lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-03-2018, 22:41   #281
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 361
Mentioned: 3 Post(s)


Default

problema cu windows 7 e ca nu il poti instala foarte usor, ca nu cunoaste controllerul usb.
Este un articol pe anandtech (cel de mai sus) cu pasii pe care trebuie sa ii faci pt a-l putea instala. Odata ce l-ai instalat, este ok, ca ai drivere de chipset direct de la amd de pe site.
Dar da, microsoft sunt mailani si nu-ti mai dau updates daca ai ryzen.
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 23:57   #282
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ryzen nu a suportat niciodata windows 7. Ca au scos niste drivere care merg si pe 7 e una, dar nu a fost suportat niciodata.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 00:22   #283
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 361
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Ryzen nu a suportat niciodata windows 7. Ca au scos niste drivere care merg si pe 7 e una, dar nu a fost suportat niciodata.


Și atunci de ce scrie pe site-ul lor ca Driverele de chipset suporta windows 10 și Windows 7?




Sent from my iPhone using Tapatalk
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 00:45   #284
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ai incercat sa instalezi windows 7 pe ryzen sau vorbesti in necunostinta de cauza? Instaleaza-l si dupa aceea zi-mi ca e suportat.

Driverele alea nu sunt drivere de windows 7. Alea sunt drivere de windows 10 care merg si pe windows 7. E o diferenta.

https://www.amd.com/en/support/cpu/a...-ryzen-7-1700x
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 09:13   #285
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,196
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

"Babaieti" . B350 (intr o varianta bunicica - Tomahawk , Gaming3 , sau Fatality K3) poate sustine un Ryzen 7 1700 cu ceva OC decent (ma gandesc la 3.85GHz) ? Sau trebuie musai X370 pentru etajul de alimentare mai puternic?
Racirea ar fi un BeQuiet Pure SLim ... sper sa nu fie gurmand asa

Ma gandesc sa fac upgrade de la i7 6700 (nonK) ... si o iau cu pasi marunti. (sau nu prea e upgrade si ma complic ? ce parere aveti ?) Btw ... RAM am niste 2400GoodRAM IRIDIUM non BDie . Probleme de functionalitate ? sau trebuie sa fac si acolo upgrade ?

Last edited by ingerulol; 20-03-2018 at 09:29.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 09:47   #286
istvan.t
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
"Babaieti" . B350 (intr o varianta bunicica - Tomahawk , Gaming3 , sau Fatality K3) poate sustine un Ryzen 7 1700 cu ceva OC decent (ma gandesc la 3.85GHz) ? Sau trebuie musai X370 pentru etajul de alimentare mai puternic?
Racirea ar fi un BeQuiet Pure SLim ... sper sa nu fie gurmand asa

Ma gandesc sa fac upgrade de la i7 6700 (nonK) ... si o iau cu pasi marunti. (sau nu prea e upgrade si ma complic ? ce parere aveti ?) Btw ... RAM am niste 2400GoodRAM IRIDIUM non BDie . Probleme de functionalitate ? sau trebuie sa fac si acolo upgrade ?
Salut, eu am tomahawk si oc la 3.85 cu 1.275v, cooleru este artic liquid freezen 120, in jocururi undeva la 50-55grade,memoriile sunt corsair la 3200mhz care le tin la 3333mhz la 1.36v, iar biosu este v1.d1.

Trimis de pe al meu Mi4c folosind Tapatalk
istvan.t is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 11:18   #287
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Liquid Freezer 120 pe R7 1700x la 3.9 se duce in 85 de grade in full load. Nu stiu cum la tine sta la 50-55 grade, poate in tetris.

Eu am Gaming 3 si R5 1600 la 3.9 GHz, dar e 6 core doar.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 17:46   #288
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,547
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu inca am BS-uri random, desi am lasat in pace procesorul... doar memoriile le-am lasat la 3200Mhz CL 14...
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6

Last edited by fubu; 17-04-2018 at 18:08.
fubu is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 17:51   #289
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,234
Mentioned: 677 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai si de ce nu le lasi mai laxe sa vezi daca dispar BSOD-urile?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 18:07   #290
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,196
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

@istvan.t - ce CPU ai ? V-am zis ... ma gandeam la variantele 8C/16T ca sa fie un upgrade
Memoriile trebuie musai BDie ? sau merg si alte tampenii
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 18:25   #291
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 361
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Am facut si eu de curand update la Ryzen 1800x, 16GB la 3000 si un asus x370.
Nu am niciun fel de problema, sunt foarte incantat de cum merge.
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 18:47   #292
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,689
Mentioned: 24 Post(s)


Default

De la 6700 simplu e upgrade major si Ryzen 1600 (dus la 3.8-3.9), mai ales daca faci encodari sau folosesti multi tasking la greu.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 18:56   #293
Celmaicorupt
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 507
Mentioned: 9 Post(s)


