lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-10-2018, 09:50   #21
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 220
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

pentru ca nu am nicio problema, ma avertizeaza pe site-uri dubioase daca vreau sa intru, am tastatura cu lcd si vad mereu procul la ce incarcare sta, etc
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 10:10   #22
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,716
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by ZorracK View Post
depinde ce versiune de Kaspersky aveai, daca era Kav simplu nasol, Kis sau Total nu cred ca te lasa asa, eu am Kis de vreo 7 ani si merge brici
KIS = KAV + firewall. Firewall intr-o retea locala nu are rost.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 10:28   #23
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 220
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu de aici vad mai multe avantaje decat un firewall.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	main-qimg-207680b4b4afbaa2dfcfc0a1396bf81d.png
Views:	71
Size:	44.7 KB
ID:	64220  
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 10:39   #24
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

Destul de dubios avand in vedere ca se stia de aceasta vulnerabilitate din martie 2018 https://www.bleepingcomputer.com/new...rotik-routers/
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 10:43   #25
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,238
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Plus ca KIS era full cu licenta, dar tot n-a detectat ce-a detectat AVG Free.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 10:46   #26
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,716
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by ZorracK View Post
Eu de aici vad mai multe avantaje decat un firewall.
Eu ti-am zis varianta bullshit free. Daca tu vrei cu bullshit, ai lista aia.

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Plus ca KIS era full cu licenta, dar tot n-a detectat ce-a detectat AVG Free.
KAV era cu licenta, da.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 12:28   #27
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cum as putea sa testez cuy AV-ul meu daca tipa la rahatul ala?
Ai izolat crocodilu pe un usb ceva, sa mi-l trimiti cumva sa ma joc si eu cu el putin?
Cand testam rahaturi de genul, aveam stick usb cu arhive parolate si nume fisiere din arhiva criptate.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 12:52   #28
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,716
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 13:00   #29
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Data viitoare s-ar putea sa iti fie util un post de genul

Automatically Upgrade your Mikrotik router firmware & OS
Pentru maimute ca mine, exista si canalul asta de youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_v...DxOlexICys6z4w
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 17:02   #30
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,253
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

De ce sa te expui aiurea ?
Mizeria aia e exploit e destul de smart si problema e din cauza ca si routerul e complex sincer asta e si un dezavantaj uneori... the fun part e ca a fost fix-uit de multa vreme dar in acelasi timp au schimbat si winbox-ul si s-au mai fix-uit. winbox-u pizdii memoreaza parola, mi se pare o mizerie faza asta pt securitate chiar si home si da si eu o tineam pe remember, acum am scos-o.

Am stat pana acum cu winbox-ul si cu nas-ul si cu pc-ul + wol tot timpul pe on si nu am avut nici pe dracu... stiam ca nu e bine dar acum le-am oprit si totusi nu am fost infectat si singura logica aici e ca am stat pe fw beta.

mbc - tu de cand l-ai luat i-ai facut reset total ? din cate stiu se pune ultimul fw la os si routerboard si apoi un reset total fiindca asa scapi de buguri.

Last edited by agarici cu pedale; 24-10-2018 at 17:04.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 17:05   #31
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Chestia cu beta incepe sa fie valabila cam pentru orice device cu acces la internet indiferent de compania producatoare.
La cum evolueaza mizeriile in ziua de azi, e cam aiurea sa mai astepti dupa updateuri si cateva saptamani apoi luni intregi )
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 17:12   #32
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

@agarici cu pedale
Am un hEX si un laptop vechi nefolosite
Vreau sa testez din curiozitate, daca AV-ul meu vede nenorocirea.
Doar nu sunt nebun sa testez pe routerul principal si cu toate conectate (AP-uri, NAS, Desktop, Telefoane etc)
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 17:23   #33
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

Care se pricepe poate scrie un script care sa verifice modificarile aduse in config regulat.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 17:28   #34
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,716
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
De ce sa te expui aiurea ?
Mizeria aia e exploit e destul de smart si problema e din cauza ca si routerul e complex sincer asta e si un dezavantaj uneori... the fun part e ca a fost fix-uit de multa vreme dar in acelasi timp au schimbat si winbox-ul si s-au mai fix-uit. winbox-u pizdii memoreaza parola, mi se pare o mizerie faza asta pt securitate chiar si home si da si eu o tineam pe remember, acum am scos-o.

