lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-11-2018, 09:21   #881
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,904
Mentioned: 1067 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Code:
C:\Users\DevelS>tracert -h 5 8.8.8.8

Tracing route to 8.8.8.8 over a maximum of 5 hops

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.100.1
  2     2 ms     2 ms     2 ms  10.0.0.1
  3     *        *        *     Request timed out.
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.

C:\Users\DevelS>tracert -h 5 8.8.8.8

Tracing route to google-public-dns-a.google.com [8.8.8.8]
over a maximum of 5 hops:

  1     2 ms     2 ms     2 ms  10.0.0.1
  2     *        *        *     Request timed out.
  3     *        *        *     Request timed out.
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.
În primul caz prin router (netul nu merge), în al doilea caz conectat direct prin laptop (netul merge).
Eu din asta am inteles ca merge direct pe pc.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 09:22   #882
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,953
Mentioned: 504 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Daca ii merge direct pe computer, dar nu ii merge prin router, nu e clar unde e problema?
Pare destul de clar, dar dacă îți spun că nu am atins setările alea nenorocite, că am schimbat cu routerul de backup și tot nu merge, că am schimbat cu routerul anterior (care a fost ținut într-o cutie și pus la loc exact cum l-am scos) și tot nu merge, nu te gândești că poate o fi totuși ceva la ei?
Evident după ce verifici tot la tine și totul pare perfect prin setări, nu e nimic să îmi ridice semne de întrebare.

Mă rog... până la urmă din setare în setare am ajuns la ipv6 pe router, i-am dat enable, și s-a conectat routerul și pe ipv6 (pe lângă ipv4, la care se conecta, dar netul nu mergea).
Am pus ipv6 și pe laptop (doar am bifat, să își ia adresă automat) și surpriză... mi-au intrat imediat notificările de chrome și de email pe laptop. Netul pare să meargă prin ipv6.

Code:
https://www.whatismyip.com/

Your Public IPv6 is: 2a02:2f0d:bd16:f701:643b:e043:8ffe:5703
Your IPv4 is: Not Detected
Your Local IP is: 192.168.100.80
Location: Bucharest, B RO 
ISP: RCS & RDS IPv6
Acum netul îmi merge parțial... adică o parte din site-urile mari (google, facebook, wikipedia, etc) îmi merg, o parte nu... (digi24 de exemplu nu mi se încarcă).

E ora 8:22 și deja mă simt obosit... să-mi bag ceva în netu' lor.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 11:44   #883
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș
Posts: 9,191
Mentioned: 261 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Eu din asta am inteles ca merge direct pe pc.
Aparent are conexiune, dar daca la tracert îi da timed out pe direct, nu o fi baiul de altundeva ?

@Arise zi-le ca tu esti administrator de retea si sa vorbesti cu cineva de la tehnic
Daca dai traceroute din router, ce zice ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 06-11-2018 at 11:55.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 12:51   #884
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,953
Mentioned: 504 Post(s)

PC-ul meu



Default

RDS-ul a considerat că din rețeaua mea au fost făcute abuzuri (nu am primit detalii, cică posibil un virus) și mi-au blocat porturile.
Mi-au solicitat telefonic să le trimit un mail prin care să le spun că am remediat problema și cum am remediat problema (le-am scris în mail că am rulat AV pe calculatoarele din rețea).
Acum am iar internet... oh well...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 13:08   #885
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,412
Mentioned: 107 Post(s)

PC-ul meu

Default

Puteau sa-ti zica de la inceput asta dar au preferat sa-ti bati tu capul.
De tinut minte si asta, totusi.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 13:21   #886
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,559
Mentioned: 207 Post(s)

PC-ul meu



Default

Tu trebuia să le ceri justificarea în scris a motivului pentru care țe-au restricționat, în condițiile în care ești cu plata la zi!!!
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 13:25   #887
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș
Posts: 9,191
Mentioned: 261 Post(s)


Default

Ai si tu mikrotik ?

