lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-11-2010, 14:18   #1
glaser
rulăr
 
glaser's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: In your mind
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default Virus,draci,laci

Salutare gasca vesela,

De vreo citeva zile,un anumit software downloadat de fratele meu mi-a 'injectat' in computer tot felul de chestiuni.Homepage-ul la browsere imi este acum http://www.qooqlle.com ,niciun gadget nu se mai vede,iar la yahoo messenger nu pot primi niciun mesaj(in sensul ca imi apare casuta cu id-ul respectivului,dar ce-mi scrie nu pot vizualiza).

Please help!Am dat o scanare completa cu Kaspersky Internet Security 2010 care a durat 11h si ceva,mi-a gasit virusi,am dezinfectat/sters fisierele si problemele se manifesta in continuare.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	scan.JPG
Views:	301
Size:	76.6 KB
ID:	12848  
__________________
Quote:
Originally Posted by matose View Post
Nebuni si maniaci nu sunt multi, dar toti sunt aici !
Singuratatea naste monstri
glaser is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2010, 14:24   #2
icebird
Senior Member
 
icebird's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Sibiu
Posts: 553
Mentioned: 0 Post(s)


Default

System Restore ai incercat? Daca nu incearca si AVG Free, inca mai face treaba buna.
__________________
CPU: E8400 C0 w/ stock cooling | MB: MSI P35 Neo2-FR | RAM: 2x2 A-Data Vitesa Extreme Edition | GPU: msi nVidia GTS450 OC w/ CYCLONE cooling| HDD: WD 640GB AAKS | some cheap-ass DVD-/+RW bulk LG | Case: Antec 300 [front: 2x120 CM blue LED; back: 1x140 TriSpeed + 1x120 TriSpeed; side: 1x120 ultra silent] | PSU: Corsair CMPSU-400CX
icebird is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2010, 14:36   #3
glaser
rulăr
 
glaser's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: In your mind
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu mai stau acum 12h sa-mi scaneze,oricum e data naibii treaba.Ultima chestiune pe care mi-o doresc e sa-mi reinstalez windoz.

System restore nu am cum,caci nu am niciun restore point.

LE:Reinstalat Y!messenger,tot nu se vede vreun mesaj.
__________________
Quote:
Originally Posted by matose View Post
Nebuni si maniaci nu sunt multi, dar toti sunt aici !
Singuratatea naste monstri
glaser is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2010, 14:51   #4
sleepy_j
Senior Member
 
sleepy_j's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 1,070
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Merita sa faci o incercare cu Malwarebytes, nu ar trebui sa dureze 12h nici pe departe.
sleepy_j is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2010, 14:52   #5
ferdasyn
Member
 
ferdasyn's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Crawley
Posts: 242
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

eu am scapat de mizerii folosind tandemul nod 32 + stopzilla .
Vezi ca stopzilla e mai ciudatel de instalat daca il iei de pe torenti, trebuie sa pornesti de la o versiune mai slaba de acum citiva ani si sa tot urci pina ajungi la utlima.
E cam paranoic dar isi face treaba, pina acum nu am absolut nimic de reprosat, decit ca intr-adevar e cam paranoic, iar nod ului trebuie sa ii tot bagi la user si parola dupa ce ii expira ca sa ai acces la ultimele update uri.
succes
ferdasyn is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2010, 15:41   #6
attlantis
Senior Member
 
attlantis's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 633
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by sleepy_j View Post
Merita sa faci o incercare cu Malwarebytes, nu ar trebui sa dureze 12h nici pe departe.
Malwarebytes un program destul de bun. Deasemenea mai poti folosi SUPERAntiSpyware. Le foloseam pe amandoua dar in ultimul timp merg mai mult cu SUPERAntiSpyware (rezident in memorie). Sunt dracovenii pe care si antivirusii buni nu le detecteaza. De aia mai trebuie sa mai recurgi si la solutii complementare pe langa antivirus.
Sau mai poti avea situatia in care dupa ce ai curatat complet sistemul, anumite fisiere de sistem sa fi fost alterate si atunci tot va trebui sa recurgi la o noua instalare. Uneori s-ar putea sa-ti ia mai putin timp o noua reinstalare decat o curatare completa.
attlantis is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2010, 16:29   #7
glaser
rulăr
 
glaser's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: In your mind
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deocamdata s-a rezolvat prin crearea unui alt user pe computer,gadget-urile sint ok,messul la fel.Am sa incerc si SUPERAntiSpyware,revin cu impresii.
__________________
Quote:
Originally Posted by matose View Post
Nebuni si maniaci nu sunt multi, dar toti sunt aici !
Singuratatea naste monstri
glaser is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 07:57   #8
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,346
Mentioned: 252 Post(s)


Default

Dat peste dejte fratelui + NoScript + Avast! merge la mine. Mai puțin punctul 1 că n-am frățior
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 20:11   #9
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,217
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi ca se plangea cineva ca varianta de Kaspersky din 2011 ii tinea procesorul ocupat, nu are cum sa tina o scanare 12 ore.
__________________
Viata nu se masoara Ón numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 21:18   #10
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,264
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am asa: Avast 5 + Spybot S&D Resident (m-a scos din multe tampenii, ma intreaba cand sunt schimbari in registrii, si daca le permit sau nu). Ca solutii de scanare mai am: XoftSpy(it used to work), Malwarebytes Anti-Malware, BitDefender(Firefox Plugin).

