lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-04-2016, 14:47   #1841
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,665
Mentioned: 53 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

E mai simplu ce vreau eu, dar nu am explicat indeajuns de detaliat.
Am la job o retea wireless, in custodie, administrata remote de catre provider, in cazul de fata Orange. Vorbim de 8 AP-uri Cisco, dual band, nu stiu din cap modelul. Net-ul e de fapt un Intranet (VPN) folosit exclusiv pentru productie si administratie, contabilitate, etc. No guests allowed in this network, (parca am mai detaliat undeva retelele mele de la job).
Avem un depozit de unde facem livrări folosind 4 scannere cu cod de bare, avem 4 rampe de īncărcare, īn speță 4 scannere si un AP poziționat īntre rampe. Problema este că, acele scannere nu au o baterie internă care să asigure păstrarea SSID-ului și a parolei, au un condensator care asigură continuitate īn cazul īn care dacă se termină acumulatorul și este īnlocuit īn 2-3 min, totul e ok, dacă lași scannerul fără baterie, īși uită setările. Gestionarii și īncărcătorii aveau īn trecut parola, dar aceasta era răspīndită repede și cīnd nu aveau de lucru erau toți pe fb. S-a schimbat parola și din acel moment a īnceput distracția. Aproape zilnic tre să merg la depozit să le bag parola īn scannere. Așa că am căutat o soluție mai elegantă de a rezolva problema. Mi-a picat fisa după sugestia lui @mbc.
Am dus un router wireless īn zonă, i-am dat un SSID diferit, am creat un filtru după adresele de MAC, și am introdus MAC-urile de la scannere și de la tel. meu, să pot administra īn continuare routerul. Autentificarea se face fără parolă, scannerele merg ok, băieții se miră că nu pot accesa nimic, am schimbat parola de login pentru configurarea routerului și avelo baftalo. Marți o să asigur redundanță, mai aduc un router configurat identic și am scăpat de problemă. Inițial voiam să dau acces doar către site-ul de WMS de unde se fac livrări, dar e mai simplu cu filtru pe MAC.
Me happy!!!


Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2016, 22:41   #1842
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,357
Mentioned: 132 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

wut ? dupa ce probabil ca s-au platit o tona de bani pe cisco-uri + abonament de management / suport tu vii si le bagi in retea in primul rand un wifi bazat pe auth de mac (care-i cel mai simplu de bypassuit) si in al doilea rand probabil ca AP-ul de tine nu e tot cisco si astea consumer toate sunt pline de buguri/vulnerabilitati.

nu zic ca vine unu si te hackuieste (dar se poate intampla si asta), dar daca sunt probleme pe IT toate pot fi aruncate la tine in spinare din cauza miscarii cu AP-ul.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2016, 23:54   #1843
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,886
Mentioned: 1132 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Urasc sa zic ca gogu are dreptate, dar gogu are dreptate.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2016, 00:05   #1844
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,934
Mentioned: 546 Post(s)

PC-ul meu



Default

O sa prinda aia din depozit ura pe tine.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2016, 20:24   #1845
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,382
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Vreau o recomandare de router exclusiv pentru wifi, ceva bun sa bata la 100m, 300-600 lei sa zicem
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 05-06-2016 at 20:28.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 05-06-2016, 20:30   #1846
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,314
Mentioned: 206 Post(s)

PC-ul meu

Default

Unify UAP-AC-LR
Nu știu dacă merge la 100m, și nici nu e sănătos.
Mai bine ar merge 2-3 ap-uri
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2016, 21:06   #1847
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,382
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Cred ca am exagerat cu rangeul, sa o luam altfel: routerul consumer cu cel mai mare range 300-600 lei
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 13-06-2016, 21:19   #1848
Gremlinsro
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 110
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Gremlinsro
Default

Nici un router nu functineaza la 100 metri.
Daca vrei raza mai mai mare iti trebuie antena omnidirectionala de minim 20dbi + booster.
In caz ca te alegi cu o antena tip grid o sa te chinui ceva pana ii gasesti pozitia satisfacatoare
Si da ... si pe mine ma urasc aproape toti colegii "de depozit , de productie"
Gremlinsro is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 15:52   #1849
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,668
Mentioned: 56 Post(s)

PC-ul meu



Default

Hello,

Am un router Asus AC68-U pe conexiune RDS gigabit si experimentez 2 chestiuni ciudate:
- se intampla ca cada subit conexiunea. Solutia: scot cablul WAN din router, stau vreo 20 sec si apoi il pun inapoi. Isi revine.
- ma trezesc la un moment dat ca am viteza de 100 Mbps (exact ca si cum as avea placa de retea de maxim 100 Mbps). Pe computerul mare (4770k+Maximus Gene) in status la retea imi zice conexiune de 100 Mbps. Am zis ca placa mea de baza face urat. Intru pe un laptop (unde de obicei pe wireless am 3-400 Mbps) si obtin si aici 100Mbps (efectiv ~95 Mbps).
Dau reboot la router si surpriza imi intra pe 10Mbps. Mai dau un reboot si intra pe 100 Mbps si tot asa.

