lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-09-2016, 06:30   #1
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 90
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default GA-Z170X-UD5 TH - reset continuu / no video output

Salut,

Am achizitionat de pe amazon.de : http://www.gigabyte.com/products/pro....aspx?pid=5479
Am instalat-o in carcasa, am instalat totul frumos si aranjat (wire management) + H115i (water cooling) si i am dat buton si ... nimic

Se reseteaza la interval de 10 secunde:

Nu da video output prin placa video separata
Nu da video output prin placa video integrata (port hdmi)
Am deconectat tot de pe ea : front panel usb / hdd -uri / ventilatoare : Nu mi arata video output deloc (tot se reseteaza)
Am scos-o din carcasa (ma gandeam ca face scurt pe undeva) : am pornit-o : tot in restart si semnal video zero

Aveti ceva idei de troubleshooting, inainte sa o trimit inapoi la amazon ?
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 07:21   #2
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,234
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce procesor, memorii si sursa ai folosit? Primul lucru pe care l-as incercat dupa un reset de bios ar fi sa o pornesc fara memorii, trebuie sa scoata beep-uri.
__________________
Viata nu se masoara Ón numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 08:42   #3
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 90
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

procesor i7-6700K
memorii : Corsair DDR4 2*16GB CMK32GX4M2A2666C16 ("compatibil" conform site-ului oficial Gigabyte)
sursa : Corsair RM750x (750W)

Am testat placa de baza si "cheala" : chiar si fara module de ram : se tot reseteaza in continuu, nu am niciun semnal video

Ca am avut ghinion, ca o fi vreun pin de procesor phootut, ca o face scurt pe undeva... nu mi dau seama.
E 4-lea sistem pe care-l asamblez cu mana mea, dar astfel de erori nu am mai intalnit.

O sa iau o placa de la bisnitarii din zona, daca iar n-am noroc la mobo macar rezolv problema mai repede cu indienii.

Last edited by RyanAD; 11-09-2016 at 17:35.
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 14:04   #4
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,701
Mentioned: 571 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Debug led-ul intra intr-un loop si arata aceleasi chestii dupa care se reseteaza?

Scoate bateria de bios, scoate sursa. Lasa asa 10 minute si incearca din nou. SI scoate si placa video cand faci asta.

Apropo - rx 480 cumva?
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 17:00   #5
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,701
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pune placa de baza pe o folie antistatica ori pe o cutie, las-o cat ma icheala, gen mouse, tastatura si monitor pe gpu integrat. Apoi ia o surubelnita si atinge pinii de clear cmos si apasa power, astfel declansezi dual bios recoveryl ce te-ar putea scapa de probleme.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 11-09-2016 at 17:05.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 18:01   #6
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 90
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Monstru : debug led... nu am sesizat sa fi aratat ceva care sa se modifice de fiecare data cand deconectam ceva (ori era 00 : ori era inactiv led-ul)



bateria de cmos nu am scos-o pentru ca apasam direct pe clear cmos de langa power button.
placa de baza o porneam folosind direct butonul de power, gandindu-ma poate nu am bagat bine mini-connectorii de la front panel

daca e sa fiu paranoia complet vad cel putin 3 pini de cpu indoiti sau care stau putin off.
http://imgur.com/a/eYQf0

placa video e msi r9 390
@Bennedict : am scos placa din carcasa si am "pus-o" pe gresie si am rulat-o doar cu alimentare si iesirea hdmi : reset (loop) si zero video output

citisem tutorialul de troubleshooting : http://www.tomshardware.com/forum/26...video-problems
am facut toate verificarile pas cu pas

o sa incerc sa indrept pinii mai sus mentionati, sa o rulez fara bateria cmos, si cu 1 modul de ram : o sa inregistrez momentul
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 18:44   #7
Kimi
Ancient friend
 
Kimi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,440
Mentioned: 126 Post(s)


