lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Racire
Connect with Facebook

Racire Discutii despre coolere, ventilatoare si temperaturi


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-04-2010, 23:02   #1
MazuX
Senior Member
 
MazuX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,011
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default Sistem WC home made

ok deci intr-o cutie de aluminiu as vrea sa bag pompa,radiatoru,rezervoru iar p placa de baza sa pun cpu si nb waterblocku va fi 1 singur loop,merge incercat?pretu o sa ma duca cu tot cu aditivi cu suport de montat radiatoru senzoru termic etc cam 1562 RON
__________________
Live your life without regret, don't be someone whom theyll forget

MazuX is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 23:18   #2
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Imi place idea. De ce vrei sa o pui intr-o cutei separata? Ar fii chestia sa faci o cutie care are peretii pe epost de fan si sa pui 2 pompe in serie, la 5v ca sa nu faca atat zgomot. Mai pui 2 fan-uri la 7 sau 5V pentru umpic de airflow si gata. Poate aceasi chestie dar cu cateva grade mai calda ai putea face cu un radiator de 240 si unu de 120, acum daca iti permite carcasa.
Spor, in orice caz si sa ne tii la curent.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 23:25   #3
MazuX
Senior Member
 
MazuX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,011
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

pt ca nu imi place sa ma complic in interioru carcasei cu toate componentele de WC pai radiatoru va fi cel din link http://pc-coolers.ro/produs.php?id=1981 voi pune p el 6 ventilatoare cred,si voi pune o singura pompa adik aceasta http://pc-coolers.ro/produs.php?id=1223 cred ca e suficient de puternica,as vrea sa o alimentez la priza.....nu la pc!treb sa ma documentez in privinta asta,block pt cpu va fi acesta http://pc-coolers.ro/produs.php?id=1133 iar rezervoru http://pc-coolers.ro/produs.php?id=1979 poate fi integrat usor in carcasa de aluminiu si pot sa urmaresc si nivelu la coolant.cutia de aluminiu va avea si ea ventilatoare dar nush cum vor fi pozitionate treb sa il desenez mai intai sa vad cum aranjez componentele in interiorul ei......
__________________
Live your life without regret, don't be someone whom theyll forget

MazuX is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 23:32   #4
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

CPu blocul este foarte ok la fel si rezervorul. Rezervorul nu il poti monta intr-un bay de cd-rom? Pompa nu va fii prea galagioasa? Cu sigurnata va face fata. Acel radiator cu 6 fanuri va face ca un mini aspirator. Incearca intai cu 3 fanuri si dupaia 6. Daca ai zgomot de fond care sa acopere sunetul acela va fi ok daca nu va fi destule de naspa.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 23:36   #5
MazuX
Senior Member
 
MazuX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,011
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

pai ma gandeam cutia asta de aluminiu sa o antifonez cu material special,la venturi ma gandeam la niste noctua dar nu cred ca sunt fff bune pt radiator...acum nu stiu ce ventilatoare sa cumpar si alea vor mai costa app 3 mil sau chiar putin mai mult....deci nu vreau niste venturi scumpe....
__________________
Live your life without regret, don't be someone whom theyll forget

MazuX is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 23:45   #6
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Iti trebuie venturi care au presiune mai mare ca sa impinga aerul prin orificiile radiatorului.
Eu as pune in spatele carcasei un radiator de 240 prins de fanurile alea, scos in exterior. De fanul din fata jos de 12cm as mai pune un radiator de 120. Daca ii pana acol poti pune de acela de sus ca sa lasi fanurile din fata sa bage aer petru placa video. sau ii pui si la aia apa. La chestia asta ar mai merge ca apa sa iasa din cpu sa mearga la radiatorul de 240 iar apoi intra in pompa de acol in radiatorul de 120 si dupaia in rezervor si iar in cpu.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 23:50   #7
MazuX
Senior Member
 
MazuX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,011
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

da tocmai deasta fac WC intr-o cutie de aluminiu nu imi place sa pun rad in spatele carcasei desi ar merge dar chiar nu ma incanta ideea......treb sa ma apuc sa desenez p pc sa fac un desen si dupa sa vad ce si cum fac.....
__________________
Live your life without regret, don't be someone whom theyll forget

