lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-10-2011, 13:16   #9961
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,550
Mentioned: 1051 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

am auzit ce zvonuri ca se scumpesc hdd-urile pentru ca sunt ceva inundatii in Malaezia sau unde s-or produce.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 13:33   #9962
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

In Thailanda; WD si Canon au anuntat ca si-au inchis fabricile.

http://www.wdc.com/en/company/pressr...9-f361bb249150
http://www.wdc.com/en/company/pressr...3-d1efb4bea2ed
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε

Last edited by Chipicao; 23-10-2011 at 13:38.
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 14:05   #9963
GENiEBEN
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,673
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Download View Post
Astia de la PcGarage s-au dilit? "Filez" de un timp un hdd extern si se pare ca s-au hotarat sa-l scumpeasca si nu cu oricat, chiar cu 100 ron. WTF???
Totul e scumpit de importator, cu 30-50ron din cauza inundatiilor. Doar Samsung la RHS erau inca "intacte".
GENiEBEN is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 14:33   #9964
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,120
Mentioned: 111 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Polter, tu chiar esti incepator....
Cum rahat sa nu poti controla ventilator din BIOS? Cum iti explici ca eu am reusit asta...tot pe Z68 de la Asrock.

Iti spun eu cum rezolvi problema:
1. Te duci la CPU configuration.
2. Modifici Hardware Prefetcher si Adjacent Cache Line Prefetch - Ambele le pui ENABLED.
3. Ca sa modifici turatiile, la H/W Monitor options scoti ventilatoarele de pe Full ON si le pui pe manual la level sau auto in functie de temp (ai un target de temp..cand ajunge la el fan va avea turatia X..pana atunci ori e la minim ori undeva intre)
Pai ,face misto de mine placa asta ,am incercat eu in bios toate combinatiile.
Inainte sa ma duc cu procul inapoi ,e posibil sa fie L3 chache sau alte probleme de la placa de baza ,mie sa nu vin cu alt proc si sa fie la fel.
polter is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 14:34   #9965
MoRRiS
Member
 
MoRRiS's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Mangalia
Posts: 161
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by GENiEBEN View Post
Totul e scumpit de importator, cu 30-50ron din cauza inundatiilor. Doar Samsung la RHS erau inca "intacte".
Au ridicat si ăia de la RHS preturile la componente.
__________________
Ai bani, mănânci .. Nu ai bani, nu-ti este foame !!
MoRRiS is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 14:50   #9966
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Fa un update de BIOS. Pune ultimul ce il gasesti pe site. Cred ca 1.70 e ultimul.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 15:01   #9967
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,312
Mentioned: 98 Post(s)




Default

Srsly,sa fiu la magazin si sa vina unu ca polter cu piesele inapoi i-as sparge placa de baza in cap =)) Ti-am zis de 5 ori,nu te astepta la scoruri bune cu ddr3 1333 in single channel,nu vrei sa pricepi si iti expui parerea ta care oricum e proasta(implicit si tu) ca single channel vs dual channel nu e asa mare diferenta.BA E BA,E diferenta cand nu ai suficienta latime de banda.De aia nu ai scos mare lucru in plus la 5000 mhz,pentru ca procesorul e gatuit si la default,e clara treaba.

Concluzia e simpla,Sandy bridge e o arhitectura foarte avansata,mult prea avansata pentru cei ca tine.Du piesele inapoi,ia-ti un abac si ai rezolvat problema.Pana la urma trebuie sa ne stearga cineva si cizmele,vorba aia.
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 15:36   #9968
Selky
Senior Member
 
Selky's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,209
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

vreo idee cat ar valora un cont de wow, pe europe,
druid 85 stormreaver alliance, main,bomkin/resto, ~50k gold, 372 ilvl pve
rogue f aproape de 82, paladin 80, mage 80, stormreaver alliance
shaman 80, stormreaver horde
hunter 85 ravencrest alliance ~30k gold (daca-mi aduc bine aminte)
priest 85 silvermoon alliance
lock 80 ravenholdt horde

druidul e main, alch + jc 525, arch 525, vial of the sands recipe, etc
rogul are lw~500 si jc ~520, magul are ench ~500 si alch 525, hunterul are jc +alch 525, restul avand 2 profesii de 450, maximul care era pt wotlk; toate au master riding
am cd-urile de vanilla, dvd-urile de tbc si wotlk + stickerele cu cd-keys, cataclysm a fost cumparat prin card, are cd-key-ul inregistrat pe acoount; dau si copie de buletin, accept la change mail request, etc tot.

n-am mai jucat de 2-3 luni
Selky is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 16:13   #9969
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,120
Mentioned: 111 Post(s)

