lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-12-2014, 19:15   #1
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,069
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default Retelistica - intrebari care nu necesita un thread nou

O sa deschid acest thread pentru diverse intrebari, nelamuriri, sugestii din acest domeniu, chestii care la care se poate raspunde fara a fi nevoie de un thread nou.

O sa incep eu. Am nevoie de un sertizor. Cel de la job e nasol rau si ar trebui sa le cer lor unul, insa nu strica sa am unul al meu. Gasesc ceva ok in 50 de lei? Sa zic ca ma pot intinde pana spre 100 de lei daca chiar merita.
Trebuie sa pot mufa cu el atat RJ45 cat si RJ11.

Mersi.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 19:29   #2
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,485
Mentioned: 685 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ori vrei ceva bun ori vrei ceva de 50 lei. Eu am clestele asta (sau 90% identic) de mai multi ani si am platit mai mult de 200 lei pe el. Pana astazi merge flawless. Nu arunca banii pe scule ieftine pentru ca nu merita. Mai bine chemi un prieten sa-ti faca cablul.

http://www.evomag.ro/RETELISTICA-Cab...HT-2008AR.html

Avand in vedere ca nu se mai prea foloseste (eu nu l-am mai folosit pe al meu de ceva timp - am de la firma altul) poti sa-l cumperi 2nd hand daca il gasesti. Faci 5 mufe cu el, daca toate ies, e perfect.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.

Last edited by mbc; 01-12-2014 at 19:31.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 19:47   #3
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 9,886
Mentioned: 385 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu zic ca si alea de 50 lei sunt ok pentru home use.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2014, 22:42   #4
gameru
Senior Member
 
gameru's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 310
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intrebare de noob.Am router Tp-link wr1043nd V2 caruia i-am atasat un HDD extern.Daca il accesez din reteaua locala folosind ftp://LAN IP pot copia date din calculator pe HDD,adica dau copi la o poza si apoi paste.Daca il accesez dintr-o retea externa folosind ftp://wan IP nu pot copia de pe laptop pe HDD.La user account-ftp access i-am dat read and write.
gameru is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2014, 22:48   #5
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,485
Mentioned: 685 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

E absolut normal. SMB-ul nu e suficient de sigur pentru a putea fi accesat din internet.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2014, 00:06   #6
gameru
Senior Member
 
gameru's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 310
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si cum pot copia date de pe laptop/pc/telefon pe HDD folosind o retea externa?
gameru is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2014, 00:08   #7
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,485
Mentioned: 685 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

VPN este o solutie buna. Alta ar fi folosirea unui serviciu de cloud, dar nu stiu care functioneaza cu routerul tau. Ar trebui sa verifici daca suporta ceva. Daca nu, pentru ceea ce vrei tu iti trebuie un VPN server sau VPN endpoint, ceea ce nu cred ca e fezabil dpdv al costului.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2014, 00:24   #8
gameru
Senior Member
 
gameru's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 310
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi pentru ajutor.
gameru is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2014, 00:29   #9
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,485
Mentioned: 685 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ar mai fi o chestie, dar iti trebuie un pic de documentare - vezi daca routerul suporta OpenWRT sau ceva similar. Distributiile acestea au suport pentru VPN si iti poti face un VPN PPTP relativ simplu.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 12:19   #10
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,069
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am o problema cu acces pointul de acasa..sau cu telefoanele, nu stiu sigur. Pana acum ceva timp, orice echipament as fi avut, se putea conecta la wi-fi-ul de acasa. Acu cateva luni am luat un Orange Rono (aka ZTE Blade Vec 4G) care nu se poate conecta. Vede reteaua, incearca sa se conecteze, dar atat. Pe telefon imi apare la status "Saved" in loc de "Conected". Acum am acceasi problema si cu Xiaomi Redmi 2.
Are cineva idee care ar putea fi problema?

