lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-02-2016, 14:42   #41
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 111
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Super. Tot nu a mers deblocata din cate vad.
Auzi, dar de ce nu ai incercat sa o faci 290X? Posibil ca la 390X sa dea ceva erori.

Ai in link-ul pe care l-am pus si bios-uri de 290X de la Sapphire care trebuie sa mearga. Acum cel putin stii ce e de făcut in caz de urgentă
Cu OC la 1000 ai un 3-4% boost dar cu consum de 290X, cu BIOS de 290X ai cam 7% boost la acelasi consum.


ahaa, urgent da cam riscant , o sa incerc si asta da din cate vad nu merge link'ul de dowload si nu pot sa scot ,nu am de unde face rost ,,da trebuie sa pun driver de 290x nu ?
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 14:52   #42
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Nu, va fi recunoscut de AMD Catalyst.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 15:02   #43
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 111
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

poti sa imi faci rost de el? ca nu merge down de acolo
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 15:52   #44
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Techpowerup, stai ca iti caut imediat stock roms.
Link, ai 290X Tri-x și poți incerca (ar trebui să fie 99% identică).

Last edited by Enz0; 03-02-2016 at 15:55.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 16:00   #45
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 111
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

nu cred ca se poate ,nu seamna cu niciunu din acele 2 tabele cu al meu ,ca sa se poata debloca http://s10.postimg.org/ipi5w9hpl/asd.jpg
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 16:00   #46
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Aici ai toată lista cu 290X
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 21:21   #47
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 111
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

da ultima versiune de bios m-ar ajuta la ceva ?
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 06:16   #48
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,154
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Andyyrocks View Post
revin

mi-am luat inimia in dinti si am zis totul sau nimic am incercat cum era in video am legat pinul 4 cu pinul 8 am pus alimentarea corespunzator si monitorul a pornit ca printr-o minune dupa care am pus comanda atiflash.exe -i si au aparut niste coduri acolo si am ramas blocat , inainte sa scriu biosul am taiat firul dupa care l-am scris am dat restart am pus cablul la placa video si merge ,am scos placa am si am desfacut firele si totul a mers ok .
Sincere felicitari, ti-a reusit un hard mod de bios din prima. Iar in film este exact ce ti-am spus in cateva cuvinte: Daca nu ti-o vede nicicum trebuie strapati 2 pini la cipul specific bios-ului de pe pozitia 1, rulezi atiwinflash -i si o sa o vada, dupa asta tai strapul cu placa pornita si rulezi scrierea de bios. Pe scurt daca atiwinflash sau atiflash nu reusesc sa vada ceva in p 0 nu vor scrie nimic in slotul ala, daca le pacalesti cumva poti sa scrii ce vrei dupa aia.

Acum crede-ma pe cuvant ca un spor de 5-7% la o placa video nu merita, asta inseamna ca in loc sa ai 50 FPS-uri vei avea ~53 FPS-uri, la 30 vor fi ~32, nu vei simti niciodata sporul de performanta, dar risti ca acea placa video sa cedeze intr-un timp mult mai scurt. In nod normal iti trebuie 15-20% spor de performanta ca sa simti ca ai alta placa video in calculator. In plus orice modare a lui 290 duce la cresterea zgomotului.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 04-02-2016 at 06:22.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 07:52   #49
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,174
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am apelat la o metoda asemanatoare si eu cand nu mi-a reusit o scriere de BIOS la o placa de baza Gigabyte EP35-DS3R. Nu aveam semnal la monitor desi pusesem imaginea corecta, beep-uri peste beep-uri. Schimbasem 3 stick-uri de RAM, pentru ca succesiuna de beep-uri indica o problema RAM, dar degeaba.

Am folosit insa o agrafa de hartie cu care am facut contact intre pinii de la chipul BIOS. Tin minte ca am cautat pe net diagrama/schema chip-ului si pe baza acesteia am incercat doua combinatii. In timp ce tineam contactul am pornit PC-ul si asa am reusit sa rescriu BIOS-ul. Am izolat partea de mijloc a agrafei cu putina banda izolatoare si apoi am facut contactul cu extremitatile.

Ce bucurie m-a cuprins cand a bootat corect placa

Morala? If it works DONT FIX IT !!!
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 08:12   #50
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,154
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu

Default

Foarte buna ideea cu agrafa, mai ales ca nu lasa urme, am mai invatat si eu ceva . Nu este nevoie sa o izolezi decat in cazul in care esti incarcat electrostatic (haine cu plastic mult in ele), la o eventuala descarcare poti arde cipul de bios, in cazul asta mai bine folosesti agrafe imbracate in plastic si dezizolezi capetele.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 04-02-2016 at 08:15.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 08:23   #51
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,174
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu

Default

Corect , buna ideea cu agrafa imbracata in plastic

Last edited by Robert B; 04-02-2016 at 08:27.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 09:37   #52
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 111
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

