lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-05-2012, 18:03   #1
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,132
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default Discutii si experiente cu IvyBridge

Propun deschiderea acest topic, sa nu poluam topicul de mai sus.

Incep cu o problema. Vad pe mai multe pagini web ca multi au reusit sa coboare cu voltajul sub 1.2 V la frecvente de 4.4 chiar si 4.5 ghz. Al meu nu vrea nici in ruptul capului, exista ceva standard pt 4.3 ghz sub 1.2 V ? Sau vb prostii.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4.3@1.2V.jpg
Views:	935
Size:	388.8 KB
ID:	27455  
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2012, 18:41   #2
darco_2
Ancient friend
 
darco_2's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: timisoara
Posts: 1,804
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu



Default

nu inteleg intrebarea? la ce standard te referi?
darco_2 is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2012, 18:48   #3
MadMaxXx
Senior Member
 
MadMaxXx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: UK
Posts: 1,132
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to MadMaxXx Send a message via Skype™ to MadMaxXx
Default

Daca exista ceva setari standard pt 4.3, ca sa ajung sub 1.2 V .
__________________
-- II --
MadMaxXx is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2012, 18:48   #4
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,557
Mentioned: 18 Post(s)


Default

Pe anumite placi de baza ai nevoie de voltaj mai mic pentru aceeasi frecv cu acelasi proc, iar procesoare sunt mai multe batch-uri ...
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2012, 18:55   #5
darco_2
Ancient friend
 
darco_2's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: timisoara
Posts: 1,804
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu



Default

In cazul tau, cred ca marea parte din vina o poarta procesorul. Daca ai posibilitatea sa incerci pe alte placi de baza, vei lamuri problema.
darco_2 is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2012, 19:02   #6
a.cristian
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bucuresti
Posts: 445
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

eu deocamdata il tin la 4.2 , am scazut putin offset si pll
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2369122

Last edited by a.cristian; 14-05-2012 at 19:32. Reason: ss
a.cristian is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2012, 19:21   #7
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,388
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca tot consuma numai 150W ce mai conteaza ca e 1.2v sau 1.1v.
Iti consuma atunci 145W.
Am mai vazut pe xtremesytems cateva cereau la 4.5ghz 1.27-1.28v.
Deci alea sigur nu merg la 4.3ghz cu mai putin de 1.2v.
Exemplar mai slab.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2012, 19:53   #8
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,152
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu

Default

Exista un tutorial despre Undervolting and Overclocking on Ivy Bridge.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2012, 16:06   #9
Sky
Senior Member
 
Sky's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Buzau
Posts: 474
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am fost cu inima indoita cand mi-am vandut sandelul si am luat Ivy, insa acum sunt chiar multumit. Am fost indoit de temp. din rewieuri, insa treaba nu e asa nasoala.
Am testat la 4Ghz si merge prapaditu' cu 1.095 setati in bios, fata de sandel care mergea cu 1,185.
Urmeaza sa testez la 4.5 sa vad ce si cum.
Postez si un test cu ambient de 26.5 grade.Click image for larger version

Name:	17.png
Views:	680
Size:	755.5 KB
ID:	27482
Sky is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2012, 17:05   #10
ionutigna
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 252
Mentioned: 0 Post(s)


Default

H100 ai ca si cooler? Sunt curios de temperaturile la 4.5. Bafta!
ionutigna is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2012, 17:17   #11
Sky
Senior Member
 
Sky's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Buzau
Posts: 474
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

La sistemul cu Ivy am H60. Se descurca bine.
Sky is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2012, 01:37   #12
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,088
Mentioned: 76 Post(s)




Default

http://www.xtremesystems.org/forums/...62#post5103962

Ei bine da,multumim intel )
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2012, 08:29   #13
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi / Vaslui
Posts: 3,273
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bn s-a inlocuit Tim-ul intre pastila si IHS , au scazut temperaturile cu 15-20 grade , dar nu am vazut pe nimeni sa dea bench si sa zica daca odata cu temperaturile scazute urca mai mult in frecventa
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 Corsair, ASUS RX 560 Strix 4GB, Plextor 128GB S3G, Toshiba 2 TB, Corsair CX600, Antec Sonata III, LG 23MP68VQ-P
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD4400, Samsung 850 Evo 250 GB, Gobi 4G Modem
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2012, 08:40   #14
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,388
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dap asta cam asa pare a fii :
Quote:
I got a drop of almost 15 degrees on my 3570K since I changed the original TIM with MX-3. Unfortunately overclocking does not change and under Prime95 x64 AVX - In-place large FFTs, it is unstable at the same frequency of 4700MHz of any voltage.
http://www.xtremesystems.org/forums/...=1#post5101179

E cred un anumit prag cat urca pe aer(depinzand de procesor) fie ca e la 80 de grade fie ca e la 95.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2012, 11:05   #15
puietu
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Acasa
Posts: 130
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Al meu 3770k merge fix 4400 cu 1.2v setati in bios pe un Maximus V. Temperaturile nu sar de 82 grade la un ambient de 25-27 grade. Aceleasi temperaturi le aveam si cu Megahalems si cu actualul NH-D14 deci mai bine nu se poate

Mi se pare ca e suficienta frecventa pentru daily use si mai ales pentru ce il folosesc eu.
puietu is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2012, 11:07   #16
DeDeRa
Īncepător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,240
Mentioned: 184 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by [Wanted] View Post
Bn s-a inlocuit Tim-ul intre pastila si IHS , au scazut temperaturile cu 15-20 grade , dar nu am vazut pe nimeni sa dea bench si sa zica daca odata cu temperaturile scazute urca mai mult in frecventa
E o chestie buna si asta. Una e sa ai un minicuptor in carcasa de 80+ in utilizare si altfel e sa stea la un 60-70.
Daca ar merge sigur sa faci schimbarea fara sa pierzi garantia, ar fi dragut tare.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2012, 18:47   #17
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 22 Post(s)




Default

test de rezistenta pe ivy
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	897
Size:	392.5 KB
ID:	27786  
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2012, 20:02   #18
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi / Vaslui
Posts: 3,273
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu



Default

=)) ihaaa de era si SB-ul asa de rezistent
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 Corsair, ASUS RX 560 Strix 4GB, Plextor 128GB S3G, Toshiba 2 TB, Corsair CX600, Antec Sonata III, LG 23MP68VQ-P
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD4400, Samsung 850 Evo 250 GB, Gobi 4G Modem

Last edited by [Wanted]; 27-05-2012 at 20:13.
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2012, 21:52   #19
madalin
Senior Member
 
madalin's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,426
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to madalin
Default

Isuse! Eu cand i-am aplicat voltajul asta unui Sandel nici macar n-a mai boot-at. A murit instantaneu.. =))))
madalin is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2012, 23:59   #20
gladiator71
Member
 
gladiator71's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Oradea
Posts: 170
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Care este temperatura optimă de funcţionare a lui Ivy Bridge i5 īn idle şi load ?
gladiator71 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Experiente cu evoMAG vladTGS Magazine IT&C 703 29-03-2018 19:51
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Discutii electrice Kimi Modding 15 08-05-2010 20:02

 
Forum Stats
Members: 7,280
Threads: 18,329
Posts: 573,564
Total Online: 292

Newest Member: darlykappa

Latest Threads
- by LAB501
- by polter

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.