lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-12-2017, 20:56   #321
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,509
Mentioned: 631 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
Ai un PC și un telefon și atāt conectate la rețea, nu? Fără Steam+Origin+battlenet+altele.

De asemenea, fugi cu netul ăla că mă oftici
PC + Laptop + 2x telefoane, iar cel putin pe PC-ul meu chestiile cu acces la net/retea ar fi Unified Remote, Dropbox, GDrive, Emit, Rainmeter, Pulseway Manager, + altele de genul.

Nu stiu cat de relevante sunt, dar daca ai zis Steam & Co m-am gandit la ce poate rula in fundal. Sa pornesc qbittorrent-ul cu vreo +120 torrente si sa refac testul? Ar trebui sa influenteze cu ceva in mod vizibil?

Ma gandesc ca n-are rost sa dau test cand trag ceva cu 50-100mB/s ca e o situatie relativ izolata in utilizarea netului si n-ar fi prea relevant.

Iti place netul meu la 60Ron, nu? )

L.E. Same shit, A+ si cu Qbittorrent pornit cu vreo 9 torrente pe upload + Radio online in AIMP. Pun si ceva freeleech la tras acum sa se duca la +50mB/s si revin cu alt test.
http://www.dslreports.com/speedtest/26817172

L.L.E. Inca un test in conditiile in care pe toata durata testului viteza de download a oscilat intre 70-112mB/s. Not bad. A+, A+, A.
http://www.dslreports.com/speedtest/26817391
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	qbittorrent-2.JPG
Views:	45
Size:	81.4 KB
ID:	61101  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 15-12-2017 at 21:12.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2017, 22:52   #322
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
PC + Laptop + 2x telefoane, iar cel putin pe PC-ul meu chestiile cu acces la net/retea ar fi Unified Remote, Dropbox, GDrive, Emit, Rainmeter, Pulseway Manager, + altele de genul.

Nu stiu cat de relevante sunt, dar daca ai zis Steam & Co m-am gandit la ce poate rula in fundal. Sa pornesc qbittorrent-ul cu vreo +120 torrente si sa refac testul? Ar trebui sa influenteze cu ceva in mod vizibil?

Ma gandesc ca n-are rost sa dau test cand trag ceva cu 50-100mB/s ca e o situatie relativ izolata in utilizarea netului si n-ar fi prea relevant.

Iti place netul meu la 60Ron, nu? )

L.E. Same shit, A+ si cu Qbittorrent pornit cu vreo 9 torrente pe upload + Radio online in AIMP. Pun si ceva freeleech la tras acum sa se duca la +50mB/s si revin cu alt test.
http://www.dslreports.com/speedtest/26817172

L.L.E. Inca un test in conditiile in care pe toata durata testului viteza de download a oscilat intre 70-112mB/s. Not bad. A+, A+, A.
http://www.dslreports.com/speedtest/26817391
Mda, super comparat cu netul meu de ~£60
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2017, 23:27   #323
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,237
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cam asa e la mine. Daca dati click pe poza va duce la raport detaliat. Aici sunt la parter, AP-ul e undeva la etaj, Scor obtinut pe 5Ghz (80 MHz).


ER-X + UAP-AC-LR+rMBP 2016

__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 15-12-2017 at 23:30.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 16:45   #324
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,608
Mentioned: 243 Post(s)


Default

Are un coleg problema cu ZTE-ul (rds 300mbps) ca-i tot pica wifiul din senin, sa-i pun un mikrotik hAP ? se poate opri wifiul din ZTE si sa ramana doar mikrotikul ca AP ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 16:52   #325
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,340
Mentioned: 987 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu as incepe cu un screenshot de wi-fi analyzer de pe un telefon Android langa router.

Daca arata ca cel din poza... trecerea la 5 Ghz e obligatorie.

__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 16:57   #326
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,608
Mentioned: 243 Post(s)


Default

E un bloc cu 4 etaje, la etaju 4, nu e aglomeratie.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 18:25   #327
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,936
Mentioned: 73 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aia numesc aglomeratie dar e destul de mica.
Problema e cand celelate routere fac trafic pe canalele pe care e router-ul tau, atunci nu-ti va mai merge netul sau va merge extrem de prost, normal pe canale auto sau auto 20/40 mhz face flaping si pica conexiunea.

Pune pe manual 2ghz si 5ghz, 5ghz pe canalul 38 de preferat ca sa nu faca flaping tv-ul sau alte deviceuri cu 1x1 mimo apoi 2ghz pe canalul 1 si vezi daca dispar celelate routere din zona aia, if yes inseamna ca sunt pe auto si cand depisteaza trafic la tine se vor muta pe altul, daca nu dispar multi canalul din 3 in 3 si repeti procesul.

La 2ghz probabil trebuie pe 20mhz fiindca sunt o gramada de SSID_uri si e mai bine sa imparti banda cu 1-2 decat cu 4, sau cu 40mhz daca e stabil.

Pe 5ghz vezi cum e annalizer-ul, presimt ca e cam la fel.

Orice router scos din cutie si lasat pe auto are acel comportament cand da de mai multe SSID_uri


LE: depinde ce control are in ONT-ul ala, normal da, poti da jos wifi-ul sau il poti pune si in mod bridge cu cerere la RDS iar router-ul tau poate fi configurat normal ca PPOE.

Last edited by agarici cu pedale; 16-12-2017 at 18:39.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 19:20   #328
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,608
Mentioned: 243 Post(s)


Default

1. nu are nevoie de 5ghz, nu are dispozitive
2. routerul/gpon ZTE de la rds are 5ghz ?
3. poti face setari la chinezarie ?

