lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30-06-2017, 13:11   #1181
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,833
Mentioned: 863 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai pune si tu Classic Shell ca tot omul si nu mai ai stres de genul asta.

http://www.mediafire.com/download/db...etup_4_3_0.exe
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2017, 13:18   #1182
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 2,898
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tasta Win + R = run, și nu mai ai niciun stress cu nimic.
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2017, 18:37   #1183
blackvswhite
Senior Member
 
blackvswhite's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Targu Frumos, Iasi
Posts: 306
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to blackvswhite
Default

Pentru cei care au gtx1060 vesti bune xD a aparut o versiune de ethminer optimizata pentru ea.
http://cryptomining-blog.com/8852-ne...gtx-1060-gpus/

Pe claymore scoteam 68mh cu 3 placi , pe versiunea asta de ethminer am 72-75mh.
blackvswhite is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2017, 18:52   #1184
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 2,898
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mișto. Īmi scoate 20-21Mh/s pe aceleași setări cu care scoteam 19.5MH/s cu Claymore 9.5 pe placa mea 970.
Mersi @blackvswhite.
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2017, 13:27   #1185
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 2,898
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

De cānd minez cu ethminer nu mai imi este afișată īn graficul de pe ethermine.org valoarea pentru Reported Hashrate ci doar pentru celelalate două. La balanță sunt OK, se adună acolo eth, dar mă gāndesc dacă e o problemă sau să nu īmi fac griji?
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2017, 14:42   #1186
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 402
Mentioned: 21 Post(s)




Default

Probabil ca nu raporteaza softul. Si eu m-am obisnuit cu Claymore sa-mi arate estimated hashrate, ethminer face treaba dar n-o raporteaza.

Atat timp cat pool-ul zice ca ai facut X coin, atunci e bine, ca ala-ti trimite banu in portofel.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2017, 12:23   #1187
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 2,898
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am īnțeles, mersi de lămurire.
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2017, 13:19   #1188
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,833
Mentioned: 863 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am facut astazi o tranzactie cu Kraken. Am castigat 10 lei la 210 lei in comparatie cu anycoin.eu iar procesul a fost oarecum complicat pentru ca a fost prima data.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2017, 13:28   #1189
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 2,898
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu cred că o să țin tot ce minez și o să vānd cānd voi vedea un boom gen bitcoin...
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2017, 13:29   #1190
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,134
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mi-a scazut viteza cu ~0.15 MH/s. E de la faptul ca s-a schimbat iar DAG-ul?
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:
Otman is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2017, 16:57   #1191
saamdepus
Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 134
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Astazi este zi de sarbatoare pentru ethereum-isti: ieri la ora 21 GMT, dificultatea a atins (si un pic depasit, de ce sa nu recunoastem?) 1 T (in urma cu exact o luna era o mladita amarata de doar 0.56 T)

Chiar daca pretul a scazut, hei, conteaza ca familia este mult mai mare, nu?
"Sampania e rece, dopu` vrea o tinta!"

Daca minerii care au dat 2500 lei pe o placa video sunt tentati sa stoarca o lacrima eu zic sa se abtina...inca nu mineaza sub pretul curentului.

Ee, totusi e bine sa ne amintim ca sunt altii mai nenorociti. Nu, nu "aia din Africa".

Uite aici un parlit care s-a grabit sa opreasca portofelu`/compu` (drept ca in 2010, ca azi nu facea asa trimitere fara "shaishpe" specialisti si 100 UPS-uri langa el + un biliard de salvari), .
Si a pierdut 9.000 BTC (o pudra de ceva zeci milioane dolari acum cand si btc a scazut la pret): https://bitcointalk.org/index.php?topic=782.0
saamdepus is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2017, 22:37   #1192
RAYNOR
Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 158
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dupa o lunga perioada de asteptare am pus la lucru 2 din 3 placi. (inca 3 placi o sa le iau saptamana aceasta)
1 placa nu imi afiseaza imagine pe monitor pe 2 sisteme diferite. O s-o trimit inapoi.
Cele 2 RX580 Strix care mineaza, scoteau initial 23,9 Mh/s. Dupa bios mod, am ajuns la 27,2-27,3 Mh/s.
Problema este ca niciun utilitar nu imi afiseaza voltajele si temperatura.
Am incercat cu MSI Afterburner, Sapphire Strixx, nimic.
GPUZ imi arata frecventa default iar restul pe 0.
Any hints?

p.s. Am instalate ultimele drifere de la AMD
RAYNOR is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2017, 22:45   #1193
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,979
Mentioned: 63 Post(s)




Default

disable la crossfire ?
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2017, 23:03   #1194
RAYNOR
Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 158
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cand intru in driverele AMD imi da urmatorul mesaj:
"Radeon Settings are currently not available. Please try again after connecting a display to AMD graphics card and extending the display."
Eu stau pe video-un onboard si tot acolo am si cablul pt display.
Sa inteleg ca trebuie sa conectez o placa video la display ca sa pot dezactiva crossfire-ul. Foarte ciudat...
RAYNOR is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 00:40   #1195
saamdepus
Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 134
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Fiind duminica (zi libera chiar si pentru miner...dar nu si pentru sculele lui) imi permit sa mai deapan niste amintiri.

