lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-11-2018, 23:11   #20541
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,613
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si cum ai justificat tăietura aia īn cupru? [emoji23]


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 00:23   #20542
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,234
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
https://play.google.com/store/apps/d...r.batteryaddon
Ai grija cu.el ca.poti sa-l pui in cap
Pe minea.sicheaza bateria.
Daca o.sa.fie la.fel.si peste 2 ani .... best phone of 2018 for sure.
Quote:
This app is incompatible with all of your devices.
So... nope.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 01:49   #20543
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,196
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

@FeierFlorin - ce e linia aia peste LGA la CPU ?
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 08:26   #20544
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 275
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@ingerulol , o zgarietura. Nu stiu cum a reusit sa il zgarie. (in anunt , scria , ca are mici urme de uzura, dar nu ma asteptam nici eu, la ditamai zgarietura)

Important este, ca pinii fac contact acolo, si procul a trecut toate testele.
O sa ii dau un feedback neutru sau negativ pe eBay dupa ce vorbesc cu el
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 10:18   #20545
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,561
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Eu am cablu din asta acasa, siamez: https://www.schrack.ro/comenzi/cabla...ls0h-alba.html

Asta e cablul simiar, dar nu e siamez: https://www.schrack.ro/comenzi/cabla...h-albastr.html

Prize:
o priza e formata din o placa de plastic:
https://www.schrack.ro/comenzi/cabla...80mm-incl.html

plus 2 module din acestea:
https://www.schrack.ro/comenzi/cabla...spmrj6g1t.html


Am prize din astea acasa:
2x modul: https://www.rdm.com/sgp_en/R-M-Produ...A-1xRJ45-s-10x

si faceplate-ul:
https://www.rdm.com/sgp_en/R-M-Produ...t-oyster-white

Si patch panel de 24 de porturi, care foloseste aceleasi module ca la priza:
https://www.rdm.com/sgp_en/R-M-Produ...ully-populated

La RDM e mai greu de procurat chestii, dar nu imposibil.

CUM FACEM COMANDA DE COMPONENTE:

Schrack: Este reprezentant zonal, ii trimit cerere de oferta, de obicei in aceeasi zi imi trimite pret si durata. De obicei cand am nevoie sa fac ceva rapid, iau de la ei tot. Mi-au livrat cablu in 3 zile -- au depozit in Oradea iar niste prize echipate in 5 zile, alaturi de patch corduri si alea alea. Mi-a zis de fiecare data ca si pentru un patch cord sa il sun si il livreaza. Ultima comanda a fost formata din 10 prize echipate, un patch panel, 20 de patch corduri si 100m de cablu. A venit in 5 zile. Mi le-a livrat reprezentantul local la adresa mea.

RDM - aici e mai complicat pentru ca e o firma de nisa si e foart "project based". Cu toate astea, am comandat prin Intend (Korby) prize, patch panel si module. Cablul nu l-am luat de la ei din cauza pretulu (sau pentru ca nu a fost siamez, nu mai stiu exact) iar cablul l-am luat de la schrack. Unele chestii dureaza si o luna sa vina, deci mare atentie.

Asa arata prizele mele in Man Cave:

Priza curent dubla LeGrand, priza RDM, priza TV Schneider parca luate din targ la 5 lei bucata echipate cu modul dublu - acuma vad pe poza ca necesita un pic de lustruire. O priza din aceasta costa cam 100 lei la RDM echipata la fel.

Multam.

Si pentru muritorii de rand un cablu UDP nu exista?
Ca la FTP stiu ca e mai complicat cu impamantari&shit.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 10:23   #20546
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,493
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Default

cablul FTP e ok atāta timp cāt este sertizat īn priză și īn patch panel. E mai greu de pus mufe RJ-45 pe el, īn rest e super.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 10:33   #20547
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,613
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
cablul FTP e ok atāta timp cāt este sertizat īn priză și īn patch panel. E mai greu de pus mufe RJ-45 pe el, īn rest e super.
Ce anume e așa super?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 10:37   #20548
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
cablul FTP e ok atāta timp cāt este sertizat īn priză și īn patch panel. E mai greu de pus mufe RJ-45 pe el, īn rest e super.
Pai daca pui mufa RJ45 e improvizatie. Mufa se pune doar pe cablu patch panel, nu se pune pe cablu UTP / FTP.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 10:39   #20549
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,135
Mentioned: 111 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce va mananca de la un cablu de kkt ...
Si ca sa pun sare pe rana .... eu am 1gbps stabil in 20m de cablu de o calitate indoielnica fiind cu o fire litate , stiti alea facute din multe firicele
Nu gasiti ceva mai ieftin , am ***** 3 mufe pana l am sertizat ca nu statea pe el si clemele nu prindeau.
Am folosit asa ceva fiind cel mai moale cablu ce a putut sa intre prin perete si sa l indoi agresiv la 90 de grade.
Fac poze cand ajung acasa ca sa ma injurati arata a blasfemie dar merge 1gps fara probleme.
Era sa uit , e tras prin priza si sta practic lipit de cablul de electricitate , sper sa nu faca scurt in viitor.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .

