lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-12-2018, 14:43   #41
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,515
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Repet, pentru abonament fiberlink de 1GB ai router/ont-ul gratis de la RDS, si e bunicel daca-l ceri in cazul in care nu l-ai primit deja, era unul negru parca.
Problema e sigur de la cablu sau ceva negociere proasta in functie de portul folosit, oricum trebuie sunat la ei pentru o verificare.
Daca ai un echipament GBT in casa testeaza cablul acela pe el si vezi daca negociaza in 1000.

Acele echipamente huawei pe alb cu 2 antene mici dual band sau single band chiar daca au 4 porturi portul 4 nu e disponibil pt folosit by default fiindca il foloseste RDS_ul pentru mod bridge, deci in realitate ai doar 3 porturi gigabit 1, 2 si 3, am vazut cazuri in care portul 3 negocia doar pe 100 daca erau toate 3 populate so.... in realitate te bazezi doar pe portul 1 si apoi 2 pentru viteze gigabit.

Spune modelul sau pune o poza cu echipamentul aici.

Last edited by agarici cu pedale; 03-12-2018 at 14:49.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 15:17   #42
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Repet, pentru abonament fiberlink de 1GB ai router/ont-ul gratis de la RDS, si e bunicel daca-l ceri in cazul in care nu l-ai primit deja, era unul negru parca.
Problema e sigur de la cablu sau ceva negociere proasta in functie de portul folosit, oricum trebuie sunat la ei pentru o verificare.
Daca ai un echipament GBT in casa testeaza cablul acela pe el si vezi daca negociaza in 1000.

Acele echipamente huawei pe alb cu 2 antene mici dual band sau single band chiar daca au 4 porturi portul 4 nu e disponibil pt folosit by default fiindca il foloseste RDS_ul pentru mod bridge, deci in realitate ai doar 3 porturi gigabit 1, 2 si 3, am vazut cazuri in care portul 3 negocia doar pe 100 daca erau toate 3 populate so.... in realitate te bazezi doar pe portul 1 si apoi 2 pentru viteze gigabit.

Spune modelul sau pune o poza cu echipamentul aici.
Huawei HG8247H
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 15:22   #43
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,870
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

Suna la rds mai intai si vezi ce zic.
Eu am patit cu placa integrata de pe gigabyte z97 gaming 5 sa cada de la 1000 la 100mbps. De juma' de an folosesc o placa de retea pe usb 3.0
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 16:10   #44
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,535
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu



Default

Posibil de la cablu, posibil de la RDS, intre timp poti verifica: network connections - click dreapta pe placa de retea - properties - configure - advanced - speed and duplex
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	network device.JPG
Views:	132
Size:	55.6 KB
ID:	64669  
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Mellanox ConnectX-2 10Gb, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, Proxmox
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 16:20   #45
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Pirat View Post
Posibil de la cablu, posibil de la RDS, intre timp poti verifica: network connections - click dreapta pe placa de retea - properties - configure - advanced - speed and duplex
Este la 1.0 Gbps Full duplex
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 17:48   #46
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 876
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

Atunci daca zici ca ai incercat 3 cabluri diferite, considerand ca nu ai cumparat ultimele mizerii si ca nu au fost mufate aiurea, problema e din echipamentul lor...

Mai poti incerca cu alt desktop/laptop, dar eu n-am pomenit sa se strice o placa de retea sa mearga doar 100mbit




Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 18:45   #47
cristispot
Ancient friend
 
cristispot's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: bucuresti
Posts: 1,069
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Repet, pentru abonament fiberlink de 1GB ai router/ont-ul gratis de la RDS, si e bunicel daca-l ceri in cazul in care nu l-ai primit deja, era unul negru parca.

Cel de care zici tu este router Kaon si costa 5 lei pe luna chiria, nu este gratis.

Eu cat timp am avut pe cel alb si atat, imi merge giga lan pe el, dar nu si pe wifi. apoi am cerut pe cel negru, am setat huawei-ul in bridge( sunand la ei; mi-a luat vreo 3 incercari pana au reusit) si apoi din huawei tras cablu in router negru kaon.

acum merge la fel ca inainte pe cablu dar viteze muuult mai mari pe wifi.

ideal ar fi ca op sa incerce cu un alt pc/laptop sa vada daca face la fel, pe acelasi cablu.
cristispot is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 19:25   #48
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by cristispot View Post
Cel de care zici tu este router Kaon si costa 5 lei pe luna chiria, nu este gratis.

