lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-10-2018, 09:08   #1
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,373
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default Probleme build Z370

Pe scurt am o problema cu, configuratia actuala, mai precis..se blocheaza.

8600K
Asrock Z370 Fatal1ty K6
Kingston Predator 3000mhz 8GB
850 EVO 250GB
Cooler SilverArrow
Gainward 1060 3GB
Titanium X-Fi
Sursa Corsair RM550X

Fun fact: In Ianuarie am facut upgrade de la Asrock P67, cu probleme asemanatoare ( se bloca ).

Ce am facut:

- Reasamblat totul
- Scos GTX 1060 si pornit pe onboard
- Bios reset & Update
- Rulat Memtest in DOS 1h, fara erori
- Scos hdd-urile si bootat doar cu SSD

Diseara incerc o alta memorie, insa cred ca e placa de baza busita. In afara de Cooler, placa de sunet si hdd-uri, toate sunt in garantie.

Problema e ca nu stiu ce sa trimit in garantie, sunt luate de la magazine diferite J.

Last edited by walkman; 04-10-2018 at 09:12.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 09:28   #2
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,744
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salut, cit i-ai dat OC la CPU?
Exact aceeasi problema am intimpinat-o la cineva dar cu Z170 fatal1ty K6 si 6600K.
Desi CPU era capabil de 4700MHz cu 1,28Vcore LLC1, stabil prime & cinebench ore in sir, i l-am setat 4500MHz cu 1,25Vcore.
Random i se mai bloca din neant dar fara sa dea blue screen.
I l-am coborit la 4400MHz, cu 1,22Vcore si de stunci flawless.
L-am readus dupa o perooada la 4500MHz si se bloca din nou...
Incearca cu exact setarile actuale sa mai scazi 100MHz si vezi ce si cum.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.

Last edited by DjLeco; 04-10-2018 at 10:11.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 09:37   #3
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,373
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default

Salut,

4.8ghz cu 1.170 setat in bios, 9 luni a fost stabil, nu s-a blocat sau restartat ever.

Acum sunt stock si tot se blocheaza, mai devreme am dat sa pornesc CS GO iar cand a aparut steam launching game s-a blocat.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 09:38   #4
Jim Beam
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 226
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai exact, cand se blocheaza? Vezi ca e ochestie cu VCCIO si VCCSA pe asrock z370: http://forum.asrock.com/forum_posts....treme4-xmp-bug
Am tot k6 si am patit-o si eu, am pus vccio la 1.05 si vccsa la 1.1 manual.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 09:40   #5
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,373
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ok, deci problemele au inceput cand am achizitionat si implicit am rulat CS GO ( stiu ca suna funny). Pana in momentul ala, totul a fost ok.

Acum, se blocheaza si in windows , nici nu mai apuc sa intru in jocuri, practic in loading screen moare ( freeze cu soundloop).


Also, am gasit si eu thread-ul ala aseara, insa fara succes.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 09:44   #6
Jim Beam
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 226
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca sa bootezi un live usb de linux si sa rulezi ceva gen geekbench sau linpack. Nu sunt inca convins ca ai o problema hardware. Eventual, da disable din bios la audio onboard, serial, etc.

Ce bios ai?

LE: a, daca ai zis ca ai facut update, probabil 3.10. Eu sunt pe 1.30, ma sterg la fund cu patchurile lor de meltdown.

Last edited by Jim Beam; 04-10-2018 at 09:49.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 10:02   #7
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 97
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
In afara de Cooler, placa de sunet si hdd-uri, toate sunt in garantie.
Quote:
freeze cu soundloop
Ce placă de sunet ai?

În Windows 10 sunt numai probleme cu plăcile de sunet, pentru că se schimbă buildu' iar producătorii nu updatează driverele corespunzător și de aici numai porcării.

O problemă similară am avut eu cu placa HT Claro Halo XT pe PCI. Aveam BSOD cu soundloop, iar când resetam nu mai recunoștea placa.
Am descoperit că placa nu stătea OK în slotul PCI. Am observat apoi că dacă fixam bareta de metal cu șurub, manevra o scotea puțin din soclu (problemă de carcasă, de placă de bază îndoită, nu mi-am dat seama) și de aici aveam problema. Acum o țin băgată ferm în scolu dar nu mai e strânsă cu șurub și nu mai am nicio problemă.


