lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-08-2019, 17:56   #61
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,024
Mentioned: 1155 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Mi-a venit cablul Serial > USB ca sa schimb setarile de voltaj din UPS. Conectat la USB, apoi am bagat in UPS. Instant shut down. Am avut morcovul putin, dar UPS-ul a pornit dupa ok. Nasol ca randam ceva in clipa aia, dar bine ca s-a intamplat doar atat.

Am cautat apoi si am aflat ca trebuie cablu cu pinout proprietar APC pentru conexiunea seriala. Cu cablu normal simte voltaj pe alti pini si-si da shutdown. FML.

Un Serial > USB proprietar APC costa de pe Ali vreo 12$. Si s-ar putea sa nu mearga pe SUA1500. Cred ca-i fac hardware mod cu rezistor variabil...
Da, trebuie cablul Serial APC. Trebuia doar sa intrebi
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 18:06   #62
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,176
Mentioned: 723 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Da, trebuie cablul Serial APC. Trebuia doar sa intrebi
https://forum.lab501.ro/showpost.php...7&postcount=12

Eu am intrebat, ba chiar ai si raspuns.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 18:11   #63
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,024
Mentioned: 1155 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Man... tu ai intrebat una, nu asta.

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Ca n-am pe mobo. Exista ceva convertoare USB > Serial ?

L.E. Asta merge?

https://www.aliexpress.com/item/3231...b-f5c72b7d9da3


Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Merge cablul ala din link? Pare ceva simplu USB to RS232. Sau trebuie ceva mai special?
Tu ai intrebat daca adaptorul usb la serial e bun. Pai pe langa adaptorul asta, ai nevoie de cablul serial de la APC. Nu e acelasi lucru.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 18:23   #64
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,176
Mentioned: 723 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu intrebasem daca merge cablul ala sa ma leg la UPS. In fine, nu mai conteaza acum.

Cablu serial APC gasesc doar de la 200 ron in sus. In schimb, asta e adaptorul la USB de care ziceam mai devreme, la 50 ron.

RON 33.62 | ftdi usb rs232 to db9 for APC UPS 940 0024c communication cable serial kable
https://s.click.aliexpress.com/e/48FB33k4

O sa le scriu sa-i intreb daca merge la SUA 1500.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 18:25   #65
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,024
Mentioned: 1155 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Caut sa vad daca am in plus. Daca am, iti trimit unul.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 19:32   #66
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,176
Mentioned: 723 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi frumos, incerc si eu sa vad daca gasesc la cineva pe-aici, poate are tipul de la care am luat UPS-ul. Anunt daca gasesc.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 19:43   #67
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,154
Mentioned: 549 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cablul ăla nu se poate face?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 21:41   #68
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,176
Mentioned: 723 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se poate face. Ba chiar mi se pare ca si gasisem pinout-ul pe undeva cand cautasem despre de ce dracu mi-a murit UPS-ul cand am bagat serial-ul. Problema e ca am gasit si povesti despre multe UPS-uri moarte de-a binelea dupa ce-au bagat serial "normal" in portul ala.

Asa ca nu m-as increde nici macar intr-un pinout gasit pe net. Daca sellerul imi raspunde la cablul ala sa-mi confirme ca merge cu SUA1500, dau comanda si incerc cu el. Daca gasesc un serial > serial APC sa-l conectez la serial > USB ul meu, atunci incerc si cu asta.

Daca nu, fac hardware mod direct pe placa, mi se pare mai sigur.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 21-08-2019 at 21:57.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 22:40   #69
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 682
Mentioned: 33 Post(s)




Default

Sau unu care are cablul original iti poate confima rezistenta intre pinul x si y din pinout gasit cu google.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 23:07   #70
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,154
Mentioned: 549 Post(s)

PC-ul meu



Default Test de lunga durata - baterii UPS.

Data lines de la usb merg la maximul de 5V. Dacă Ón partea cealaltă de la ftdi ai nevoie se 3.3V, atunci posibil să ai probleme dacă APC-ul nu este 5V tolerant pe pinul respectiv.

Chiar si daca ai cablu, ar trebui să verifici ca ai 3V. Nu conteaza că ai 5V pe VCC, important este să ai 3.3V pe I/O (data lines).

Acum nu lua de bune tot ce scriu aici, Ón teorie pe cablul ăla ar putea să scoată și 12V, deci verifică din mai multe surse dacă poți.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 21-08-2019 at 23:13.
Arise is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Bank cu baterii 18650 ibm390s Zona libera 91 22-07-2016 19:33

 
Forum Stats
Members: 8,316
Threads: 21,453
Posts: 644,561
Total Online: 533

Newest Member: Doberman

Latest Threads
- by LAB501
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.