lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-12-2015, 18:02   #1
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default Sistemele mele modeste

Desi de multa vreme citesc lab501, am postat la unele articole de pe site si sunt membru pe forum, pana astazi nu am postat deoarece nu cred ca ma ridic la inaltimea "monstrilor sacri" de aici .
Nu am cine stie ce prin casa dar mie imi ajung la ce fac eu. Trecand direct la subiect va prezint calculatoarele mele urmand sa pun si poze in curand:
Sistemul 1
2500k + cooler stock
asus p67
8 gb ddr kingston
asus gtx 960 2gb (am prins oferta de BF )
intel ssd 180gb + 240 gb
hdd WD 750gb + 1000gb
coolermaster haf xb
altec lansing 5.1
phlips 27 inch

Sistemul 2:
e6400
4 gb ddr corsair
abit aw9d
geforce 7600gt
hdd WD 500gb
enermax luxuray
L-am cumparat in decembrie 2006 si inca rezista pe metereze; stiu ca e depasit in ziua de azi dar pt excel si word se descurca excelent!

Mai am ceva componente diverse prin debara dar nu sunt asamblate.
maestru is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2015, 18:10   #2
narayan
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 90
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu



Default

pune si niste poze
narayan is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2015, 18:47   #3
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,959
Mentioned: 593 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Suna ca niste sisteme pe care te poti baza. Are dreptate narayan, pune si 2 poze acolo
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2015, 19:03   #4
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,440
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

ai 2500k si cooler stock...
Asus P67 si mai cum?
detaliaza si tu componentele + poze

fa un OC pe Abit AW9D
PSS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2015, 10:43   #5
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,583
Mentioned: 615 Post(s)

PC-ul meu



Default

Abit.
Ce vremuri.
Ce vdrop-uri la unele modele.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 15:32   #6
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Revin astazi cu primele poze facute in timp ce faceam stergeam praful din comp!
Din pacate nu ma lasa sa pun poze facute cu camera - spune ca sunt prea mari asa ca imi cer scuze dar am facut cu tel si nu arata asa de bine!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Photo0026.jpg
Views:	563
Size:	511.9 KB
ID:	52146   Click image for larger version

Name:	Photo0028.jpg
Views:	541
Size:	430.8 KB
ID:	52147   Click image for larger version

Name:	Photo0029.jpg
Views:	550
Size:	452.6 KB
ID:	52148   Click image for larger version

Name:	Photo0025.jpg
Views:	600
Size:	432.7 KB
ID:	52149  
maestru is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2016, 07:40   #7
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,299
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by maestru View Post
Din pacate nu ma lasa sa pun poze facute cu camera - spune ca sunt prea mari
Urcă pozele pe imgur și pune doar linkurile aici.
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2016, 10:12   #8
mobra
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 244
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by maestru View Post
Revin astazi cu primele poze facute in timp ce faceam stergeam praful din comp!
Din pacate nu ma lasa sa pun poze facute cu camera - spune ca sunt prea mari asa ca imi cer scuze dar am facut cu tel si nu arata asa de bine!
Ai si tu frigider de mini-bar(carcasa)? Ce model e?
Am si eu una si nu ma pot ma pot abtine de cate ori ma uit la ea sa nu ma gandesc la un mini-ftigider(un node 804)
Ai scris de fapt- e half xb- scuze e prea dimineata cred.
mobra is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2016, 21:27   #9
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

In fine am reusit sa fac niste poze mai bune:
-platforma SandyBridge care tocmai a implinit 5 ani!
-diverse unitati de stocare folosite in calculatorul principal/secundar
-placa video noua - nu e cea mai performanta nici pe departe dar la cat timp mai am eu azi si la ce oferta am prins e suficienta
-piticii din cap care tot timpul imi aduc aminte ca faceam upgrade la fiecare 2 ani trebuie si ei hraniti cu ceva, nu???
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SAM_3367.JPG
Views:	447
Size:	803.0 KB
ID:	52349   Click image for larger version

Name:	SAM_3368.JPG
Views:	403
Size:	789.4 KB
ID:	52350   Click image for larger version

Name:	SAM_3369.JPG
Views:	398
Size:	789.2 KB
ID:	52351   Click image for larger version

