lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-04-2019, 21:31   #1
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default upgrade la 24gb ram

va salut.detin un calc foarte depasit format din i7 2600k+mobo p8p67pro rev 3.1.Pe el am instalat 2x8 gb de ram tactat la 1866mhz cl 10 1.5v si doresc sa mai pun inca 2 module de 2x4 la aceasi viteza,culoare marca,cl sa fac un total de 24gb de ram,mai cu seama ca memoriile ddr 3 sunt ieftine,si le-am gasit la 150 lei.As vrea sa fac pasul dar nu stiu daca o sa fie bine si o sa accepte dual asynchronul.As putea avea probleme?Scade performanta de la dual la dual asincron?Se merita upgrade-ul la 24 gb?
multumesc

Last edited by Strelok-; 20-04-2019 at 21:34.
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2019, 22:08   #2
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 505
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Salve, kit-ul nu e depasit deloc, daca ii dai un pic de OC, ca d-aia ai k + P67, zbarnaie.
Ram-ul nu strica, dar cat te ajuta depinde de uzul calculatorului.
Ca regula generala, in 99% cantitatea bate mhz/latente cand vine vorba de ram.
__________________
i9 9900k @5Ghz, Arctic Liquid Freezer 240, Z390 Aorus Master, [email protected] TridentZ RGB, SF Leadex Gold 750w,GTX1080ti Gigabyte Aorus Extreme, Phanteks Eclipse P600S
bakhus is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2019, 22:19   #3
Stecheru
Member
 
Stecheru's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 62
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

N-ai treaba cu asyncron. Aia era daca aveai o placuta de 4 si alta de 8. Ca doar n-o sa pui 2x4 pe un chanel si 2x8 pe celalalt chanel!!! Daca le pui cum trebuie o sa ai 12Gb per chanel. (Pro-tip: sa pui cele de 8Gb in A2 si B2 (alea albastre), ca in manual zice ca asa e mai bine pt. "better compatibility".)
Probleme de compabilitate n-ar trebui sa existe pt. ca placa stie sa lucreze cu pana la patru dimm-uri double-sided de 8GB fiecare.
Singurul lucru posibil ar fi sa nu mai merga impreuna tot la setarile initiale (1866mhz cl10 1.5v). Dar mai dai un pic de voltaj (ddr3 merge si cu 1.65v lejer) sau bagi niste setari mai relaxate (cl11 si restul) si vor merge "blana".

Last edited by Stecheru; 20-04-2019 at 22:26.
Stecheru is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2019, 00:30   #4
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,576
Mentioned: 1115 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Parerea mea este ca sistemul este depasit si nu are rost. Problema este ca si suportul pentru cantitatea asta de RAM o sa fie limitat si, desi teoretic ar trebui sa mearga exista sansa sa nu mearga pur si simplu.

ca si regula generala, trebuie sa pui memorii identice (sau similare) in acelasi canal. Deci da, o sa ai 8 GB intr-un canal si 16 GM in celalalt.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2019, 03:42   #5
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 176
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu se merita upgrade-ul la 24GB de RAM, na, depinde si ce faci pe el, daca ai 4-5 masini virtuale s-ar putea sa ajute. Daca nu folosesti aplicatii memory hungry nu vei sesiza nici o diferenta.

Daca vrei sa mai storci ceva performanta din el poti sa incerci un OC la 4.5 GHz cu un cooler bun de banii pe care i-ai fi dat pe RAM. Coolerul probabil iti va fi de folos si la alt sistem viitor.
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2019, 10:18   #6
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,423
Mentioned: 559 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Strelok- View Post
va salut.detin un calc foarte depasit format din i7 2600k+mobo p8p67pro rev 3.1.Pe el am instalat 2x8 gb de ram tactat la 1866mhz cl 10 1.5v si doresc sa mai pun inca 2 module de 2x4 la aceasi viteza,culoare marca,cl sa fac un total de 24gb de ram,mai cu seama ca memoriile ddr 3 sunt ieftine,si le-am gasit la 150 lei.As vrea sa fac pasul dar nu stiu daca o sa fie bine si o sa accepte dual asynchronul.As putea avea probleme?Scade performanta de la dual la dual asincron?Se merita upgrade-ul la 24 gb?
multumesc
Chiar ai nevoie de cei 24GB RAM?
16 sunt o cantitate f buna chiar si in zilele noastre.
2600K ul ala e chiar ok daca nu faci cine stie ce cu PC-ul. Un pic de OC, 16GB, SSD FTW
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 21-04-2019 at 12:54.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2019, 11:03   #7
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,508
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

