lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-05-2018, 09:28   #1
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default problema assus tuf x470?

Salutari.
Am facut de curand un sistem cu ryzen+ (tuf x470 + 2700X + 32GB ram + 1050 evga).
Sistemul nu e pt gaming deloc si nici overclock, ci doar pt grafica/dtp/video/web.

Toate bune/bunutze in afara de o manifestare ciudata. Respectiv, de cele mai multe ori, la pornirea de dimineata, nu se initializeaza placa video. Am moitoarele fara semnal. Se aude beep-ul cand trece de post, se vede la led-ul hdd-ului ca incarca windows-ul, dar nu se initializeaza ceva... Restart din buton si o ia din loc si partea de video si gata.. merge bine mercic (cred eu..) restul zilei. La oricare alt restart sau oprire/pornire de peste zi, se initializeaza corect.

Acum, aveti vreo idee de la ce ar fi toata treaba asta? N-am legat eu ceva bine prin el la asamblare? Ma refer strict la partea de firele pt start/restart ale panelui frontal.. e foarte, foarte mica imaginea din manual si poate n-am vazut bine. Pe de alta parte, ma gandesc ca daca incurcam pe acolo, nu mai pornea deloc.. sau Doamne fere altceva...

O fi vreo setare din bios? Chestia e ca nu prea pot reproduce fenomenul decat dimineata. Bunaoara am instalat aseara noua placa video, si n-am avut nicio problema cu asta.
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2018, 09:39   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,170
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ai ultima versiune de BIOS?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 23-05-2018, 10:05   #3
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

versiunea cu care a venit. nu m-am gandit ca o placa abia aparuta, brusc primeste update de bios...
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2018, 10:07   #4
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,170
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

OK. Fa-i update de bios la ultima varianta. Asta e prima chestie pe care o faci cand faci un sistem, mai ales la un produs proaspat aparut.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 23-05-2018, 10:24   #5
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

oki, multzam, bag diseara.
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2018, 11:54   #6
dangrig
Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 143
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Parca Ryzen nu are placa video integrata, deci poti sa intri in bios si sa setezi video doar pe PCIe . Si vezi daca mai face la fel. Poate pe auto ii da cu virgula intre PCIe si iGPU.
Dar cu update de bios poate se rezolva oricum.


(eu am Z270 Prime A si in martie cand am facut trecerea de la 660Ti > HD530 (cateva zile) > 1050Ti a trebuit sa ii dau reset de 2-3 ori pana sa se prinda ca trebuie sa treaca de la PCIe la iGPU si apoi din nou trecerea de la iGPU la PCIe)
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2018, 12:16   #7
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

dap, si asta e o idee. scurt asa, am cautat aceasta optiune in bios, si nu am dat de ea neam. o sa fiu mai insistent.
multam
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2018, 12:54   #8
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,141
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

E posibil sa dispara optiunea cand biosul detecteaza un proc fara IGP.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 25-05-2018, 09:10   #9
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

Salutari.
Trist, dar nu i-am dat de cap.
Azi dimineata a pornit, dar a inghetat la bios (nu raspunde tastatura). Restart si a luat-o.
Ce am facut:
- update bios
- am dezactivat butonul de fan control.

Nu-mi dau seama...
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2018, 10:03   #10
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,170
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Urmatorul pas e memtest. Fa-ti stick bootabil si ruleaza-l timp de minim o ora.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 25-05-2018, 12:48   #11
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

mda,
pana una alata.. parca am mai trait odata asta si am rezolvat cu schimbarea unor cabluri sata... sau imi amintesc prost...

revenind la memtest. in exploatare, calculatorul nu suchitza.. dar na.. o sa fac si asta.
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2018, 13:01   #12
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,170
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca te deranjez, te rog sa imi spui si incetez. Vrei sa ajungi la o concluzie sau nu? Pai daca nu testezi ce se poate testa, sigur nu o sa ajungi la nici o concluzie. In exploatare nu sughite adica ce? Facebook si lab501? Pai, te cred. Si si daca ar da cate o eroare din cand in cand nu ai asocia cu probleme de memorie.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 25-05-2018, 13:38   #13
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

Man, relax. Nu ma deranjezi cu nimic. Am eu un fel de a scrie, ca si cum as sta la discutii cu lumea, nu ma formalizez prea mult. Imi mai amintesc una alta.. spun, nu ca repros, doar ca amintire, poate o fi folositoare.
Cat despre exploatare, e vorba de aproape toata suita Adobe + Office + youtube+ ce-o mai fi (ceva softuri pt video). Calculatorul l-am facut pt prietena mea, ea este utilizatorul. Iar peste zi, eu stau logat pe lab, de la serviciu.
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2018, 09:36   #14
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

ola,
am reusit sa dau cu memtest, 2 ore jumate. nicio problema la memorie.
next step?
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2018, 10:39   #15
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,170
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Acum faci prime95, alegi optiunea In Place Large FFT, lasi macar o ora sa mearga. Ar fi de dorit ultima versiune de prime95.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 01:35   #16
mingorad
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 50
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cate sloturi de ram folosesti toate 4 sau 2 ? daca folosesti 2 trebuie sa le pui in slotu 2 si 4 ( nu 1 si 3 aka non optimized slots ) .; eu am avut ceva probleme de stabilitate utilizand slotu 1 si 3 avand doar 2 module pe un b350.
iar frecventele ramilor le pusesi pe XMP sau pe manual ? recomandarea e sa le pui pe manual ( e o buba mica la memoriile pe ryzen , mobo incearca sa scada frecventa pentru a consuma mai putin , voltajul trebuie pus fix.)
mingorad is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 08:42   #17
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

Salutari,
N-am apucat sa fac testul cu prime95, ca si paranteza, habar nu aveam ca e vorba de Mersenne in programelul asta.
@mingorad, cred ca am memoriile in 1 si 3, nu scria nimic in manual de treaba cu non optimized slots, sau mi-a scapat.

Uite, o sa fac asta mai intai, intrucat destul de greu ajung sa fac teste pe calculatorul ala, din motive de munca multa pe el. Dar o sa vina si vremea lui nea' Mersenne.
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 09:18   #18
mingorad
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 50
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

eu am avut problema asta , la mine ramanea in black screen dupa post dar random , si dupa reboot memoriile se resetau la 2400Mhz , in carticica placii de baza la mine scrie sa folosesc daca am un singur slot sltul 2 , daca am 2 slotul 2si4 si daca am 4 toate sloturile.
DIMM slots are A1, A2, B1 and B2. ( adica 1 2 3 4 )
"Each row in the table is a valid configuration. Per that table, you fill slots in the order A2, B2, A1, B1. "(Which seems backwards, but whatever.)
mingorad is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 09:33   #19
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 85
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

Aham. Parca la 2400 le am si eu, Dar nu ma zbat sa le duc mai sus. O sa le schimb locul in weekend. poate poate.
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 13:09   #20
mingorad
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 50
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

e un thread aici pe forum cu cineva ce spune ca a ridicat frecventa mem de la 2400 la 3000+mhz ( daca nu ma insel ) cu timpi pusi manual si voltaj manual ; gasesi aici : http://forum.lab501.ro/showthread.php?t=17884
mingorad is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Prezentare ? AORUS X470 Gaming 7 WiFi LAB501 Articole 0 13-04-2018 22:10

 
Forum Stats
Members: 7,915
Threads: 19,341
Posts: 595,796
Total Online: 338

Newest Member: eMoses

Latest Threads
- by LAB501
- by dexter
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.