lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-10-2009, 20:59   #41
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,391
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

PSS cel mai sigur sub load procesorul se supraincalzeste(95-100grade) si intra in throtle si blah.... poti vedea si mai sigur chestia, lasa-l cu voltajul stock la frecventa stock... tot trebuie sa scoti 4000-5000pct la Cpu...

Last edited by xdan; 03-10-2009 at 21:02.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 21:02   #42
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,969
Mentioned: 523 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Asta vreau sa vad cu acel printscreen din RealTemp
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 21:04   #43
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,391
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si la temperatura aia sigur se mai oftica si memoria L3 de performanta...
xdan is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 00:42   #44
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,168
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

asa e... ajunge la 100grade maxim .. in idle la 55 grade...
luni imi ajunge FZ120 cu acel sistem de prindere pt 1156... sa vedem atunci

am dat disable la thermal trotelling din bios si la benchul cpu din 3Dmark06 a crapat...
macar am aflat ce are, maine pun coolerul stock pana imi ajunge FZ-ul

Last edited by PSS; 04-10-2009 at 00:57.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 10:58   #45
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,216
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu ai montat coolerul bine, nu are voie sa ajunga la 100 grade in 3DMark2006.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 11:02   #46
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,391
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
am dat disable la thermal trotelling din bios si la benchul cpu din 3Dmark06 a crapat...

PSS nu te mai comporta kamikaze cu 860-le ala....thermal trotellingul ala e anume enabled ca protectie pentru procesor cand se supraincalzeste sa nu se arda...Si fi atent ca s-au semnalat niste socketuri P55 arse(bine cu 1.55v) dar si tu cu temperaturi de 95-100grade nu esti departe... P55-UD6 socket burnhttp://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=234723 vreo 2-3cazuri se pare ca s-a topit plasticul de sub pini(padul)

Si chiar pe niste placi 2X Asrock P55-PRO...
Daca chiar vrei sa dai benchul ala inainte sa-ti vina coolerul ,dai voltaj stock, pune-l la 3.2ghz, si da-i DISABLED la HT(hiperthreading-ala de-ti face din 4 nuclee-8 threaduri) am inteles ca se reduce temperatura cu 8-10grade..
2000 pct e perfect logic fiindca daca intra in throtlle se reduce multiplicatorul la minim...stock ar fi 1.2ghz, cu oc tau poate o fi la 1.6ghz fata de 2.66...chiar 2.8ghz cu TURBO ON
Asa ca mai asteapta pana iti vine coolerul...
Quote:
Nu ai montat coolerul bine, nu are voie sa ajunga la 100 grade in 3DMark2006.
Coolerul ala e o prastie cu un E2140 la 1.35v am atins 72 grade... asa ca un 860 care atinge 80 grade si pe coolere de 2 ori mai bune clar atinge 100..In nici un caz nu e nici o chestie de greseala de montaj....

Last edited by xdan; 04-10-2009 at 11:09.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 11:20   #47
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,216
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu poate fi mai prost decat coolerul stock si ala merge mai bine, are totusi 4 heatpipeuri, baza de cupru. Sa dezactiveze HT din bios, ar trebui sa castige vreo 15 grade in full load.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 11:35   #48
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,391
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

E slaba si pasta ceramique-comparativ cu MX 2 sau ZT 100...eu cu AS5 am atins 72 pe E2140-le ala...
intre ceramique si AS5 cred ca sunt vreo 3-4grade...
xdan is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 13:11   #49
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Diferenta dintre paste, sa zicem AS5 si silicon paste (care obtine rezultate ceva mai bune ca ceramique) poate fi oriunde intre ~1c si chiar mai mult de 5c.
Cei mai importanti factori ce influenteaza aceasta diferenta sunt: tdp-ul, contactul dintre baza coolerului si ihs, coolerul/ventilatorul folosit si bineinteles presiunea sistemului de prindere.
In cazul unui sistem de racire pe apa (custom) cu un cpu lapuit, waterbloc lapuit cu presiune foarte mare si tdp mediu diferenta dintre AS5 si silicon paste a fost de 1c.
Bineinteles ca la un tdp mare, suprafate de contact neplane si presiune mica diferenta poate creste mult peste 5c.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 13:24   #50
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Sa nu uitam ca vorbim totusi de unul dintre cele mai proaste HDT-uri, asadar orice mica greseala (presiune insuficienta, montare inclinata, pasta prea multa sau prea putina, etc) mareste temperaturile exponential
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 14:33   #51
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,168
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

am pus procul stock la 2.8ghz si a scos normal dar temperaturile tot mari sunt..............
PSS is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 15:10   #52
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,465
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by Kimi View Post
Ascultam muzica si dintr-o data o inceput sa se tot blocheze melodia. Am trecut la alta, la fel, doar ca se intampla mai des.