daca ai un motiv intemeiat sa maresti canitatea de ram atunci do it altfel nu are rost
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2019, 17:12   #8
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

pai am win 10 x64 si acest OS este teroare,este memory hunger.Cat timp am avut 8.1 cu ala puteam rula ok si pe 8gb.Si motivul pt. care sunt pe 10 e placa video deoarece producatorul nu mai ofera drivere pt 8.1 decat pt. win 10.
Am pornit recon wildland,antivirusul care a terminat de scanat si uitati-va ca am 80% ram usage.Mai este sufficient 16gb ram in 2019?am atasat si ss.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ram.jpg
Views:	61
Size:	478.3 KB
ID:	65837  
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2019, 17:57   #9
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,508
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

Problema nu e de la windows 10 ci de la utorrent si aditional alte zeci de softulete pe care le ai instalate sau sunt pastrate inutil pe acolo.
Utorrentul are leaking in memorie pe windows 10 si iti umple memoria la 99% daca-l lasi pornit peste noapte si ai cum sa o mai eliberezi decat cu reboot, am renuntat sa-l mai folosesc de 2-3 ani pe pc-ul de zi, iti recomand alternativa deluge sau un seedbox custom.

Totodata iti recomand cu caldura un fresh install cu ultimul iso/build de la microsoft de pe site fiindca vad si un BSOD viewer pe acolo deci e clar ca ai si alte probleme in spate de l-ai instalat, nu mai pune utorrentul, instaleaza doar ce ai nevoie si gata, daca ar fi dupa mine nici AV_ul ala nu l-as mai pune si as sta cu cel de W10 sau hai cel mult cu av-ul Forticlient.

LE: Verificam acum si ultima data cand am reinstalat OS-ul pe pc a fost acum fix 2.5 ani si inca merge ca in prima zi (wtf, nici macar nu stiam ca a trecut atata timp)
Tot zic ca-l reinstalez fiindca aveam un pitic al meu cu 1 an maxim de tinut un OS fiindca de regula aduna chestii reziduale si nu mai e asa snappy dar nu am absolut nici un motiv sa-i fac fresh install.

Last edited by agarici cu pedale; 21-04-2019 at 18:02.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2019, 18:35   #10
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,423
Mentioned: 559 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Strelok- View Post
pai am win 10 x64 si acest OS este teroare,este memory hunger.Cat timp am avut 8.1 cu ala puteam rula ok si pe 8gb.Si motivul pt. care sunt pe 10 e placa video deoarece producatorul nu mai ofera drivere pt 8.1 decat pt. win 10.
Am pornit recon wildland,antivirusul care a terminat de scanat si uitati-va ca am 80% ram usage.Mai este sufficient 16gb ram in 2019?am atasat si ss.
La tine problema o reprezinta softurile folosite.si serviciile incarcate aiure. 16GB ram.sunt ok.
Credeam ca ai ceva photoshop de ai nevoie mult ram.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2019, 19:09   #11
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 291
Mentioned: 13 Post(s)


Default

Windows 10 are tendinta de a aloca RAM si pentru aplicatii/procese care nici macar nu-s pornite, dar care au fost folosite frecvent. Asa, cand pornesti respectiva aplicatie, vei observa ca se incarca mai rapid. Deci daca acum ai 4 GB liberi dupa o sesiune normala, o sa vezi ca o sa ai tot atat si daca faci upgrade la 24 GB.

2600K nu e nici pe departe depasit, e un procesor foarte resusit, inca face fata fara probleme la aproape orice. Nu stiu cat va mai tine pasul, depinde de evolutia procesoarelor, care a fost foarte lenta pana cand a aparut Ryzen. Daca astia pompeaza tot mai multe nuclee intr-un procesor (cam asta e tendinta), da, va fi depasit in curand. Insa acum cred ca-ti duce absolut orice joc (daca ai o placa video buna) si orice aplicatie "normala" (adica nu randari video si alte chestii care papa si procesoare cu 16 nuclee).