MazuX is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 23:51   #8
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Spor atunci. Dar daca vrei sa mergi la un lan party trebuie sa iei si cutia de aluminia, adica sa fiti 2 care carati. Daca ai totul intr-o cutie nu ai nevoie de inca unu ptr carat pc.
Astept sa vad desene
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 00:14   #9
MazuX
Senior Member
 
MazuX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,011
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

corect asa e dar ca sa fac un WC proper imi trebuie un obsidian
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1z3wjdh.jpg
Views:	350
Size:	240.6 KB
ID:	8363  
__________________
Live your life without regret, don't be someone whom theyll forget

MazuX is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 01:40   #10
Schumy
Ancient friend
 
Schumy's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ålesund, Norway
Posts: 774
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

am studiat pe net destul de multe curbe caracteristice de la pompe si d5-ul nu e o pompa care sa straluceasca la inaltimea de pompare. Daca pui radiatorul + cpu wb +nb wb o sa ai pierderi hidraulice suficient de mari cat sa te duci la un debit forte mic (aproximand cu datele din review-uri ai avea undeva la 0.5 gpm sau mai putin)


http://skinneelabs.com/ aici poti citi mai multe review-uri la diferite piese(asta daca nu ai facut-o deja).

sfatul meu e sa iei 2 pompe http://pc-coolers.ro/produs.php?id=1162 si http://pc-coolers.ro/produs.php?id=1222 si sa le montezi in serie.
Schumy is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 02:22   #11
MazuX
Senior Member
 
MazuX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,011
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Schumy ms pt site fff util cred ca voi face asa voi lua 2 pompe si le voi pune in serie.....ms de sfaturi
__________________
Live your life without regret, don't be someone whom theyll forget

MazuX is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 07:56   #12
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Nu iti trebuie neaparat un obsidian ca sa faci un watercoolin propiu, sigur mere si in a ta, numai ca rebuie gandit.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 08:26   #13
byx
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 131
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Salutare,

Daca nu folosesti toate bay-urile de ce nu incerci pozitionarea radiatorului chiar in fata?
Pompa o poti aseza jos de tot inaintea sursei.Initial am crezut ca ai o carcasa mai mica dar poti merge pe o racire pe apa "all inside", iti trebuie doar imaginatie si ceva timp liber pentru mesterit.

Eu am antec 1200 si radiatorul montat in fata.Am gasit o pozitie mai neortodoxa pentru hdd dar totul este ok.Am numai 2 poze pentru ca nu sunt acasa si sunt doar pentru pozitionarea hdd-urilor.






si o vedere mai de ansamblu:


(stiu ca e dezordine,dar pozele sunt facute imediat dupa instalarea "irigatiilor")
byx is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 08:49   #14
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

Imi dau si eu cu parerea aici, in antec 1200 ai destul spatiu pentru 2 radiatoare de 240, cu 2 pompe legate in serie nu o sa ai probleme. Treaba cu racirea in o cutie externa nu ma prea incanta dar asta ramane la alegerea ta.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 10:29   #15
yo_cristi
Senior Member
 
yo_cristi's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Giurgiu City
Posts: 2,130
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to yo_cristi Send a message via AIM to yo_cristi Send a message via MSN to yo_cristi Send a message via Yahoo to yo_cristi Send a message via Skype™ to yo_cristi
Default

Sunt de acord cu tine Pirat, adica daca tot iti faci un WC sa fie si el cu totul in carcasa sa nu se vada, nu sa te intinzi cu instalatia prin camera sa duci de ex radiatorul la geam ca e mai drig sau in bucatarie in frigider )
__________________
yo_cristi is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 13:50   #16
MazuX
Senior Member
 
MazuX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,011
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by yo_cristi View Post
Sunt de acord cu tine Pirat, adica daca tot iti faci un WC sa fie si el cu totul in carcasa sa nu se vada, nu sa te intinzi cu instalatia prin camera sa duci de ex radiatorul la geam ca e mai drig sau in bucatarie in frigider )
da ms baieti de sfaturi acum ramane sa vad cum fac.....
__________________
Live your life without regret, don't be someone whom theyll forget

