lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-01-2016, 17:36   #221
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,355
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default Raspberry pi

Cu 2A. Cand am zis ca schimb sursa m-am referit la sursa pentru materiale video, nu sursa de alimentare.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2016, 18:04   #222
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,042
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca cu distributia asta :

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=250817

Pui mai intai Kodi standard pe card, apoi pui ultima versiune de arhiva din linkul de mai sus in folderul Update din retea de pe Pi, dai restart si isi face singur update.

Eu folosesc un MyCloud si un PC pentru storage si mi-a mers fara probleme orice film. Am incercat si Avatar chiar wireless si nu a facut probleme .

Versiunea de Kodi din linkul de mai sus are passthrough la audio pe toate formatele, de asta il folosesc si lucreaza foarte mult baietii la el.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2016, 18:41   #223
mobra
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 244
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Nici mie nu imi sacadeaza cu sursa video un computer cu windows prin lan. Am avut un adaptor wifi tp-link si cu ala sacada, prin lan insa e ok.
In ce priveste on/off eu am rezolvat alimntand pi-ul de la portul usb al tv-ului si porneste atunci cand pornesc tv-ul.
Ce ma enerveaza insa la el este ca sunetul pe iesirea 3.5 este parazitat/ la fel si daca folosesc adaptor hdmi-vga cu iesire audio inclusa.
Tv-ul e un lg pe care il folosesc si ca monitor si din pacate are doar o intrare hdmi eu avand nevoie de doua.
mobra is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2016, 08:55   #224
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,112
Mentioned: 109 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dacă tot aveţi filmele pe NAS sau PC ce rost mai are să folosiţi Pi-ul pentru redarea lor şi nu le redaţi direct de pe ele? Nu înţeleg, poate îmi scapă ceva...

Eu l-am luat tocmai ca să nu mai ţin pornit tot timpul calculatorul sau să fiu nevoit să mă ridic să îl pornesc atunci când vreau să văd un film. Plus că e totul foarte simplu, am absolut tot ce îmi trebuie pe telecomanda TV-ului.

@mobra: prin metoda aia ai toate şansele să fuţi cardul SD, din câte am mai citit se întâmplă chestia asta destul de des atunci oprirea se face aşa la modul brut şi nu prin shutdown soft.
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2016, 10:36   #225
mobra
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 244
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Pai in cazul meu calculatorul de pe care dau share e un "microserver" care merge si ca torrent box si ca nas si caruia nu am vrut sa-i pun placa video.
Televizorul nu e smart nici nu are conexiune la retea de vreun fel si e intr-o alta camera fata de calculatorul respectiv.Langa TV am si un PC pe care l-as putea porni sa ma uit la filme insa prefer sa ma uit de pe pi pentru ca zgomot mai putin /consum mai mic.
In ceea ce priveste cardul sd m-am gandit si eu ca o sa-l stric daca ii opresc alimentarea asa aiurea. De accea dau shut doen la pi ( am buton pe telecomanda atasata)- iar tv-ul intra-n standby cand nu mai are semnal video.
Nu am insa posibilitatea de "on" la pi( am incercat cu WOL din yatzee insa nu a functionat) si atunci e usor sa pornesc tv-ul astfel fiind alimentat si pi-ul.
mobra is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2016, 10:45   #226
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,112
Mentioned: 109 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mobra View Post
Televizorul nu e smart nici nu are conexiune la retea.
Da, asta ar fi probabil singura situaţie care ar justifica soluţia aleasă.

Eu îl ţin pornit non-stop pentru că am şi un server pe el. Oricum consumă mai puţin curent decât dacă aş tine PC-ul pornit pentru fiecare film la care mă uit.
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2016, 11:19   #227
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,276
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by rob View Post
Dacă tot aveţi filmele pe NAS sau PC ce rost mai are să folosiţi Pi-ul pentru redarea lor şi nu le redaţi direct de pe ele? Nu înţeleg, poate îmi scapă ceva...
NAS-ul adevarat nu are monitor. Nas-urile gen Microserver au VGA. NAS-ul e undeva unde nu conteaza cata galagie face. PI-ul e silent si e pe televizor.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2016, 11:27   #228
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,112
Mentioned: 109 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mă refeream că dacă tot funcţionează non-stop, de ce să nu folosesc NAS-ul şi pe post de media server?! Evident cu condiţia ca TV-ul să poată fi conectat la reţea. Eu unul nu mai văd rostul PI-ului în situaţia asta.
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2016, 11:30   #229
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,042
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu toata lumea are TV smart cu suport pentru absolut orice format.... ceea ce Raspberry cam are , la un pret foarte bun.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2016, 23:31   #230
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,355
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am încercat copiererea de pe NAS pe laptop și am avut ceva de genul max 700Kbps.

Deci am găsit buba, de vină era un router romtelecom care l-am pus în loc de switch.
Am înlocuit routerul cu un switch și rețeaua a revenit la 100Mbps.

Raspberry-ul merge bine mersi acum, nu mai are lag în filme.

