lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-01-2018, 19:13   #121
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,232
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu

Default

@war4peace, adu-ti la zi WMF 5.1 si .NET Framework
kobro is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 20:52   #122
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 814
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am facut update la microcoduri dar tot imi mai apare cu rosu, dar doar 3 linii, nu stiu, ori n-am facut eu ceva bine, ceva nu e in regula, cum pot vedea in cpuz daca s-a facut update la microcoduri ?
La suggested actions nu mai scrie ca trebuie update de bios, deci ceva ceva s-a facut.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pwss.jpg
Views:	63
Size:	143.6 KB
ID:	61351  
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 20:56   #123
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,145
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Same here.

Am facut si enable cu

Quote:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 3 /f
, dar tot zice ca

Quote:
* Follow the guidance for enabling Windows Client support for speculation control mitigations described in https://support.microsoft.com/help/4073119
Quote:
Ca sa-ti dispara trebuie sa pui astea doua update-uri din microsoft catalog.

https://www.catalog.update.microsoft...px?q=kb4054022
https://www.catalog.update.microsoft...q=KB4056892%20

Cel de 600mb respectiv 13 mb si ceva.
Done si alea, same.

Last edited by M3kk; 10-01-2018 at 21:14.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 20:56   #124
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 6,650
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Microsoft Talks About Spectre and Meltdown Patches Performance Impact - Guru3d
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:03   #125
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,437
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Am facut update la microcoduri dar tot imi mai apare cu rosu, dar doar 3 linii, nu stiu, ori n-am facut eu ceva bine, ceva nu e in regula, cum pot vedea in cpuz daca s-a facut update la microcoduri ?
La suggested actions nu mai scrie ca trebuie update de bios, deci ceva ceva s-a facut.
Ca sa-ti dispara trebuie sa pui astea doua update-uri din microsoft catalog.

https://www.catalog.update.microsoft...px?q=kb4054022
https://www.catalog.update.microsoft...q=KB4056892%20

Cel de 600mb respectiv 13 mb si ceva.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:07   #126
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 814
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hm, ciudat, dupa restart nu mai puteam accesa meniul start din Windows, am dat uninstall.bat si acum merge, o sa mai incerc odata si cu acele update-uri de la Microsoft.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:12   #127
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,437
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu e de la microcode, e microsoft fault in updateurile astea facute ampulea. Asa mi s-a intamplat si mie, am facut alt user account si am scapat. Fk Micromoale.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:16   #128
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 814
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, nu stiu, ma las batut , am incercat sa instalez din acele update-uri dar imi spune ca le am deja instalate iar celelalte nu sunt suportate, nu-mi mai bat capul, am pierdut o gramada de timp, o sa astept un update de bios de la Gigabyte cand o veni si mai incerc atunci.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:34   #129
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,437
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu modulul speculationcontrol treaba sta asa:
Descarcati arhiva de aici https://gallery.technet.microsoft.co...ntrol-e36f0050
Copiati arhiva in C:
Rulati comenzile:

"Type Install-Module SpeculationControl
You may get a prompt stating that “NuGet provider is required to continue.” Select Y to accept that.
You may get a prompt stating that you are installing an “untrusted repository.” Select Y to continue.
Type Import-Module SpeculationControl.
You may get an error stating that “running scripts” is disabled. If you do, type Set-ExecutionPolicy RemoteSigned. Repeat the command Import-Module SpeculationChannel.
Type Get-SpeculationControlSettings."

Powershell trebuie rulat ca admin.

Dupa microcode update si cele doua update-uri instalate trebuie sa arate asa:

__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:44   #130
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,145
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Ar trebui, dar nu arata.. incercat pe 2 PC uri diferite.