Last edited by polter; 06-11-2018 at 10:41.
polter is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 10:43   #20550
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ala din fire litate se numeste patch cord. La 20m iti merge. Standardul zice sa ai maxim 9m, respectiv maxim 3m de la patch panel la switch si maxim 6m de la priza la computer.

Voi intelegi acum ca scopul meu cu postarile astea nu este sa ma dau destept ci sa ridic awareness pentru cei care isi fac retele cu fir ca sa si le faca cat mai bine. Nu trebuie sa fie perfect, dar cu cat mai bune, cu atat mai bine pentru utilizator.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 10:58   #20551
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,493
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Pai daca pui mufa RJ45 e improvizatie. Mufa se pune doar pe cablu patch panel, nu se pune pe cablu UTP / FTP.
Pe bune?
Arată-mi mie un rețelist care a sertizat cablu UTP lițat.
Cablul UTP se sertizează foarte bine și foarte ușor.
Cablul FTP este mai gros, firele de cupru sunt mai groase, și trebuie să verifici patch cordul făcut cu un tester.
Īntr-o casă cu două calculatoare nu montez patch panel, ci două fire cu mufe īn capete.
Nu am nevoie de viteze ultra, pentru ce? TV-ul e conectat direct prin HDMI la unul din PC-uri și īl pot oricānd conecta la laptop.
HBO-go merge foarte bine pe 100mbps, la unii merge chiar pe wi-fi.
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 06-11-2018 at 11:02.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 12:35   #20552
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,671
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am pus prin copex continuu cablu 3M™ Volition 10 Gigabit Cable Category 7, S/ FTP, LSOH cu prize 3M™ Volition™ RJ45 K6 Jacks STP 360˚ braid or foil connection.

Asta in 2010 cand am renovat apartamentul. In 2015 am terminat de mufat ultimele 8 prize din totalul de 20 (10 in camere 10 in tablou). Acum imi pare rau ca nu am tras si in bucatarie 2 fire.

In 2018 inca astept echipamentele 10Gbps.

Apoi am aflat ca ar fi mai smecher Cat 6a decat Cat 7 ... well ...

Cert e ca la 1Gbps merge reteaua.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 12:59   #20553
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default



Cat7 este un cablu multimedia. In teorie, nu este un cablu de retea. In practica, este mai bun decat cat6a un pic (zic eu), suportand 600 Mhz in loc de 500 Mhz cat suporta Cat6a.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 15:44   #20554
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,561
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
So... nope.
Eu am SM-N9600 si merge fara probleme instalarea.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 15:47   #20555
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,561
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post


Cat7 este un cablu multimedia. In teorie, nu este un cablu de retea. In practica, este mai bun decat cat6a un pic (zic eu), suportand 600 Mhz in loc de 500 Mhz cat suporta Cat6a.
Deci ce sanse sunt sa gasesc un cablu UTP CAT6 bun?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 16:13   #20556
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai nu ti-am zis mai sus in postul ala mai lung? Ia de la Schrack. Cati m iti trebuie?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 16:16   #20557
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,613
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca e CAT6 e bun. De ce insiști să găsești cel mai bun CAT6 mai ales că probabil nu vei avea niciodată un preț excepțional de bun la el?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 18:37   #20558
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,561
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Pai nu ti-am zis mai sus in postul ala mai lung? Ia de la Schrack. Cati m iti trebuie?
Pai tu parca ai pus FTP, nu UTP
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 18:48   #20559
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,706
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Si era greu sa extrapolezi?
Uite UTP:

https://www.schrack.ro/comenzi/cabla...seku4233b.html
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 20:03   #20560
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,234
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Eu am SM-N9600 si merge fara probleme instalarea.
Mă bucur pentru tine. Developer-ul a restricționat aplicația la acele cāteva modele pe care le-a testat, restul baftă.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Probleme hardware poparamiro Cutia de sub birou 2868 05-11-2018 18:59

 
Forum Stats
Members: 8,052
Threads: 19,868
Posts: 608,506
Total Online: 292

Newest Member: Viper1337

Latest Threads
- by Monstru
- by brhams

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.