lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-07-2019, 18:55   #3081
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,934
Mentioned: 546 Post(s)

PC-ul meu



Default

Probabil sursa și atât.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 19:53   #3082
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,094
Mentioned: 720 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si eu zic ca e doar sursa, da-o jos/deconecteaz-o, fa scurt intre negru si verde si ar trebui sa porneasca. Apoi verifici rail-urile cu multimetrul.

__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 20:22   #3083
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai am deconectat alimentarea sursei, am reconectat-o si in maxim 20-30 min calculatorul a pornit singur dinou.

Acum scriu de pe el.

I-am dat sa ruleze Valley Benchmark + Prime95 pe Blend si nu are greata la 250-275W trasi din priza. Bine sursa e de 700W.

O schimb din sistem cu alta si o desfac sa-i caut condensatorul umflat.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2019, 17:01   #3084
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 219
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi sa nu fie din bios optiunea aia cu restore on ac/power loss cu power off. Des am patit-o sa fie nevoie de asteptat sau demontat/remontat pcul.

Eu il tin pe remember last power state (daca pica curentul si era pornit reporneste, daca era oprit si pica curentul ramane off).

A mea nu avea nici un condensator vinovat, optiunea aia era vinovata.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2019, 17:32   #3085
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,094
Mentioned: 720 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cand dau restart nu-mi este recunoscut nimic din portul PCI-E(cu exceptia placii video), mouse/tastatura/G13(toate pe USB) se aprind doar inainte de boot windows(adica nu pot intra in SafeMode de ex ca tastatura e moarta).

E vreo setare dubioasa care-mi scapa, sau trebuie sa schimb mobo? O banuiesc ca e semi-bulita de ceva vreme.

Sau sa indice probleme in CPU? Din cate am inteles nu chipsetul controleaza PCI-e-urile, si sunt controlate direct din CPU? (AsRock Z77 Formula OC, LGA 1155, 3770K @ 4.5GHz).
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2019, 17:34   #3086
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,934
Mentioned: 546 Post(s)

PC-ul meu



Default

Partea bună ar fi că visele umede cu Ryzen vor deveni realitate.

Acu pe bune, bagă și tu un stick cu Linux, dacă în ăla merge totul atunci e problemă de Windows.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2019, 17:49   #3087
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,094
Mentioned: 720 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Partea bună ar fi că visele umede cu Ryzen vor deveni realitate.

Acu pe bune, bagă și tu un stick cu Linux, dacă în ăla merge totul atunci e problemă de Windows.
Pai alea devin realitate odata cu 3950x.

Daca nu pot intra nici in safe mode ma face sa cred ca nu e buba de windows. Dar as putea incerca cum zici tu.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 09:49   #3088
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Azi de dimineata nu mi-a mai pornit pc-ul desktop de acasa. Mort, mort: nu da nici un semn.

Ieri nu l-am pornit, dar a picat curentul la un moment dat sarind si siguranta diferentiala generala de 25A din tabloul din casa.

In sertar am de 5-6 ani un Releu monofazic protectie tensiune 380131, VP - 32A pe care am tot amant sa-l montez.

Pe principiul: las ca nu mi se intampla mie ...

Am ajuns acum acasa si calculatorul era pornit de 9 ore si jumatate. Adica a pornit la vreo ora dupa ce am incercat eu sa-l pornesc.

I-am dat restart si nu a mai vrut sa plece si nici nu mai raspunde la butonul de power.

Trebuie sa-l desfac dar imi e o lehamite ...

Sursa? Sau sa banui si placa de baza?
Am rezolvat jumatate de problema.

Dupa ce un mester mi-a cerut 300 lei sa imi monteze releul, m-am dus la Dedeman am cumparat materiale de 12 lei (o rigleta mai mare, si 2 m de cablu de 6mm - 1 rosu si 1 albastru) si l-am montat singur.

Calculatorul nu l-am desfacut si in continuare face figuri.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20190716_201321.jpg
Views:	90
Size:	427.4 KB
ID:	66437   Click image for larger version

Name:	IMG_20190716_210909.jpg
Views:	85
Size:	435.8 KB
ID:	66438   Click image for larger version

Name:	IMG_20190716_213520.jpg
Views:	53
Size:	297.0 KB
ID:	66439   Click image for larger version

Name:	IMG_20190716_213604.jpg
Views:	79
Size:	324.5 KB
ID:	66440  
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 11:40   #3089
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,227
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu

Default

Scoate-l din priza, scoate bateria de pe MB, pune si jumperul pe clear CMOS si lasa-l o ora asa. Remonteaza bateria, baga-l in priza si vezi ce si cum.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10 Pro.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 15:01   #3090
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,934
Mentioned: 546 Post(s)

PC-ul meu



Default

De ce o oră și nu două? Sau doar 30 de minute?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 15:36   #3091
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,227
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu las o ora, cit mai fac alte treburi.
Teoretic in 20 min fara baterie ar trebui ca biosul sa se reseteze, practic la o placa de baza cu Z77, am stat peste 30 min sa se reseteze si tot pastrase setarile cu bateria scoasa.
Acum cum o mai fi, nu stiu...
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10 Pro.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2019, 10:00   #3092
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

@DjLeco: am incercat fix ce ai spus mai sus. La remontare (jumper, baterie, cablu) nu a mai pornit deloc.

