lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-03-2010, 18:18   #1
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default Hardware MAC address change

Cum fac asa ceva? Vreau sa rescriu adresa de MAC in EPROM, nu e ok clonarea software :/.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 18:46   #2
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

La telefon vrei sa schimbi adresa MAC?
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 18:46   #3
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

ai incercat asta si nu merge?
http://www.mydigitallife.info/2008/0...nix-and-linux/
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 20:11   #4
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
La telefon vrei sa schimbi adresa MAC?
Nu, la o placa de retea..

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Am incercat, in windows merge, insa imi trebuie pe linux, unde daca fac clonarea atunci nu primeste IP, placa de retea in care mi-am bagat netul initial e handi, mai vreau sa experimentez intre 5-6 placi, si nu vreau sa sun de 5-6 ori ISP ul ca sa-mi schimbe MAC ul la ei.

Deci exista vreun utilitar cu care as putea sa schimb adresa de MAC default in EPROMul placi de reta?
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 20:16   #5
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Try this. Sper sa te ajute. Folosesti terminal-ul.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 20:24   #6
IdI1
Senior Member
 
IdI1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buc
Posts: 324
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Merge si direct din linux sa ii schimbi mac-ul
ex pt ip static:
Quote:
auto eth0
iface eth0 inet static
hwaddress ether 00:00:00:00:00:00
address 192.168.1.30
network 192.168.1.0
netmask 255.255.255.255
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.1
editezi (eu folosesc nano)
Quote:
nano /etc/network/interfaces
dupa care se restarteaza interfata de retea
Quote:
/etc/init.d/networking restart
configurezi DNS-urile
Quote:
nano /etc/resolv.conf
Quote:
nameserver 8.8.8.8
nameserver 193.19.192.15
Bineneteles ca trebuie sa ai drepturi de root pentru a face aceasta.
IdI1 is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 20:27   #7
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Deci din linux deja l-am schimbat, nu merge ...
Posibil ca am probleme la Linux, desi nu cred, ca la ifconfig imi arata MAC ul deja clonat la placa, deci a trebui sa fie OK, dar nu este..

Am nevoie de un program cu care pot sa schimb MAC ul fizic a unei placi de retea, atat .
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 20:45   #8
IdI1
Senior Member
 
IdI1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buc
Posts: 324
Mentioned: 0 Post(s)


Default

ifconfig il schimba dar trebuie sa si restartezi placa de retea. Pentru ca toate setarile initiale se incarca in memoria kernelului si ai nevoie sa restartezi respectivul serviciu pentru a incarca noile setari
cu drept de root dai restart la interfetele de retea:

/etc/init.d/networking restart
IdI1 is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 20:48   #9
IdI1
Senior Member
 
IdI1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buc
Posts: 324
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ar trebui sa gasesti prin driver un utilitar care face acest lucru ( reflashuire ), daca il pune producatorul la dispozitie. Schimbarea mac-ului pe placa fizica este ca un update de bios la placa de baza

ce fe lde conexiune ai ( ip static/dhcp/PPPoE )
IdI1 is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 20:59   #10
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by IdI1 View Post
ifconfig il schimba dar trebuie sa si restartezi placa de retea. Pentru ca toate setarile initiale se incarca in memoria kernelului si ai nevoie sa restartezi respectivul serviciu pentru a incarca noile setari
cu drept de root dai restart la interfetele de retea:

/etc/init.d/networking restart
Done that, numai ca la mine e altfel, am o alta distributie, mai veche .

Quote:
Originally Posted by IdI1 View Post
Ar trebui sa gasesti prin driver un utilitar care face acest lucru ( reflashuire ), daca il pune producatorul la dispozitie. Schimbarea mac-ului pe placa fizica este ca un update de bios la placa de baza

ce fe lde conexiune ai ( ip static/dhcp/PPPoE )
DHCP, dinamic cica.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 21:02   #11
IdI1
Senior Member
 
IdI1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buc
Posts: 324
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@M3kk mai multe informatii despre distributie sa nu ne batem capul degeaba.
IdI1 is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 21:08   #12
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Freesco, kernel 2.0.40.

Are optiunea separata pentru clonare de MAC, nu merge.. Mai demult era OK.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 22:03   #13
IdI1
Senior Member
 
IdI1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buc
Posts: 324
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Este o distributie de router, altceva, decat distributiile pe care le utilizez eu.
cred ca aceasta este comanda
Quote:
rc_net restart
PS. Daca nu tine minte schimbarea mac-ului, dupa vre-un restart, probabil va trebui sa faci un script pe care sa il ruleze de fiecare data cand porneste
IdI1 is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 22:12   #14
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by IdI1 View Post
Este o distributie de router, altceva, decat distributiile pe care le utilizez eu.
cred ca aceasta este comanda

PS. Daca nu tine minte schimbarea mac-ului, dupa vre-un restart, probabil va trebui sa faci un script pe care sa il ruleze de fiecare data cand porneste
Omule, le am cu freesco, il folosesc aproape 5 sau 6 ani pentru Router.
Am facut totul asa cum trebuie, nu e prima oara cand fac clonare de MAC pe el, etc.

Stiu si comanda, si sunt sigur ca MAC ul este clonat dar nu vrea sa mearga.. Si nu inteleg de ce, de asta imi trebuie o metoda ca sa modific MAC ul direct in placa de retea, ca sa testez mai multe si sa decid cu care sa raman..

Tin minte ca mai demult aveam niste exe uri prin driveri de placi de retea, unde parca aveam si posiblitatea asta, insa acum nu merg, iar nu am dos sa le incerc acolo .
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010, 23:04   #15
himself
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 207
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Nu cred ca este posibila rescrierea adresei MAC a echipamentului (harware burned-in), dar software merge. Programul pe care l-am utilizat este SMAC Sper sa iti fie de folos pentru ce ai nevoie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	smac20_screenshot2.gif
Views:	381
Size:	32.3 KB
ID:	7559  
himself is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2010, 00:23   #16
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Asa ceva pot face si din Device Manager din windows .

Nu, nu ma ajuta ..
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2010, 09:18   #17
IdI1
Senior Member
 
IdI1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buc
Posts: 324
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Realtek am vazut ca are la, sectiunea DOS, instrumentele necesare rescrierii ROM-ului cu editarea mac ( daca ai placa cu chipset Realtek). RTflash se numeste aplicatia de flashuire
IdI1 is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2010, 18:38   #18
Henry Hayes
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Oameni... MAC-ul se poate schimba doar soft nu si hardware. Ce zice IdI1 este complet adevarat, da, asa se schimba sub linux, dar e soft. Hardware o schimbi decat daca iti iei o alta placa. Nu ai cum sa o schimbi hardware, lol.
Henry Hayes is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2010, 18:44   #19
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Pe ce punem pariu ca se poate?
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2010, 18:57   #20
Henry Hayes
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)


Default

O poti face doar in EERPROM si nu fara adaptor. Deci asa direct... fara sot si AD nu prea poti... Pariu?
Henry Hayes is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce hardware v-ati cumparat in ultimul timp? kpy_here Zona libera 20624 Today 03:10
Probleme hardware poparamiro Cutia de sub birou 2868 05-11-2018 18:59
dilema alegere hardware TheDogg Cutia de sub birou 42 20-03-2013 21:34
"hardware interrupts" numai cand fac OC norisss Placi video 0 04-03-2010 21:07

 
Forum Stats
Members: 7,997
Threads: 19,655
Posts: 603,919
Total Online: 300

Newest Member: Otytzy

Latest Threads
- by matose
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.