lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-12-2019, 20:21   #3201
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 727
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ambele placi video comunica cu placa de baza printr-un cip plx technology care le imparte slotul pci express.
__________________
Ryzen 7 1700, 3.8Ghz, Radeon PRO DUO HBM, 4x4Gb DDR4 3000 Mhz, Silverstone Raven 2, LG 34UC79G,
axxel4you is online now   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 11:05   #3202
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,442
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am Radeon HD6570.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 11:22   #3203
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 727
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca nu ai placa video sa testezi iti imprumut un GT 610 de la NVIDIA.
__________________
Ryzen 7 1700, 3.8Ghz, Radeon PRO DUO HBM, 4x4Gb DDR4 3000 Mhz, Silverstone Raven 2, LG 34UC79G,
axxel4you is online now   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 11:42   #3204
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,442
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am destule. Timp sa fie. Multam.

Revin: nu trec de led-ul de EX Debug CPU care sta tot timpul aprins in rosu. Ori face ceva scurt ori e bulit procesorul. Sau placa. Cu restul scoase: PV, RAM, etc.

Am dat jos procesorul, repus. Nimic. La repunere a pornit sistemul (ventilatoarele) cand insurubam coolerul. Ceva cred ca face scurt pe undeva.

1. Am niste fire de alimentare trase prin spatele placii de baza. Se vroia un beauty build asa ca scot greu de tot placa de baza de acolo. Dar daca trebuie ... trebuie.
2. O sa incerc si cu alt procesor de prin casa un 1600.
3. O sa incerc sa pun procesorul 3600 pe un asrock de prin casa.

Dar toate astea ... mult mai incolo. Acum am rupt si asa o ora din timp.

Last edited by madhorsefuzzy; 06-12-2019 at 13:58.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 16:44   #3205
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,009
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da totul jos si clear bios.
Boot fara rami ca sa iasa din bootloop-ul de CPU error.
Apoi montezi doar o placuta de DDR si reincerci.
Daca nu merge incerci cu celalat CPU.

Pana nu dai totul jos nu as mai baga altceva in el.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 22:30   #3206
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 412
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am un amic cu laptop Toshiba satelite p50t care nu trece de loading screen ul cu toshiba
Știți un service zona drumul taberei?
Mulțumesc!
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 08:09   #3207
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,285
Mentioned: 214 Post(s)

PC-ul meu



Default

http://smartfix.ro/index.php?page=home
acum ceva ani era in drumu taberei.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 10:43   #3208
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,442
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Da totul jos si clear bios.
Boot fara rami ca sa iasa din bootloop-ul de CPU error.
Apoi montezi doar o placuta de DDR si reincerci.
Daca nu merge incerci cu celalat CPU.

Pana nu dai totul jos nu as mai baga altceva in el.
Am citit pe diagonala si am pierdut vremea cred.

Din 2 pc-uri cu AM4 nu mai am nici unul functional. =)))))))))))))))))))

Cand sa folosesc pc-ul cu Ryzen 1600 si Asrock AB350m pro4 ... n-a mai pornit: problema veche. Un conector, un cablu sau toata combinatia intre ele. E vorba de firul de alimentare ATX 12V pentru CPU, cel cu 8 pini.

Stiind de problema am incercat sa rezolv 2 in 1: am pus 3600-le in pc-ul cu ASrock si am bibilit mufa la placa de baza. Nimic. Am scos prelungirea si am bagat direct cablul de la sursa. Nimic. Apoi cand m-am apucat sa scot cablul a pornit in timp ce-l scoteam. Mama masii de cablu. Nu stiu ce naiba e cuel dar diseara schimb sursa cu totul, ca e vorba de cablul care vine direct din sursa.

Bun. A pornit dar fara semnal si cu ventilatoarele la maxim. Am resetat bios nimic. Am scos bateria 1 min. Nimic. Asta nu avea nici o problema de pornire cu 1600 le dupa ce se pornea ceva (adica ventilatoarele). L-am lasat.

Am zis sa incerc si cu 1600 le in MSI-ul cu buba de bios (sau cel putin asa cred). Nu porneste nici cu 1600-le. Tot led-ul de CPU aprins.

Dar ... azi nu am scos nici o placuta de ram din nici un PC.

Am deconectat sursele si am scos bateriile din ambele placi de baza. Si am plecat la serviciu. Vad cand ma intorc.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 11:47   #3209
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,399
Mentioned: 629 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sfatul meu este să cumperi un laptop sau un PC integrat, ceva plug and play.