LE: Am văzut în configurație Creative X-Fi Titanium.

Problema e cel mai probabil de la placa de sunet.

Eu zic să scoți placa de sunet și să vezi cum merge fără ea.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"

Last edited by Dacus; 04-10-2018 at 11:24.
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 10:15   #8
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,373
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Jim Beam View Post
Incearca sa bootezi un live usb de linux si sa rulezi ceva gen geekbench sau linpack. Nu sunt inca convins ca ai o problema hardware. Eventual, da disable din bios la audio onboard, serial, etc.

Ce bios ai?

LE: a, daca ai zis ca ai facut update, probabil 3.10. Eu sunt pe 1.30, ma sterg la fund cu patchurile lor de meltdown.
Am avut 1.30 insa am zis sa fac upgrade, poate se rezolva problema.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk
walkman is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 10:17   #9
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,373
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Dacus View Post
Ce placă de sunet ai?

În Windows 10 sunt numai probleme cu plăcile de sunet, pentru că se schimbă buildu' iar producătorii nu updatează driverele corespunzător și de aici numai porcării.

O problemă similară am avut eu cu placa HT Claro Halo XT pe PCI. Aveam BSOD cu soundloop, iar când resetam nu mai recunoștea placa.
Am descoperit că placa nu stătea OK în slotul PCI. Am observat apoi că dacă fixam bareta de metal cu șurub, manevra o scotea puțin din soclu (problemă de carcasă, de placă de bază îndoită, nu mi-am dat seama) și de aici aveam problema. Acum o țin bogată ferm în scolu dar nu mai e strânsă cu șurub și nu mai am nicio problemă.


LE: A văzut în configurație Creative X-Fi Titanium.

Problema e cel mai probabil de la placa de sunet.

Eu zic să scoți placa de sunet și să vezi cum merge fără ea.
O scot diseara, i-am dat doar disable. Placa a fost reasezata de cateva ori.

Anyway, daca e de la Titanium o arunc, si achizitionez SBZ.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk
walkman is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 11:02   #10
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,744
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sa imi zici unde, vin eu sa o iau!
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2018, 06:57   #11
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,373
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Ce-ai mai rezolvat?
Ai constatat ceva defect? placa de bază?
Un mic update:

Am luat de la @Bugsy004 (caruia ii multumesc inca o data) ram, sursa si un cooler insa nu am testat decat ram-ul. A functionat impecabil jumatate de ora, i-am dat restart si de atunci se blocheaza.

Am scos placa de sunet, la fel ( din pacate @DjLeco nu este de la Titanium, asa ca o voi pastra J ).

Last edited by walkman; 05-10-2018 at 07:32.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 16:21   #12
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,373
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dimineata am reinstalat sistemul de operare si functioneaza fara erori....
walkman is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 07:30   #13
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,373
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default

So, o saptamana mai tarziu, totul functioneaza impecabil.

Cat timp si nervi am pierdut...si era de la windows. damn
walkman is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 11:14   #14
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,744
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu

Default

In general updatare la 1803 (nu fresh install) a creeat numai probleme.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 11:30   #15
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,579
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

No problems here.
Z370 Asucks user.
Dar eu am optat sa-mi vina update-urile mai tarziu: "Semi-Annual Channel" simplu, FARA "(Targeted)".
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 11:59   #16
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,373
Mentioned: 43 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aveam ultima versiune de Windows, ce s-a intamplat, nu stiu.
Am licenta Enterprise.

Sunt cam 'dezamagit', venisem hotarat sa duc placa in service, la cati nervi mi-a produs.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk
walkman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSI Z370 Gaming M5 vs MSI Z370 Gaming Plus vs MSI B360 Gaming Pro Carbon LAB501 Articole 0 11-04-2018 01:10
Primul meu build ITX mbc Cutia de sub birou 82 06-03-2018 23:04
Microsoft Build 2015 s3r0t0n1n Software 2 30-04-2015 00:50
mITX build ithanium2 Cutia de sub birou 107 09-09-2011 17:29

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,900
Posts: 609,416
Total Online: 377

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by Kspic
- by mbc
- by gogusrl

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.