lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-08-2014, 22:44   #1
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems!

Salut, tocmai azi am avut de configurat un ML310e Gen8 v2 ( 724162-425) , i-am inlocuit hdd-ul stock cu 4x4TB Raid 1+0 (WD4000F9YZ) si niste memorii HP (593923-B21).
De cand l-am pornit, a inceput sa piuie, nu am putut sa ii adaug memorii HP genuie, pana cand nu i-am facut update de bios, am crezut ca e vre-o placuta de ram defecta sau vre-un slot.
Dupa ce am terminat cu ramii, surpiza, pentru ca nu are UEFI si nu imi vede partitii mai mari de 2TB (am facut o partitie mica sa vad daca dupa ce instalez windows-ul, dar nici o sansa), iar dupa toate astea, primesc mesajul ca hdd-uriile sunt supraincalzite.

A mai patit cineva asa ceva cu vre-un server, sau cu hdd-uriile astea?

PS. totul este nou nout.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Ansamblu.jpg
Views:	438
Size:	185.1 KB
ID:	45025   Click image for larger version

Name:	IMG_20140818_151332.jpg
Views:	408
Size:	335.0 KB
ID:	45026   Click image for larger version

Name:	IMG_20140818_152550.jpg
Views:	375
Size:	391.6 KB
ID:	45027   Click image for larger version

Name:	IMG_20140818_191521.jpg
Views:	353
Size:	325.1 KB
ID:	45028   Click image for larger version

Name:	IMG_20140818_191526.jpg
Views:	344
Size:	317.3 KB
ID:	45029  
__________________
HP Z440 + Optane 900P 480 GB = Love

Last edited by FeierFlorin; 18-08-2014 at 22:49.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2014, 12:00   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,166
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu zic ca are UEFI, dar trebuie sa bootezi stickul sau DVD-ul in UEFI. Daca ii face provisioning, din cate imi amintesc, aveai optiunea asta la inceput. Daca nu, apasa tasta de boot menu si, din optiuni, alege UEFI: numele stickului sau al DVD-ului.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 19-08-2014, 12:02   #3
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,166
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sau... vezi in BIOS daca ai la boot "legacy mode", "Uefi Mode" si una care e prioritara, da-i UEFI only. Bineinteles, daca ai stick, trebuie sa fie facut astfel incat sa mearga UEFI.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 19-08-2014, 14:49   #4
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Acum i-am dat instalare, de pe disk, sa vedem ce face....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20140819_144032.jpg
Views:	335
Size:	297.3 KB
ID:	45034  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2014, 14:51   #5
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta banuiesc ca UEFI la HP servers ..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20140819_142518.jpg
Views:	353
Size:	384.6 KB
ID:	45035  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2014, 15:47   #6
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,126
Mentioned: 51 Post(s)


Default

Nu, ala este HP Intelligent Provisioning.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2014, 16:38   #7
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,166
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ioi...
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 20-08-2014, 07:21   #8
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Doar optiuniile astea le am in bios la boot, am incercat sa fac stick-uri bootabile cu rufus pentru uefi, dar nimic ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20140819_134448.jpg
Views:	319
Size:	392.8 KB
ID:	45043   Click image for larger version

Name:	IMG_20140819_134455.jpg
Views:	307
Size:	389.8 KB
ID:	45044   Click image for larger version

Name:	IMG_20140819_134640.jpg
Views:	305
Size:	358.7 KB
ID:	45045  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2014, 10:54   #9
myke_choopper
Member
 
myke_choopper's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 203
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca cu wintobootic.
__________________
myke_choopper is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2014, 11:18   #10
biB
Member
 
biB's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 96
Mentioned: 1 Post(s)


Default

windows poate boota de pe un disk GPT doar daca firmware-ul sistemului are uefi.
iti trebuie gpt pentru partitii mai mari de 2 TB.
deci ai nevoie de X64 OS + GPT + UEFI
biB is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2014, 12:34   #11
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,301
Mentioned: 467 Post(s)

PC-ul meu



Default

Exact ce a spus biB.
Ca să vezi HDD-urile mai sus de 4GB trebuie să le partiționezi Ón GPT.
Ca să bootezi Windows Ón GPT, ai nevoie de un BIOS de tip UEFI, nu merge Ón legacy.

Există un workaround, dar implică linux:
http://reboot.pro/topic/19516-hack-b...-2#entry184489

Altfel, cred că ar merge fără probleme dacă accepți un sytem hybrid MBR/GPT.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2014, 17:51   #12
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,166
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sa inteleg ca serverul respectiv nu are UEFI?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 26-08-2014, 22:28   #13
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Baieti, merci de sfaturi, eu n-am mai putut, i-am pus 2 SDD-uri in RAID 1 ..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20140826_192630.jpg
Views:	309
Size:	385.6 KB
ID:	45136   Click image for larger version

Name:	IMG_20140826_174722.jpg
Views:	313
Size:	456.7 KB
ID:	45137  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2014, 14:24   #14
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,265
Mentioned: 128 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Sa inteleg ca serverul respectiv nu are UEFI?
da, serverul nu are UEFI. am gasit confirmare de la HP representative pe spiceworks ("blah blah security blah blah development time blah blah").
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2014, 14:26   #15
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,166
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Da, am descoperit ca nici Microserver Gen8 nu are. Merci de informatie.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 30-08-2014, 14:41   #16
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,265
Mentioned: 128 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Nici eu nu stiam ca nu are pana nu am citit acolo. Nu ma deranjeaza in mod deosebit pentru ca oricum nu vrei OS-ul pe aceleasi diskuri ca partea de storage.

A trebuit sa fac o magarie d-asta la un client dar avea supermicro cu uefi. 100 gb + 16.5 tb ( 7 x 3 tb in raid 5 si da, mai era un loc liber dar n-a vrut sa plateasca ).
gogusrl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vitual Box - questions, problems Bogd4n Software 11 22-03-2012 15:52
Cache problems, best way to kill Sandy Epic Procesoare si chipseturi 10 03-10-2011 21:43
GTX 570 problems - HDMI - 3D - calitatea imaginii tphase Placi video 8 26-04-2011 11:48

 
Forum Stats
Members: 7,913
Threads: 19,338
Posts: 595,735
Total Online: 236

Newest Member: Tinut87

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.