lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-09-2018, 12:39   #56341
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,627
Mentioned: 260 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Intreb eu si revin.


L.E. @war4peace Da, stiu eu. Daca dai un mail sau un telefon, poti sa te duci si azi, cred. Revin cu datele de contact.

Last edited by augustus; 12-09-2018 at 12:44.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 13:05   #56342
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Mulţumesc, aştept un răspuns pe mail de la alt birou, dacă nu se poate te anunţ.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 13:50   #56343
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 3,201
Mentioned: 119 Post(s)

PC-ul meu



Default

@UEL Am vorbit cu omu', zice că nu garantează că ar merge modelul ce ţi l-am dat, a păţit la Sony să nu-i meargă unele display-uri. :/
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 13:56   #56344
UEL
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 177
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Aha, bine de stiut, o sa caut fix asta de era in el + poate iese o rezolvare prin kobro cu ce a vandut el.
Oricum multumesc de ajutor.
UEL is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 14:04   #56345
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,019
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

A ramas ca imi confirma astazi pana-n pranz, dar deocamdata nimic. La o cautare asidua am gasit ca este un panel compatibil:
http://www.panelook.com/LP171WP4-TLN...view_5774.html
https://www.laptopscreen.com/English...71WP4(TL)(N1)/
fata de al tau: https://www.laptopscreen.com/English...71WP4(TL)(04)/
kobro is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 14:22   #56346
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Copii, se pricepe cineva la centrale termice pe gaze de apartament? Ai mei vor sa si schimbe, dupa 13 ani, centrala Ariston. Doresc una noua, mai moderna si mai eficienta, mai mare de 24 caci 24 au acum si face fata greu (5 camere, 120mp2). Multumesc frumos pentru ajutor.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 15:02   #56347
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,198
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai daca sunt multumiti de Ariston atunci un Ariston nou de o putere mai mare.

Puterea centralei se calculeaza in functie de totalul de mc si de izolatia casei:

Exemplu de calculator.
Pe scurt: mc x 50W (40W pentru buna izolatie si 60W pentru slaba izolatie).

In cazul tau: 120mp x 2.75m x 60W = 19800W = 19,8kW => centrala veche de 24kW era/ar trebui sa fie suficienta. Conform calculelor teoretice. Asadar e posibil sa fie probleme in alta parte: tevi, dimensionarea radiatoarelor, temperaturile de lucru ale centralei, etc.

Se mai zice ca puterea centralei o alegi in functiei de cata apa menajera ai nevoie. Asa cresti de la 24kW la 35kW sau mai sus.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 15:30   #56348
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,019
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si prima centrala a beneficiat de calcul. Daca doar vrei sa schimbi feng-shui-ul, baga bani...
Altfel, eu iti recomand sa stai calm. Doar o defectiune majora, care sa necesite reparatie scumpa ar justifica trecerea la o centrala noua. "Castigul" centralelor noi (in condensatie) este prea mic sa justifice doar inlocuirea.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 15:39   #56349
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Uneori nu incalzeste apa, foarte des la bucatarie, iar la bai rar, trebuie sa iesi din dus, resetezi centrala si merge. Are si ea 13 ani, e batranica. Face in ianuarie 14. Ppus ca nu s banii mei, eu vreau doar sa i ajut sa nu sparga aiurea banii pe prostii sau ceva nasol.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 15:46   #56350
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 497
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Pentru apa calda menajera fara probleme recomand o centrala cu boiler incorporat. In felul asta ai mereu un buffer din care consumi, si nu mai ai fluctuatii de temperatura chiar daca folosesc 2 persoane in acelasdi timp apa calda.
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 15:56   #56351
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,213
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Dar si pretul... Si consumul e mai mare samd.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 15:58   #56352
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,839
Mentioned: 572 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by DeDeRa View Post
Copii, se pricepe cineva la centrale termice pe gaze de apartament? Ai mei vor sa si schimbe, dupa 13 ani, centrala Ariston. Doresc una noua, mai moderna si mai eficienta, mai mare de 24 caci 24 au acum si face fata greu (5 camere, 120mp2). Multumesc frumos pentru ajutor.
Cauta ceva cu interiorul de Inox.
Vaillant sau Wiesmann (sau cum se scrie) mi-a recomandat mie persoana care imi face reviziile "daca ar fi sa-mi schimb maine".
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 16:00   #56353
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,019
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

De obicei cauza este una dintre urmatoarele, sau cumulat: calcifierea, pierderea presiunii de aer din balonul de cauciuc, debit mic la iesirea de apa calda (timp mai lung de reactie pana se detecteaza consum si se porneste flacara).
Un control serios rezolva foarte ieftin asta.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 16:08   #56354
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,839
Mentioned: 572 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mie mi-a schimbat nu stiu la vasul de espansiunea ca pierdea presiune si trebuia sa bag aer cu pompa la max 7 zile. Depinde.
@DeDeRa, daca vrea sa nu mia aiba probleme cu apa calda la baie, venitul apei calde greu la chiuveta, merge cu boiler incorporat: https://www.vaillant.com.ro/prima-pa...orat-1728.html
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 16:39   #56355
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nici nu vor sa auda de boiler. Ca idee, vorbim de o diabetica nebuna care sta la 32 33* iarna in dormitor si ii e frig. Aici e si mansarda vinovata...
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:25   #56356
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,213
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Aia cu boiler, DPDV al confortului e clar peste asta simpla, dar ganditi-va ca tine constant 50l de apa calda, ceea ce consuma gaz mai ales vara cand nu merge incalzirea.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:42   #56357
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 497
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Eu am centrala cu boiler separat de 150 de litri. Vara platesc aproximativ 50 de lei pe luna, ca sa va faceti o idee.
Nu cred ca e o solutie in cazul lui Dedera, pt ca un boiler de 150 de litri ocupa mult spatiu, si la apartament e mai complicat.
Una cu boiler incorporat de 40-50 de litri cred ca e sweet spot. Crede-ma ca nu exista termen de comparatie cu o centrala clasica cu ACM instant.
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:46   #56358
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,839
Mentioned: 572 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Aia cu boiler, DPDV al confortului e clar peste asta simpla, dar ganditi-va ca tine constant 50l de apa calda, ceea ce consuma gaz mai ales vara cand nu merge incalzirea.
Nope. Nu e ca la curte. Distante mai mici, centrala in aceeasi camera in care stai (sau debara).
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 19:49   #56359
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,627
Mentioned: 260 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Am de scris in word multe ecuatii matematice si as vrea cand scriu o ecuatie sa aiba aceeasi dimensiune scrisul ca cel din text, adica daca vreau sa scriu o fractie, sa aiba marimea textului. Daca textul il am de 11, cand scriu fractia scrisul din fractie e mai mic. E vreo modalitate sa fac asta fara sa selectez fractia si sa ii cresc eu marimea?
Nu gasesc mai nimic pe google, nici nu stiu prea bine ce sa caut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 19:54   #56360
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,019
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai equation editor are o casuta. Tragi de un colt si se mareste cat vrei fontul. La word-ul cel vechi...
kobro is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,340
Threads: 21,580
Posts: 648,051
Total Online: 568

Newest Member: libelula_alba

Latest Threads
- by matose
- by Kspic
- by Boggy
- by Miru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 11:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.