lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-02-2011, 21:33   #1
brainiac24
Senior Member
 
brainiac24's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Brașov RO / Oxford UK
Posts: 415
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Exclamation D4 post error

Bună seara!

Aș avea nevoie de ajutor vă rog īn legătură cu eroarea D4 la un BIOS Ami.

Sistemul este următorul:
-MSI Big Bang X-Power 1.1 (versiune BIOS 1.3)
-I7 920 D0
-ngtx480 lightning
-kit dual channel 2x2Gb cu chipuri Elpida la 1.5v
-sursă 750 W
-HDD Seagate 1Tb

Vineri l-am ansamblat, iar ieri (sāmbătă) am instalat OS-ul +drivere de pe CD. Astăzi m-am decis să-i duc driverele la zi folosind Live Update 5 de la MSI. După ce am terminat a făcut un freeze. L-am īnchis și de atunci n-a mai vrut să pornească, arătānd pe debug led eroarea D4 (nu a putut inițializa memoriile)
Mi-a mai dat și īnainte 1-2 freezuri dar am crezut că se blocaseră tastatura și mouse-ul, fiind conectade prin bluetooth. O dată a avut și probleme cu pornitul (nu apărea nimic pe ecran, deci probabil tot o eroare D4), īnsă īnco o repornire a rezolvat problema.

Alte mențiuni:
- sistemul nu era overclockat īn momentul freezului (nu am apucat)
- interesant era că deși Live Update-ul ar trebui să verifice versiunea la BIOS și să-l updateze, el nu găsea nicio versiune nouă pe net deși aceasta exista
- OC Dashboardul nu arăta turația CPU coolerului, temperatura Cpu-ului și nici voltajul acestuia, ceea ce mi se părea straniu deoarece īn BIOS ele apăreau
- rulasem deja un Intel Burn Test, iar temperatura nu a depășit 70 *C
- am testat doar pentru 15 minute OC Genie, īnsă l-am orpit, iar apoi m-am apucat de updatat drivere și ascultat muzică; ce mi s-a părut interesant a fosc că deși selectasem turația minimă la cooler de 12.5% și temperatura limită la 60*C, īn Intel Burn Test nu și-a mărit turația decāt atunci cānd a atins aproape 100*C, acesta fiind și motivul pentru care am dezactivat Oc Genie
- am īncercat deja cu un RAM īn slotul 1A și tot D4 dă (la fel cu ea și-n slotul 2A)

Nu știu ce să mai fac. Vă rog frumos să mă ajutați. Știu că am scris cam multe sus dar am īncercat să ofer cāt mai multe detalii despre problema mea.
brainiac24 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bios checksumm error pishky Cutia de sub birou 16 21-03-2013 16:20
USB Stick Error code 43 metalworker Memorii & stocare 1 24-12-2010 14:07
EVGA classi x58 post code FF Pirat Placi de baza 10 05-12-2010 19:40
Outlook 2010 error Secttor Software 11 23-11-2010 06:48

 
Forum Stats
Members: 8,666
Threads: 22,651
Posts: 677,976
Total Online: 1094

Newest Member: surubescu86

Latest Threads
- by Brunch
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 11:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.