lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-11-2016, 08:24   #61
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,812
Mentioned: 25 Post(s)


Default

Placa video trebuie sa fie disabled din bios, turbo off, toate starile de economisire energie ... disabled. O sa fac teste de consum, temperaturi samd.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2016, 10:51   #62
Celmaicorupt
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 508
Mentioned: 9 Post(s)


Send a message via Yahoo to Celmaicorupt
Default

Quote:
Originally Posted by scutyjunior View Post
Placa de baza trebuie sa fie obligatoriu Z170, cu bios special conceput (este un site cu -> Bios non k MB ), iar in cazul meu e Gigabyte Z170 D3H. Pentru a prinde frecvente de top e mai bun i5 6500, deoarece oc-ul trebuie facut cu turbo off, iar in cazul respectiv i5 6400 are doar 27 multi, pe cand i5 6500 are 32 si ajuta mult placa de baza. Ca fapt divers, la bclk 155mhz, d3h necesita tens suplimentara la vccio samd (le-am pus manual cat e stoc), deoarece e rock solid la restart si cand porneste prima data, dar apoi intra in bucla daca ii dai shutdown si apoi power on. Cu 154 imi pleaca stabil si nu face figuri, iar daca as avea 6500 ar fi suf sa prind peste 4.9ghz (dar e cam slabut vrm la d3h), insa mie imi e destul 4.2ghz pentru daily use.
Apropo din ce am văzut pe youtube se poate cu voltaj mult mai mic. Ceva de genul 1.32. încearcă să vezi daca merge.
Celmaicorupt is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2016, 11:28   #63
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,812
Mentioned: 25 Post(s)


Default

Nu inteleg ce voltaj mult mai mic sa dau, cand am spus clar ca placa nu mai booteaza cu voltaje stoc la vccio si pch samd daca depasesc 155 la fsb. Procesorul il tin deocamdata la 4.1ghz si 1.16V si consuma penal, chiar daca sta tot timpul la 4.1ghz ... 45W din priza (sesizabil mai putin decat i7 2600 ce l-am avut si lua 70W). In plus, in prime small fft nu depasesc 60C dupa 40min, fanless, cu Thermalright Silver Arrow IB-E. Mi s-a parut asa mic consumul raportat de Apc pe usb ca l-am masurat si cu aparat doar unitatea. La 67W am consum cumulat boxe Corsair + Asus 24" + calculator youtube music and browsing ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Apc idle i5 6400 full pc.JPG
Views:	205
Size:	103.1 KB
ID:	56411  
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2016, 11:48   #64
Celmaicorupt
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 508
Mentioned: 9 Post(s)


Send a message via Yahoo to Celmaicorupt
Default

Nu stiu de ce am avut impresia ca ai spus 1,5 la voltaj. SI ma intrebam daca nu e cam mare (dar se pare ca doar am avut impresia ). Ma rog nu mai stiu eu cu voltaje cu astea, ca nu am mai facut oc de pe vremea lynfield,. Vazusem pe youtube cu i5 6400 voltaj 1.325 si prindea 4,4 ghz.
Celmaicorupt is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2016, 12:34   #65
PCodrin
Junior Member
 
PCodrin's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Iasi
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to PCodrin
Default

Nu reusesc sa setez Adaptive Voltage pe un 6700K stock, daca pun 1.150V la additional turbo voltage si Auto sau 0.001 la Offset Voltage sare la 1.216V in HWMonitor, am LLC setat pe level 5, indiferent ce pun nu pot sa stau mai jos de 1.216V in Adaptive mode.
PCodrin is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2016, 22:08   #66
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,812
Mentioned: 25 Post(s)


Default

Si scopul de a folosi adaptive voltage e ... Pune pe manual ce te intereseaza si aia e. Nu va fi nici o diferenta la consum sau temperaturi fata de stoc. Testat pe i5 6400 3.2 sau 4.1, iar la mine procesorul merge non stop la 4.1, nu isi scade frecv in idle.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2016, 23:34   #67
PCodrin
Junior Member
 
PCodrin's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Iasi
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to PCodrin
Default

Quote:
Originally Posted by scutyjunior View Post
Si scopul de a folosi adaptive voltage e ... Pune pe manual ce te intereseaza si aia e. Nu va fi nici o diferenta la consum sau temperaturi fata de stoc. Testat pe i5 6400 3.2 sau 4.1, iar la mine procesorul merge non stop la 4.1, nu isi scade frecv in idle.
Cred ca am reusit sa-i dau de cap.. din ce observ adaptive nu merge cand e pe stock, cand fac ceva OC functioneaza si adaptive. Oricum momentan l-am setat inapoi pe manual cu SpeedStep disabled.
PCodrin is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2017, 17:07   #68
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 559
Mentioned: 16 Post(s)