Atasez o captura de ecran din preistoria minatului.
Acum mai bine de sapte ani btc-ul se mina cu CPU-u` (socant, nu?) Nu cu placa video, nu cu asic (blestemat fie el!)

Ei bine captura pe care o pun arata cat de chibzuit era minerul din preistoria crypto.
Punea la cheltuieli nu doar curentu` ori deprecierea cpu-ului (!?) ba chiar si banda de internet consumata.

Chibzuit pana dincolo de maduva obtinea un cost de 0,00183 dolari/BTC si impartasea calculul sau si celorlalti care doreau sa il scada.

https://forum.lab501.ro/attachment.p...1&d=1499027891
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	chibzuita.jpg
Views:	91
Size:	196.7 KB
ID:	59599  
saamdepus is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 00:55   #1196
RAYNOR
Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 158
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi de hint @Iubitel, am nimerit-o pana la urma
Am rezolvat, trebuia sa conectez cablul HDMI intr-o placa video. Nu trebuia sa raman pe cea onboard.
Am scazut voltajele cu 85 mv dar consumul tot mi se pare ridicat: 156W respectiv 161W.
Temperaturile sunt pe la 62-63C.
RAYNOR is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 01:37   #1197
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,134
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu

Default

@RAYNOR ce bios mod a trebuit sa faci la 580 ca sa scoata 27.2 MH/s?
RX 480-ul meu subvoltat, bios normal si ultimu driver imi scoate 27.2 Mh/s...

In GPU-Z iti arata voltaju ala? E mult, mie imi arata average 86W in GPU-Z cu -54mV si power limit la -40%.

Ai scazut si power limit si frecventa (cam 1150-1200 Mhz e de ajuns)? De memorii trage cat poti in sus.
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:

Last edited by Otman; 03-07-2017 at 01:43.
Otman is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 09:05   #1198
RAYNOR
Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 158
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Otman , am pus timing-urile din filmuletul de aici, min 3:35:
Am aplicat timing-urile de la 1750 la 2000, plus procedura de salvare bios si rescriere.
Da in GPU-Z imi arata acel voltaj. L-am scazut cu -85 mv pe ambele placi. Momentan frecventa gpu este de 1300 iar la memorii 8150. As putea sa mai scad la gpu si sa umblu la power limit deoarece n-am umblat deloc acolo.

Last edited by RAYNOR; 03-07-2017 at 09:13.
RAYNOR is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 10:41   #1199
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,134
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu

Default

@RAYNOR Pune memoriile la 9000 (Samsung ar trebui sa duca), pune power limit la -40....-50% vezi cat te lasa fara sa crape, daca ii scazi power limit frecventa gpu o sa scada automat.
Un 1200 la gpu e suficient, nici atat nu trebuie, viteza la minat e afectata foarte putin de frecventa gpu, in schimb frecventa memoriilor conteaza enorm, de memorii tragi la maxim ca de acolo vin sporurile de performanta.
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:

Last edited by Otman; 03-07-2017 at 10:46.
Otman is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 11:04   #1200
saamdepus
Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 134
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Dizertatie de miner simplu asupra editarii biosului la AMD seria Rx si nu doar despre bios
(cand zic seria Rx zic de la 460 la 580, toate care au macar 4GB vram, desigur)

Incep: minerul vrea hash mult si consum redus. Se obtin piscalind cu MSIAfterburner la valorile de frecvente gpu si memorii dar si la voltaj (limita de putere e cam caca maca in multe cazuri)

La minat ajuta o frecventa la memorii mai ridicata insa biosul placii limiteaza la 1750, 2000 sau 2100...e, trebuie editat biosul.
O face "Polarisbioseditor".
Dar intai salvezi biosul original!! (ca nu toate au dual bios cu butonas de schimbare)...GPU-Z e bun la salvat bios original.

Poti sa iei bios modat de pe net dar nu e nevoie (sau nici nu prea gasesti la 460/560)

Ai salvat biosul original, faci o copie si pe asta o pigulesti.
La casuta powerplay, la linia "max memory freq" vezi o valoare (1750, 2000, 2100) e, o faci 2000, 2200, 2300 (in general un plus de 200 chiar daca nu o sa ajungi la ea ca daca tragi cursorul la maxim in afterburner ingheta masina)

In casuta GPU poti sa scazi mVoltii la ultima treime a tabelului dar aici te uita pe internet sa vezi ce au pus altii la placa ta.
La mV memoriilor nu umbla, nu ridica. E un sfat pentru ca nu toate placile au radiator pe memorii caz in care nu e bine sa o faci.

Am ajuns la Timing Value (destul de importanta setare) iar aici poti sa copiezi casuta de la 0:1750 in toate casutele de mai sus (0:2000, :02100 daca ai, etc)
La 460/560 merge sa copiezi casuta inferioara lui 0:1750.

