lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31-07-2018, 21:12   #741
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,093
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu unul, o haita...
Din pacate asta s-a intamplat dupa ce am reinstalat OS6 pe NAS azi noapte si l-am lasat asa pana azi pe la 10.00, dar ultimul atac este anterior cu vreo 4 ore...
Portul 22 l-am forwardat din router sa verific daca este accesibil NAS-ul, inainte de a lansa ticket-ul.
Probabil ca router-ul a dat cu DHCP-ul la nimereala fix in ip-ul nas-ului dupa ce l-am reinstalat.
Din cate am mai citit acum, pe seara, o prima greseala este ca am lasat user/pass default cu nas conectat. A doua ar fi ca si plaja de ip din DHCP ar fi bine sa fie mai "custom", nu default.
LE: router-ul e are o parola destul de dificila.
LE2: nu imi necaz ca mi-a penetrat gaoaza, treaba e ca nu am realizat decat acum adevaratul impact .

Last edited by kobro; 31-07-2018 at 21:15.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 22:20   #742
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 620
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu are nici o treaba dhcp-ul aici, ai facut port forward pe port 22 catre nas. Apoi au aparut niste boti care au vazut ca la tine exista un sistem care raspunde pe portul 22 si au facut brute force.

Nu conteaza ce range pui pe dhcp, alea sunt ip-uri private, ip-urile alea sunt NAT-ate catre ip-ul public oferit de isp.

Deci sterge port forward-ul si ai grija ce setezi pe viitor.
Eu as face si un reset la NAS just in case... e un linux si nu stii ce au instalat pe acolo sa isi faca un tunnel in reteaua ta si pe viitor.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 22:33   #743
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,093
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Rezolvat deja cu portul de ssh...
Chiar acum am dat factory default si trec sa modific usr/pass, sa stiu o treaba.
Multumesc pentru sugestii.
Am activat deja log pt toate serviciile NAS pe un usb, sa le verific periodic. Pana acum 2 saptamani nu am intalnit astfel de probleme.
Ma gandesc acum daca router-ul o fi cumva vulnerabil, desi i-am dat de cateva ori reset...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 00:27   #744
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 620
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ar putea fi si router-ul, mai ales dupa ultimul val de gauri de securitate descoperite.

Eu unul nu mai am incredere in nici un brand, nici macar mikrotik care au stiut ca au backdoor si nu au facut nimic pentru a rezolva problema o buna perioada de timp.

Ce sa mai zici de producatorii mici sau no name...

De asta cautam mai sus un barebone cu placi de retea intel ca sa imi pun eu linuxul meu patchuit la zi si asta e...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 09:38   #745
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,121
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Totusi, nu ar trebui sa lasi nimic catre nas. Daca ai nevoie de ceva, o poti face printr-un vpn.
Daca e musai, macar schimba porturile default.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 16:20   #746
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 546
Mentioned: 12 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
A testat cineva Powerline adapters din alea ? Chiar stiu sa duca 1Gbit intre ele pe firul de curent ? Ma gandesc ca eu am circuite separate stanga dreapta , vreo 30m pe stanga , 30 pe dreapta , ceva delay si performante afectate .... chiar asa de bine sa mearga in 50Hz.
Nici vorba. Teoretic ar trebui sa duca 500Mbit DL/500Mbit UL. Practic nu merg nici 50%. Cele mai bune la care am gasit teste acum cateva luni cand am cautat mergeau 220-260Mbit. Uite ceva comentarii la alt model. Iar unul din modelele de care se vorbea mai si tiuie.
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 17:08   #747
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,128
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Merg in functie de calitatea cuprului din instalatie sau a sigurantelor.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 23:47   #748
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,100
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Am comandat WPA 4220 KIT 200Lei .
Cuprul este solid de 2.5mm iar sigurantele sunt duble - marca Schneider.
RE200 mai mult face zgomot. Rezolvarea partiala este cu o antena in hol cu stativ magnetic. Odata ce treci de peretii dublii atenuarea se reduce.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 12:26   #749
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,189
Mentioned: 195 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai făcut teste de viteză? Cum se comportă?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 10:22   #750
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,996
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hot new Mikrotik

RB4011 series - amazingly powerful routers with ten Gigabit ports, SFP+ 10Gbps interface and IPsec hardware acceleration for a great price!

The RB4011 uses a quad core Cortex A15 CPU, same as in our carrier grade RB1100AHx4 unit. The unit is equipped with 1GB of RAM, can provide PoE output on port #10 and comes with a compact and professional looking solid metal enclosure in matte black.

RB4011iGS+RM (Ethernet model) includes two rackmount ears that will securely fasten the unit in a standard 1U rack space.

~820 RON la noi luna viitoare.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 10:32   #751
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,128
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Era misto sa aiba cateva porturi 10 Gbps pe cupru.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 10:48   #752
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,789
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Era misto sa aiba cateva porturi 10 Gbps pe cupru.
Fiindcă sunt clei la reţelistică, de ce?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 10:52   #753
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,128
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ca sa nu fiu nevoit sa cumpar un switch de 10 Gbps si sa imi pot lega computerul si serverul in 10 Gbps.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 11:06   #754
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,789
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Tot nu mă prind de ce cupru?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 11:06   #755
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,996
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

La pretul asta era mult prea frumos sa aiba asa ceva. Ma roade maxim asa ceva sau macar un hap ac2 , ca sa scap de routerul digi de la intrare in casa.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 11:10   #756
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,128
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Tot nu mă prind de ce cupru?
Prin expresia "pe cupru" ma refeream la cablu UTP / FTP, cu RJ45, deci nu fibra optica. SFP+ este, in principiu, interfata pentru fibra optica. Bine, poti sa pui si interfata RJ45 dar devine scump repede, plus ca are una singura.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 11:12   #757
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,789
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Ah, doh, mă gāndeam la materialul din care sunt făcuţi pinii
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 11:15   #758
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,978
Mentioned: 174 Post(s)

PC-ul meu



Default

sau 2 porturi sfp 10gb...
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 11:56   #759
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,189
Mentioned: 195 Post(s)

PC-ul meu



Default

Modulul SFP are un singur port de comunicare, indiferent cum ar fi, optic sau electric.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2018, 14:02   #760
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,978
Mentioned: 174 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da boss stiu... un port pentru server si un port pentru pc. Asa duci serverul cu 10gb si iese cu 1gb.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,904
Threads: 19,294
Posts: 594,891
Total Online: 487

Newest Member: iatcriss2005

Latest Threads
- by Monstru
- by blixie

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.