lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-03-2017, 22:30   #121
carcozep
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,270
Mentioned: 28 Post(s)


Default

@mbc: Corect, dar problema e mult mai spinoasa Din toata arhiva scoasa la iveala de catre Wikileaks nu apare codul pentru exploiturile folosite. Doar descrieri. Degeaba afla acuma Mikrotik ca trebuie sa rezolve 10-15 vulnerabilitati masive cat timp nu primesc si ceva cod ca sa stie ce brese sa acopere.

Pe langa asta, ultimul update la HIVE a fost adus in 2014. Ceea ce poate insemna ca Wikileaks nu a obtinut documentatia la zi legata de acest proiect. Practic bresele descoperite de CIA/NSA/GCHQ etc. in 2015 si 2016 nu le stim inca si ele pot fi in continuare folosite activ impotriva celor care utilizeaza routere Mikrotik. Not a very happy scenario IMHO
carcozep is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2017, 07:34   #122
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 13,650
Mentioned: 372 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu cred ca o sa returnez routerul si AP-ul mikrotik. Nu am reusit nici acum sa le configurez sa faca ce facea Asus-ul pe care l-am avut inainte.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2017, 17:40   #123
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 719
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to Bennedict
Default

Returneaza-le si ia ubiquiti ER-X si ubiquiti UAP AC-Lite.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2017, 13:37   #124
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,370
Mentioned: 407 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Eu cred ca o sa returnez routerul si AP-ul mikrotik. Nu am reusit nici acum sa le configurez sa faca ce facea Asus-ul pe care l-am avut inainte.


Un vechi proverb arab spune ca daca vrei sa fwti o camila trebuie sa te gandesti inainte ca ai nevoie si de o scara.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2017, 14:30   #125
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 13,650
Mentioned: 372 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aveam scara, numai ca e foarte prinsa in perioada asta si risc sa-mi scape fi-miu la p0rn pe net.
Plus ca nu accesa device-urile conectate prin AP-ul respectiv din LAN.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 02:24   #126
carcozep
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,270
Mentioned: 28 Post(s)


Default

A simple command allows the CIA to commandeer 318 models of Cisco switches
Quote:
The flaw, found in at least 318 switches, allows remote attackers to execute code that runs with elevated privileges, Cisco warned in an advisory published Friday. The bug resides in the Cisco Cluster Management Protocol (CMP), which uses the telnet protocol to deliver signals and commands on internal networks. It stems from a failure to restrict telnet options to local communications and the incorrect processing of malformed CMP-only telnet options.
[..]
Disabling telnet as a means for receiving incoming connections eliminates the threat, and Cisco has provided instructions for disabling telnet.
carcozep is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 05:59   #127
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,087
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am un cablu de ~38m CAT5E si gigabit RDS.
L-am mufat, pus pe tester si se se aprind toate luminitele 1-8 sincron. Daca pun cablul CAT 6 se aprinde si G-ul.
Problema este ca pe aia 38m de CAT5E am 90 Mbps in timp ce pe ala CAT6 am normal 900+ Mbps.

Ar trebui sa se aprinda si G-ul la cablul CAT5E (asta nu era ceva grounding shit) ?
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 08:51   #128
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

CAT5E merge gigabit pe o lungime maxima de 30m. Ai nevoie de CAT6 sau mai bun peste 30m.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 12:08   #129
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,087
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ciudat, cablajul constructorului (2010) prin perete are aproape sigur CAT5E la cum arta cablul ala și pana ajunge in casa scării la tabloul RDS are peste 30 m.
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 12:46   #130
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu e nimic ciudat. Asta e standardul. Daca producatorul cablului tau s-a zgarcit la componente si a folosit materiale ieftine astfel incat sa corespunda minim standardului CAT5E, ai un cablu mai prost. Daca cablul RDS-ului este de la un producator mai bun, chiar daca el e marcat CAT5E este posibil sa fie mai aproape de standardul CAT6, chiar daca nu are chestiile specifice CAT6.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 14:17   #131
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,087
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Īntrebare de tard poate, un cablu CAT6 de calitate se mufeaza ca si unul CAT5E (adica pot sa-l mufez acasa) ?
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 14:27   #132
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu. Pe un cablu CAT6, daca vrei sa fii compliant, ori pui prize cat6, ori pui mufe speciale care arata cam ca si poza de mai jos. Da, poti sa il mufezi acasa.

Ca alternativa, poti folosi module, gen cele din poza2.


__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 19:46   #133
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,087
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Hmm
Problema este la mufare.

Am luat un patch cat5e mufat, am taiat mufa pe un capat si l-am mufat eu. Fix la fel: 90 Mbps.
Probabil mufele sunt problema ca de mufat am mai mufat si mi-a iesit ok.

L.E.
Mufat si cu una CAT6 fix la fel.
Cred ca problema este la mine totusi....

Folosesc standardul B pentru ordinea cablurilor.
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica

Last edited by sammurai; 26-04-2017 at 20:14.
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 21:19   #134
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,191
Mentioned: 73 Post(s)

PC-ul meu



Default

Şi cu cablul gata mufat n-ai testat īnainte să-i tai capul?
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 21:23   #135
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Presupun ca nu intra prin gaura.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2017, 06:43   #136
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,087
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cred ca era ceva cu mufele alea.
Am folosit priza si apoi un patch si am 900+ Mbps.
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2017, 19:31   #137
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,087
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Terminat de cablat.
Am reusit pana la urma sa ascund bine cablul, 3 gauri in pereti, au iesit vreo 29m de cablu CAT5E cu un AP Ubiquinti UAP-AC-LR, scot in camera cu probleme ~260 Mbps pe wireless.
Multumit.
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2017, 19:34   #138
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai na... sculele is scule.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2017, 20:22   #139
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 719
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to Bennedict
Default

Quote:
Originally Posted by sammurai View Post
Terminat de cablat.
Am reusit pana la urma sa ascund bine cablul, 3 gauri in pereti, au iesit vreo 29m de cablu CAT5E cu un AP Ubiquinti UAP-AC-LR, scot in camera cu probleme ~260 Mbps pe wireless.
Multumit.
Seteaza-l pe Canada si o sa ai range maxim (22dBm 5G 24dBm 2.4G).
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2017, 22:45   #140
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,071
Mentioned: 792 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sau no_country.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 6,940
Threads: 17,495
Posts: 546,740
Total Online: 268

Newest Member: 1m2r3a

Latest Threads
- by dexter
- by polter
- by Kspic
- by Monstru
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 11:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.