lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-12-2019, 21:02   #661
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 910
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jim Beam View Post
@kppus : Poti sa mai incerci o chestie: disable la Geardown mode si Command Rate 1, din cauza ca ai CAS impar.
Acum incerc,revin,ms

Revin cu o problema,mi-am instalat in slotul de m2 acest ssd Adata XPG GAMMIX S11 si nu imi mai vede pc-ul 1 hard ,de la ce naiba este?
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
SB 2500k 5100 Mhz , Ryzen 3600x

Last edited by kppus; 10-12-2019 at 21:58.
kppus is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 22:18   #662
Jim Beam
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 391
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cel mai probabil m2-ul ti-a dezactivat niste SATA, ar trebui sa fie documentat in manualul placii de baza care. Probabil va trebui sa muti hdd-ul pe alt port sata.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 22:35   #663
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 910
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jim Beam View Post
Cel mai probabil m2-ul ti-a dezactivat niste SATA, ar trebui sa fie documentat in manualul placii de baza care. Probabil va trebui sa muti hdd-ul pe alt port sata.
Intr-adevar,2porturi sata s-au dus pe "dick",ce solutie as avea sa mearga alea dar sa am si m2-ul?
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
SB 2500k 5100 Mhz , Ryzen 3600x
kppus is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 22:42   #664
Jim Beam
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 391
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

"SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot". Muta HDD-ul pe alt port, mai ai 4 la dispozitie.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 22:55   #665
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,828
Mentioned: 26 Post(s)


Default

Nici o solutie -> impart aceleasi resurse. Daca vrei porturi sata ori iti iei un controller dedicat pe pcie ori renunti la ssd.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 23:07   #666
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 910
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by scutyjunior View Post
Nici o solutie -> impart aceleasi resurse. Daca vrei porturi sata ori iti iei un controller dedicat pe pcie ori renunti la ssd.
Jale ,daca as cumpara un adaptor pcie pentru nvme,o sa imi mearga porturile sata?
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
SB 2500k 5100 Mhz , Ryzen 3600x
kppus is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 00:58   #667
hardcore
Member
 
hardcore's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Baia Mare
Posts: 207
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kppus View Post
ok,ms de sfat,asa o sa fac ,sunt curios sa vad cum merg memoriile astea .Momentan merg 4000 cl17 cu 1.43v(cred ca este cam multicel ) ,ele sunt nativ 3600 cl17 la 1.35v.
si eu am tot kit de ram gskill 32gb (2 x16) 3600 cl17 la 1.35v , si le tin [email protected] mhz cu 1.39v in bios (1.416v raportat de hwinfo64 6.20), din cate am inteles cata vreme ai un airflow bun si nu se incing foarte tare ar trebui sa fie ok cu voltajul ala, ale mele ating maxim 45c cu temperatura camerei de 22c ( am luat si un gskill turbulence 3 sa vad poate va fi nevoie de el la vara) , eu oricum as merge pe frecventa mai jos la ram si latente mai stranse , dupa cum ai vazut in benchmark scoreul meu de aida64 rami merg blanao la 3733mhz, cat despre treaba cu adaptorul pcie , cumpara de la emag si daca nu merge returneaza-l in 30 de zile , platforma de am4 are un numar limitat de pcie asa ca trebuie incercat, si la mine daca folosesc nvme in portul 3 imi da disable la sata 5 si 6, eu folosesc deocamdata doar 1 nvme in portul ce tine de cpu acolo are si viteaza maxima, astept sa scoata samsung consumer ssd pe pcie gen4