[QUOTE=Jocker;467419]Sincere felicitari, ti-a reusit un hard mod de bios din prima. Iar in film este exact ce ti-am spus in cateva cuvinte: Daca nu ti-o vede nicicum trebuie strapati 2 pini la cipul specific bios-ului de pe pozitia 1, rulezi atiwinflash -i si o sa o vada, dupa asta tai strapul cu placa pornita si rulezi scrierea de bios. Pe scurt daca atiwinflash sau atiflash nu reusesc sa vada ceva in p 0 nu vor scrie nimic in slotul ala, daca le pacalesti cumva poti sa scrii ce vrei dupa aia.


pai asta a fost cam ultima solutie si am vazut ce ai zis si am decis sa caut pe net video exact cum se face ca nu stiam sigur care pini , in fine

aici e placa video stoc fara modificare bios http://s12.postimg.org/j0nk45mql/dwr.png

si aici cea cu mod de 390x http://s12.postimg.org/5bu8go3ml/22222.png tipul este de pe mygarage si de aia am incercat si eu ,placa lui video este un His R9 290 IceQx2 2x 8 pin alimentare

si asta la frecvente 1000 gpu si 1300 mem , si a zis ca din contra ia scazut temperaturile cu cateva grade si in idle si load
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 09:41   #53
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 111
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

am incercat in dimineata asta sa o transform in 290x nu merge si nici nu corespunde ce imi arata in hawaiinfo cu codurile care merg deblocate si acum vad ca nu a mai fost nevoie sa fac chesita cu agrafa ,nu aveam imagine am bagat la aia integrata si am scris ,cred ca modul ala de bios de 390x la dat peste cap si a trebuit sa recurg la agrafa.
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 15:51   #54
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

La Sapphire ai toate sansele să prinzi cipuri laser cut. Cele mai modificate plăci și cu VRM-uri custom (la limita inferioară) le găsești prin curtea Sapphire.
Nu vorbesc de plăci modificate la sānge pentru OC ci in general pentru "cāt mai ieftin dar īn specificații".

Culmea este că īn general sunt foarte rezistente DAR cānd vine vorba de OC, deblocări șamd sunt cam mediocre.

Și eu am tot Sapphire 6950 și nu imi mere deblocată īn 6970 deși cam 70% din restul producătorilor au plăci care se deblochează īn 6970. A mea e laser cut se pare.
Asta e, nu īți mai bate capul. Vezi cu care bios de 290 īți mere cel mai sus și la voltajul cel mai mic, da-i o răcire bună și dacă duce 1050 cu 1300 daily la un minimum voltage bump peste stock, te-ai scos.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 16:12   #55
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,896
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default

varianta simpla este asta si citez un domn care are aceasta semnatura "Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS"
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 21:18   #56
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,639
Mentioned: 30 Post(s)


Default

Andy cred ca ai trait aventura vietii... noroc cu baietii ca te-au ajutat (eu n-am auzit in viata mea de bridge pentru bios si hard-flash pana acum) si tu ai reusit sa rezolvi o situatie aparuta fiindca te-a mancat undeva... Mult noroc cu placa in continuare...
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 22:16   #57
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 111
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

cam asa ceva si le multumesc ca m-au ajutat cum au putut ,totusi nu e o placa rea se descura destul bine cu ultimile jocuri aparute , si totusi 800 ,900 cat o mai valora acum nui iei din drum ma bucur ca am reusit sa o 'readuc pe printre cei vii' ,asai cand vrei sa mai scoti ceva ,e un fel de boala asta la multi
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 22:22   #58
ionutzu71
Senior Member
 
ionutzu71's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,286
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ionutzu71
Default

Ma jurasem ca nu ma mai loghez pe veci pe acest forum ( stiu expresia : Mare paguba! ), dar dupa ce am urmarit acest "serial" cu @Andyyrocks si @Enz0 , sper sa ma ierte ceilalti colegi care au scris aici, dar cei doi mentionati erau de nominalizat la Oscar , unul pentru calm si consecventa, iar celalalt pentru tenacitate, cunostinte si bravura. Sper ca cei care au pe "Cauta pe Google" si inerentele mistocareli in varful degetelor, inclusiv crema acestui forum au vazut acest thread. Daca era acum cativa ani sigur se lasa cu medalii, dar acu', ... neah. Felicitari protagonistilor, toata stima si ... : Jos palaria Domnilor! . Acum o sterg de aici !
__________________
...
ionutzu71 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 22:27   #59
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

L-ai uitat și pe Dragoș
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 22:35   #60
ionutzu71
Senior Member
 
ionutzu71's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,286
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ionutzu71
Default

Scuze! Eu sunt prea putin important , spre invizibil. Sper ca altii au observat mica aventura.
__________________
...
ionutzu71 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ajutor VBIOS modding GTX 760 mihaim1980 Modding 6 20-01-2016 16:55
Update de bios esuat la un mb MSI x58 Pro-E xpmari Placi de baza 4 20-12-2013 17:55
Pierdere semnal video! scipio Placi video 7 01-08-2011 22:12

 
Forum Stats
Members: 7,764
Threads: 18,930
Posts: 586,246
Total Online: 547

Newest Member: asdf

Latest Threads
- by Boggy
- by mbc
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.