Quote:
sau il poti pune si in mod bridge cu cerere la RDS iar router-ul tau poate fi configurat normal ca PPOE.
are net de 300mbps, deci nu
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 16-12-2017 at 19:25.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 19:32   #329
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,340
Mentioned: 987 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Degeaba nu are dispozitive, unde treaba e atat de nasoala merge doar sa schimbi frecventa. Pe 5 Ghz sunt mai multe canale, deci e mai bine. Plus ca putini folosesc 5 Ghz, ceea ce e si mai bine.

Alta solutie ar fi o scula mai buna care sa mearga mai bine in 2.4 Ghz, sigur nu router de 200 lei.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 19:39   #330
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,608
Mentioned: 243 Post(s)


Default

Quote:
merge doar sa schimbi frecventa
si vrei sa-i zic la om sa-si ia alt telefon ? ))))))
Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Alta solutie ar fi o scula mai buna care sa mearga mai bine in 2.4 Ghz, sigur nu router de 200 lei.
Da un exemplu de fail-safe AP in cazuri de aglomeratie.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 16-12-2017 at 20:02.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 19:50   #331
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 6,973
Mentioned: 185 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Īntra și configurează routerul cum trebuie.
Știu ca și RDS are router cu AC și e bun, comparabil cu ce are UPC. Nu ai nevoie de router suplimentar. Te joci cu canalele și testezi pana vezi ca me|e bine.

Mai jos ai un ex, cu ce poate cel de la UPC

Last edited by kpy_here; 16-12-2017 at 19:53.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 20:02   #332
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,340
Mentioned: 987 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Dupa cum am zis mai sus, solutia safe este 5 Ghz.

Orice solutie de 2.4 face doar sa acopere tot zgomotul pe 2.4, aruncand mai mult semnal.

Daca ai inteles ideea generala, asta e un echipament pe care il poti folosi: https://wifimag.ro/mikrotik/rbwapg-5hact2hnd

Sunt si mai hardcore, ca asta de exemplu, dar nu stiu daca ar trebui sa puna asa ceva in interior.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 20:05   #333
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,608
Mentioned: 243 Post(s)


Default

Nu e doar router, e converter cu router ZTE F660, nu are 5ghz si nici AC. NU viteza e problema, ci caderile de semnal.

LE: pus manual pe canalu 1 are 47mbps up/down
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 16-12-2017 at 20:40.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2017, 21:06   #334
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 6,973
Mentioned: 185 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Rezolvare simpla și ieftina - ceri router de la RDS, cu 5 lei pe luna
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 19:49   #335
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,339
Mentioned: 180 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Se vorbea acum vreo 2-3 săptămāni pe aici despre MikroTik...
E OK un MikroTik Gigabit hAP ac Dual-Band? Pentru acasă, RDS Gigabit, cu GPON-ul īn mod Bridge.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2018, 15:22   #336
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,882
Mentioned: 60 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am nevoie de o sugestie. M-am mutat la casa si nu am fost atent cand a tras ala cablurile de retea prin pereti. In fine, situatia actuala : intr-o firida pe exterior am 2 cabluri TV si 3 cabluri de retea . In interiorul casei, evident, 2 prize TV, 3 prize de retea in 3 camere diferite. In firida respectiva nu am si cablu de curent.


Am instalat azi RDS-ul si vine cu 2 device-uri : unul cu o iesire de internet, altul mai micut pentru TV. Ambele cu transformatoare.

Cred ca solutia cea mai ok e sa dau o gaura in perete ( e peretele spre birou) si extind cablurile de retea si TV in interior si acolo le cuplez toate pe fir cu routerul Asus Rt68.

Am luat niste chestii din astea :

https://www.dedeman.ro/bucuresti5/cu...8-bw/p/1021743

pentru ca fierele de retea din firida nu sunt suficient de lungi sa le trag inapoi in casa cred. Pierd ceva pe partea de retea / putere, daca toate sunt mufate corect ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2018, 15:26   #337
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,340
Mentioned: 987 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Corect pentru gigabit inseamna priza cat6 pe traseul lung de cablu (cablul acesta max 90m), patch cord maxim 3m la router / switch si maxim 6m la computer. Pentru 10 Gb ai nevoie de cat6A

Chestiile alea din linkul tau nu sunt ok in ideea ca nu respecta nici un standard - nu au ce cauta intr-o legatura de retea de computere. Daca iti merge sau nu gigabit cu chestiile astea prezente e fix la noroc.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 05-01-2018, 16:49   #338
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,882
Mentioned: 60 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cablajele parca erau cat5e din ce am vazut eu , acum nu imi dau seama ca nu e destul cablu iesit in afara sa vad ce scrie pe el .

Referitor la prelungitoare o sa vad cum merg si daca nu sunt ok, le schimb dupa aia, ca o sa fie la indemana si usor de schimbat.

Ceva alternative ok care sa fie conform standardelor ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2018, 17:12   #339
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,340
Mentioned: 987 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ti-am zis mai sus cum e standardul. Daca vrei sa faci improvizatii e alegerea ta, dar sa fii constient de ceea ce alegi.

Eu zic sa tragi cablu UTP CAT6 de unde ai nevoie pana unde ai nevoie si "priza" sa fie un modul cat6 de la ceva firma buna (RDM, Schrack, Schneider sau altii) pentru ca e mic si usor de folosit, iar din modulul ala pui patch scurt de 0.5 sau 1m, dupa caz.

__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 05-01-2018, 21:19   #340
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 267
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Nu e mai simplu sa tragi curent unde ai deja cablurile?
poker_x is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,625
Threads: 18,546
Posts: 578,491
Total Online: 318

Newest Member: Wrggcbsx

Latest Threads
- by piticu
- by bakhus

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.