Stiu un caz cu RDS la o firma, ca nu mergea gsuite, pur si simplu launcherul lor nu descarca programul, outlook nu facea sync, ca si cand n-ar avea conexiune cu serverul lor gsuite, in rest google, gmail mergea np. Cum schimba isp-ul pe vodafone, mergea si gsuite.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 06-11-2018 at 13:30.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 13:36   #888
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,801
Mentioned: 104 Post(s)

PC-ul meu



Default

Acuma-s și eu curios ce "abuzuri" ar putea fi? Viruși? Trafic imens? Etc?
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 13:53   #889
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,712
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu

Default

P0rn.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 14:09   #890
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,904
Mentioned: 1067 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Diferenta intre Mikrotik si Tenda este ca Mikrotik scoate patch imediat pentru gaurile de securitate iar Tenda uita imediat ca are gauri de securitate. Doar nu va faceti iluzia ca Dlink-ul vostru de 3 ani cu firmware de acum 2 ani este secure.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 14:33   #891
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,953
Mentioned: 504 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by korby View Post
Acuma-s și eu curios ce "abuzuri" ar putea fi? Viruși? Trafic imens? Etc?
Era un fel de telefon fără fir, nu am primit un răspuns direct și concret. Când ceream informații, eram băgat pe mute, întrebarea mea era transmisă mai departe, cine explica/dădea un răspuns, apoi eram scos de pe mute și mi se transmitea și mie.

Deci a fost "probabil un virus care făcea un trafic imens". Chiar asta a fost explicația/tentativa de explicație oficială.

Nu am detalii, nu știu ce s-a întâmplat efectiv, nu știu dacă este efectiv o problemă la mine în rețea sau a fost o problemă, nu știu dacă este un false positive, nu îmi e clar nimic...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 15:11   #892
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,801
Mentioned: 104 Post(s)

PC-ul meu



Default

Curiozitatea mea începea mai degrabă și de la "ce înseamnă trafic imens?"... 1TB pe oră? 10TB pe zi? 500 TB pe an?
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 15:16   #893
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,135
Mentioned: 197 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Am avut aceiasi problema. S-a rezolvat cu un reset de router (huawei-ul lor)
Dupa ce l-am resetat, am re-configurat user si pass and that was it .
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 16:03   #894
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,737
Mentioned: 535 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by korby View Post
Acuma-s și eu curios ce "abuzuri" ar putea fi? Viruși? Trafic imens? Etc?
portul 53
videochat
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 16:18   #895
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,801
Mentioned: 104 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mno biiiiiiiine, deci eu să stau liniștit cu sute de TB transferați anual? )
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 13:18   #896
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,288
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Nu uita de spam pe portu 25 cu toate ca ala ar trebuii sa fie blocat default pentru persoane fizice.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 21:36   #897
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,953
Mentioned: 504 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din ce am înțeles poți solicita să îți deblocheze portul 25, sau îl poți debloca chiar tu dacă intri în contul digi.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2018, 10:58   #898
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,287
Mentioned: 183 Post(s)

PC-ul meu



Default

Exista o optiune mai buna ca asta? RB4011iGS+RM
Sper sa pot folosi portul 10gb cu un sfp de la hp.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2018, 11:18   #899
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,155
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

La banii astia, nu cred. Ala e cel mai recent scos de Mikrotik si are un pret f bun.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2018, 00:37   #900
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,737
Mentioned: 535 Post(s)

PC-ul meu



Default

Stie careva un router ubiquiti cu minim 8-10 porturi gigabit (10 ar fi perfect), din care macar unul sau doua sa fie POE out?
Nu se vrea Mtik. Musai Ubiquiti.
Eu am gait ceva cu 8, dar nu are POE out pe niciunul.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,103
Threads: 20,119
Posts: 614,231
Total Online: 297

Newest Member: vitelu2002

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.