sa depaseasca 1-1.05 V. Poti incepe cu 0.9 V si mai cresti daca nu e stabil.

Eventual sa nu fie vreun modul de RAM cu probleme, pune RAMii la 1,67 V, 1600 CL 9-9-9-24-2T si da-i cu memtest.

Chestiile astea fa-le pe rand, nu toate o data.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 01:29   #3
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,310
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Default

Scade voltaju la proc, max 1.3V, pentru 4ghz ajunge si 1.2V.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 23:42   #4
eXecu7or
Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 229
Mentioned: 1 Post(s)


Default

am tot incercat variante, si sistemul e stabil in prime95 dar tot da rateuri in occt si din cand in cand agata la boot pe mesajul de dectat CPU (am dezactivat logo animat la windows 7).

Mai intorc niste voltaje pe dos, si vedem
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2014, 02:30   #5
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: la bloc
Posts: 5,710
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

OCCT tot prime e, vezi să ai ultima versiune de prime, cea care suportă AVX.
__________________
Steve-o is online now   Reply With Quote
Old 09-05-2014, 17:47   #6
eXecu7or
Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 229
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Hang-ul de la boot defapt e un delay care apare din cand in cand.
Pare a fi legat de Intel RST si raid 0.

Sistemul e stabil la 4GHz cu 1333 la ram si cu +0.005 offset.

Acum, 4.5GHz.
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2014, 20:26   #7
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,540
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si la raid10 apare acel lag nesuferit (cu toate ca serviciul RST este serviciu delayed).

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	677
Size:	362.4 KB
ID:	43628  
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2014, 10:26   #8
eXecu7or
Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 229
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Pe sistemul meu se mainfesta in animatia cu logo windows...

Dar, dupa cum spuneam, nu e tot timpul. Pare mai frecvent dupa ce operez modificari in bios.

Initial, aveam impresia ca ingheta sistemul.

Sistemul e stabil la 4.3 (doua ture de 1h cu occt) si voltaj 1.31.

Voi da voltajul mai jos sa vad daca e in continuare stabil.
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2014, 14:38   #9
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Am avut si eu placa asta si pot sa iti spun ca LLC e muci. Tre sa stai cu LLC pe valoarea 2.

Uite setarile optime pe care le-am gasit pentru placa ta de baza cu un i5 2500k la fel de flamand ca si procul tau.

Quote:
Perfect stabil cu Prime95 AVX cu aceleasi setari in BIOS. LLC setat pe 2 urca putin voltajul in Load pana la [email protected] dar este perfect stabil sistemul cu voltaj default (+0.005v pentru stabilitate la Offset si +0.004v la Turbo Voltage)

Setari:
Host Clock Override (BCLK): 100.0 MHz
Spread Spectrum: Disabled (nu mai ai fluctuatia 99.8-100)
Additional Turbo Voltage: +0.004v (asta il modificam mai tarziu dupa ce gasim freq max cu stock)
CPU Core Voltage: Offset Mode
Offset Voltage: +0.005v
Core Current Limit: Max
Long Duration Power Limit: Max (ca sa obtii limita maxima scrii 10000 si sare singur la maxim)
Long Duration Maintained: Auto
Short Duration Power Limit: Max (ca sa obtii limita maxima scrii 10000 si sare singur la maxim)
Primary Plane Current Limit: Max (ca sa obtii limita maxima scrii 10000 si sare singur la maxim)
Secondary Plane Current Limit: Max (ca sa obtii limita maxima scrii 10000 si sare singur la maxim)
CPU Load-Line Calibration: Level 2 sau Level 3 (care ofera cea mai apropiata valoare in CPU-Z fata de vcore setat)
VTT Voltage (VCCIO): 1.2v (am 12GB RAM in sistem - 2*4+2*2) ca sa nu stresez inutil IMC. Un plus de stabilitate. AICI TU SA LASI PE AUTO!!!
PCH Voltage: Auto
PU PLL Voltage (VCCPLL): Auto

Incepi de la 33X cu setarile de mai sus pana gasesti maximul stabil.
Stabil insemnand 10 min Prime AVX Large FFT.
In caz de Pass, +1 la Multi.
In caz de Fail -1 la Multi.
Daca ai scazut -1 si e Pass atunci marim cu 1 valoare in sus Additional Turbo Voltage si verificam iar cu Prime AVX
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2014, 21:49   #10
eXecu7or
Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 229
Mentioned: 1 Post(s)


Default

4300 stabil cu setarile de mai sus, 10x Enzo.