Am stat pana acum cu winbox-ul si cu nas-ul si cu pc-ul + wol tot timpul pe on si nu am avut nici pe dracu... stiam ca nu e bine dar acum le-am oprit si totusi nu am fost infectat si singura logica aici e ca am stat pe fw beta.

mbc - tu de cand l-ai luat i-ai facut reset total ? din cate stiu se pune ultimul fw la os si routerboard si apoi un reset total fiindca asa scapi de buguri.
Routerul nu l-am resetat acum. Am dezactivat manual mai multe chestii, inclusiv niste firewall rules pe care nu le-am pus eu, un proxy si niste dns-uri. Mi-e cumva sa il iau de la inceput sa il configurez, dar daca trebuie o sa o fac si pe asta. Eu am salvat configul initial, doar ca la ala am mai tot modificat una alta.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 17:31   #35
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Inearca sa faci backup la fiecare modificare.
E de cäcat, stiu, dar te obisnuesti cu timpul.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2018, 21:11   #36
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Securing IoT Devices: How Safe Is Your Wi-Fi Router?
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2018, 13:58   #37
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 6,685
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Tu aveai problema asta de multa vreme ca stiu cand ai postat si nu are nici o treaba cu faptul ca faci retele de ieri sau de acum nspe mi de ani.

Nu mai am antivirus in pc de multa vreme dar nici craked shit nu mai bag si nici nu am lasat nimic in router default, nici macar porturile servicilor. toate servicile sunt pe off mai putin winboxu, firewall-ul e setat agresiv si nici un port fw lasat pe ON niciodata, daca am nevoie de ceva cumva intru pe winbox si ii dau ON, imi fac treaba si apoi off sau dau drumu la VPN si renunt la winbox dar aparent nu am virusul pe el, am ultimul winbox absolut tot timpul (niciodata versiune old) si stateam pe beta release pana acum o luna cand m-am trecut din nou pe stable.

AVG_ul l-am folosit o gramada de vreme si am fost extrem de multumit cu el apoi am renuntat total la el ca am ramas fara liceenta, totodata altul bun si simplu e forticlient, ambele excelente.
Cand va ziceam de AV-uri platite vs free pentru home use sunt de rahat sareati de cur imediat, tin sa precizez ca nu o zic ca un told you chiar daca asa pare ca suna.

LE: si ping-ul e pe off in router, de cand am asta nu mai am nici un atac in el de bruteforce nici pe vpn nici pe direct. reguli la fw de bruteforce cu ban cum a zis kretu + monitorizare in logs si update and shit cand am timp, gen la 2 saptamani sau o luna.
cu ocazia asta ii pun sotiei un AVG sa il aiba acolo ca nu se stie niciodata, danke de info.
La urmatoarea intalnire te iau pe la mine sa-mi faci si mie ce trebuie...vorbiti limbi straine pentru mine insa stiu sigur ca nu e de bine
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2018, 17:29   #38
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,253
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

In realitate nu e mare grozavie plus ca poti da export oricand la anumite setari actuale si dupa reset dai din CLI setarile luate din exporti si pui la loc totul si in cateva minute.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mikrotik setup help FeierFlorin Periferice 8 28-04-2014 22:53
Mikrotik Tips FeierFlorin Periferice 9 22-11-2013 23:07
Virus iforex? fubu Software 45 30-08-2013 12:48
Virus,draci,laci glaser Software 17 20-11-2010 11:52

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,882
Posts: 608,925
Total Online: 332

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by Boggy
- by ryo
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.