Send a message via Yahoo to Celmaicorupt
Default

In jocuri e downgrade chiar si ryzen 1800x. Daca faci mai multe da, e upgrade. Dar strict gaming e mai slab.
Detin ambele procesoare si nu vorbesc din carti. Pe 1080p e mai slab in medie cu 10% decat i7 7700 non k. Sunt jocuri unde diferenta e si mai mare. In gta 5 de exemplu pe buildul cu ryzen am cu 15 fps-uri in medie mai putin.
Atentie ca nu are oc si memoriile ruleaza la 2400 pe ambele sisteme.
Celmaicorupt is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 18:56   #294
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,547
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Pai si de ce nu le lasi mai laxe sa vezi daca dispar BSOD-urile?
Practic astea sunt specificatiile default pentru kitul de memorie, 3200Mhz CL14, cred ca am acelasi memorii ca mbc. Insa acesta va fi urmatorul pas. Dupa ma gandesc la BIOS sau PSU

O sa revin si cu cateva capturi/imagini. Chestia e ca nu mi-a picat niciodata in timpul unui joc. Doar cand ascultam muzica.
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6

Last edited by fubu; 20-03-2018 at 18:59.
fubu is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 18:57   #295
istvan.t
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2
Mentioned: 1 Post(s)


Default

@ingerulol

1700 simplu
jucand tetris
istvan.t is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 19:03   #296
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Asa imi plac oamenii care privesc suprficial problema. Eu zic ca ori o studiezi calumea, ori o lasi balta.

Pe scurt, Istvan, imagineaza-ti daca in 5 minute cat a durat Cinebench s-a incalzit procesorul asa tare, cam cat se incalzeste in 30 de minute de full load. Dar dam Cinebench 3-5 minute pe un cooler pe apa si zicem ca avem temperaturi mici, ignorand ca temperatura nu a ajuns la echilibru. Asta se numeste imbatat cu apa rece.

Da un prime95 jumatate de ora si vedem acolo temperaturile. Nu as fi zis nimic daca nu as fi avut coolerul asta. L-am avut si nu e ok pentru R7 decat daca nu faci OC deloc.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2018, 19:22   #297
DeDeRa
Īncepător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,513
Mentioned: 202 Post(s)

PC-ul meu

Default

Prime95 ultima versiune (obligatoriu ultima versiune, parca e 29 si ceva) si run ffs 1344k min 1344k max. Daca iti rezista jumatate de ora, hai, maxim o ora, e stabil.
__________________
DeDeRa este pt. orice forum romānesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, cānd vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2018, 19:23   #298
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 523
Mentioned: 14 Post(s)


Default

Am o placa biostat B350 GTN,iTX si r5 1600.Aveti idee daca ar duce vrm-ul un r7 2700(non X) ,macar pe la 3.6-3.8ghz fara sa faca poc?


https://smallformfactor.net/reviews/...-investigation
one111 is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2018, 23:23   #299
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 93
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by poker_x View Post
problema cu windows 7 e ca nu il poti instala foarte usor, ca nu cunoaste controllerul usb.
Windows 7 stie doar de PS/2 si de SATA si nu am unitate optica pe desktopul cu Ryzen ca sa instalez de pe DVD.
Am tastatura veche PS/2 conectata la placa de baza Asus PRIME B350-PLUS. SSD-ului SATA i-am creat o partitie de 5GB pe care am facut-o activa si am copiat fisierele din Windows 7 Pro SP1 64bit (utilizand primul desktop).
Am bootat de pe SSD direct din kit, am selectat sa se instaleze in zona nepartitionata. Partitia de 5GB, cea activa cu kitul a devenit partitia de boot (Active, Primary) care este ascunsa, fara litera.
La final am conectat un HDD SATA care continea driverele si am rezolvat instalarea Windows cu drivere cu tot.

A functionat frumos vreo 2 zile Windows 7 pana cand, dupa ce a terminat nu stiu ce update-uri, a inceput sa imi scoata un popup ca nu este suportat procesorul. Cum era final de decembrie, am trecut repede la Win10 cat inca era gratuit upgrade-ul.
De atunci regret lipsa interfetei AeroGlass si a efectelor 3D. Ma "delectez" cu o interfata plata si anosta, perfecta pentru tablete chinezesti cu RAM putin si baterie mica, dar complet idioata pentru Ryzen, 16GB RAM si placa video RX460 2GB. Este alt subiect, o dau in offtopic...

Iata cam cum arata SSD-ul partitionat:
Code:
DISKPART> list volume

  Volume ###  Ltr  Label        Fs     Type        Size     Status     Info
  ----------  ---  -----------  -----  ----------  -------  ---------  --------
* Volume 0                      NTFS   Partition   5000 MB  Healthy    System
  Volume 1     C   OCZ_TRION15  NTFS   Partition    199 GB  Healthy    Boot

Last edited by dic1; 24-04-2018 at 23:27.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2018, 23:48   #300
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,493
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Default

Consider, cel puțin pentru mine, lipsa suportului pentru win7 un mare minus al lui Ryzen.
Dar win8 merge pe Ryzen sau e aceeași poveste? doar win10 merge...
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 14:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 23:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 13-10-2017 00:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 15:35

 
Forum Stats
Members: 8,052
Threads: 19,865
Posts: 608,482
Total Online: 290

Newest Member: Viper1337

Latest Threads
- by Brunch
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.