Primul suspect: HDD. Bun. Bag un test cu HD Tune. Imi spuneti, va rog, si mie ce dracu ii asta?! Nu-i prima oara cand patesc asa ceva.
verifica-i smart-ul si da-i si un error scan
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 15:32   #53
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,391
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
am pus procul stock la 2.8ghz si a scos normal dar temperaturile tot mari sunt..............
Yep..si un core a atins din nou 100grade...N-ai ce face , astepti coolerul FZ120 cu tot cu prinderea aia il pui in gaurile LGA 1156, pui si pasta ZT100(dupa ce in prealabil cureti bine procesorul de ceramique)...
Sper sa nu fi nimerit vre-un exemplar putin defect(adica mai fierbinte decat normal)...S-au mai intalnit cazuri..Ce vid ai?
Ar trebui facut si un test chiar cu colerul stock la voltaj, setari stock...
In mod normal n-ar trebui sa depaseasca 72.7 grade(specificatii Intel) cu un cooler stock.
http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SLBJJ
xdan is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 15:39   #54
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

Kimi, cauta pe torrenti Hiren. E o colectie de softuri gratuite pentru testarea componentelor. Il descarci (are vreo 200mb), il pui pe un cd sau pe un stick, pornesti cu el si rulezi softul de teste pentru HDD Samsung.

Daca iti da eroare, atunci incearca prima data sa inlocuiesti cablul de date. Daca tot iti mai da eroare, atunci mergi cu el la service.
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 16:17   #55
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,168
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

ha........................... am pus coolerul BOX... cu procesorul stock are temperaturi mai mici decat cu matahala de Hyper212.......
cu vechiul E8400 la 3.6Ghz 24/7 statea in idle la 45grade si maxim 60grade in full load.....

no comment
PSS is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 16:23   #56
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Ai verificat urma de pasta dupa ce ai demontat 212-le?
Nici 212 sau hdt-ul 212+ nu au cum sa mearga mai rau decat coolerul stock numai daca ai un contact prost cu ihs-ul.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 16:31   #57
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,391
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai tocmai asta-i ca 212-le(cel putin care l-am avut eu)...avea talpa foarte prost slefuita(se vedeau cu ochiu liber denivelari, lini cum sa le zic)...chiar arata mai clar talpa la coolerul stock Intel...plus heatpipurle nu garantez ca-s 100% din cupru parea ceva dubios la ele(poate sunt AL vopsit cel putin la seria veche LGA 775)deci contact foarte prost cu IHS procesorului ..
xdan is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 18:55   #58
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,168
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

a mai ramas doar o problema.... chiar si dupa ce am reinstalat windows-ul cand ascult muzica (jet audio, winamp) agata din cand in cand.
Creative Audigy SE , driver prin update-ul de windows, lafel face si cu driverul de pe Creative.com
lafel patesc si la filmele pe youtube, sacadeaza si agata.

Last edited by PSS; 04-10-2009 at 19:06.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 20:56   #59
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,391
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai instalat totusi driverele de LAN si Audio de pe CD ,o fi Windows 7 zmeu dar platforma P55 e cam noua...Si il ti acuma stock sau oc..? Eu unul pe Asrock P45DE in conditii de oc trebuie sa setez manual si voltajul la SB ca mi-l mareste biosul "inteligent"() de la 1.1v la 1.4...Si nu mai stiam de ce nu se mai aude nici un sunet... Ca nu se mai auzea nimic...
Vezi sa nu-ti fie marit voltajul "AUTO" la SB P55 nu stiu sigur cum io zice in bios...a PCH...
Si vezi ca biosul 1.50 a modificat ceva audio...incearca si cu alt bios..da daca au facut ceva gresit la bios....

Last edited by xdan; 04-10-2009 at 21:02.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 22:00   #60
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,168
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

am pus biosul 1.70 , OC este pe auto cu Turbo dar nu pot sa dau disable la SpeedStep......
am pus chiar si Without Vdrop , in CPU-z imi arata 0.902v in loc de 1.28 sau cat e normal.
atunci cand schimba frecventa si voltajul atunci agata.....

LATER EDIT: mda... trebuie sa pun voltaj manual ca sa nu mai scada multiplicatorul :| indiferent daca dau disable la speedstep sau pun without vdrop.
dar tot imi agata muzica in playerele audio.......


LATER EDIT: era de la interfata AERO.... pe Windows 7 basic merge bine fara agatari......

Am rezolvat cam toate problemele.
Acum mai ramane sa montez maine FZ120-le si sa ma apuc de treaba / OC..... Doamne ajuta...... ca tare grea a fost trecerea la P55

Last edited by PSS; 04-10-2009 at 22:55.
PSS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,995
Threads: 19,652
Posts: 603,783
Total Online: 280

Newest Member: floandlazar

Latest Threads
- by matose
- by Brunch
- by Monstru
- by Monstru
- by vibeup

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.