lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-12-2020, 22:26   #1
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default Testare Putere Sursa

Salut . Exista un aparat s-au o modalitate de a testa puterea unei surse (nu voltajul).....pentru a vedea daca ce este scris pe ea este si in realitate ?
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2020, 22:35   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,491
Mentioned: 262 Post(s)

PC-ul meu



Default

https://lab501.ro/carcase-surse/sunm...are-surse-2020
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2020, 22:42   #3
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,557
Mentioned: 163 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ca... sa...?
kobro is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2020, 22:56   #4
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Am cumparat o sursa de pe f. market (seasonic x series 1250w 80 plus gold) la un pret mai mult decat decent ....dar un prieten care cica se pricepe la pc-uri imi spune ca am luat teapa si ca sursa defapt e un fake altfel nu o cumparam la pretu ala .....si voiam sa ma conving daca e ok sau fake .....
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2020, 23:10   #5
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,491
Mentioned: 262 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai de capu meu... cauta pe google sursa si vezi daca seamana cat de putin cu ce ai.
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2020, 23:50   #6
Stecheru
Member
 
Stecheru's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 246
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am exact acest model si la un moment dat a fost la garantie tocmai la seasonic germania si am primit una noua la schimb. Era complet diferita vizual si nici macar cablurile nu se potriveau in mufe.

Asa am aflat ca pentru acest model exista versiuni de la v1.0 pana pe la v5.x, deci daca amicul tau si-a bazat informatia ca e fake pe modul cum arata sursa, sunt sanse mari sa se insele.

Cat despre masurat, daca ai luat-o SH, vezi si ce vechime are de la data fabricatiei, ca o fi ea gold, dar dupa 10 ani de folosire poate nu mai da cat trebuie fara sa fie fake.
Stecheru is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2020, 01:31   #7
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,987
Mentioned: 135 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pune niste poze clare si calitative
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2020, 08:43   #8
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Astea le am ..sursa este bagata in calculator . In pozele de pe siteul celor de la Seasonic mufale sunt aranjate exact invers fata de asta .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	sursa1.png
Views:	87
Size:	839.8 KB
ID:	71333   Click image for larger version

Name:	sursa 3.png
Views:	77
Size:	918.8 KB
ID:	71335  
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2020, 08:45   #9
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Poze
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	sursa 5.png
Views:	73
Size:	900.0 KB
ID:	71336  
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2020, 08:54   #10
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Stecheru View Post
Am exact acest model si la un moment dat a fost la garantie tocmai la seasonic germania si am primit una noua la schimb. Era complet diferita vizual si nici macar cablurile nu se potriveau in mufe.

Asa am aflat ca pentru acest model exista versiuni de la v1.0 pana pe la v5.x, deci daca amicul tau si-a bazat informatia ca e fake pe modul cum arata sursa, sunt sanse mari sa se insele.

Cat despre masurat, daca ai luat-o SH, vezi si ce vechime are de la data fabricatiei, ca o fi ea gold, dar dupa 10 ani de folosire poate nu mai da cat trebuie fara sa fie fake.
Omu de la care am cumparat sursa spunea ca o are de 2 ani si a cumparat sursa din magazin cu garantie si a dat pe ea 1500 lei ....dar explicatia lui dece o vinde e destul de puerila ( cica o cumparat o placa video 3090 si pt placa ai o cumparat o sursa de 1600w ...si pt placa asta video el asa o citit ca ii trebuie sursa de putere mai mare ....desi eu creda ca la sursa asta de 1250w poti sa pui lejer doua placi video 3090).Oricum la ce bani am dat pe ea nu este o pierdere si imi duce un Ryzen 3600 cu o placa video RX vega 64 Saphire Nitro_fara probleme ... doar ca am crezut ca este o modalitate mai usoara de a afla defapt ce ii cu ea si daca are 1250 w.
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2020, 10:50   #11
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 743
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu e fake, este doar veche.

Uite test de la JonnyGURU .... din 2012 : http://www.jonnyguru.com/blog/2012/0...ower-supply/2/

Iti raspundeai singur la intrebare cu un simplu Gugle al modelului.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2020, 12:13   #12
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Din ce vad in test nu e o sursa naspa *...chiar are o eficienta de peste 80%)..acuma depinde cit demult si-o pus amprenta timpu si utilizare ei asupra componentelor .....la 350 cat am dat pe ea nu imi pare rau...cred ca fosta sursa ( un thermaltake smart se 730w) este mult mai slaba chiar daca este mai noua . Am cautat si eu pe net informatii dar pe multe siteuri pozele erau in oglinda si de acolo aveam nelamuriri .Multumesc de ajutor .
calin_ci is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ce putere sa aiba UPS-ul? viovarlan Carcase si surse 28 19-08-2018 12:20
Let it Die va fi disponibil pentru testare īn cadrul PAX East LAB501 Nivelul2 0 12-04-2016 16:10
Request Ajutor testare Rami Bucuresti BlackLoTuS Memorii & stocare 2 03-09-2010 07:07
Noctua - putere si silentiozitate Micutzu Articole 27 11-11-2009 17:50

 
Forum Stats
Members: 9,040
Threads: 24,281
Posts: 721,636
Total Online: 1697

Newest Member: Lopa

Latest Threads
- by Monstru
- by Tile
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.