M3kk is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:46   #131
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 814
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

La mine dupa ce dau comanda Install-Module SpeculationControl, imi apare ca in poza de mai jos.
Oare de asta nu merge cum trebuie ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	jhjjhjh.jpg
Views:	50
Size:	116.6 KB
ID:	61354  
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:47   #132
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,437
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu

Default

Instaleaza update-ul de 601.8MB (KB4056892)
Instaleaza update-ul de 13MB (KB4054022)
Patchuieste microcode-ul folosind arhiva data de mine tot aici aia cu "install.bat".
La final nu are cum sa nu iti arate ca la mine.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:48   #133
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,437
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
La mine dupa ce dau comanda Install-Module SpeculationControl, imi apare ca in poza de mai jos.
Oare de asta nu merge cum trebuie ?
Descarca arhiva data de mine si pune-o in partitia C: dupa care executa comenzile de instalarea si o sa mearga. daca nu vrea asa dai cu "-Force".
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 21:56   #134
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,145
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Instaleaza update-ul de 601.8MB (KB4056892)
Instaleaza update-ul de 13MB (KB4054022)
Patchuieste microcode-ul folosind arhiva data de mine tot aici aia cu "install.bat".
La final nu are cum sa nu iti arate ca la mine.
Done that already.. (a fost dat restart dupa microcode patch, ba chiar am descarcat si ultimul de pe siteul intel si am facut si cu alea..

M3kk is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 22:06   #135
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,437
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu

Default

Urmeaza pasii de aici, daca nici asa nu-ti merge ma dau batut.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 22:09   #136
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,145
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Cu ala am inceput, chiar si cu registry (verificat si manual daca a fost adaugata modificarea). La un HP 6300 tot de firmware scrie, desi si acolo am facut patchul pentru microcode..
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 22:22   #137
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 814
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Descarca arhiva data de mine si pune-o in partitia C: dupa care executa comenzile de instalarea si o sa mearga. daca nu vrea asa dai cu "-Force".
Asa am facut, comenzile merg, doar ca la prima comanda "Install-Module SpeculationControl" imi scrie un warning cu galben ca modulul 1.0.2 e deja instalat, nu-mi da acele erori, dar la final tot cu rosu imi apar 3 paragrafe, daca dau uninstall.bat imi apar 4.
Cu Force nu stiu cum se face
Deci daca dau restart dupa ce instalez acel .bat, nu mai pot accesa anumite chestii, start, search, anumite chestii din meniu, daca dau shut down si apoi il pornesc merg , dar apoi daca mai dau o data restart iar nu mai merg.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pssss.jpg
Views:	35
Size:	291.5 KB
ID:	61355  

Last edited by Danos; 10-01-2018 at 22:27.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 22:28   #138
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,145
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Install-Module SpeculationControl -Force
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 22:29   #139
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 814
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am dat asa comanda si imi aparea un mesaj cu rosu.
A mers pana la urma cu Force, nu lasam eu spatiu cat trebuia, dar tot cu rosu apare la sfarsit.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	gfhjg.jpg
Views:	73
Size:	217.7 KB
ID:	61356  

Last edited by Danos; 10-01-2018 at 22:42.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2018, 19:37   #140
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,563
Mentioned: 1052 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

As dori sa mentionez ca Lenovo MiiX 510 inca nu a primit update-ul. E adevarat ca nu sunt tablete business hardcore. Nici HP Elitepad 1000 G2 nu a scos update inca.

Eu am un Proliant ML10 V2, pentru el este update de bios disponibil fara subscription aici:
https://support.hpe.com/hpsc/swd/pub...&swEnvOid=4184

Pentru Mikroserver nu am gasit inca. Daca gasiti, va rog sa il puneti aici.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noutati despre procesoare Intel Monstru Procesoare si chipseturi 4875 Today 10:51
Efecte si motoare grafice poparamiro Placi video 22 13-09-2017 00:21
Comportamentul procesoarelor in jocuri poparamiro Procesoare si chipseturi 42 21-10-2009 22:58
Noutati de la INTEL DEVELOPER FORUM Micutzu Stiri 0 24-09-2009 09:11
Monitorizarea temperaturii procesoarelor Intel Core i7 si programe pentru testarea st Micutzu Articole 6 05-08-2009 15:06

 
Forum Stats
Members: 8,013
Threads: 19,702
Posts: 605,022
Total Online: 326

Newest Member: disperatu_2007

Latest Threads
- by muff
- by Steve-o
- by matose
- by GreuHip
- by vibeup

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.