lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-01-2012, 19:16   #1
Pavilion
Member
 
Pavilion's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Lock CPU core

Deci: am procesorul AMD phenom II X4 955 (4 nuclee). Am intrat īn BIOS (UEFI) şi am văzut o chestie unde puteam dezactiva nuclee. Mi se părea destul de interesant. Am dezactivat 2 şi... nu erau diferenţe vizibile. Am intrat din nou şi am mai dezactivat un core. Diferenţe? DELOC. Ajută cu ceva "dezactivatul" ăsta? Scade consumul sau durata de viaţă a procesorului?
Pavilion is offline  
Old 21-01-2012, 19:18   #2
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,425
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu



Default

nu ... dar scade performanta ... #-o
__________________
1: AMD R5 2600, Gigabyte AORUS B450M, 16 GB DDR4 Crucial 3200 CL16, Power Color RX560, Liteon NVME 128GB, Crucial MX500 2TB, FSP HYDRO G750, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB
[Wanted] is offline  
Old 21-01-2012, 19:21   #3
Pavilion
Member
 
Pavilion's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu nu simt performanţa scăzută.
Pavilion is offline  
Old 21-01-2012, 19:25   #4
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nici eu nu simt campul magnetic al Pamantului cum trece prin mine :O
DeDeRa is offline  
Old 21-01-2012, 19:43   #5
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,414
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pacat ca nu poti dezactiva si al patrulea nucleu.
Ar fi interesant de vazut daca nu vezi diferenta nici atunci...
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline  
Old 21-01-2012, 19:51   #6
Pavilion
Member
 
Pavilion's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Serios acuma. Nu simt diferenţe (enorme) īntre AMD phenom II X4 şi AMD phenom II X1 . Momentam īl ţin pe 2 nuclee.
Pavilion is offline  
Old 21-01-2012, 20:21   #7
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,425
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu



Default

Inseamna ca nu il folosesti la capacitatea lui si de ex un Phanom 2 X2 iti era deajuns ...
__________________
1: AMD R5 2600, Gigabyte AORUS B450M, 16 GB DDR4 Crucial 3200 CL16, Power Color RX560, Liteon NVME 128GB, Crucial MX500 2TB, FSP HYDRO G750, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB
[Wanted] is offline  
Old 21-01-2012, 20:29   #8
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9,110
Mentioned: 190 Post(s)




Default

Te-ai inregistrat sa ne spui asta?
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline  
Old 21-01-2012, 20:31   #9
Pavilion
Member
 
Pavilion's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Iubitel View Post
Te-ai inregistrat sa ne spui asta?
NU!
on: deci... voi bloca pānă la urmă 2 nuclee.
Pavilion is offline  
Old 21-01-2012, 20:37   #10
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9,110
Mentioned: 190 Post(s)




Default

Mai bine incerci sa-ti bagi soarele in casa cu furculita...
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline  
Old 21-01-2012, 21:11   #11
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

=)) De cand eram mic am incercat, dar nu m-am gandit sa incerc cu furculita, eu incercam sa-l ascund intr-un pahar mat.
DeDeRa is offline  
Old 21-01-2012, 21:35   #12
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

Quote:
Originally Posted by Pavilion View Post
Serios acuma. Nu simt diferenţe (enorme) īntre AMD phenom II X4 şi AMD phenom II X1 . .
In ce aplicatii ?
In browsing ?
__________________
Andrei is offline  
Old 21-01-2012, 21:53   #13
firewind
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 176
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Pavilion View Post
Serios acuma. Nu simt diferenţe (enorme) īntre AMD phenom II X4 şi AMD phenom II X1 . Momentam īl ţin pe 2 nuclee.
Ce faci cu pc-ul? Joci "doar" Solitaire si Zuma?
Daca te uiti si la un film, ar trebui sa faci putin overclock la cele 2 nuclee folosite, si sa le schimbi zilnic, (exemplu...data de 1 a lunii, nuclee folosite.. 1 si 3, data de 2 a lunii, nuclee folosite... 2 si 4), si tot asa, sa nu oboseasca procesorul, adica tot timpul doua nuclee sa munceasca, si doua sa se odihneasca.
Doar in 29 februarie, sa le folosesti pe toate, ca e directiva europeana, altfel iei amenda de la CEDO.
PS: la ce level esti la Zuma?
firewind is offline  
Old 21-01-2012, 22:23   #14
Pavilion
Member
 