150 lei nu-i o suma mare si daca tu te simti mai bine poti sa iei memoriile alea, dar sa nu te astepti la miracole, e foarte probabil sa nu vezi absolut nicio diferenta, ba chiar sa devina sistemul instabil (depinde cum rezista placa de baza la stresul de a avea toate canalele populate).
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2019, 01:35   #12
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 176
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dupa screenshot as zice ca trebuie sa faci curatenie neaparat printre aplicatii. Incearca Qbittorrent, e light si fara reclame.
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2019, 04:16   #13
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

o sa instalez din nou windows.As mai avea si eu o nelamurire.stie cineva sa-mi spuna care este diferenta intre memoriile de culoare: alb ,albastru si negru ca am vazut ca sunt pe mai multe culori.Sunt si pe culoare rosie savage ,alea au cl 9 si sunt cele mai rapide asta stiu si eu,dar celelalte culori care la descriere au acelasi timing?
Eu le am pe astea pe culoare neagru
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ram.jpg
Views:	29
Size:	40.5 KB
ID:	65852  
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2019, 08:23   #14
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 176
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Degeaba reinstalezi Windowsul daca dupa instalezi toate aplicatiile useless si uTorrent. Nu e nevoie de reinstalat ca nu mai suntem in vremea Windows XP. Poti sa ii dai Refresh sau Reset daca vrei sa o iei de la zero, dar cel ma bine faci curatenie si il pastrezi intr-o stare buna.

Culorile de la RAM sunt pur si simplu pentru aspect, nu au vreo relevanta aparte.
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2019, 19:34   #15
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

am adaugat inca un modul mai vechi de 2gb ddr3 la 1333 si surpriza, a acceptat-o in system cu celelalte 2 de 8gb 1866,chiar daca e generatie diferita(adica mai veche vreau sa zic),si vad ca nu-mi blocheaza sistemul.Si desi am 3 sloturi ocupate din 4,in cpu-z il citeste ca fiind dual,probabil asincron.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ram.jpg
Views:	28
Size:	520.0 KB
ID:	65854   Click image for larger version

Name:	ram2.jpg
Views:	26
Size:	521.0 KB
ID:	65855   Click image for larger version

Name:	ram3.jpg
Views:	26
Size:	488.1 KB
ID:	65856  

Last edited by Strelok-; 24-04-2019 at 19:41.
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2019, 20:22   #16
Stecheru
Member
 
Stecheru's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 62
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

In general mai multa memorie e mai eficace decat frecventa mai mare, dar...
[email protected] versus [email protected], in nici un caz.
Stecheru is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2019, 23:23   #17
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,349
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Problema ta nu e de la RAM . Am Windows 10 de cand era PREVIEW pe sistem cu 16GB RAM . Functioneaza impecabil . Gaming ocazional , fara intarzieri . Deci ... eu zic ca e bine . Fa si tu niste tweakuri , mai scapa de aplicatiile inutile ... din ce am observat ai cateva .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 13:41   #18
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

am facut pasul.Ce este interesant e faptul ca acum am la memory usage dupa botare cam 13%,inainte cu 16gb aveam cam 20%.Sper sa fie intr-un ceas bun.
desi pe ram scrie ca ar avea timing cl 10,placa de baza vad ca mi-a setat-o la 11-11-11
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ram.jpg
Views:	50
Size:	465.1 KB
ID:	65916  
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 14:26   #19
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,508
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

poti sa pui si 1TB de rami pe pc-ul ala daca folosesti utorrentul o sa faca leaking in memorie la fel de mult iti garantez.

chiar nu pricepi ca nu e vorba de cantitate ram si aplicatiile inutile pe care le folosesti ?
nu e nimic interesant ca ca atunci aveai 20% si acum ai 13% fiindca e fuking logic because quantity of ram.


Drop the mic and step back.

Last edited by agarici cu pedale; 05-05-2019 at 14:33.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 14:31   #20
Fallen
Member
 
Fallen's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bucuresti
Posts: 244
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

What a fucking waste of money.
SSD ai in el?
__________________
Fost membru computergames forum.
Rating: http://forum.lab501.ro/showpost.php?...66&postcount=3
Fallen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade PC GRIP Cutia de sub birou 40 24-06-2013 23:27
upgrade teo1961 Placi video 3 05-08-2010 17:47
24GB in action ferike Memorii & stocare 9 11-01-2010 00:11

 
Forum Stats
Members: 8,260
Threads: 21,013
Posts: 633,247
Total Online: 454

Newest Member: 1qwild

Latest Threads
- by Monstru
- by matose
- by Monstru
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.