Default

Eu vad cel putin 3 pini indoiti si unul lipsa (in dreapta)
Kimi is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 19:22   #8
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,701
Mentioned: 571 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Bre...bateria o scoti musai, butonul e fix pix. Dar, daca debug-led-ul nu se aprinde sau sta doar in 00...e nasoala
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 19:39   #9
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,701
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din ce se vede in poze, e cam nasol.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 19:45   #10
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

N-o sa mearga, ai un pin rupt
stivut is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 19:55   #11
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,429
Mentioned: 1206 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Pune placa de baza pe o folie antistatica
Asta faci daca vrei sa te asiguri ca ai probleme. Folia antistatica e usor conductiva. Daca placa de baza nu are strat de lac pe pinii din jos (si vasta majoritate nu au), tocmai faci scurt circuit pe o gramada de pini.

Cutia e ok.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 20:13   #12
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Placa e "mesterita" de un "baiet" de talia mea.
Pune-i cruce si inchide topicul. Stiu exact ce vorbesc!
stivut is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 20:21   #13
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,234
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ti-am incercuit zonele cu pinii posibili cu probleme, este posibil sa fie in scurt doi pini si de asta nu porneste, altfel trebuia sa mearga diagnoza. Daca poti mai fa niste poze in detaliu in zonele alea, eventual din alt unghi, nu am rotit poza ta, este orientata la fel, doar am taiat din ea.
Nu toti pinii sunt critici, poti trai si fara unul de la alimentare, poate se pot indrepta.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	vnR9mRX.jpg
Views:	279
Size:	431.3 KB
ID:	55208  
__________________
Viata nu se masoara Ón numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 20:26   #14
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Si cu pinul rupt de tot ce face??
stivut is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 20:30   #15
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 90
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by stivut View Post
Placa e "mesterita" de un "baiet" de talia mea.
Pune-i cruce si inchide topicul. Stiu exact ce vorbesc!
inseamna ca ai avut aceeasi experienta ?

o sa incerc sa indrept pinii, spun si cateva rugaciuni... poate poate

altfel, o trimit inapoi la amazon.de si iau una disponibila pe aici
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 20:31   #16
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,823
Mentioned: 26 Post(s)


Default

Daca e luata noua de pe amazon cum sa aiba atatia pini cu probleme ... Cu pin rupt nu cred ca accepta retur.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 20:35   #17
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Nu vrea sa fiu tare in gura, dar placa aia e dusa.
Jocker vrea sa te ajute, dar n-o sa aiba succes, din pacate!
N-am primit in viata mea o placa din magazin i halal asta!

Last edited by stivut; 11-09-2016 at 20:39.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 20:37   #18
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,234
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca te inhami la indreptat pini iti recomand sa folosesti un creion cu mina de 0.5 si/sau 0.7 (cu teava din varf poti agata pinii si incerca sa-i indrepti) si o lupa. Daca pinul rupt este cumva de masa sau + nu-i bai ca mai sunt o gramada.
__________________
Viata nu se masoara Ón numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 20:45   #19
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 90
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

inca o mica galerie : http://imgur.com/a/obEJM

lumina am incercat sa o imbunatatesc cu o lampa
dar iphone 6s isi arata limitele in conditii de lumina slaba
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2016, 20:49   #20
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,678
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Va tin pumnii si va doresc succes, ca sa vedeti ca nu sunt hater!
stivut is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual Output POWERCARD- homemade:) nachtfalke Modding 6 06-06-2016 21:08
GIGABYTE Z170X SOC Force ? Prezentare LAB501 Articole 0 18-09-2015 17:10
Computex 2015 ? Biostar Gaming Z170X LAB501 Stiri 0 07-06-2015 15:40
Computex 2015 ? GIGABYTE arata Z170X-Gaming G1 si Z170X-Gaming 7 LAB501 Stiri 0 03-06-2015 15:50
Restartare in continuu!!! RadulescuMarius Cutia de sub birou 9 20-05-2010 23:24

 
Forum Stats
Members: 8,381
Threads: 21,824
Posts: 654,566
Total Online: 482

Newest Member: sefer

Latest Threads
- by DeMons
- by LAB501
- by matose
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.