Additional Turbo Voltage: +0.004v
CPU Core Voltage: Offset Mode
Offset Voltage: +0.005v
Core Current Limit: Max

Ceva sugestii vis a vis de voltaje (dat mai jos)? E ok 4.3, atat timp cat sunt la limita inferioara pentru voltaje.

cpu z raporteaza vcore la 1.352 in full load
VTT 1.057
VCCSA 0.925
PCH 1.059
PLL 1.794
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2014, 22:59   #11
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,090
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vezi daca merge PLL mai mic. Si poate chiar si VTT-ul.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2014, 15:58   #12
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

VTT e default la 1.057!
PLL e default la 1.8 dar poti scoate temp mai bune cu cateva grade daca reusesti sa il scazi mai jos pe la 1.72 gen. Ai un proc nesimtit la voltaje. Daca ai doar 0.05 la offset inseamna ca ceva nu e bine cu LLC. Incearca sa il cobori la 3 LLC si vezi cum stai cu voltajul.
Pune CoreTemp si vezi stock voltage ce VID iti arata. Sa pui un print cu stock voltage sa ma holbez si eu.
Ma bucur ca te-am putut ajuta.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2014, 22:09   #13
eXecu7or
Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 229
Mentioned: 1 Post(s)


Default

http://imgur.com/a/GVRPF

LLC: 3, voltajele pe default, fara offset.

latest bios.
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2014, 23:21   #14
eXecu7or
Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 229
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Uitandu-ma la core temp, se intampla urmatoarele pe stock voltages si ll3.

Procul urca la 118W consum si 4.3Ghz dupa care scade imediat la 30W. Si tot asa.

Temperatura nu atinge 80 (Tmax=79).

Totul ruland prime95 smallfft

LE: cu LLC 2, voltajul e stabil in max load, desi cam mare: 1.3661
LL2: cu LLC 2 si voltajul *fixed* la 1.250 (+0.027 turbo), voltajul raportat de core temp ajunge la 1.3711. What am I missing here?

Last edited by eXecu7or; 26-05-2014 at 23:36.
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2014, 16:31   #15
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Man, tu nu ai inteles ce ti-am cerut eu. Vroiam sa dai la valorile stock - fara OC dar intai faci save OC profile in BIOS ca sa poti da load la el cand ai nevoie. Vrau sa vad ce voltaj de pornire are CPU-ul tau, in conditiile in care NU AI OC facut. Sa cauti C-states sa fie Disabled si EIST la fel (pentru print-screen).
Ce spui tu de consum e din cauza C1 states si EIST - adica power savings. E bine sa le ai activate pentru daily use pentru ca nu mai papa atat curent PC-ul si nu sta tot timpul in frecv maxima.

PS: Stresul maxim pe procesoarele de la i7 920 incoace este cu Large FFT, nicidecum cu Small FFT. Incearca sa cauti un cooler mai de doamne ajuta pentru ca tu esti la limita cu temperaturile si s-ar putea sa pui in cap procesorul ala.
Un minim pentru tine ar fi FZ120.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2014, 22:06   #16
eXecu7or
Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 229
Mentioned: 1 Post(s)