Pavilion's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Joc doar counter strike + film full HD. Şi nucleul nr. 1 nu poate fi dezactivat :|. Dar dacă majoritatea o iau ca pe o glumă.. pa pa.

Last edited by Pavilion; 21-01-2012 at 22:26.
Pavilion is offline  
Old 21-01-2012, 23:05   #15
Privatul
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,113
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Am pierdut 5 minute din viata sa citesc ineptiile unuia care si-a luat phenom x4 doar ca sa joace cs. Why me?
Privatul is offline  
Old 21-01-2012, 23:40   #16
ZeX
Senior Member
 
ZeX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 563
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ZeX Send a message via Skype™ to ZeX
Default

Sfatul meu: dezactiveaza cate nuclee poti, dar scade si frecventa pana la 800 mhz. Ce rost are sa il tii la 3200? E risipa de curent...
Think green!
__________________
Too stupid to understand science? Try religion!

Last edited by ZeX; 21-01-2012 at 23:44.
ZeX is offline  
Old 21-01-2012, 23:40   #17
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9,110
Mentioned: 190 Post(s)




Default

E bine ca toti care vin de pe garaj isi prezinta imediat potentialul
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline  
Old 21-01-2012, 23:59   #18
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,459
Mentioned: 216 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by firewind View Post
Ce faci cu pc-ul? Joci "doar" Solitaire si Zuma?
Daca te uiti si la un film, ar trebui sa faci putin overclock la cele 2 nuclee folosite, si sa le schimbi zilnic, (exemplu...data de 1 a lunii, nuclee folosite.. 1 si 3, data de 2 a lunii, nuclee folosite... 2 si 4), si tot asa, sa nu oboseasca procesorul, adica tot timpul doua nuclee sa munceasca, si doua sa se odihneasca.
Doar in 29 februarie, sa le folosesti pe toate, ca e directiva europeana, altfel iei amenda de la CEDO.
PS: la ce level esti la Zuma?
+1 cu alternarea nucleelor o data pe saptamana.
Face mult bine pentru procesor
kpy_here is offline  
Old 22-01-2012, 02:34   #19
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,587
Mentioned: 615 Post(s)

PC-ul meu



Default

eu propun si masaj lunar
dar numai pe core-urile dezactivate, sa impiedice atrofierea lor
se stie doar ca, in timp, nucleele dezactivate se usuca si cad
kretzu77 is online now  
Old 22-01-2012, 02:37   #20
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,166
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

@Pavilion: taticule, de ce ai aruncat banii pe fereastra cand ai luat phenom II x4 955 ? In locul tau luam un sempron 3100+ (1.8 ghz skt 754) activam cool and qiuet, procesorul zbura cu viteza supersonica de 1000 mhz, nu trebuia sa te stresez cu dezactivari, iti mai ramanea niste $, si nu manca 95 w, doar 35 .
MadMaxXx is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel Atom CPU lock metalworker Notebooks & netbooks 0 25-01-2011 13:44
Intel Core i5 655K si Core i7 875K - UnlocKing the power Micutzu Articole 13 30-05-2010 19:28
Intel Core i5 si Intel Core i7 - Lynnfield in actiune Micutzu Articole 54 10-09-2009 00:00
Core i3 si Core i5 - viitoarele modele dual core de la Intel Micutzu Stiri 3 11-08-2009 16:45

 
Forum Stats
Members: 8,502
Threads: 22,358
Posts: 669,532
Total Online: 406

Newest Member: Tester

Latest Threads
- by Arise
- by Steve-o
- by LAB501
- by LAB501
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.