lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-08-2019, 15:17   #37241
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,330
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default Masinute - Discutii tehnice, sfaturi, pareri

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Au multe. Unele dn ele trebuie sa fie aiba redundanta de exemplu (cele vitale).


Din ce știu eu, chiar nu ai redundanță. Spune-mi o singură chestie electronică acolo pe care știi că ai redundanță.

Redundanță cred că ai pe stopuri, ai stânga, dreapta și ceva baghetă centrală, dar vorbim de becuri nu de ansambluri electronice.

Poate să moară orice piesă electronică de pe mașină, ele trebuie făcute în așa fel încât să nu interfereze cu capacitatea ta de a conduce sau cu “abilitatea” mașinii de a se lăsa condusă, manevrată.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 09-08-2019 at 15:20.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 15:26   #37242
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,808
Mentioned: 571 Post(s)

PC-ul meu



Default

sau asa: microcontroller

"microcontroller-ul" care se ocupa de racirea sistemului hibrid este redundant.
Ramai fara AC, dar nu iti ia masina foc.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 09-08-2019 at 15:28.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 16:02   #37243
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,151
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Eu zic că este ceva mult mai simplu, niște microcontrollere integrate ce comunică toate pe canbus, dar nu aș începe cu 20jdemii de calculatoare.
=))))))))))))))))))

Pai microcontrollere sunt toate. Dar astia din automotive le zic calculatoare sa se sperie prostu'. Ca nu poti sa le pui sa faca altceva decat stiu ele din nastere.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 17:00   #37244
curiosul55
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Adaug si eu cate ceva, la masinile mai recente treaba este cam asa:

- ai un "calculator" principal care nu este altceva decat un microcontroler destul de potent care se ocupa cam de toate functionalitatile principale (lumini, stergatoare, oglinzi, incalzire scaune etc)
- alte n microcontrolere care nu fac altceva decat sa comunice cu microcontrolerul principal si eventual sa execute anumite actiuni sau doar sa preia date si sa le transmita mai departe
- alte n microcontrolere independente care fac ce le taie capul

De exemplu pentru servo ai un microcontroler care actioneaza pompa si dicteaza cand si cum sa aplice acel ajutor soferului dar in acelasi timp trimite date si catre "calculator" pentru a fi folosite in alta scopuri(sa zicem ca ai nevoie de unghiul si directia de rotatie a coloanei de directie sa iti afisezi ceva in bord). Ca si redundanta aici ai o componenta mecanica.
__________________
=-)
curiosul55 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 14:45   #37245
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,613
Mentioned: 153 Post(s)

PC-ul meu



Default

Super usor la mine de schimbat termostat si senzor temp. lichid de racire ,drept urmare am efectuat operatiunea , acum sunt in teste sa vad daca pierd colant...
Am completat cu 3l pana acum , cam atat am pierdut la schimbatre probabil cand am scos furtunul.

o sa incerc o revopsire plafon la conserva , momentan nu gasesc culoarea la sprai cum trebuie , daca o fac bine ma bag si la restul , o sa fie sprai all car

Mai am uleiul si filtrul ca si service , am incercat sa scot surubul de baia de ulei dar este intepenit , iesit cam 2-3 mm , deci e bagat stramb acolo sau alta marime sa tot te duci la service... Acum o sa ma duc la garaj , e nevoie de rampa si o cheie mult mai mare.

Inca ma gandesc la servo care e de vina , pompa sau caseta de directie . Eu zic ca pompa pentru ca nu pierd lichid , asa am vazut momentan , ca ar fi la acelasi nivel ca atunci cand am completat dar mai trebuie sa verific.
Pompa am gasit cu 80-100 lire noua sau 20-30 sh , as incerca cu una sh momentan.
Partea nasoala este ca am ceva de lurcu si o sa ma chinui fara elevator dar macar stiu ca fac ce trebuie cum trebuie si nu mai las un Dorel sa umble la masina.
In general aici repara un lucru si strica doua .... naspa oameni incepand cu toti romanii care s-au facut mecanici peste naopte si mai mult strica.E plin de naspaleti ...
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 20:27   #37246
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,330
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default

Azi am observat că se aliniau niște planete, așa că am zis să fac și eu o poză.
Am scos telefonul din timp, adică cu vreo 2 km mai devreme, am deschis camera, pregătit.

S-au aliniat planetele, am pus telefonul, pe portrait mergea, am pus landscape... zbang, black screen. Am repetat procedura, iar black screen când puneam telefonul pe landscape.
Metrii se scurgeau în defavoarea mea, am cerut telefonul nevestei, l-am pus pe landscape, wtf?!? iar black screen.

Se dezaliniau planetele acușica, am smuls iphone-ul din parbriz, pornit camera, orizontală, perfect, am tras poza. Phew... cand să fac a doua poza planetele deja era dezaliniate.