Default

Scythe mugen2 rev B nu face fata la i7 6700k sau asa sunt skylake mai calde decat sandy?
Am nimerit un cpu cu 1.23V vcore default si temperaturi de 65+ in prime95.Cum la cam toate fac undervolting am zis sa incerc si la asta.Rezultat de 1.088V stabil in prime aproape 1 ora si testat in jocuri,temp maxim 58-59C pe core.Ramane sa vad daca face probleme in utilizarea zilnica la votlajul asta.
Asa mult merg undervoltate skylake?Procesorul este stoc si mugenul are 1x120mm 800rpm.
one111 is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2017, 17:53   #69
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,636
Mentioned: 37 Post(s)




Default

La ce frecvente ai acele voltaje?!! 65 C la 1.23V îi ok, dacă ai 4500-4600 mhz.
bmf is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2017, 18:14   #70
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 559
Mentioned: 16 Post(s)


Default

Tocmai,am la frecvente stoc,de aceea am intrebat de mugen 2 daca e cam invechit.Poate am prins un procesor mai cald,nu stiu ce sa zic de skylake,nu am experienta cu seria asta prea mare.
one111 is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2017, 18:02   #71
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,382
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mi-a venit si mie delid tool-ul Rockit 88 si am zis sa fac un test rapid pe i3 6320...

Neavand la indemana Coollaboratory Liquid Ultra , am zis sa inlocuiesc TIM-ul original cu Arctic Cooling MX-4 ( testat de 2 ori)

Platforma de test:

Intel i3 6320 @ 3.9 GHz cu 1.2v
Thermalright Venomous X + Scythe slip stream @ 750>800 RPM
ASRock H170M-Pro4
4x4GB DDR4 Crucial @ 2133 MHz CL12 1.2v
Intel HD530 pe HDMI @ 1920x1080p

Programe folosite:

Prime95 28.10 Large FFTs
CPU-z 1.78
HWMonitor 1.30

Ambientul a diferit putin cu 0.8*C dar am ~ in excel.

Diferenta intre TIM-ul stoc si MX4 a fost de 1.8*C la acelasi ambient (media dintre cele 2 nucleie).

Ce e drept am testat pe i3 unde TDP-ul este mai mic decat pe i7 , totusi diferenta de ~ 2 grade intre TIM-ul stock si MX4 indica faptul ca Intelul nu foloseste chiar cea mai proasta pasta.

In schimb am incercat si fanless, cu tim-ul stoc procesorul ajunge la 100*C in 12 minute de Prime95, pe cand cu MX4 in 16 aproape 17 Minute.

Mai jos aveti testele

i3 6320 TIM____Core1_____Core2____Ambient__Delta T___Ajustate Ambient
Stock__________63_______58_______26.3_____60.5____ ____61.8
MX4___________61_______58_______25.5_____59.5_____ ___60
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Vent.jpg
Views:	192
Size:	46.9 KB
ID:	57767   Click image for larger version

Name:	0-02-05-ae458d3c25e344f8d808f8b5218dfa45ebfaf8bfa5fedb43cd10c469ba51a394_full.jpg
Views:	234
Size:	98.4 KB
ID:	57768   Click image for larger version

Name:	11_6320_800rpm_26.3ambient_stock.jpg
Views:	233
Size:	853.7 KB
ID:	57769   Click image for larger version

Name:	12_6320_fanless_26.9ambient_stock.jpg
Views:	219
Size:	829.1 KB
ID:	57770   Click image for larger version

Name:	21_6320_750rpm_25.5ambient_mx4_2.jpg
Views:	187
Size:	837.0 KB
ID:	57771   Click image for larger version

Name:	22_6320_fanless_25.4ambient_mx42.jpg
Views:	203
Size:	791.9 KB
ID:	57772  
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 G.Skill, MSI RX 580 Armor OC 8GB, Liteon CA3 NVME 128GB, Toshiba 2 TB, FSP HYDRO G750, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB

Last edited by [Wanted]; 27-02-2017 at 18:12.
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2018, 16:45   #72
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,621
Mentioned: 153 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am schimbat placa de baza ...de la Asrock z270 la Asus z270 Prime A si am o diferenta mare la temp. de la procesor ,cam 10 grade mai mult fata de Asrock.

Intre timp m-am gandit ca este de vina voltajul auto ,posibil sa fie mai agresiv la Asus si am umblat putin prin bios si am pus din prima la ochi ca sa zic asa urmatoarele setari
4.5 clock si 1.25v cpu si cam atat .
Cum este scorul si temp comparativ cu procesoarele voastre (cine mai are 6700k)


__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2018, 20:31   #73
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,636
Mentioned: 37 Post(s)




Default

Cam mult 1,264 pt 4,5! Tot atât avea la 4,5 și cu cealaltă placă?!
Cam acolo stau temperaturile cu acel voltaj!
bmf is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2018, 21:10   #74
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,621
Mentioned: 153 Post(s)

PC-ul meu



Default

pe asrock aveam 55 grade cu toate la default ,cu asta am 70 chiar putin peste tot default
acum stau cu el fara OC ,doar cu voltaj manual 1.2
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .

