lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31-10-2017, 21:25   #1
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default Sistemul nu mai booteaza

Va salut,

Configuratia o puteti gasi in detaliile mele. La un moment mi s-a blocat sistemul de operare si i-am dat restart si de atunci am black screen. Nu am nici un beep iar pe monitor imi apare ca no signal. Ventilatoarele pornesc insa nu au acel vuiet initial ca si cand boot-ez ci ca si cum ar fi in stand by. Defapt cam asta e si manifestarea, il pornesc insa ventilatoarele atat de pe CPU cat si de pe GPU se comporta ca si cum ar fi in standby.

La poweron pe ecran nu imi apare nimic, deci nu cred ca apuca bios-ul sa faca ceva.

Am incercat:
- scos toate hardurile
- scos ce am mai avut prin USB
- scos RAM si repus
- scos alimentarea de pe placa de baza si repus
- scos bateria de la bios pentru cateva secunde
- scos placa video si repus

Oare ce-o avea? Ce sa-i mai fac. E interesant ca nu am nici un beep de eroare.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2017, 22:06   #2
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,874
Mentioned: 658 Post(s)

PC-ul meu

Default

Scos bateria pentru cateva secunde s-ar putea sa nu fie suficient. Trebuie scos cablul de la sursa cu sursa "on", apasat pe power sa descarce condensatorii din sursa(ar trebui sa dea curent s-o "ia", apoi sa moara brusc), scoasa bateria, clear CMOS, stat 10 minute cu bateria scoasa, lasat jumperul pe clear CMOS, pusa bateria la loc, pornit cu jumperul in pozitie clear CMOS, oprit, pus jumperul in pozitie initiala.

Verifica tensiunea pe fiecare rail de 12/5/3.3v din sursa cu un multimetru. Uita-te in sursa (daca nu mai e in garantie desfa-i capacul) si vezi daca ai condensatori umflati. Ar trebui sa arate asa, sau sa fie cursi in partea de jos de pe PCB sau prin valva asta umflata de sus:

SPOILER:


Daca ma intrebi pe mine, 90% ar fi sursa in clipa asta.

Nu stiu ce dracu dar numai probleme similare vad de vreo saptamana, doua. O fi de la explozii solare cu burst EMP, de la curent sau de la reptilieni. Merg pe ultima varianta, because tin hat.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2017, 22:37   #3
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi mult pentru sfaturi, am scos bateria am dat clear cmos.. ce e interesant ca dupa prima pornire s-a oprit dupa cateva secunde si a pornit iar, insa aceeiasi manifestare dupa.
Sursa daca nu ma insel are garantie 5 ani, trebuie sa ma uit. Eventual duc maine pc-ul sa il testez cu alta sursa sa vad daca tot la fel face.

Inca o data multumesc.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Last edited by alinescoo; 31-10-2017 at 23:03.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 05:17   #4
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

Probabil mobo, bios corupt sau un bootloop mai nenorocit din care iesi doar cu o placa de rami diferita.

Totusi incearca cu alta sursa pe integrata, clear bios din jumper (nu e nevoie sa scoti bateria)

Daca lasi mai mult sistemul pornit, se stine si se reaprinde iar?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 08:20   #5
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,622
Mentioned: 23 Post(s)


Default

Am patit si eu sa intre in loop si si-a revenit cand am mutat o placuta de memorie de pe un slot pe altul. E suficient sa scoti o bucata, iar celalalta o muti pe alt slot neutilizat pana atunci.
Daca nu a luat-o cu clear cmos mai avansat, muti ram si nu o ia sunt sanse mari ca placa de baza s-a dus.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 10:18   #6
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Aseara dupa ceva timp cand am incercat a pornit. Avand bios-ul resetat, am intrat, am setat RAM si cead, iar dupa restart nu a mai mers.
Am dar iar clear si l-am lasat pana dimineata. Acum a pornit si am reusit s bootez... momentan imi fac backup-uri apoi o sa vedem cum se comporta.

Multumesc tuturor.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 10:53   #7
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca tot apuci sa-l pornesti, rescrie bios-ul, probabil e corupt sau ceva il corupe, de regula ceva il corupe sau il aduce in stagiul de bootloop.

De exemplu, pateam o chestie similara din cauza unui slot de ram fiindca era a little defect fiindca era usor uzat si nu mai tinea presiunea necesara pe slotul ala de ram si nu mai boota deloc, era mort.

Last edited by agarici cu pedale; 01-11-2017 at 15:48.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 13:10   #8
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,026
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu īți zic ca chipset-ul e pe duca. Deci ... se preconizeaza schimbare.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 17:19   #9
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Azi a mers aproape toata ziua pana i-am dat restart si am intrat iar in bios. Am incercat sa ii dau un update de bios de pe usb si atunci s-a blocat (inainte de a incepe procesul efectiv) si probabil daca astept un timp iar o sa porneasca...

