lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27-04-2014, 22:31   #1
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 275
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default Mikrotik setup help

Am de facut urmatoarea schema (vezi poza), need help
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Mikrotik (2).JPG
Views:	223
Size:	352.5 KB
ID:	43481  
__________________
HP Z440 + Optane 900P 480 GB = Love
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2014, 22:35   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,723
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pentru inceput... pune cablu intre cele 2 echipamente daca vrei viata usoara. Un telefon + 1 laptop +1pc + streamul de la un DVR printr-un wireless... eu nu as face asta.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 27-04-2014, 22:40   #3
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 275
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cand am vazut situatia, asta am zis si eu, sa pun cablu intre ele dar este imposibil (in locatia respectiva nu se pot da gauri, iar distanta intre ele este de 25-30m si despartita de 3 pereti). Daca al doilea il setez ca si BTPBridge sau CPE (din quick menu) merge perfect pe cablu(DVR-ul si PC-ul "ai net"), dar nu "emite vireless" iar Virtual AP-ul este dezactivat (pe al 2-lea router)
__________________
HP Z440 + Optane 900P 480 GB = Love
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2014, 22:43   #4
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,723
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai logic ca nu merge pentru ca wirelessul e folosit pentru crearea puntii cu primul router. Solutia e inca un wireless.

Ai putea sa studiezi WDS, nu stiu daca e suportata de mikrotik (logic ar trebui), WDS-ul ia wireless-ul si il distribuie mai departe. O solutie inferioara tehnic in comparatie cu bridge-ul, dar teoretic ar merge.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 27-04-2014, 22:57   #5
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 275
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, este o solutie sa ma cumpere inca un router, problema e ca eu i-am zis ca ii trebuie doar un router mikrotik (crezand ca merge acest lucru, de exemplu la tp-link merge prin wds) si este un bun amic .... dupaia ma pune intr-o situatie jenanta, dar in cel mai rau caz, il platesc eu si ii recomand un ( http://www.evomag.ro/RETELISTICA-Acc...NI-112043.html ) sau un ( http://www.evomag.ro/RETELISTICA-Acc...v2-112098.html) si compul il leg prin wireless iar DVR-ul prin fir... dar n-am mai testat solutia asta

Last edited by FeierFlorin; 27-04-2014 at 23:06.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2014, 23:04   #6
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,723
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

http://www.evomag.ro/RETELISTICA-Rou...GHz-45561.html

Poti sa iei unul din asta, ce sa zic... Ii dezactivezi DHCP-ul, ii pui ip-ul privat astfel incat sa nu se ciocneasca cu DHCP-ul de la routerul principal (daca DHCP-ul e setat de la .1 la .100, pui routerul asta de sus pe .101 sau ceva. Setezi SSID-ul si securitatea si gata.

Cand conectezi routerul de mai sus la retea, conectezi portul lan din routerul 2 la portul lan al routerului3 - respectiv asta.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 27-04-2014, 23:14   #7
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 275
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ca si pret este ok, dar nu as vrea sa folosesc TP-Link,D-Link,Netis, Tenda, Sapido, TRENDnet ... etc.. ca risc sa se blocheze si nu ii pot pune sa se urce cu scara la tavanul fals sa il reseteze.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2014, 23:17   #8
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Fa un virtualAP pe 951.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 22:53   #9
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 275
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@ ibm390s , pe 951 in modul CPE sau BTPBridge nu se mai poate face virtualAP-uri sau SSID-uri (sunt dezactivate) . Eu banuiesc ca trebuie cu WDS, dar n-am mai facut la mikrotik, am postat si la ei pe forum...
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mikrotik Tips FeierFlorin Periferice 9 22-11-2013 23:07
Sfat pt un setup 3dvision surround taikapopa Placi video 14 24-01-2011 12:22
dual-monitor / nvidia setup slick007 Periferice 0 08-01-2011 14:55
Primul meu watercooling setup (i7 930 + 2xGTX480) Sh_oK Racire 26 26-08-2010 19:37

 
Forum Stats
Members: 8,055
Threads: 19,889
Posts: 609,139
Total Online: 371

Newest Member: justmejim

Latest Threads
- by vibeup
- by matose
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.