lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Today, 12:41   #58321
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,114
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Bai, ziceti ca omul randeaza proiecte de 10gb in timp ce modifica un batch de 100 de poze in photoshop, face o simulare in blender si face si videochat.
Aproape ai nimerit-o.
Dar nu trebuie să faci batch-uri sau să faci simulări īn același timp pentru că lucrurile sunt oarecum imposibil de multitskat īn același timp. Ori faci batch-uri ori faci simulări.

Dar să zicem că vrei să faci o simplă randare īn blender. Cānd să faci randarea vezi că nu iese bine textura. Așa că repede cu ea īn Photoshop la modificat. Deci ai ambele aplicații deschise īn același timp și ambele consumă memorie. Īn clipa īn care dai Render īn Blender ăla poate că o să crape că nu a avut memorie suficientă pentru că i-a șutit-o Photoshop-ul pe care īl ții deschis și īncărcat cu texturile respective. Blenderul se știe că īți crapă īn cele mai nefericite momente, de regulă atunci cānd nu ai mai salvat de ceva timp...

Tu ca user nu ai de unde să știi de la ce crapă Blender-ul, īl deschizi, start Render crapă, deschizi repede iar, Render, iar crapă... ok nu avem memorie. Hai să īnchidem... ce īnchidem? IDE Java, VMware, Photoshop, Daz3D, taburile de Chrome lăsate aiurea deschise, etc. le īnchizi pe toate, pentru că nu știi care ți-a agățat efectiv memoria. Sigur, poți ghici, poți face investigații, dar se duce productivitatea și chefu' pe pwla...

Așa că nu mai bine lucrezi cu mai mult RAM decāt să stai veșnic frustrat?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old Today, 13:06   #58322
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,711
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

^^word. Cānd am Autodesk Fusion 360 deschis cu 3-4 modele simultan, plus un Chrome cu 15-20 de tab-uri deschise īn care caut cum se face X și Y, mai un Spotify, un mail... sar de 16 GB lejer.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old Today, 13:35   #58323
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,222
Mentioned: 241 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Am avut deschis autocad cu 2 proiecte mari, unul 3d, unul 2d, allplan deschis pe proiect foarte mare(3d), in acelasi moment etabs calcula o vaca de cladire, muzica, torrent etc pornite, cateva tab-uri de chrome. Total ram folosit: 12.1 GB. Eu unul nu inteleg de ce ar fi nevoie de mai mult de 16GB de ram pe laptopul ala... Ma indoiesc ca laptopul va fi folosit la asa ceva.

Ca idee, pe un t420 cu i7 2640 am 8gb de ram, cam tot timpul am deschis chrome, autocad, etabs/sap si excel+word. Niciodata nu am simtit nevoia de mai mult.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.

Last edited by augustus; Today at 13:39.
augustus is offline   Reply With Quote
Old Today, 15:23   #58324
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,711
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

E posibil să nu-ți dai seama de cāt ai nevoie, fiindcă Windows-ul face swap și tu presupui că „merge greu” de la procesor or something. Dar mă rog, pune cāt RAM consideri, noi ți-am zis ce și cum.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old Today, 16:35   #58325
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,222
Mentioned: 241 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Nu spun ca e imposibil sa ai nevoie de mai mult de 16gb, spun doar ca recomandarea de a avea mai mult de 16gb in laptopul respectiv mi se pare exagerata.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old Today, 16:49   #58326
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,608
Mentioned: 694 Post(s)

PC-ul meu

Default

Thanks guys! Lui cred ca 8-16gb ii vor fi suficienti la ce-o sa faca pe laptop, eram doar curiosi cat intra. Eu personal avand 32gb care se umplu absolut imediat la ce workflow am in PS/Premiere as incerca sa am cel putin atat pe un laptop.

Dar na, de la caz la caz, dupa cum spuneam in cazul lui cred ca si 8gb vor fi suficienti.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old Today, 17:22   #58327
cerulliber
Senior Member
 
cerulliber's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Bucharest, Romania
Posts: 417
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

am i5 8300h 32gb 2666 si ssd samsung 970 evo nvme m.2 pci ex x4
dca aveti nevoie sa vedeti cum merge, dati pm
team viewer/irl
cerulliber is offline   Reply With Quote
Old Today, 19:11   #58328
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,114
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by cerulliber View Post
am i5 8300h 32gb 2666 si ssd samsung 970 evo nvme m.2 pci ex x4
dca aveti nevoie sa vedeti cum merge, dati pm
team viewer/irl
Dacă ziceai că ești model de videochat și ai o cameră video 4k nouă și voiai să ne arăți cum merge cred că mai intra lumea... da' așa...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old Today, 19:26   #58329
cerulliber
Senior Member
 
cerulliber's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Bucharest, Romania
Posts: 417
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

pt tine cer dublu
cerulliber is offline   Reply With Quote
Old Today, 19:38   #58330
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,589
Mentioned: 34 Post(s)




Default

Sal
Niște recomandări de RAM pentru un 2700 și x470 asus tuf?!
16gb, la 32 nu mă īncadrez
bmf is online now   Reply With Quote
Old Today, 20:13   #58331
DeDeRa
Īncepător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,740
Mentioned: 214 Post(s)

PC-ul meu

Default

Orice gasesti cu Samsung B-Die.
__________________
DeDeRa este pt. orice forum romānesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, cānd vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old Today, 20:15   #58332
avakumzahov
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Tv are HDMI ARC si toslink http://www.emag.ro/televizor-led-sma.../pd/D3TRVFBBM/
Home Theater System Philips HTS 3500S are scart si digital coaxial http://www.philips.co.in/c-p/HTS3500...specifications
Vreau sunetul din tv in boxele HT-ului.Ce merge si e de preferat:
http://www.emag.ro/convertor-optic-c.../pd/DTWRYNBBM/
sau

http://www.emag.ro/adaptor-convertor...ch-Action=view
HT-ul nu l-am folosit decat pe scart ori RCA analog.Ma incurca ''anii'' lui.Va putea sa decodeze in timp real pe digital?
avakumzahov is offline   Reply With Quote
Old Today, 20:43   #58333
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,589
Mentioned: 34 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by DeDeRa View Post
Orice gasesti cu Samsung B-Die.
abia am gasit un model ce corespunde cu cele agreate de mobo,
HX430C15PB3K2/16

Last edited by bmf; Today at 20:47.
bmf is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,183
Threads: 20,528
Posts: 622,926
Total Online: 259

Newest Member: bucovina

Latest Threads
- by valor
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.