Am încercat acasă iar cu Android-ul, parcat, mergea bine mersi.

Curios totuși, o fi pe camera Android vreo protecție să nu filmezi dashboardul la mașină în timp ce conduci?




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 20:36   #37247
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,818
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

A vazut eroarea de check engine ) si a luat shutdown.
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 20:49   #37248
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Tipic VAG - Check engine

Eu am poze gramada cu masina in timp ce conduceam. Nu stiu daca este ceva in place pentru a evita asta.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 20:51   #37249
crissbm
Member
 
crissbm's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Baia Mare
Posts: 89
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Acul indica 57km/h aproximativ iar ecranul 61km/h. )

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
crissbm is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 20:59   #37250
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,818
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aia este viteza setata in tempomat nu are treaba...
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 21:01   #37251
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,330
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default Masinute - Discutii tehnice, sfaturi, pareri

Era lagu’.

Nu știu ce dracu să îi mai fac, unul din cele două calculatoare (ca tot se contorizau pe aici calculatoarele) raportează ceva eroare de sonda lambda, dar eu nu sunt convins că dacă schimb sonda se rezolvă.
Mai am și un huruit de la 50 la 70km și de pe la 90-110km/h, plus ceva pierderi foarte mici de ulei. Pe undeva se vede o picătură că atârnă.

Nu știu unde să mă duc că nimeni nu are idee ce poate să aibă, evident există reprezentanța doar că ăia vor o grămadă de bani și prima lor propunere sigur va fi să schimb sonda.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 11-08-2019 at 21:26.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 22:08   #37252
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,420
Mentioned: 266 Post(s)


Default

Pai, in primul rand, stii exact eroarea ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 22:35   #37253
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,330
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default Masinute - Discutii tehnice, sfaturi, pareri

Nu mai țin minte exact:

p2270 cred

Dar eroare era: O2 Sensor Signal Biased/Stuck Lean

Eroare o pot șterge, stau fără ea câteva zile, apoi apare iar în bord, cred că apare și dacă alimentez.

Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 22:39   #37254
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Poate pentru ca problema trebuie rezolvata inainte de a sterge eroarea zic eu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 22:44   #37255
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,420
Mentioned: 266 Post(s)


Default

Meh, ce zici tu e foarte ambiguu. Fa o scanare cu VCDS, cauta exact eroarea si apoi verifici chestiile scrise pe wiki ross-tech.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 23:00   #37256
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Din motivul asta nu mai suport masini vag - arata bine, se conduc bine, au chestii facute cu cap, dar cand ti-e lumea mai draga, ceva se strica si nici naiba nu stie ce.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 23:05   #37257
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,330
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu am vcds, am doar un obd albastru cu bluetooth la care ma pot conecta prin aplicatii Android.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 23:33   #37258
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,420
Mentioned: 266 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Din motivul asta nu mai suport masini vag - arata bine, se conduc bine, au chestii facute cu cap, dar cand ti-e lumea mai draga, ceva se strica si nici naiba nu stie ce.
Man, la orice masina se pot strica chestii si pt VAG chiar e mare libraria de know-how, dar daca Dorel nu e in stare sa citeasca niste indicatii sa verifice niste chestii, ce poti sa faci ?
Aceleasi chestii se pot strica la orice model echivalent de la alta marca. Normal ca nu are cum sa-ti crape un furtun de la turbo din moment ce nu ai o masina cu turbo, de exemplu.


Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Nu am vcds, am doar un obd albastru cu bluetooth la care ma pot conecta prin aplicatii Android.
Dai 30-50 lei pe o scanare si aia e. Sau 120 lei pe cablu.
Sau faci o manevra romaneasca si cumperi una din dezmembrari, o duci sa o monteze, apoi o aduci inapoi ca nu merge.
Sau îi lasi pe altii sa-si bata capul, cu costul aferent

Solutii sunt, pentru toate buzunarele
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 11-08-2019 at 23:46.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 23:36   #37259
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Dar daca reprezentanta nu stie, atunci ce faci? True story!
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 23:42   #37260
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,420
Mentioned: 266 Post(s)


Default

Pai si la reprezentanta Suzuki patesti la fel https://www.zoso.ro/cosmar-vitara-no...uzuki-romania/
Si la Logan au vrut sa schimbe alternatorul cand a cazut fulia, tot la reprezentanta.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solutii tehnice pentru micsorarea consumului energetic ibm390s Zona libera 9 17-03-2012 15:16
Monitor, sfaturi. toxic Periferice 44 26-12-2011 07:56
Sfaturi mirciusx Cutia de sub birou 17 20-12-2011 18:39
Sfaturi, intrebari.. khrypt Cutia de sub birou 9 29-03-2011 00:57
Sfaturi pt configuratie Iulius Cutia de sub birou 18 16-11-2010 20:07

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,555
Posts: 647,184
Total Online: 377

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by Brunch
- by dev
- by blajik

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.