Last edited by polter; 29-10-2018 at 21:23.
polter is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2018, 21:12   #75
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,298
Mentioned: 239 Post(s)

PC-ul meu



Default

mai verifică încă odată dacă ai fixat bine coolerul pe CPU... cine știe...
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2018, 21:23   #76
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,621
Mentioned: 153 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am reaplicat pasta de 3 ori
E daor ghinion asta dupa ce asrock avea probleme cu sunetul
Imi este scarba sa o trimit si pe asta retur
Mai am la pret asemanatror ceva msi gaming carbon
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2018, 21:39   #77
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,636
Mentioned: 37 Post(s)




Default

Quote:
pe asrock aveam 55 grade cu toate la default
Ok, ce voltaj? Diferă setările pt fiecare..
Eu am un Z270 Taichi, un 6700k, dar sta la 4600 cu 1.22 parcă, sub 80C, cu un macho
Încearcă, voltajul minim pt 4000 și apoi daca ai tot temperatura mare ii ceva problema de contact între cpu și cooler!
bmf is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 02:08   #78
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 439
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am 6700K si Prime Z270-A.
Nu lasa voltajul pe auto ... mie imi baga 1.410-1430v la 4.2 fix pe toate core-urile.


Am incercat 4.6 cu 1.280v si ajungea la 85-86° C in Prime 95 v26.6
In Battlefield V Open Beta ajungea la 79-80° C (avea 90-91% utilizare pe toate thread-urile / core-urile)

Eu il tin la 4.2 cu 1.140v si sta la maxim 66° C in acelasi Prime 95 v26.6

Cooler-ul este un Thermalright True Spirit 140 Power.


Edit :

Am bagat o tura cu 4.5 la 1.250v

Cinebench R15


.

Intel Burn Test


.

CPU-Z Bench (PS : mi-am dat seama ca inainte de asta am uitat sa dau reset la temperaturile de dupa Cinebech ...)


Last edited by dangrig; 30-10-2018 at 02:38.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 12:40   #79
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,621
Mentioned: 153 Post(s)

PC-ul meu



Default

cum ziceam la mine este o problema tu ai 10 grade mai putin la acelasi voltaj si cu o racire mai slaba
eu sunt pe aio 240mm ,pompa la 2000 si 1500 rpm vent in testul cpu-z
pun la vanzare procesorul si trimit azi placa de baza retur la amazon .
o sa fac comanda la rizen 2700x si msi pro carbon gaming cu ramii la 3000 de la corsair cred ca o sa fie ok .

Multam pentru rezultate ,am putut sa compar si eu mere cu mere

Edit:

am uitat sa te intreb daca pe youtube auzi un fel de pocnitura in casti cand derulezi random repede in clipuri...
Nu face chiar la toate dar la 90% parca pocneste ceva inainte sa vina sunetul si este chiar enervant cum eu ma uit la foarte multe pe sarite .

intre timp am dat un ru la intel burn test cu 1.2v si 4.5 ghz si vad ca a trecut ,nu este nici pe departe test de stabilitate dar nici nu am chef sa-l bibilesc ,pur si simplu nu mai am rabdare de asa ceva .
Cred ca urmadoarea platforma o sa fie cu multiplicatorul blocat ,default toate ,poate ies ceva mai ieftin si mai silent cu pc-ul si scap si de problemele de kkt ce ma dispera la hardware-ul din ultimul timp unde calitatea s-a dus dracu si preturile au inceput sa urce pana la Everest fata de trecut cand puteai sa cumperi ceva decent la un pret mult mai accesibil si nu mai zic de calitate ....

EDIT:

Am descoperit intre timp ce erau pocniturile cand derulam random un clip pe youtube si dupa 000000000ceva ore de cercetat am descoperit ca este o problema la modelul asta de z270 si se pare ca este unul dintre cele mai returnate modele la amazon

https://imgur.com/iU8YndX
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .

Last edited by polter; 31-10-2018 at 18:19.
polter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experinte cu Haswell ryo Procesoare si chipseturi 575 23-01-2017 16:57
Skylake ? Intel Core i7 6700K Review LAB501 Articole 40 17-08-2015 22:25
IDF 2014 – Edison, Skylake si Cancer research LAB501 Stiri 0 29-09-2014 12:50
IDF 2014 ? Edison, Skylake and Cancer research LAB501 Articles 0 10-09-2014 23:10
Mai multe detalii despre Intel Skylake LAB501 Stiri 1 14-02-2014 01:01

 
Forum Stats
Members: 8,337
Threads: 21,570
Posts: 647,650
Total Online: 287

Newest Member: Bogdan96

Latest Threads
- by Kspic
- by Monstru
- by blajik
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.