Exista timing value pe internet numit "UberMix" in diferite versiuni (extrem, mediu, moale) Uneori merge, alteori nu merge dar intotdeauna merge sa copiezi cum am spus din biosul tau original indiferent de cine este producatorul memoriilor de pe placa ta video.

Editarea asta de timing la memorii face placa sa castige 1-1.5 chiar si 2 mH/s
(toate cresterile de hash cresc si consumul de curent indiferent de ce zice GPU-Z ca asta nu masoara consumul tau, doar wattmetrul o face. GPU-Z e bun ca spune repede ce producator ai la memoriile placii video...la consum anunta papagaliceste valori corespunzatoare setarilor pe gpu a unei placi video care nu mineaza, seamana cu prostia aia de "evaluare index de experienta" windows. Un vax albina la consum)

Salvezi biosul si il incarci cu atiflash (ultima versiune). Dar poate driverul nu te lasa?
Daca nu te lasa folosesti atikmdag-patcher ca sa il cumintesti (merge si cand driverul se incarca doar pe una, doua, x placi dar nu pe toate...iar in rare cazuri nu merge caz in care trebuie sa transpiri singur sa vezi de ce)

Buun. Ai bios editat incepi tunarea. Pornesti softul de minat.
Pe langa afterburner (eu cu asta lucrez, de aia il pomenesc) foloseste HWiNFO64 -> senzori si te uita la erorile de memorie.

Scazi, cresti valorile dupa mintea ta si dupa ce ai vazut pe net...ai noroc si nu ingheata compu, ok, dar te uita la wattmetru si la erorile de memorie pomenite (daca ai multe piscina/poolu` iti inchide socketu` adica te decupleaza...o face nu ca ai tu erori ci pt ca ele devin shareuri rejectate)

Sa nu uit: mai poti sa castigi hash si daca scazi intensitatea in softul tau de minat.
De exemplu Claymoru` are setarea -dcri pusa la 30 nativ...dai click pe fereastra claymorului (sa o faci atenta la soarec/tastatura) si din "+" si "-" (tastatura, da?) scazi sau cresti valoarea pana vezi crestere de hash...te opresti sau te intorci la valoarea de la care nu mai apar schimbari. Ok, ai vazut ca merge bine la un -dcri 19? Na valoarea asta o tastezi in fisierul .bat ca altfel la repornirea claymorului el revine la 30 care e setarea lui originala.

Atentie la ultimul castig de hash (de la 27 la 28 sau de a 28 la 29 recte 30) Daca nu ai wattmetru iti spun ca pentru un castig de 3-4% la hash creste consumul cu 7-15-18% ...Nu e doar chestie de consum: e vara, ventilatoarele oricum stau aproape de 100% si trebuie sa mearga placa 24/7.

Iubitel a recomandat si softul WattTool. Buna unealta doar ca la mine are tendinta sa inghete sandramaua cu el pornit (basca m-am obisnuit deja cu astea pomenite)
Ah, sa nu uit: driverul nou e bine sa fie instalat dupa ce cureti compu cu "DDU" utltima versiune (desi amd se lauda ca poti curata din driverul nou)
Eu am facut cu Acronis o salvare de windows chel de drivere video (doar cu softurile de minat si cu alea a placii baza de test)
Driverele amd din iunie maresc consumul la minerit cu aprox.10% fara castig de hash. Sunt pigulite doar pentru jocuri, cred.
Sa o ia mama draqului pe lisa tsu! (nu doar pentru drivere)

Nota: trebuie sa iti zic ca faci schimbari pe barba ta? Daca trebuie esti copil, nu miner.

Nota2: exista discutii ca nu trebuie ajutati "minerii pufa" ca ei strica pretul la unelte dar si pretul la monede (ca vand repede, repede)
Parerea mea este ca e bine ca vin (oricum acum nu se mai fac averi) Insa venitul unuia nou atrage atentia si la prietenii lui.
Mai multa lume intrata in lumea crypto = mai multe sanse ca beteceii adunati la minarea cu placa video (eu nu sunt zeu dintre cei care au minat btc cu cpu...inca se putea dar se castiga patetic de putin) sa aibe consistente preturi.

Nota3: forumul are pigulitori mult mai buni decat mine. Aplecati urechea intai la ei.

Last edited by saamdepus; 03-07-2017 at 11:44.
saamdepus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sistem mining! pareri/idei/sfaturi brhams Cutia de sub birou 187 24-05-2016 20:51
Surpriza! Cash Shop-ul pentru Street Fighter V, amānat LAB501 Nivelul2 0 25-03-2016 19:20
To BITCOIN sau not to Bitcoin? HappyGuy Placi video 4 12-03-2014 12:32
Recomandare pc pentru bitcoin mining piticu Cutia de sub birou 9 04-02-2014 18:48
T420 - what value-cash? jonyyybe Notebooks & netbooks 7 08-05-2013 20:36

 
Forum Stats
Members: 7,060
Threads: 17,913
Posts: 556,912
Total Online: 261

Newest Member: BruceSib

Latest Threads
- by Nivius
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.