Name:	SAM_3372.JPG
Views:	433
Size:	786.1 KB
ID:	52352   Click image for larger version

Name:	SAM_3371.JPG
Views:	406
Size:	800.3 KB
ID:	52353  
maestru is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2016, 08:35   #10
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

In lipsa somnului m-am gandit sa fac un sistem folosind componentele care le am prin debara si a iesit asa ceva:
CPU: E8400 din 2008
mobo: msi p45 platinum cumparata in dec 2008
RAM: corsair ddr2-800 unicul kit pe care il mai am din pacate - spun din pacate deoarece am 3 platforme ddr2 si numai 1 kit pentru ele!
HDD: din 2005 un maxtor care nu mai e recunoscut de placa de baza asa ca am folosit un WD 750gb aaks din 2008
GPU: legendara 8800gt de la gigabyte tot din 2008
PSU+case: antec atlas + antec truepower 650w din 2006 - detin ambele carcase server de la antec si pot sa spun ca fara discutie sunt cele mai solide carcase pe care am pus eu mana vreodata!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Photo0036.jpg
Views:	395
Size:	728.8 KB
ID:	52547   Click image for larger version

Name:	Photo0037.jpg
Views:	386
Size:	636.9 KB
ID:	52548   Click image for larger version

Name:	Photo0039.jpg
Views:	368
Size:	531.2 KB
ID:	52549   Click image for larger version

Name:	SAM_3375.JPG
Views:	386
Size:	795.3 KB
ID:	52550   Click image for larger version

Name:	SAM_3378.JPG
Views:	391
Size:	803.9 KB
ID:	52551   Click image for larger version

Name:	SAM_3379.JPG
Views:	360
Size:	801.2 KB
ID:	52552   Click image for larger version

Name:	SAM_3380.JPG
Views:	368
Size:	815.1 KB
ID:	52553   Click image for larger version

Name:	SAM_3381.JPG
Views:	371
Size:	762.2 KB
ID:	52554   Click image for larger version

Name:	SAM_3382.JPG
Views:	359
Size:	770.3 KB
ID:	52555  

Last edited by maestru; 05-03-2016 at 17:51.
maestru is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2016, 16:25   #11
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu stiu unde sa postez asa ca pun in threadul creat de mine:
1. Cumparat un kit ddr2 4gb de la emag, modelul exact: XMS2-6400 5-5-5-18, 1.8v, ver 3.3; link: http://www.emag.ro/kit-memorie-corsa.../pd/ETWG3BBBM/
2. Instalat numai kit-ul de la emag in sistemul cu E8400 si dat memtest: fara erori; daca e nevoie pun si poza facut cu tel
3. Instalat atat kitul de la emag cat si kitul vechi cu urmatoarele specificatii exacte: XMS2-6400 5-5-5-18, 1.8v, ver 1.2
4. Dat memtest pe care nu vrea sa il treaca nici in ruptul capului dupa ce am setat manual in bios voltajul la 1.8v si latentele la 5-5-5-18.
5. De precizat ca latentele sunt setate manual inainte sa pun kitul nou pt ca cu 4 placute sistemul nu porneste si afiseaza MEMORY DETECTION TEST ERROR
Orice idei sunt binevenite!

Last edited by maestru; 30-03-2016 at 18:51.
maestru is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2016, 17:22   #12
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,680
Mentioned: 53 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

4 dimm-uri streseaza suplimentar chipsetul northbridge. Testează memoriile cu 1.9-1.95V căci au radiatoare. Și mai crește voltajul și la NB cu un pas.

Sent from my 1+
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2016, 21:51   #13
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Urcat voltajul la ram pana la 1.95v; la MCH cu 4 trepte si degeaba: erori peste erori in memtest! Ce as mai putea face?? (inafara de retur la emag...)
PS: carcasa e bine ventilata, nu s-a blocat s-au restartat deloc numai memtestul nu vrea sa-l treaca.
maestru is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2016, 10:31   #14
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am ajuns in sfarsit la stadiul in care trece memtest, dar cu voltajul la memorii ridicat la 2.1v. Precizez ca toate cele 4 placute au inscriptionat pe ele 1.8v. Se incing foarte tare (masurat cu degetometrul) nu pot sa tin mana mai mult de cateva secunde; merge sa le las asa sau e posibil sa se arda in timp?
PS: restul voltajelor nu au nici o importanta, strict voltajul la memorii trebuie sa-l ridic ca sa treaca memtest.

