lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Yesterday, 11:56   #2661
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 18,739
Mentioned: 772 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sursa sau RAM-ul ar fi primele pe care le-as incerca.

Cand porneste computerul incearca in felul urmator:
prim95 - ruleaza-l 2 ore. daa moare computerul, e RAM-ul sau procesorul - sau sursa.
memtest - ruleaza-l 30de minute si vezi, daca da eroare, e RAM-ul.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T430, T410, x230, x260 Microserver Gen8, ML10 V2, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old Yesterday, 12:24   #2662
cristianpetre
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Brasov
Posts: 63
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc de sfaturi! Voi face rost de o sursa si voi incerca ce mi-ati sugerat.
cristianpetre is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 17:55   #2663
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 5,437
Mentioned: 158 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by cristianpetre View Post
Salutare, am o problema cu PC-ul si nu stiu cum sa izolez componenta vinovata. De vreo 2 saptamani cand pornesc PC-ul, uneori nu boot-eaza, se aud ventilatoare pornind, dar nu apare nimic pe monitor. Dupa mai multe cicluri de power off/power on, porneste si nu mai are nicio problema. Aseara am lucrat cam 5 ore, nicio problema, dar azi nu mai vrea sa porneasca deloc. Am incercat sa scot placa video si sa incerc cu cea integrata in procesor, am scos pe rand cate o placuta de RAM, am scos placa de sunet si HDD-ul si am lasat doar SSD-ul, nu vrea sa mai porneasca. Am scos toate cablurile si le-am reasezat, am scos cablurile de power, reset, HDD led si am incercat sa il pornesc cu surubelnita , nimic...nu face POST-ul. Nu am pe carcasa difuzorul acela mic, sa aud daca face vreun beep. Sursa nu cred ca are ceva, ca o data pornit nu mai are nicio problema. Configuratia este urmatoarea:
Memorii Corsair Vengeance DDR3, 2x4GB, 1600Mhz
Carcasa Corsair Carbide 200R
Placa de baza ASRock Z87 EXTREME3, Intel Z87, LGA 1150
Procesor Intel Core i5-4440, LGA 1150, 6MB, 84W
Cooler CPU Scythe Kotetsu
Sursa Super Flower Golden Green Pro SF-550P14XE, 550W
Placa Video ASUS Radeon R7 260X DirectCU II OC, 1GB, GDDR5, 128 bit

Credeti ca e placa de baza? Ce ar trebui sa mai fac inainte sa comand o placa de baza?

Multumesc!
Aceeași problemă o aveam și eu, doar că după ce scoteam PC-ul din priză și īl lăsam cca. 2 minute pornea fără probleme.
Dar de curānd am testat un i5 2400 să văd dacă e ok, iar după ce am pus i5 2500k (cel vechi), iar s-a repetat problema și l-am scos și reintrodus īn slot, iar problema a dispărut.
Doar că acum am instalat un Xeon E3 1275 care e 4core cu 8 threads.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 6,915
Threads: 17,419
Posts: 543,782
Total Online: 181

Newest Member: Trade24ReviewBut

Latest Threads
- by Otman
- by LAB501
- by Dany90
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.