Problemuțe rămase:

1. Din când în când se bulește sunetul la passthrough pe Creative X-Fi USB, bagă un fel fâsâit/bârâit din când în când. Îl apucă cam o dată pe seară, restart rapid și își revine.

2. Am pus un plugin ceva să văd posturi TV, merge ce merge și apoi se blochează interfața, trebuie să îi dau un restart.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2016, 13:29   #231
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,042
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

De ce nu folosesti passthrough pe HDMI ? Folosesti Creative-ul ala pentru muzica sau doar pentru movies passthrough ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2016, 17:48   #232
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,355
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu inteleg cum...
Placa de sunet este ceva de genul asta:
http://m.creative.com/us/p/sound-bla...rround-5-1-pro

Iar sistemul audio este un Logitech z-5500.

Placa de sunet se leaga la raspberry pe USB si la Z-5500 prin cablu optic toslink.

Z-5500 nu are mufa hdmi.

Daca fac passthrough pe hdmi sunetul se pastreaza 5.1?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2016, 21:01   #233
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,042
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Credeam ca ai un receiver cu intrare HDMI. Da, in cazul asta Creative-ul e singura solutie. Da, passthrough pe HDMI pastreaza numarul de canale . RPI2 si versiunea aia custom de Kodi stie passthrough si la DTS-MA , dar pe HDMI, nu stiu daca poate si pe USB.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2016, 22:44   #234
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,355
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mi-ai dat totusi o idee, tre să verific daca televizorul nu are toslink out...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2016, 00:31   #235
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,355
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am încercat cu cablul optic de la TV direct la sistemul audio dar când activez passthrough în OSMC încep să croncăne și să pârâie în boxe ca toți dracii.
Cred că nu merge, poate că televizorul nu știe să fac passthrough pe optic.

Later edit:
http://www.manualslib.com/manual/647...page=64#manual
Quote:
To enjoy the sound from the external equipmentin multi-channel sound (e.g. Dolby Digital 5.1ch),connect the equipment to the amplifier.For the connections, read the manuals of theequipment and amplifier
Presupun că ăsta e modul lor de a îmi explica că televizorul nu face passthrough.
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 19-01-2016 at 00:47.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2016, 09:31   #236
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,090
Mentioned: 176 Post(s)

PC-ul meu



Default

Both HDMI and optical pass digital audio from one device to another. Both are better than analog (the red and white cables). Both can pass multi-channel audio, like Dolby Digital. Both cables can be had pretty cheap.

The biggest difference is that HDMI can pass higher-resolution audio, including the formats found on Blu-ray: Dolby TrueHD and DTS HD Master Audio. These formats can't get transmitted across optical.
In terms of simplicity, HDMI also passes video signals. So if you want just a single cable between two devices, HDMI is your pick.

deci ar trebui sa mearga daca ai optical out la tv si la z5500 ai optical ca intrare.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2016, 22:39   #237
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,355
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi ai citit ce am scris mai sus?

Televizorul trebuie el în sine să faca passthrough, să știe funcționalitatea asta.

TV-ul meu are mufă optică, toslink out, dar este ca să conectezi sunetul redat la televizor (programe TV pe cablu) sau sunetul de la ce device conectezi pe HDMI, doar că va trimite sunetul prelucrat, adică nu va face passthorugh.

Evident că pot conecta TV-ul la Z-5500 prin toslink, dar va fi sunetul 5.1 simplu, nu va fi DTS sau Dolby Digital.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2016, 14:13   #238
sleepy_j
Senior Member
 
sleepy_j's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 1,065
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu ar merge cu asa ceva ? HDMI RPI -> HDMI in splitter -> HDMI out splitter -> TV si optic splitter -> Z5500
sleepy_j is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2016, 18:46   #239
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,355
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ba ar merge cred... Dar cam sar din lac în puț.
Momentan folosesc placa de sunet Creative X-Fi USB, care îmi face passthrough-ul. Splitterul ăla costa 30USD fără transport, prefer să rămân cu placa de sunet și să îi mai dau un reset la rPI când îl apucă nebuniile...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2016, 21:10   #240
SorinFCS
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 196
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Am încercat copiererea de pe NAS pe laptop și am avut ceva de genul max 700Kbps.

SPOILER:
Deci am găsit buba, de vină era un router romtelecom care l-am pus în loc de switch.
Am înlocuit routerul cu un switch și rețeaua a revenit la 100Mbps.

Raspberry-ul merge bine mersi acum, nu mai are lag în filme.

Problemuțe rămase:

1. Din când în când se bulește sunetul la passthrough pe Creative X-Fi USB, bagă un fel fâsâit/bârâit din când în când. Îl apucă cam o dată pe seară, restart rapid și își revine.


2. Am pus un plugin ceva să văd posturi TV, merge ce merge și apoi se blochează interfața, trebuie să îi dau un restart.
Poate ne spui si noua ce plugin ai gasit si ce posturi poti sa vezi cu el
SorinFCS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,954
Threads: 19,503
Posts: 599,661
Total Online: 295

Newest Member: brinco218

Latest Threads
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.