Default

1.2209

Megahalems rev. C instalat de ceva vreme (cel putin 18 luni)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CoreTemp-Scr.png
Views:	309
Size:	40.9 KB
ID:	43931  
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2014, 02:30   #17
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Ceva nu e bine, sunt prea mari temperaturile pentru un Megahalems sau ai un ambient demn de Sahara.
Sa incerci sa te joci cu PLL sa il scazi pana pe langa 1.7 si ia si tu o pasta buna ca sa schimbi ce ai acum intre CPU si cooler. Anyway VID e destul de maricel. Asta e, nu avem toti noroc de procesoare care ruleaza la 1.05v stock.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 13:10   #18
eXecu7or
Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 229
Mentioned: 1 Post(s)


Default

am scapat si de proc si de pb... asrock... never again.
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2016, 01:07   #19
Dreamcatcher
Senior Member
 
Dreamcatcher's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 501
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Bogd4n View Post
Memoriile ar trebui sa mearga la 1600 fara probleme zic eu. CPU PLL pune-l pe la 1,6, mai scazi din temeperatura asa. Eventual daca nu e stabil il urci putin.
Pt RAM care este voltajul de care are nevoie pt XMP? Banuiesc ca 1.65V, nu? Incearca sa pui si restul voltajelor pe manual, poate o ia razna vreunul dintre ele. VTT si VCCSA nu cred ca e nevoie sa depaseasca 1-1.05 V. Poti incepe cu 0.9 V si mai cresti daca nu e stabil.

Eventual sa nu fie vreun modul de RAM cu probleme, pune RAMii la 1,67 V, 1600 CL 9-9-9-24-2T si da-i cu memtest.

Chestiile astea fa-le pe rand, nu toate o data.
Am dat de thread-ul asta si am zis sa-l reinvii pentru a nu mai deschide altul nou.Vad un exemplar de 2600K foarte prost ceea ce ar trebui sa fie totusi teoretic mai bun in voltaje decat un 2600 reusit.

Am un 2600 fara K, pe Gigabyte Z68AP-D3 si 2x4Gb HyperX Predator 1866.

Dupa cateva ore de bibileala am reusit 1.164 pentru 3.9, dar in prime95/cinebench etc. sta 1.152 pentru 3811MHz pe toate celelalte core-uri, de la 1.248V cat este stock la 3.5GHz all cores!

Am setat -0.170V la Dynamic Vcore,LLC lasat pe auto, PLL 1.520 de la 1.800V,ramul este setat pe Xtreme la 1866 si enhaced la procesor,VTT la 0.960(mai jos crapa).

Acum intreb daca este un exemplar bun si daca il pot tine asa in daily use pe coolerul stock sub MX-4 dupa 20 de minute de prime95 la un ambient groaznic de 28 grade?!

Last edited by Dreamcatcher; 19-09-2016 at 01:09.
Dreamcatcher is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2016, 01:12   #20
Dreamcatcher
Senior Member
 
Dreamcatcher's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 501
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
VTT e default la 1.057!
PLL e default la 1.8 dar poti scoate temp mai bune cu cateva grade daca reusesti sa il scazi mai jos pe la 1.72 gen. Ai un proc nesimtit la voltaje. Daca ai doar 0.05 la offset inseamna ca ceva nu e bine cu LLC. Incearca sa il cobori la 3 LLC si vezi cum stai cu voltajul.
Pune CoreTemp si vezi stock voltage ce VID iti arata. Sa pui un print cu stock voltage sa ma holbez si eu.
Ma bucur ca te-am putut ajuta.
Asta-i imaginea cu temperaturi/voltaje,frecvente, am uitat sa uploadez!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	testprim95low.png
Views:	167
Size:	188.2 KB
ID:	55279  
Dreamcatcher is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[email protected] = [email protected] idragos15 Overclocking & benchmarking 16 21-07-2013 11:05
i7 2600K nu vrea la ram mai mult de 1066 mhz [Wanted] Procesoare si chipseturi 17 17-12-2011 10:07
Help, sistem instabil Trance Overclocking & benchmarking 22 10-09-2010 16:38

 
Forum Stats
Members: 7,692
Threads: 18,783
Posts: 582,885
Total Online: 536

Newest Member: Alexander89

Latest Threads
- by wolly
- by Gabi76

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 16:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.