Last edited by maestru; 03-04-2016 at 10:43.
maestru is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2016, 06:36   #15
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai bine relaxezi latentele decat sa cresti tensiunea.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2016, 07:16   #16
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Relaxat latentele la 6-6-6-18; trece memetest la 2.0v. Am pus un corsair dominator fan peste memorii si acuma sunt mult mai reci. Cred ca setup-ul asta ee cea mai buna solutie!
Multumesc pentru idee Jocker!
maestru is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2016, 18:57   #17
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cooker aftermarket pt 2500k; inca nu l-am o/c!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Photo0054.jpg
Views:	231
Size:	384.6 KB
ID:	54760   Click image for larger version

Name:	Photo0055.jpg
Views:	248
Size:	468.0 KB
ID:	54761  

Last edited by maestru; 25-07-2016 at 19:16.
maestru is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2016, 19:13   #18
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Primul coreduo cu mobo Abit din dec 2006 care a venit cu placa de sunet separata desi tot un realtek amarat e; cele mai scumpe memorii pe care le-am cumparat vreodata; pe vremea aceea inca se aducea galaxy in Ro; incercare timida de wire management.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SAM_3389.JPG
Views:	234
Size:	807.4 KB
ID:	54762   Click image for larger version

Name:	SAM_3390.JPG
Views:	217
Size:	794.4 KB
ID:	54763   Click image for larger version

Name:	SAM_3391.JPG
Views:	253
Size:	803.5 KB
ID:	54764   Click image for larger version

Name:	SAM_3392.JPG
Views:	226
Size:	802.2 KB
ID:	54765   Click image for larger version

Name:	SAM_3394.JPG
Views:	214
Size:	788.2 KB
ID:	54766   Click image for larger version

Name:	SAM_3395.JPG
Views:	219
Size:	793.0 KB
ID:	54767   Click image for larger version

Name:	SAM_3396.JPG
Views:	224
Size:	793.9 KB
ID:	54768   Click image for larger version

Name:	SAM_3400.JPG
Views:	220
Size:	790.1 KB
ID:	54769   Click image for larger version

Name:	SAM_3401.JPG
Views:	206
Size:	804.2 KB
ID:	54770   Click image for larger version

Name:	SAM_3398.JPG
Views:	204
Size:	772.9 KB
ID:	54771  

maestru is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2016, 19:30   #19
maestru
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 48
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deoarece GeForce 7600gt nu poate decoda filmele hd sau blu-ray am pus o GeForce 8600 gts pe care o aveam in sistem. Toate bune si frumoase placa e recunoscuta fara probleme, am instalat ultimul driver de la NVIDIA numai ca scoate un zgomot ascutit ca un tiuit continuu! Am dat jos ventilatorul, am curatat bine de tot placa si ventul si am asamblat la loc numai ca tiuitul ramane exact la fel!
Vreo idee ce ar putea fi?
Mentionez ca am lasat sistemul peste noapte cu 3d Mark 2001 si nu s-a blocat deloc; temperaturile nu au depasit 70 grade!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SAM_3376.JPG
Views:	237
Size:	799.0 KB
ID:	54772   Click image for larger version

Name:	SAM_3397.JPG
Views:	215
Size:	807.4 KB
ID:	54773   Click image for larger version

Name:	SAM_3399.JPG
Views:	205
Size:	796.0 KB
ID:	54774  
maestru is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2016, 19:53   #20
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,748
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Default

Coil whine?
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sistemele noastre audio matose Periferice 7786 26-03-2020 12:44
Sistemele mele Iusuf Zafer Cutia de sub birou 17 07-08-2013 18:18
Latente pentru memoriile mele!!!! Help!!!! sevenrulz Memorii & stocare 25 06-12-2009 15:55
3dmark si sistemele de operare - studiu practic poparamiro User test & review 11 11-08-2009 13:33

 
Forum Stats
Members: 8,498
Threads: 22,355
Posts: 669,443
Total Online: 451

Newest Member: tirnear

Latest Threads
- by Arise
- by gogusrl
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.