Last edited by hardcore; 11-12-2019 at 13:18.
hardcore is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 01:10   #668
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 910
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by hardcore View Post
si eu am tot kit de ram gskill 32gb (2 x16) 3600 cl17 la 1.35v , si le tin [email protected] mhz cu 1.4v in bios, din cate am inteles cata vreme ai un airflow bun si nu se incing foarte tare ar trebui sa fie ok cu voltajul ala , eu oricum as merge pe frecventa mai jos la ram si latente mai stranse , dupa cum ai vazut in benchmark scoreul meu de aida64 merg blanao la 3733mhz, cat despre treaba cu adaptorul pcie , cumpara de la emag si daca nu merge returneaza-l in 30 de zile , platforma de am4 are un numar limitat de pcie asa ca trebuie incercat, si la mine daca folosesc nvme in portul 3 imi da disable la sata 5 si 6, eu folosesc deocamdata daor 1 nvme in portul ce tine de cpu acolo are si viteaza maxima
Am văzut că memoriile tale sunt pe Samsung ,astea pe care le am sunt pe Hynix(mai coocosate ) ). Daca pun cl16 nu vor să buteze la 3800 ,mai trebuie sa mai umblu prin setări și am și voltaj mare 1.43 ,dar nu au temperatura .

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
SB 2500k 5100 Mhz , Ryzen 3600x
kppus is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 01:20   #669
hardcore
Member
 
hardcore's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Baia Mare
Posts: 207
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kppus View Post
Am văzut că memoriile tale sunt pe Samsung ,astea pe care le am sunt pe Hynix(mai coocosate ) ). Daca pun cl16 nu vor să buteze la 3800 ,mai trebuie sa mai umblu prin setări și am și voltaj mare 1.43 ,dar nu au temperatura .

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
da ale mele sunt primul kit pe 3600 de 2 x16gb scos de gskill si atunci erau samsung bdie dual rank, incearca cu dram calculator for ryzen v 1.6.2 a lui 1usmus ca sa optimizezi setarile de ram, eu ala l-am folosit si merge blanao, si pune la placa de baza ultimul bios, au scos aorus bios nou care extinde compatibilitatea de ram

Last edited by hardcore; 11-12-2019 at 01:23.
hardcore is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 16:14   #670
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,840
Mentioned: 106 Post(s)

PC-ul meu



Default

A venit jucaria in sfarsit! Imi place maxim ca e nearga.

SPOILER:

Last edited by agarici cu pedale; 11-12-2019 at 16:32.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 20:12   #671
andreea
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 632
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nice! Hai, baga mare, la asamblare!
andreea is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 21:36   #672
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 910
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by scutyjunior View Post
Nici o solutie -> impart aceleasi resurse. Daca vrei porturi sata ori iti iei un controller dedicat pe pcie ori renunti la ssd.
M-a mancat ssd-ul asta,il fac retur ,ori este pilaf placa de baza ,ori ssd-ul este vai mortii lui..

Quote:
Originally Posted by hardcore View Post
da ale mele sunt primul kit pe 3600 de 2 x16gb scos de gskill si atunci erau samsung bdie dual rank, incearca cu dram calculator for ryzen v 1.6.2 a lui 1usmus ca sa optimizezi setarile de ram, eu ala l-am folosit si merge blanao, si pune la placa de baza ultimul bios, au scos aorus bios nou care extinde compatibilitatea de ram
Ms de sfat,am reusit asta,asa sta cel mai bine si am si stabilitate in jocuri.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dkk.jpg
Views:	63
Size:	278.3 KB
ID:	67675  
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
SB 2500k 5100 Mhz , Ryzen 3600x

Last edited by kppus; 11-12-2019 at 23:24.
kppus is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 01:39   #673
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,840
Mentioned: 106 Post(s)

PC-ul meu



Default

- Neasteptat de porno placa in special vizual vorbind, negrul ala mat cu argintiul inchis e fix ce trebuie, piesele asezate frumos si curat pe PCB.
- Momentan merg pe 3600X cu cooler-ul stock de la un Ryzen 3700X care are heatpipes pana iau ceva aftermarket si uimitor face fata cu brio cu OC la 4GHz cu 1.2 in 63grade in Cinebench, momentan ma descurc cu ce pot pana iau un Dark Rock 4 ca sa fie in ton.
- Trebuie sa iau o sursa modulara + cabluri pe comanda cu sleeve in ton.
Pus un NVME gen 3, in curand iau un gen 4.
- O sa-i mai iau un memorie de 16GB similar cu actualul pe viitor.