Nicio problema pana acum, si nici pe XP-ul de dinainte n-am avut timp de 2 ani. O singura data a intrat o dracie de virus, dar i-am dat in cap cu system restore + manual delete al fisierelor obraznice.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2010, 02:21   #11
Gobar
Senior Member
 
Gobar's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 398
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Hitman Pro dupa care Malwarebytes ar trebui sa faca ceva treaba.
__________________
Gobar is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 16:25   #12
dantess
Member
 
dantess's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Alba Iulia
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to dantess
Default

Cea mai buna solutie folosita de mine( si nu numai!) este tandemul Microsoft Security Essentials + Malwarebytes. Pt a folosi M.S.E. trebuie sa ai windows-ul validat!! Bafta!
dantess is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2010, 11:37   #13
adrianx26
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Default

da afara kaspesky si mai pune-l odata de data asta de pe site fara crack sau alte tampenii pune-l in trial direct de pe site

dupa ce il pui ii faci update, apoi ii dai restart si tai netul, cu netul taiat dai un scan apoi, mai dai un restart si mai dai un scan la drive-ul sistem (C: )

Va trebui sa repui yahoo si eventual sa folosesti alt browser (eventual sa il repui), daca tot ai homepage-ul acelasi

in registri trebuie sa modifici asta

HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.qooqlle.com/

in loc de gooqlle.com trece simplu google.com
adrianx26 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2010, 21:34   #14
Red-Dog
Ancient friend
 
Red-Dog's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Jocker View Post
Vezi ca se plangea cineva ca varianta de Kaspersky din 2011 ii tinea procesorul ocupat, nu are cum sa tina o scanare 12 ore.
yep , eu ma plangeam , dar vb despre un dual core si versiunea internet security 2011 , cu 2010 totul a fost in regula ...scanarea dureaza in functie de cum setezi antivirusul si cat are de scanat , la 2TB(75% full ) nu mi-a luat mai mult de 2h ...de peste 4 ani folosesc kaspersky si nenea virusu m-a ocolit mereu , indiferent unde intram si ce descarcam.
Red-Dog is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2010, 23:24   #15
glaser
rulăr
 
glaser's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: In your mind
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

@all: Am antivirus cu licenta,macar asta e in regula.Mersi de faza cu registru'.
__________________
Quote:
Originally Posted by matose View Post
Nebuni si maniaci nu sunt multi, dar toti sunt aici !
Singuratatea naste monstri
glaser is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2010, 00:34   #16
bubu
Member
 
bubu's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu folosesc urmatoarele add-on-uri: noscript + adblock plus + adblock plus pop-up addon. Scap si de reclame, si de virusi.
bubu is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2010, 13:08   #17
kvm
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 308
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Poti incerca sa te duci in IE la tools-> manage addons si sa dai disable la tot ce pare suspect. Apoi sa eviti IE
"No script" ca addon pentru firefox este foarte bun dar trebuie sa ai in vedere faptul ca unele site-uri (foarte putine ce-i drept) nu vor mai functiona cum trebuie chiar si daca le whitelistezi.
Ca intotdeauna cea mai buna solutie este sa stai pe user limitat si sa te loghezi cu un user administrator doar cand ai nevoie sa instalezi. Mai ales ca de cand cu windows 7 a devenit mai confortabil sa stai pe user limitat decat pe xp sa zicem. Desigur nu e ca pe linux dar e acceptabil, mai ales cand stii ca intra pe calculatorul tau si alti oameni.
In cazul de fata as formata partitia de sistem chit ca implica ceva munca, dar macar as sta linistit ca nu a ramas niciun malware ascuns.
Cat despre antivirus, intotdeauna e bine sa folosesti unul mai light, gen avast.
kvm is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2010, 11:52   #18
glaser
rulăr
 
glaser's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: In your mind
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Folosesc Opera,Firefox merge ca kuru,iar IE e mosnegesc.Rareori Chrome.
__________________
Quote:
Originally Posted by matose View Post
Nebuni si maniaci nu sunt multi, dar toti sunt aici !
Singuratatea naste monstri
glaser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,901
Posts: 609,424
Total Online: 263

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by Kspic
- by ibm390s
- by gogusrl
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 05:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.