MazuX is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 15:19   #17
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Pai si cand am zis eu sa faci totul in carcasa si am dat idei? Ca sa steie mai rece ai putea sa il pui afar in spate, oricum nu se vede, depinde unde tii compu. Voi cei cu 1200 ce ziceti de idee?
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 17:06   #18
byx
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 131
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Salut,

Am un 1200 si tocmai i-am aratat solutia optima gasita de mine.
Eu ma mai plimb cu unitatea pe la "lan party" cu prietenii si pe langa faptul ca e mare si grea de la mama fabrica era imposibil sa ii mai atasez inca o cutie. Daca era o carcasa mica atunci da dar prefer sa fie "all inside".

Ideile de la care am plecat eu au fost urmatoarele:
-1 rad 360 in fata pentru ca am putut gasi o pozitie favorabila pentru HDD-uri
-1 rad de 240 in fata in conditiile in care nu se poate renunta la bay-ul pentru hdd-uri
-1 rad de 240 in spate prins pe interior cu in/out in partea de jos.Pare putin tricky dar nu este, trebuie doar umplut radiatorul complet si montat in carcasa , culcata pe spate; ma gandesc ca nu se poate umple radiatorul complet si ramane ceva aer acolo -> zgomot de fantana arteziana. Ibm390s a fost mentorul meu si i-am spus ca am umplut circuitul, merge dar aud cum curge apa, replica a fost "ia un patent".Inca ma amuz pe baza acelei discutii.
-1rad 280(2*14) sau 240 in partea de sus.
-daca se pune in fata rad de 240 se poate monta si in podea 1 de 240.
-se poate face un "radbox" in partea din fata cu 2 *360 sau 2*240 slim dar implica ceva mai mult metalwork.

Posibilitatile sunt multiple , dar mi se pare cel putin absurd ca ai o carcasa fulltower si sa mai faci o cutie in care sa pui un radiator.Locul liber din carcasa cu ce se mai umple?

E drept daca pui 2-3-4 radiatoare se ingreuneaza si daca te plimbi cu carcasa iti trebuie roti si redbull sa o cari .

Orice intrebare ai iti raspund cu cea mai mare placere, in masura in care inca sunt pe taram cunoscut.

O dupa-amiaza cat mai placuta,

byx
byx is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 17:15   #19
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,181
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Daca ai monta unu de 240 in spate is in fata si 1 de 140 sus ai avea destula racire pentru tot pc-ul. Si ai putea tine fan-urile pe 7V ca sa fie low. Plus acel bay propus de tine. Chiar ar arata misto. De ce sa nu montezi radiatorul din spate pe dinafara si cu fanurile inauntru. Fanurile din fata baga si alea din spate si sus scot aerul.

Faza cu rotilele si redbull-u ii tare)=))
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2010, 12:53   #20
MazuX
Senior Member
 
MazuX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,011
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

ok so so pana la urma cred ca o sa cumpar un 800D sa fac Wc in interior si lejer momentan astept sa apara RE3 nu are rost sa cumpar asa ceva pt RE2 din moment ce o vand http://www.aquatuning.de/product_inf...-2-Nickel.html iar pt sistem voi comanda block asta http://www.aquatuning.de/product_inf...939-XEON-.html radiatoru asta http://www.aquatuning.de/product_inf...1-2-Black.html rezervoru asta http://www.aquatuning.de/product_inf...oir---Red.html sau asta http://www.aquatuning.de/product_inf...l-Edition.html acum vine pompa nush ce pompa sa iau la sistemul asta ceva pareri ??http://www.aquatuning.de/index.php/c...Laing-12V.html
__________________
Live your life without regret, don't be someone whom theyll forget

MazuX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Probleme sistem AM2 DuBy Procesoare si chipseturi 5 01-04-2010 15:18
Sistem 1500 ron Kimi Cutia de sub birou 11 21-03-2010 20:37
Configurare sistem. hellfish Cutia de sub birou 24 19-02-2010 18:10

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,887
Posts: 609,066
Total Online: 339

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by LAB501
- by Boggy
- by Kspic
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.