Si va trebui sa-i fac upgrade la GPU

SPOILER:
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 01:45   #674
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,724
Mentioned: 574 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Arata bine!!
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 10:59   #675
Gaminggrade
Senior Member
 
Gaminggrade's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bucuresti
Posts: 2,048
Mentioned: 44 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Gaminggrade
Default

Chiar e super ok placa,o am si eu pe 3950x si merge perfect,iar VRM la mine este racit de la venturile de sus de la radiator(3x vardar) ,este super rece in load.
Gaminggrade is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 12:03   #676
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,840
Mentioned: 106 Post(s)

PC-ul meu



Default

Inseamna ca e strong pititcul. Nu am apucat s-o gadil la sentiment decat putin, sub o ora. Eram curios la cat e stabil 3600 pe 4ghz.
Abia astept sa ajung acasa. Ma duc si iau de la iubitel NVME de 1TB.

Cat e voltajul safe pentru daily la ryzen ? Sunt nou pe platforma asta si nu am apucat sa caut.

Last edited by agarici cu pedale; 12-12-2019 at 13:39.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 15:48   #677
kppus
Senior Member
 
kppus's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 910
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Inseamna ca e strong pititcul. Nu am apucat s-o gadil la sentiment decat putin, sub o ora. Eram curios la cat e stabil 3600 pe 4ghz.
Abia astept sa ajung acasa. Ma duc si iau de la iubitel NVME de 1TB.

Cat e voltajul safe pentru daily la ryzen ? Sunt nou pe platforma asta si nu am apucat sa caut.

Eu de cand il am ,il tin la 4300 cu 1.36v, safe undeva la 1.45v zic astia,acum depinde si de racire.
__________________
ACTA-My Garage(cu toti moderatorii retardati)acelasi RAHAT.D-zeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara.
SB 2500k 5100 Mhz , Ryzen 3600x

Last edited by kppus; 12-12-2019 at 20:47.
kppus is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 18:44   #678
andreea
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 632
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu stiam 1.3x in load.
andreea is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 20:29   #679
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 237
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Cat e voltajul safe pentru daily la ryzen ? Sunt nou pe platforma asta si nu am apucat sa caut.
Lumea zice 1.45V, mie imi merge 4.2Ghz la 1.33V pe 3600x.
Am observat ca daca vrei mai sus de 4.2Ghz trebuie crecut mult voltajul dar sigur depinde si de exemplar.
Inainte am avut un 2600x care sub 1.4V nu vroia 4.2Ghz dar nu stiu daca era de la procesor sau de la placa de baza care statea cam prost pe partea de alimentare.
Pe actuala doar am setat load line calibration pe high + 4.2 + 1.33V si merge brici din prima zi

Am vrut sa fac OC si la memorie dar am 2x micron + 2x samsung si n-am nervi sa gasesc combinatia care sa mearga pe ambele stabil.

Last edited by antiqque; 12-12-2019 at 20:32.
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2019, 14:01   #680
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,840
Mentioned: 106 Post(s)

PC-ul meu



Default

Merci de info, azi ii dau in gura sa vedem cat poate iar in curand o sa trec si la 3700X.
In caz ca are cineva sau vrea cineva sa faca schimb pe viitor PM la baiatu.

Am intalnit ceva incompatibilitati la NVME pe Elite si din ce am citit pe net bios-ul inca e imatur, probabil mai dureaza ceva pana mai rezolva din probleme.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 14:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 23:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 13-10-2017 00:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 15:35

 
Forum Stats
Members: 8,411
Threads: 22,005
Posts: 659,201
Total Online: 309

Newest Member: bonsay

Latest Threads
- by Kspic
- by Gotul
- by MazuX

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.