lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-07-2016, 00:44   #21
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,336
Mentioned: 64 Post(s)


Default

mi-a venit si mie azi jucaria - nu stiu de ce simt ca nu pot sa-l tin in frau cum trebuie (ma ingrijoreaza temperaturile avand in vedere ca sunt sub h100i cu 2 NF12 la 2000rpm) si ma cam streseaza partea incercuita cu rosu.

Ceva sfaturi ?

*later (am uitat sa atasez / a trecut 3dmark) -> http://www.3dmark.com/fs/9303428

Momentan am niste ram 2x8 GB Hyper x - 2133 cl14 - singurele care erau azi in stoc mai de doamne ajuta, poimaine imi vin dominatoarele ... ai dracu de la amazon cu 1 day delivery (am facut comanda alaltaieri si vin poimaine - nici nu stiu de ce naibi am platit extra pentru transport)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	new toy.png
Views:	385
Size:	433.2 KB
ID:	54618  

Last edited by rodarkone; 14-07-2016 at 00:48.
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 09:03   #22
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,637
Mentioned: 37 Post(s)




Default

Cât urca cu un voltaj sub 1.3?
Vezi poate are un sweet spot... (ex: 4,5 ghz cu 1.25v&#128521
bmf is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 09:54   #23
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

4500 MHz e arhisuficient pentru jocuri, nu e nevoie sa-l fortezi la 4800.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 11:49   #24
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,336
Mentioned: 64 Post(s)


Default

N-am incercat cu voltaj custom, am pus pe adaptive in bios (probabil de aceea si variatiile de voltaj) din pacate aseara dupa multe ore de test, platforma a crash-uit in timpul unui 3dmark (sincer nu stiu daca de la voltaj sau altceva) ma gandesc ca poate fi si de la sursa (de doar 600 w)

Ma mai joc azi, o sa incerc cu vcore < 1.3 sa vad pana unde e stabil ... insa am inteles ca ultimul prime95 forteaza un pic prea tare si recomandarea "la moda" e aida64.
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 12:36   #25
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Daily use - 4800 MHz, 1,380 V in Bios.
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	301
Size:	417.7 KB
ID:	54624
stivut is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 12:56   #26
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,336
Mentioned: 64 Post(s)


Default

@stivut pai al tau e miez fata de junku meu ... ce racire ai ?
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 13:48   #27
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Nici vorba, procul tau e superok!
Aici nu e vorba de racire, ci despre delid. Daca nu-i schimbi pasta, nu-ti mai bate capul cu el.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 16:20   #28
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,336
Mentioned: 64 Post(s)


Default

E chiar asa de mare temperatura dupa delid ? pentru ca am inteles ca problema exista la 4770k dar s-a rezolvat la 4790k/6700k ...
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 16:31   #29
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,361
Mentioned: 240 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by stivut View Post
Nici vorba, procul tau e superok!
Aici nu e vorba de racire, ci despre delid. Daca nu-i schimbi pasta, nu-ti mai bate capul cu el.
Ai dezactivat HT? În screen-ul tău apar doar 4 core-uri.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 17:34   #30
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,336
Mentioned: 64 Post(s)


Default

Am setat vcore manual in la 1.3 din bios insa in windows hwinfo64 imi arata 1.380 (min) -1,388 (max) se poate face ceva sa reduc voltajul ?

Am setat apoi 1.25 si in hwinfo64 imi arata 1.377-1.394 ... m-a turbat, eu il reduc el creste

Ma gandesc sa-l pun cu offset negativ de 0.100 sau ceva ...idei ?

later edit: am zis sa pun din nou totul pe auto - dat mai jos multiplicatoru 4.6 / vcore auto ... intru in windows, incep test .. Bang 1.475vcore .. temperaturile erau 90+ si cresteau incet incet ... nu mai inteleg nimic

Last edited by rodarkone; 14-07-2016 at 17:48.
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 17:54   #31
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Ia mai uita-te o data la cpuz!
Nu s-a rezolvat nimic cu noile generatii. Dupa delid si aplicare LiquidPro, scade temperatura cu 16 - 18 grade.

Last edited by stivut; 14-07-2016 at 23:23.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 18:09   #32
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,361
Mentioned: 240 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by stivut View Post
Iia mai uita-te o data la cpuz!
....
CPU-Z așa zice, 4 cores 8 threads, dar HWmonitor vede doar 4...?!
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 18:14   #33
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Pentru ca temperaturile sunt pe core-urile fizice, nu pe firele de executie!

Last edited by stivut; 14-07-2016 at 23:23.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 18:23   #34
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,361
Mentioned: 240 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by stivut View Post
Pentru ca temperaturile sunt pe core-urile fiice, nu pe firele de executie!
La mine apare altfel...
Click image for larger version

Name:	NB_Bugsy.jpg
Views:	310
Size:	355.0 KB
ID:	54626

M-am dumirit, la tine la Utilizations se văd doar 4 fire, celelalte 4 nu se văd în print screen, de aceea m-a dus în eroare. M-am luminat
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 14-07-2016 at 18:57.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 14-07-2016, 23:25   #35
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Da, pentru ca nu m-a interesat sa prind in poza gradul de utilizare. Era vorba despre temperaturi, iar cpu-z-ul nu minte niciodata la numarul de C/T.
@rodarkone: Dar, ca sa revenim la subiect, pe ce placa de baza sta procul? Sa ma gandesc daca te pot ajuta cumva cu setarile.

Last edited by stivut; 14-07-2016 at 23:28.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2016, 00:19   #36
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,336
Mentioned: 64 Post(s)


Default

maximus 8 hero ... n-am mai sapat pe net dupa setari, ma gandeam sa ii dedic niste timp in weekend ...dar evident ca nevasta'mea are alte planuri ... bummer.
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2016, 08:33   #37
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Avem bios-uri identice, asa ca o sa-mi fie foarte usor sa te ajut. Daca stam la tel cu bniosurile deschise in fata amandoi, rezolvam treaba in 5 minute!
stivut is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2016, 11:19   #38
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Un pic de ajutor, va rog frumos!
Nu reusesc sa fac 6700k-ul sa mearga 3C/6T la frecventa pe care o vreau eu.
Orice as seta din bios, in windows sta la 4300 MHz si coboara la 3900 cand se pune solicitare pe el.
Am nevoie musai sa pot rula 3C/6T macar la 5000 MHz!
Multumesc anticipat!
stivut is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2016, 19:32   #39
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 464
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca sa schimbi pasta termica, poate cand ai umblat pe acolo nu ai pus bine la loc. Nu e normal sa se duca la 3.9 ca deja e sub frecventele din carte....
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2016, 12:58   #40
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Am rezolvat altfel, multumesc!
stivut is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experinte cu Haswell ryo Procesoare si chipseturi 575 23-01-2017 17:57
Skylake ? Intel Core i7 6700K Review LAB501 Articole 40 17-08-2015 23:25
IDF 2014 – Edison, Skylake si Cancer research LAB501 Stiri 0 29-09-2014 13:50
IDF 2014 ? Edison, Skylake and Cancer research LAB501 Articles 0 11-09-2014 00:10
Mai multe detalii despre Intel Skylake LAB501 Stiri 1 14-02-2014 02:01

 
Forum Stats
Members: 8,355
Threads: 21,666
Posts: 650,597
Total Online: 410

Newest Member: GPower

Latest Threads
- by mbc
- by Brunch

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.