Time for upgrade...
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 17:42   #10
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Interesant, daca scot alimentarea si las 10-15 minute imi porneste atat timp cat nu umblu la Bios. Daca intru in bios si incerc sa fac Instant Flash de pe USB cand imi afiseaza ce update-uri are, face black screen si gata.
Daca booteaza si intru in xubuntu, merge ore bune fara nici o problema.

Sanse mari sa fie BIOS corupt insa cum il mai updatez in alt fel?
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Last edited by alinescoo; 01-11-2017 at 18:16.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 18:22   #11
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,356
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

@alinescoo Un update de ME firmware si actualizare microcode te-ar ajuta. Daca ajung in timp acasa te rezolv.
BIOS cu microcode updatat ai aici.
ME firmware se updateaza din Windows, dezarhivezi fisierul si executi bat-ul atasat. Dupa flash o sa ceara restart.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 01-11-2017 at 20:48.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 20:51   #12
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai putea te rog sa imi explici ce inseamna acest ME firmware?
Partea proasta e ca sunt pe linux...

Multumesc.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 20:56   #13
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,356
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intel Management Engine Firmware. Este o portiune independenta pe chip-ul de BIOS si se ocupa exclusiv cu partea de power management, thermal control, BCLK, Intel® Active Management Technology.
Daca esti pe linux lasa ME-ul ca nu e obligatoriu, pune doar bios-ul dat de mine.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 01-11-2017 at 21:01.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 21:24   #14
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi.

E vreo diferenta intre ce mi-ai dat tu si bios-ul de pe site-ul asrock?
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 21:43   #15
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,356
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, este. Am pus driveri EFI sata la zi, microcode, driveri lan la zi, driver pe iGPU GOP UEFI updatat.
Producatorii in general lasa microcode-uri foarte vechi pe biosi si este doar vina intel ca nu se ocupa cum trebuie. E de stiut faptul ca problemele si freeze-urile pe care le avea skylake la aparitie erau datorate unui microcode prost scris si am evitat trimiterea placilor de baza de aiurea pe la garantie si mi-am updatat singur microcode-ul cu fixurile aferente pe diferite placi de baza de la multi producatori.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 01-11-2017 at 22:08.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2017, 17:38   #16
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Bennedict iti multumesc pentru timpul acordat. Am reusit sa scriu fisierul dat de tine, folosind direct F6 la boot insa e aceiasi treaba. Vad ca si azi a pornit... deci daca sta mai mult, porneste... Problema e sa nu se blocheze
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2017, 17:48   #17
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,356
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

@alinescoo Ok, sa-mi spui daca se mai blocheaza. Ideal ar fi sa probezi si cu alta sursa daca ai de unde sa imprumuti una.
Cauta prin bios o setare de genul "ErP/EuP " ar trebui sa fie pe la setarile de power management. Incearca sa o pui pe enabled dupa care pe disabled si vezi cum se comporta.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 02-11-2017 at 17:51.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2017, 15:57   #18
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am fost azi la o cunostinta care repara PC-uri si i-am spus de problema, a zis ca probabil condensatorii ori de pe MB ori de pe PSU sunt umflati. Cum a zis si @Boggy mai sus.

Cum practic pornesc PC-ul si nu il opresc decat seara, si ieri si azi l-am putut folosi. Ba chiar a supravietuit si unui restart
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2017, 21:58   #19
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,861
Mentioned: 1012 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Man, explicatia asta cu condensatori umflati pe placa de baza sau pe sursa sau pe orice altceva are condensatori e asa, sa zica ceva. A testat ceva? Daca nu sunt, in mare pare, speculatii. Daca se stie la computere pe bune si nu teoretic, du-i computerul sa-i puna un diagnostic. Simplu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2017, 00:34   #20
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,026
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Foarte greu sa faci diagnostic asa cum zice @mbc. De obicei este mare consumator de timp intregul proces daca nu exista semne vizibile(conzii umflati), si atunci e mai simplu sa dai defecta placa.
kobro is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problema cu HDD nu booteaza x3ckid Memorii & stocare 0 28-06-2012 21:35
Nu booteaza cny Cutia de sub birou 3 23-10-2011 23:38
SSD in mod Ahci nu booteaza, nu instaleaza win7, help :( mitty Software 6 18-12-2010 15:39
Sistemul nu booteaza cu mouse-ul instalat! delta99 Periferice 4 19-11-2010 09:23
Nu booteaza MIss1Le Placi de baza 4 28-10-2010 15:26

 
Forum Stats
Members: 7,840
Threads: 19,100
Posts: 590,427
Total Online: 330

Newest Member: Miker

Latest Threads
- by Monstru
- by Victor
- by Kebab

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.