Am zis ca este de la RDS, dar a venit un tehnician si clar nu-i de la ei.
Cat am incercat pe direct a mers cu 1 gigabit. Pe router a mai trecut pe 100 Mbps pana a ramas pe gigabit (doar am scos cablul WAN si bagat inapoi).

O fi routerul sau ceva conectiva proasta?
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 16:20   #1850
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,655
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu

Default

Verifica routerul, cablurile.
Reseteaza nvram-ul routerului. (Activezi telnet din setarile lui apoi intri via cmd si scrii "mtd-erase2 nvram". Daca nu merge prima comanda scrie "mtd-erase -d nvram".
Daca e mai incomod cmd poti sa folosesty Putty.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 16:43   #1851
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,886
Mentioned: 1132 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

@sammurai: e cablul sau routerul dus. Daca ai un cablu de 2 lei, incearca prima data cu altul.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 18:09   #1852
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,668
Mentioned: 56 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cablul este defect doar daca are o mufa aiurea care sa zic ca are joc daca este pusa intr-o anumita pozitie. A incercat nenea de la RDS cu tester-ul si era ok.

O sa mai verific cu router-ul daca trece iar pe 100 Mbps sa pun pe direct sa vad daca face la fel.

Nasol sa duci asa defect la garantie O sa zica ca la noi merge.
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 18:16   #1853
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,886
Mentioned: 1132 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pentru garantie, top tip: aduna un set de print screenuri, poze cu routerul etc. in care sa arate ca iti merge cu 10 mbps sau cu 100 mbps. Chiar daca nu sunt dovezi 100% relevante, astfel de lucruri iti cresc sansele de rezolvare a garantiei pentru ca le da de gandit si testeaza si ei mai mult.

Cei de la RDS aveau tester de cablu calumea, din ala care simuleaza link de 1 Gbps sau un tester de ala de 2 lei cu leduri?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 18:23   #1854
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,655
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu zic sa resetezi nvram-ul via telnet si problema se va rezolva.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 18:46   #1855
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,668
Mentioned: 56 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Cei de la RDS aveau tester de cablu calumea, din ala care simuleaza link de 1 Gbps sau un tester de ala de 2 lei cu leduri?
Nu ma pricep dar aveau un tester pe care se aprindeau vreo 9 led-uri parca
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2016, 18:48   #1856
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,886
Mentioned: 1132 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ideea este ca un cablu de slaba calitate va avea continuitate, dar nu va putea sustine stabil o legatura gigabit.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2016, 22:29   #1857
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,100
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

@sammurai Testerul ala cu leduri e o porcarie. Asculta de @mbc. Incearca cu un alt cablu. Da reset to factory routerului. Fa-i update de firmware.
Nu cunosc metoda de care zice @Bennedict. Poate o fi avand dreptate.
Spor la treaba.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2016, 21:57   #1858
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 738
Mentioned: 19 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Salutare.
O prietena m-a rugat sa o ajut in alegerea unui router in 2-300ron de care se vor lega 2 laptop-uri (wireless) si un pc (fir). Se doreste un produs fiabil si cu o tehnologie cat mai actuala.. capabil de download-uri ocazionale etc.

Multumesc pt orice idee.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2016, 22:43   #1859
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,655
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Secttor http://www.emag.ro/router-wireless-n.../pd/DSWVVYBBM/
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2016, 22:50   #1860
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,797
Mentioned: 25 Post(s)


Default

In sfarsit un TP-Link cat de cat ok la transfer usb 3.0 ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	C2600 read best mod.JPG
Views:	218
Size:	16.8 KB
ID:	54999   Click image for larger version

Name:	C2600 write best of mod.JPG
Views:	196
Size:	15.3 KB
ID:	55000  
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce parere aveti despre Android ? razvy_10 Telefoane mobile si alte gadgeturi 48 30-08-2012 19:08
Ce trepiede aveti si ce parere aveti despre ele? tiribomba Foto/Video 15 08-08-2011 21:52
Ce parere aveti ? -=VeNoM=- Zona libera 14 29-04-2011 14:22
Ce parere aveti despre acest model de Asus GTX 570 tphase Placi video 1 25-03-2011 11:04
Facultate. Ce parere aveti ! red Zona libera 18 25-07-2010 14:04

 
Forum Stats
Members: 8,301
Threads: 21,322
Posts: 641,460
Total Online: 525

Newest Member: dymchik

Latest Threads
- by mbc
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.