lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26-12-2011, 15:18   #1
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema retelistica

Salutare.

Ma aflu la o ruda in gazda care are internetul atribuit pe o adresa MAC anume, si am vrut sa conectam un laptop la internet. Zis si facut, am schimbat MACul si nu recunoaste reteaua.
Gazda are doua calculatoare care au acelasi mac si le conecteaza individual. Laptopul cu pricina are windows 7.
2dor is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2011, 16:18   #2
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Le conecteaza individual ar insemna pe rand sau in acelas timp? Cloneaza adresa de mac si pe laptopul cu win7.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2011, 17:37   #3
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
Le conecteaza individual ar insemna pe rand sau in acelas timp? Cloneaza adresa de mac si pe laptopul cu win7.
insemnand pe rand. Asta am facut si imi spune "unidentified network"
2dor is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2011, 18:04   #4
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,536
Mentioned: 269 Post(s)

PC-ul meu

Default

Scoate ipurile, daca le are trecute pe manual.
Daca are Dell, o sa ai nitel de furca cu softul de la wireless.
Daca are antivirus, verifica si acest lucru, sa nu blocheze iesirea externa.
Verifica inca odata macul, desi, cred ca l-ai verificat.

La comanda ipconfig /all ce iti da? Ip cu 169?
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2011, 19:08   #5
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
Scoate ipurile, daca le are trecute pe manual.
Daca are Dell, o sa ai nitel de furca cu softul de la wireless.
Daca are antivirus, verifica si acest lucru, sa nu blocheze iesirea externa.
Verifica inca odata macul, desi, cred ca l-ai verificat.

La comanda ipconfig /all ce iti da? Ip cu 169?
e laptop dell, are ip cu 188
2dor is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2011, 20:29   #6
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,156
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Uneori, destul de rar, nu merge clonarea MAC-ului. Cu alte cuvinte nu orice adresa mac merge la orice placa de retea fizica.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2011, 21:04   #7
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Uneori, destul de rar, nu merge clonarea MAC-ului. Cu alte cuvinte nu orice adresa mac merge la orice placa de retea fizica.
adresa mac merge, adica se schimba
2dor is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2011, 21:46   #8
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,156
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

dap, dar aparatul de la celalalt capat nu o poate vedea. nu stiu daca asta este cazul la tine, dar e o varianta.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2011, 00:27   #9
nightmare
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bucuresti
Posts: 265
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to nightmare
Default

Mac-ul se poate clona pe orice NIC.La clonare se schimba MAC-ul din RAM, cel fizic din ROM ramane intotdeauna la fel.

Nu a intrebat nimeni, baiatul asta are router ? Va conectati direct la net ?
Ce provider ai .. RDS ?

Vad ca cineva se pricepe si a intrebat de adresa 169... asta e o adresa pe care o aloca dhcp-ul cand protocolul nu functioneaza.
nightmare is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2011, 14:17   #10
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by nightmare View Post
Mac-ul se poate clona pe orice NIC.La clonare se schimba MAC-ul din RAM, cel fizic din ROM ramane intotdeauna la fel.

Nu a intrebat nimeni, baiatul asta are router ? Va conectati direct la net ?
Ce provider ai .. RDS ?

Vad ca cineva se pricepe si a intrebat de adresa 169... asta e o adresa pe care o aloca dhcp-ul cand protocolul nu functioneaza.
rectific, laptopul isi pune ip cu 164

are un provider local si nu are router
2dor is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2011, 16:17   #11
nightmare
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bucuresti
Posts: 265
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to nightmare
Default

Si cum se conecteaza pe calculatorul ala caruia ii merge net-ul.Prin PPPoE ... sau i-a dat providerul un ip/gateway/mask pe care sa le introduca el manual ?

Baga un print screen cu setarile pe care le ai la calculatorul cu net si rezolvam problema imediat.
nightmare is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 16:35   #12
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se conecteaza cu setari automate, doar MAC-ul trebuie sa fie unul anume ca internetul sa functioneze.

In fine "am rezolvat" problema venind acasa.
2dor is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 17:55   #13
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,536
Mentioned: 269 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai sus ziceai ca ai pus acelasi mac si nu mergea am exclus idea de router, din start, gandindu-ma ca ai pus pe direct sa vezi daca functioneaza, in special, ca nu ai specificat.
Ipurile primite de la Dell sunt ciudate rau.

Bine ca iti merge. Happy surffing
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2011, 16:25   #14
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca este de la driver-ul placii de retea, dar acasa placa de retea merge bine.

In fine, multumesc de ajutor !
2dor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,910
Threads: 19,332
Posts: 595,554
Total Online: 304

Newest Member: Se7enUpp

Latest Threads
- by Kspic
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.