Eu cat timp am avut pe cel alb si atat, imi merge giga lan pe el, dar nu si pe wifi. apoi am cerut pe cel negru, am setat huawei-ul in bridge( sunand la ei; mi-a luat vreo 3 incercari pana au reusit) si apoi din huawei tras cablu in router negru kaon.

acum merge la fel ca inainte pe cablu dar viteze muuult mai mari pe wifi.

ideal ar fi ca op sa incerce cu un alt pc/laptop sa vada daca face la fel, pe acelasi cablu.
N-am alt PC sau laptop in casa, si nu am de unde sa fac rost.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 20:22   #49
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,128
Mentioned: 632 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dar ceva prieteni cu laptop nu ai?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 20:25   #50
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Dar ceva prieteni cu laptop nu ai?
Nu
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 20:44   #51
s1lviu
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 208
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

RDS fiberlink 1000, Huawei HG8247H, un DFI vechi de peste 10 ani cu o placa de retea Realtek integrata la fel de veche = 900+mbps download si 490mbps upload, adica fix cum trebuie.

Mie greu sa cred ca o placa de retea Realtek din zilele noastre nu poate la fel.

Verifica cabluri, reinstaleaza windows etc. nu da 1000 lei aiurea.
s1lviu is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 21:04   #52
crabu
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bucuresti
Posts: 106
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to crabu
Default

Inceraca sa dai un hard reset la ont, daca nu merge dupa suni la ei si zici ca ai nevoie sa vina sa iti verifice reteaua te costa 10 lei. Am patit si eu la fel de 2 ori si s-a rezolvat cu un hard restet la ont.
__________________
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
crabu is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 21:12   #53
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by s1lviu View Post
RDS fiberlink 1000, Huawei HG8247H, un DFI vechi de peste 10 ani cu o placa de retea Realtek integrata la fel de veche = 900+mbps download si 490mbps upload, adica fix cum trebuie.

Mie greu sa cred ca o placa de retea Realtek din zilele noastre nu poate la fel.

Verifica cabluri, reinstaleaza windows etc. nu da 1000 lei aiurea.
Facut de mai multe ori, tot nimic.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 21:13   #54
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by crabu View Post
Inceraca sa dai un hard reset la ont, daca nu merge dupa suni la ei si zici ca ai nevoie sa vina sa iti verifice reteaua te costa 10 lei. Am patit si eu la fel de 2 ori si s-a rezolvat cu un hard restet la ont.
Cum fac asta?
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 21:33   #55
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,333
Mentioned: 661 Post(s)

PC-ul meu



Default

Īl scoți din priză. Mie dacă īmi e lene să mă duc după el las jos siguranțele din panou.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 22:00   #56
crabu
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bucuresti
Posts: 106
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to crabu
Default

Hard reset nu inseamna sa il scoti din priza. Uite aici. Sa ai datele de conectare la indemana. Dar oricum ai primit deja cel mai important sfat .... suna la RDS si cere sa vina sa iti verifice.
__________________
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
crabu is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 22:18   #57
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by crabu View Post
Hard reset nu inseamna sa il scoti din priza. Uite aici. Sa ai datele de conectare la indemana. Dar oricum ai primit deja cel mai important sfat .... suna la RDS si cere sa vina sa iti verifice.
Iar datele de conectare sunt?, un exemplu dupa ce ar trebui sa ma uit...., nu cred ca baieti de la RDS mi-au dat alte informatii cum ar fi sa ma conectez la ei, mi-au dat doar un username lung cu litere si numere si o parola doar cu litere...

O sa sun la RDS zilele astea.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 21:53   #58
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

I-am schimbat unui tovaras la speed si duplex pe 1GB si acum trage cu cat trebuie, are pachet de 300 de la rds si are aceasi placa de retea ca a mea.

Pana la urma merge placa de retea din OP pe placa de baza MSI H110M PRO-D? Sau daca e ceva compatibil din OP cu ce am precizat, vreau sa stiu in caz de orice eventualitate.

Tovarasul meu are cablu cat 5e.

Last edited by OwlOfChaos; 04-12-2018 at 21:57.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 22:06   #59
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,870
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

a?
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 22:15   #60
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,290
Mentioned: 1270 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

LAN

• 1 x Realtek RTL8111H Gigabit LAN controller

Pune driverele de pe site-ul MSI si ar trebui sa iti mearga.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare soft retea blue34 Periferice 1 19-05-2015 16:19
Recomandare placa de retea wireless blue34 Zona libera 11 17-05-2015 00:14
Zgomot retea (tiuit) periferice alex17 GTX Periferice 7 01-03-2014 10:19
Recomandare placa de retea wireless alinescoo Periferice 22 18-01-2013 14:44
Ajutor sharee conexiune intrernet prin al 2 lea port de retea Seatpower Periferice 7 11-02-2011 00:15

 
Forum Stats
Members: 8,692
Threads: 22,825
Posts: 682,526
Total Online: 1104

Newest Member: Brorius

Latest Threads
- by Arise
- by Tile
- by Monstru
- by gogusrl

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.