Este evident că nu ai timpul necesar la dispoziție ca să faci depanare...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 12:33   #3210
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,442
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stii ca m-ai injurat, nu?
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 12:48   #3211
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,399
Mentioned: 629 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu asta a fost intenția...

Dar dacă ți se pare că viața e prea simplă și ai prea mult timp liber poți să mai faci un copil, să īți mai iei un job, să īncerci și cu o amantă...

Și eu īn tinerețe instalam Windows-ul pe PC la 3 săptămāni, reparam/depanam hardware-ul probono la toți cunoscuții sau instalam ROM-uri custom săptămānal pe telefonul cu Android.

Dar viața uneori se complică, ca atare mai bine nu īți bați capul și alegi soluții mai costisitoare dacă astfel obții mai mult timp liber.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 12:54   #3212
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,442
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am un pc care sta de mai mult de 1 an. Pentru ca nu am avut timp. Si unul de daily stuff (la 2-3 zile cate ceva de 30 min.).

Dar am vrut sa "spice up a little bit" si am facut update de bios cu 2 bios-ul beta l aambele sisteme: AGESA 1.0.0.4b baby!!!

Ma intreb cum ma ajuta inca un copil, un job in plus sau o amanta ...
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 13:03   #3213
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,009
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu



Default

Clear bios din jumper inainte sa pui bateria la loc.
Mult spor. Ti-am zis da totul jos, pune mobo pe masa si dai test.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 13:13   #3214
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,442
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Azi il pornesc doar pe ala de daily si duminica ma joc cu celalalt.

Pana atunci am treaba cu inca un copil, imi caut inca un job si 2-3 amante. Sa fie.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 14:29   #3215
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,399
Mentioned: 629 Post(s)

PC-ul meu



Default

That is the Christmas spirit!!! [emoji480][emoji182][emoji542]


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 14:50   #3216
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 761
Mentioned: 36 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Am un pc care sta de mai mult de 1 an. Pentru ca nu am avut timp. Si unul de daily stuff (la 2-3 zile cate ceva de 30 min.).
Si eu care credeam ca-s singurul care are MB+CPU+Ram care ma asteapta de ~3 saptamani sa le pun cap la cap.

O sa le montez si pe astea noi candva. Da' acu is aglomerat. Vorba lu Arise, candva instalam windowsu la cateva saptamani, acu daca o crapa... n-are decat sa astepte.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 16:15   #3217
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,009
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ajunge una pentru inceput si pe aia poti sa o pui tot pe masa masa te "teste" dar pana nu o pui la punct n-are rost sa treci alta e mai greu de jonglat si satisfacut, trebuie sa-ti intri in forma ca daca e GudLac!

Sunt singurul care abia astepta sa-i ajunca placa de baza ca sa-l puna in functiune ? ) Azi a venit in sfarsit
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 19:06   #3218
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,442
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daily driver-ul e up and running. Cu 3600 le in el. De pe care scriu. Ce e dubios e ca a pornit dupa ce am apasat pe waterblock pe CPU.

Mai ramane de pornit MSI x370 Pro Carbon-ul cu 1600 le in el. Si poate il fac si pe asta in seara asta, doar ca sa arat ca am timp de HW.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 20:03   #3219
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,952
Mentioned: 183 Post(s)




Default

Cand pui procesorul in socket la AMD si tragi de chestia metalica sa il fixezi daca ai curent in placa porneste automat.
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2019, 01:02   #3220
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 670
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Se da una bucata Asus Maximus IV Extreme-Z+2600k+32gb ram, pe masa.
Am testat D15 si un AIO pe ea, totul minunat, pusa in raft.
Luata din raft, montat alt AIO, nu da imagine, erori: d3, 98, si moare in d7. Pe bios 2, da doar 00.
Schimbat ram, GPU, CPU, cooler, la fel. Scos bagat mufe. Inspectat pini, butoane, toate par la locul lor.
Incercat cam tot ce m-a dus capul sa incer si... nimic.
Daca aveti vreun sfat, chiar daca pare ceva simplu, poate mi-a scapat...
As vrea foarte mult sa o rezolv, ca-mi place mult placa asta de baza si are ceva valoare sentimentala.
Multumesc!
__________________
i9 9900k @5Ghz, Arctic Liquid Freezer II 280, Z390 Aorus Master, [email protected] TridentZ RGB, SF Leadex Gold 750w,GTX1080ti Gigabyte Aorus Extreme, Phanteks Eclipse P600S
bakhus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,458
Threads: 22,215
Posts: 664,224
Total Online: 419

Newest Member: The Big Traveller

Latest Threads
- by MazuX
- by Monstru
- by Arise
- by nicum

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.