lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-11-2018, 11:35   #41
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca aveti 2 placi de baza identice si la fel cum a fost cazul meu,dar Q-code diferit sau accelasi, nici nu mai este nevoie sa le schimbati intre ele , doar scoateti Gentil integratul de bios si repetati procedura ! Din ce am reusit sa-mi dau seama aceasta eroare, erori apar la boot-uri succesive repetate ! generate de anumite incompatibilitati de setare placi video , in cazul meu ,1 r9 290x waterblock,1 r9 295x2 waterblock, 1 R9 7990 HD waterblock si ultima 1 R9 280x Oc Gigabyte.
Primele 2 au bus-ul 512biti pe cand ultimile 2 sunt la 384biti
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2018, 11:56   #42
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

pasul 1 > descarci biosul necesar placii de baza , Pasul 2 descarci bios renamer, pasul 3 in acelasi folder pui biosul descarcat si bios renamer ,pasul 4 apesi pe bios renamer si urmaresti ca numele spre ex in cazul meu asus maximus bla,blabla sa se schimbe in ceva gen g7 etc pasul 5 stergi bios renamer pasul 6 copiezi biosul redenumit pe un Stick gata Formatat in fat 32 ,pasul7 doar placa de baza alimentata cu 24 pin respectiv 8 pini si introduci stick-ul in slotul alb pt placile de baza mai vechi sau in slotul al 2-lea de sub ala de mouse in cazul in catre ai maximus 7 formula !pasul 8 pornesti Sursa iar apoi apesi pe butonul al 2-lea rog connect de sub clr bios (apopos ala tre sa fie aprins la fel ca si logo-ul cu asus rog de pe placa ,semn k placa merge)dupa ce ai apasat pe butonul rog connect ,vei observa ca acesta impreuna cu led -ul de pe stick-ul usb si led-ul de la integratul de bios clipesc simultan! pasul 9 dupa ce toate acestea se opresc din clipit 3-4min inchizi sursa din butonul auxiliar sau o scoti din priza,astepti 2-3min sa se descarce condensatorii! apoi scoti stick-ul ! pasul 10 Reboot placut !
Link aici
flash bios asus sabertooth cauta pe yotube ! mura in gura eu am stat 2 zile sa urmaresc si sa citesc tot ce poate fii citit si urmarit pt a reusii ce mi-am propus ! un pic de research personal nu strica!
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 29-11-2018 at 12:02.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2018, 13:10   #43
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 93
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bun, bine că ai rezolvat.

Īn concluzie, BIOS-ul a fost corupt/whatever și ai rezolvat problema rescriind-ul "orbește" utilizānd USB BIOS Flashback (noroc că ai avut implementarea pe placa de bază).
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"
Dacus is online now   Reply With Quote
Old 30-11-2018, 05:05   #44
Gogu
Ancient friend
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 77
Mentioned: 13 Post(s)


Default

Nu e BIOS corupt, ci fie ME firmware, fie setarile de BIOS. Prima se rezolva cu full reflash, fie prin USB, fie scotand acel chip de BIOS si reschis cu some tool dedicat, a doua prin scoaterea bateriei.
Nu inteleg de ce, dar placile ASUS Maximus VII aveau des probleme din astea, numai eu am vazut 3, din ... 4 placi de genul vazute. Like...WTF ?
Gogu is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2018, 11:14   #45
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu as zice ca am facut orbeste flashback de bios ci doar am citit atent pe forumuri,vizionare youtube ,pagina Asus etc ce au facut altii inaintea mea ,e un clip cu un inginer de la Asus care face la fel!Decat 2 placi stricate mai bine 2 care merg ,NU?!? Cum ziceam si alte placi beneficiaza de aceasta optiune , daca imi aduc bine aminte am vz/citit ca si Gigabyte are ceva similar chiar si anumite laptopuri ...Trebuie mult timp, rabdare, tutun si pasiune , spre exemplu aceasta optiune ,este disponibila incepand cu Rampage iv Gene care este mult mai veche decat maximus formula 7

Cat despre scoaterea bateriei , am Mentionat ca am lasat prima placa 24 H fara baterie de bios si cu butonul clr cmos apasat 2 zile Accelasi rezultat q-code 55 ,la cea de a 2-a placa cea cu q-code 99 , nici nu mam mai obosit,cine e interesat sa reciteasca Atent postul!

link aici daca o merge sal postez
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 30-11-2018 at 11:22.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2018, 11:52   #46
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,548
Mentioned: 530 Post(s)

PC-ul meu



Default

Wow.
Respecte pentru rabdarea de care ai dat dovada.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First look ? Asus Maximus IX Code, Asus Maximus IX Formula, Asus Prime Z270-A, Asus S LAB501 Articole 17 04-12-2016 16:15
ASUS Maximus VI Formula - Prezentare LAB501 Articole 3 02-08-2013 00:52

 
Forum Stats
Members: 8,049
Threads: 19,849
Posts: 608,165
Total Online: 365

Newest Member: perpelino

Latest Threads
- by Iubitel
- by cszrabi

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.