PC-ul meu



Default

Iubitel ,inteleg ce zici tu ,dar in tabel daca te uiti scorul facut de i7 2600+Ht e cu ddr3 1333mhz,eu am aceeasi latenta si am rugat un prieten sa imprumute 4 giga de ram ...concluzia ,nici o diferenta chiar daca am dat testul si cu OC la 5000mhz.
Nu am zis ca vreau sa intrec ci sa fie apropiat de cele testate ,atita timp cit hardware sunt identice.
Si alta intrebare de noob : ce legatura are dual chanel cu L3 chache speed?,la mine e cu 60% mai mic decit alt procesor comparativ ,la aceeasi frecventa CPU.
Am ridicat rami la 1600mhz nici o schimbare inafara de scriere si cittire,la AES sau Nuclearus scorul a crescut cu 400 puncte.
Si lasa ca Emag oricum are preturile ridicate ,chir si resigilate la pret mai mic tot au profit.
polter is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 16:27   #9970
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Nu e nimic defect, reinstaleaza Win 7 64-bit de preferat cu SP1 gata integrat. Foloseste un RAM dual-channel minim 1600MHz si masoara atunci
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 16:33   #9971
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,107
Mentioned: 666 Post(s)

PC-ul meu

Default

I fucking love my friends. Ete cu ce m-am ales de ziua mea:

__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 16:50   #9972
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,297
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Awesome! :d
coiotHK is online now   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 16:56   #9973
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Ia stai Polter ca te rezolv eu cu 2 printuri imediat.
Aceeasi placa, aprox acelasi procesor... O sa dau un bench imediat cu single si apoi dual channel ca sa vezi cat esti de neghiob ca nu vrei sa asculti de oameni.

@Boggy... al doilea tricou e fain... love that face )
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 17:04   #9974
GENiEBEN
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,673
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

Tocmai am descoperit ca KLite Codec Pack scoate scor de 3x mai mic in PCMkar07 la Video Transcoding decat cele built-in din 7
GENiEBEN is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 18:13   #9975
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Dual Channel Test la 4ghz.... eu totusi sunt de parere cu colegii care desi nu spun, cred ca sunt de acord cu mine. ESTI CAZUT IN CAP.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cachemem.png
Views:	203
Size:	234.2 KB
ID:	22277  
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 18:45   #9976
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,120
Mentioned: 111 Post(s)

PC-ul meu



Default

Multumesc pentru test ,ai demonstrat ca mie imi trebuie 5ghz ca sa am l3 cache la aceeasi viteza cu al tau ,avind procul la 4000 mhz



LA 4ghz difereta intre mine si tine este de
-3562 Read MB/s
-3120 Write MB/s
-3690 Copy MB/s
latenta 0.5

Mai sus m-am referit la L3 ,la L2 e ceva mai mica ,de oridinu sutelor asa ca acolo e ok .
Nici la 4,8 ghz nu reusesc sa am viteza mai mare sau latenta mai mica decit tine ,raminind o diferenta de cel putin 1000 MB/s.

Acum sa inteleg ca al tau e mai potent ,stiu ca sunt cazut in cap ,dar lumineaza-ma tu de ce asa mari diferente ,chiar si cu HT oprit ,comparativ cu un i5 2500k tactat identic in nuclearus am 3000 puncte mai putin ,pai daca tie ti se par 3000 puncte marja de eroare ,scuza-ma ma las de pc si cumpar un tetrix.

Last edited by polter; 23-10-2011 at 18:48.
polter is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 19:09   #9977
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Da-i acelasi test si la 4 gigi.
Tu esti chiar batut in cap prietene. Daca te uiti la ce viteze ai la L1 si L2 cache in 5ghz vezi ca e diferenta mare. L3 cache vei vedea ca nu prea oscileaza in functie de frecventa.
Fi bun te rog, du procesorul si placa de baza inapoi, sau mai bine, hai facem schimb...
Eu am un procesor destul de rece care il tii cu un FZ120 daily use la 4.7ghz...

Imi pare rau ca ai prins un procesor bun. Mai bine iti cumparai fuckdozer.

Last edited by Enz0; 23-10-2011 at 19:15.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 19:49   #9978
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,449
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

Nu te mai criza asa si nu iti mai innebuni colegii de forum.
Ia-ti niste memorii bune, pune-le in dual channel si ai rezolvat problema. Nu are procesorul niciun defect.
Uite niste printuri:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4000, 2133.jpg
Views:	213
Size:	899.0 KB
ID:	22279   Click image for larger version

Name:	4600, 2133.jpg
Views:	196
Size:	905.9 KB
ID:	22280   Click image for larger version

Name:	5000, 2133.jpg
Views:	197
Size:	898.3 KB
ID:	22281  

Last edited by TheDogg; 23-10-2011 at 20:44.
TheDogg is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 20:04   #9979
alexkid
Senior Member
 
alexkid's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ploiesti
Posts: 700
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pentru amatori -> http://www.drifted.com/ - este un stream live de la Drift Grand Prix Bucuresti.
__________________
Get out there and play!
alexkid is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 20:05   #9980
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,667
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Teoretic un [email protected] ar trebui sa aiba L3 aprox de genu ...



Totusi, avand in vedere pretul ridicol al unui kit 8Gb, nu inteleg cum naiba iei i7 2600k la 1300ron si iei mem de 50ron ... si vii sa plangi aici ca nu ai viteze .
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,007
Threads: 19,683
Posts: 604,622
Total Online: 439

Newest Member: Kingragnar

Latest Threads
- by Kspic
- by mbc
- by crsz94

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.