lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Modding
Connect with Facebook

Modding Electronica aplicata si alte practici oculte


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-07-2017, 00:18   #101
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,250
Mentioned: 401 Post(s)

PC-ul meu



Default

Varf de lipire eu folosesc aproape la orice 900M-T-2C.
Am și 1C sau 3C respectiv alte modele dar de regula 2C-ul este sfant.
Varful nu trebuie sa fie ascutit si subtire subtire, pentru că nu faci treabă cu el, trebuie să fie un varf care să aibă suprafată de contact astfel încât să poată transfera iute căldura.
Temperatura de lucru și vârful preferat de regulă se "simt" în timp, apoi doar aia vei folosi probabil in 90% din cazuri.

Chiar și cele mai fine contacte, dacă piciorușul este expus de regulă folosesc 2C, nu trec la 1C.
3C sau echivalente folosesc când lipesc cablurile la baterie sau am ceva masiv-masiv.

Pentru stația cu aer cald cred că îmi trebuie pastă specială, am încercat varianta simplă cu încărcat padurile cu fludor în strat subțire cu solder iron și apoi trecut cu aer cald peste componentă dar nu sunt mulțumit, am avut cazuri când s-a topit/scurs/ars/îngălbenit tot fluxul și componenta nu s-a lipit pentru că nu s-a topit fludorul.
De asemenea am impresia că fluxul nu rezistă nici el prea grozav la temperatură, se arde/îngălbenește/evaporă iar piesa nu se dezlipește a naigbii.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 06:54   #102
valente
Member
 
valente's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ploiesti
Posts: 177
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca acest tip (roman) , va poate lamuri orice aspect:

valente is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 07:54   #103
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,160
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Nu cred ca este necesar sa iti achizitionezi aparatura pentru un laborator din prima. Ai putea cumpara un UNO cu un shield LCD cu 2-3 butoane si ai putea invata asa. In plus exista tot felu de butoane si alte chestii pe care le poti lega la placa gata facute. Asa ai avea cv pe ce sa apesi si ceva pe ce sa vizualizezi un rezultat.

Ulterior poti studia microcontrolerul folosit pe arduino si sa il programezi direct in C.

Urmatorul pas este, dupa cum a spus Arise, STM32. Aici poti opta pentru o placa "blue pill" cu STM32F103 si un programator separat sau o placa de la ST, nucleo.

Toate controlerele se programeaza in C, nu exista Arduino. Este tot o varianta de C dar simplificata de catre creatori Arduino.

PS: Poti cauta pe net carti gratuite cu exemple pentru arduino si astfel sa intri treptat in lumea asta.
Tot robotica am terminat si eu si da, te vei lovi de arduino.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 07:59   #104
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,250
Mentioned: 401 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dacă omul face doar carcase colorate îmi pare rău că așa își risipește talentul.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 16:56   #105
valente
Member
 
valente's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ploiesti
Posts: 177
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

De ce il compatimesti ? E risipa lui de talent . Care e problema ?
valente is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 17:22   #106
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,250
Mentioned: 401 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi poate aș fi învățat ceva de la el, dar dacă el nu face decât leduri cântătoare în sus și în jos, la ce mă ajută?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 17:25   #107
valente
Member
 
valente's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ploiesti
Posts: 177
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

E doar un clip de pe YT .....nu cred ca stie doar atat ! De ce nu vb cu omul ? Din cate cunosc face si soft script sau cum dreaq s-o numi ca eu sunt pe langa .
valente is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 17:30   #108
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,097
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Ok, se pare ca @hellfish a inteles exact ce vreau.
@Arise, da-o naibii de treaba...nu dau 300 de lei pe o statie de lipit mai nene...mai ales ca habar nu am sa o folosesc. Pe langa asta am inteles ca la Arduino nu prea am ce lipituri sa fac, ca e destul de modular.

Oare ceva recomandari de starter kit?
Preferabil de aici http://www.volumerate.com/search_new...0starter%20kit
Ca sa vina in vreo 2 saptamani
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 17:41   #109
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,250
Mentioned: 401 Post(s)

PC-ul meu



Default

Recomandarea pentru statia de lipit duală e simplă... ți-am zis ce aș lua eu direct în momentul ăsta, dacă te apuci de "lipeală" atunci ca să nu cumperi progresiv și să ieși mai scump, cel mai bine cumperi stație 2 în 1.

De lipit nu ai nevoie prea mare, de regulă la arduino multe vin cu pinii gata instalați, dar pe senzori de regulă nu ai pini și trebuie să îi pui tu.
În rest breadboard și cabluri jumpers.

Dacă vrei STM32 atunci un kit de dezvoltare e mai scump, dar ca să nu îți complici existența probabil rezolvi mai ieftin cu un controller de dronă care are senzorii gata legați pe board. Dezavantajul este că nu ai toții pinii expuși.

Întrebarea este ce vrei efectiv să faci... e greu de recomandat un starter kit.
Eu as lua doar ce am nevoie, gasesti clone de arduino micro la noi, senzori la fel, magazinele de profil sau okazii/olx.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 18:05   #110
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,097
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Recomandari concrete te rog

Ce vreau sa fac? Sa invat? Deaia ma gandeam ca sa iau un starter kit si sa invat mici proiecte...gen aprins/stins led-uri, actionari de servo-motoare.

Asa ca "big plan"...stiu poate suna aiurea si poate e chiar imposibil de facut, dar m-ar tenta sa fac (sa emulez miscarile mai precis) un mic robotel de sudura. Gen sa ii programez niste puncte, si el sa se miste singur.


PS: Vad ca si pe amazon se gasesc: https://www.amazon.co.uk/gp/product/...YQ9DFQM6&psc=1
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 20:03   #111
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,250
Mentioned: 401 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu este imposibil, se poate face cred chiar în regim diy.

Acum depinde cum vrei să faci sudura... dacă trebuie făcută în 3D sau în 2D.

Pentru 2D este simplu... clonezi un router cnc sau o imprimantă 3D.
Pentru 3D aș folosi un ansamblu ceva din câteva motoare pas cu pas sau brushless, piesa de sudat din centru va sta pe un plate care se învârte pe axa Z, iar apoi pentru brațul de sudură ai putea să copiezi logica și hardware-ul de la un gimbal video.

Cred că ți-ai făcut de lucru pentru vreo 2 ani?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 23:15   #112
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,097
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Si tot nu mi-ai zis de unde si ce start-up kit sa cumpar...of, of...
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2017, 23:21   #113
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,250
Mentioned: 401 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi eu nu aș cumpăra nici un startup. As lua un arduino, as lua 2-3 sensori, as lua doua leduri, cateva rezistente, un breadboard din ala aln si niste cabluri si aia este. Cred că ieși mai ieftin așa.

Dar dacă vrei tu kit... cumpără kit.
Eu am un magazin de electrice aproape de mine, au pe stoc toate chestiile astea... am nevoie de ceva mă duc la ei, nu trebuie să comand tot kitul.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 6,912
Threads: 17,410
Posts: 543,400
Total Online: 223

Newest Member: Johnnyb

Latest Threads
- by Kspic
- by Monstru
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 05:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.