Trebuie sa schimb sursa. Ieri am vrut sa schimb un ventilator la o sursa Enermax Pro82+ inainte de a o baga in PC si s-a facut tarziu si nu am mai apucat (probleme la schimbat ventilatorul).

O sa schimb sursa luni. Pana atunci nu am timp. Si nici prea mare nevoie de desktop.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2019, 10:34   #3093
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,227
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu

Default

Posibil sa se fi zapacit sursa, probabil partea de PFC, daca a fost supratensiune mare.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10 Pro.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2019, 08:17   #3094
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 821
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Am rezolvat jumatate de problema.



Dupa ce un mester mi-a cerut 300 lei sa imi monteze releul, m-am dus la Dedeman am cumparat materiale de 12 lei (o rigleta mai mare, si 2 m de cablu de 6mm - 1 rosu si 1 albastru) si l-am montat singur.



Calculatorul nu l-am desfacut si in continuare face figuri.
vezi ca trebuie calibrat,ca altfel l-ai pus degeaba...cauta in instructiuni procedura de calibrare,o sa ai nevoie de un aparat de masura sa verifici daca indica corect voltajul...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2019, 09:40   #3095
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Arata cu 4V in plus. Am facut procedura de calibrare inainte de a il pune in tablou. Multumesc!

Acum arata bine. Sau cel putin cat imi arata voltmetrul digital pe care il am.

I-am setat pragurile de declansare la 190V si 245V. Cand se va declansa prima data o sa vad valoarea si le mai ajustez.

Singura nedumerire e daca trebuie sa pun inaintea lui ceva: intrerupator sau siguranta generala. In instructiuni asa zicea.

Eu am asa: siguranta generala fuzibila de 25A in tabloul de pe scara (stau la bloc) -> releu Digitop -> siguranta generala diferentiala de 25A cu sensibilitate de 30 mA -> restul sigurantelor.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2019, 09:44   #3096
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,886
Mentioned: 1132 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Am rezolvat jumatate de problema.

Dupa ce un mester mi-a cerut 300 lei sa imi monteze releul, m-am dus la Dedeman am cumparat materiale de 12 lei (o rigleta mai mare, si 2 m de cablu de 6mm - 1 rosu si 1 albastru) si l-am montat singur.

Calculatorul nu l-am desfacut si in continuare face figuri.
Salut domnule, zi-mi te rog ce face releul asta. Ca eu de 9 ani caut o solutie (e adevarat, nu foarte agresiv) si cred ca releul asta face ce vreau eu.

Asta decupleaza reteaua in caz de surge si o cupleaza inapoi? Si mie imi mai sare siguranta diferentiala de afara o data la luna aproximativ si cand ajung acasa nu merge nimic, UPS-urile descarcate ETC.

LE: Gasit, exact ce trebuie face. Trebuie sa imi instalez si eu acasa.

__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.

Last edited by mbc; 19-07-2019 at 09:51.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2019, 10:27   #3097
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dap. E ce iti trebuie si ce e bine sa ai in tablou in general.

Dar ar trebui montat inaintea acelei sigurante diferentiale care sare o data pe luna.

Tata avea probleme cu tensiuni mici pe retea care duceau la intrarea in avarie a centralei termice (sub o valoare de tensiune intra in avarie).

Din ce am studiat e singura solutie de pe piata care decupleaza si recupleaza automat circuitul si in caz de supratensiune si subtensiune.

Restul producatorilor mari vand solutii separate supra/subtensiune si separat de ele recuplarea circuitului. Digitop e solutia all in one.

Ma intreb cum naiba o testezi sa vezi ca functioneaza?
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2019, 11:27   #3098
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 666
Mentioned: 33 Post(s)




Default

Autotransformator, doar ca-i cam scump daca nu-l folosesti. Nu stiu de unde ai putea imprumuta unu pentru teste, de cumparat gasesti sh pe olx.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2019, 11:51   #3099
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Astept prima cadere de tensiune.

Am avut duminica trecuta, luni ... cred ca urmeaza cat de curand. In Floreasca in 5 ani nu am avut decat 1 singura cadere de curent cand a cazut in tot cartierul si a durat vreo 6 ore (se bulise un transformator).
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2019, 10:05   #3100
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
@DjLeco: am incercat fix ce ai spus mai sus. La remontare (jumper, baterie, cablu) nu a mai pornit deloc.

Trebuie sa schimb sursa. Ieri am vrut sa schimb un ventilator la o sursa Enermax Pro82+ inainte de a o baga in PC si s-a facut tarziu si nu am mai apucat (probleme la schimbat ventilatorul).

O sa schimb sursa luni. Pana atunci nu am timp. Si nici prea mare nevoie de desktop.
Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
Posibil sa se fi zapacit sursa, probabil partea de PFC, daca a fost supratensiune mare.
Caderea de tensiune si faptul ca pc-ul nu porneste nu au nici o legatura.

Am schimbat sursa (care nu are nimic evident) cu alta si pc-ul tot nu a pornit.
M-am scarpinat in cap si am incaput sa apas pe cabluri: cand am apasat pe cablul de extensie ATX 12V cu 8 pini ... a pornit.

Am niste calburi de extensie Phanteks: link.

Diseara ma uit la conectori: extensii + placa de baza.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,301
Threads: 21,323
Posts: 641,477
Total Online: 362

Newest Member: dymchik

Latest Threads
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.