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AP.jpg
Views:	779
Size:	103.0 KB
ID:	47558  
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 12:56   #11
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,485
Mentioned: 685 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Schimba canalul pentru inceput. Foloseste Wi-fi Analyzer (android pentru a vedea care sunt cele mai libere canale).
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 13:15   #12
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,069
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aici e vorba de AP-ul de la tara. Cel mai apropiat router wi-fi e la vecinu, la vreo 50 de m de al meu. Telefoanele nici macar nu il detecteaza, distanta fiind prea mare + pereti.

Am uitat sa specific modelul AP-ului, dar se vede in poza de mai sus. (3COM 8760). Chiar daca e un AP care stie doar standardele a/b/g, nu l-as schimba pt ca are o acoperire destul de buna, iar limitarea de viteza vine oricum din conexiunea de la net, nu de la el.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2015, 13:03   #13
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,069
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Se da urmatoarea situatie: 3 statii numite in continuare PC1, PC2, Server si un DVR. Toate sunt conectate intr-un TP LInk WDR3600.
Se foloseste o aplicatie de vanzare pe PC1 cu baza de date pe Server. Uneori merge greu sau deloc. Asa ca dau ping cu pachete 65000 intre PC1 si server. Nu merge. Reduc pana ajung la 20000. De abia pe aici incepe sa mearga. Dau ping cu pachete de 65000 intre PC1 si PC2 si apoi intre PC1 si router. Merge fara probleme. La fel si invers. Problema e intre PC1 si server.

Aveti idee care e problema?
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2015, 15:45   #14
alexkid
Senior Member
 
alexkid's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ploiesti
Posts: 699
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intre PC2 si server cum e? Intre server si router?

...via mobile
__________________
Get out there and play!
alexkid is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2015, 16:18   #15
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,069
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

In ambele variante descrise de tine merge cu pachete de 65000. Intre timp am schimbat cablul si pare sa mearga....ciudat as zice eu, dar pare ca s-a rezolvat.
Cand spun ca merge, ma refer la timp de 11ms.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2015, 16:45   #16
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,485
Mentioned: 685 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pune un switch gigabit. Legi toate in switch si switchul il legi in router. Unele routere sunt cam limitate ca switch.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 00:59   #17
Bobby
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 204
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Imi trebuie un swich gigabit vare sa aibe 8 porturi si sa se incadreze intr-un buget de ~200 RON. De preferat cu carcasa metalica.
Din oferta existenta pe la noi m-am oprit la:

NetGear Gigabit GS108GE
D-Link Gigabit DGS-108
TP-Link Gigabit TL-SG108E

Care ar merita luat sau in bani astia nu prea sunt diferente si nu conteaza care...
Bobby is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 07:54   #18
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,485
Mentioned: 685 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

TP Link.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 14:04   #19
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,069
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bogd4n View Post
Se da urmatoarea situatie: 3 statii numite in continuare PC1, PC2, Server si un DVR. Toate sunt conectate intr-un TP LInk WDR3600.
Se foloseste o aplicatie de vanzare pe PC1 cu baza de date pe Server. Uneori merge greu sau deloc. Asa ca dau ping cu pachete 65000 intre PC1 si server. Nu merge. Reduc pana ajung la 20000. De abia pe aici incepe sa mearga. Dau ping cu pachete de 65000 intre PC1 si PC2 si apoi intre PC1 si router. Merge fara probleme. La fel si invers. Problema e intre PC1 si server.

Aveti idee care e problema?
Am dat un factory reset la router, l-am lasat in retea doar pt partea de free wi-fi, si am pus un alt router pt reteaua interna.
Problema cred ca a fost routerul. Imi facea probleme cand il conectam in reteaua celuilalt router. Dupa factory reset a mers ok.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2015, 11:09   #20
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,507
Mentioned: 27 Post(s)

PC-ul meu

Default

O īntrebare: pe Asus rt n56 am posibilitatea de a bloca reclamele īn firmware-ul oficial? Īn ultima vreme ăștia de la YouTube ma dispera cu reclamele īn playlist-uri cānd fac cast pe chromecast/nexus player
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 6,810
Threads: 17,024
Posts: 527,638
Total Online: 75

Newest Member: dantoropu

Latest Threads
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.