lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-11-2009, 17:14   #1
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 265
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default SSDul in viata de zi cu zi

M-am gandit sa deschid acest topic pentru a raspunde tuturor celor care sunt sau vor fi in dilema prin care am trecut si eu pana de curand: to ssd or not to ssd?

Acestea fiind spuse iata un simplu Kingston SNV225-S2 64GB vs WD 1TB Green pe sistemul din semnatura.

*nota: pe SSD e instalat win7 ultimate 64bit.

In acest topic as dori sa adunam din experienta tuturor celor care au sau doresc sa achizitioneze un SSD tot felul de informatii utile, concise si elocvente despre cum e sa traiesti cu un SSD si care sunt diferentele fata de alte solutii (hdd-uri simple, in raid, SAS-uri, raptoare etc).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SSD_random.JPG
Views:	1508
Size:	80.6 KB
ID:	3481   Click image for larger version

Name:	SSD_read.JPG
Views:	1519
Size:	69.0 KB
ID:	3482   Click image for larger version

Name:	WD_random.JPG
Views:	1388
Size:	77.1 KB
ID:	3483   Click image for larger version

Name:	wd_read.JPG
Views:	1402
Size:	77.4 KB
ID:	3484  
__________________
Old troll...
Victor is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 17:22   #2
isneuron
Member
 
isneuron's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ma intreb ce-s cu scaderile alea bruste de viteza la SSD... E un fel de freezing?
__________________
E8200, OCZ Vindicator, Gigabyte P35-DS3R, 4 x 1G Corsair 800Mhz, 320G Samsung HD321KJ, Gigabyte 9600GT + Accelero S2, Audigy SE 7.1 24bit, Corsair XV450W, Antec NSK4000, Microlab SOLO 6, 22' Benq G2222HDL.
Acer Aspire One A150.
isneuron is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 17:28   #3
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,515
Mentioned: 202 Post(s)

PC-ul meu

Default

E din cauza ca are instalat windowsul pe el. Asa se intampla mereu. Daca vrei sa vezi maximul performantei trebuie sa fie curat. :P
__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 17:31   #4
isneuron
Member
 
isneuron's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by DeDeRa View Post
E din cauza ca are instalat windowsul pe el. Asa se intampla mereu. Daca vrei sa vezi maximul performantei trebuie sa fie curat. :P
Pai bun... Deci daca am 2-3 aplicatii care ruleaza, e posibil ca SSD-ul sa-mi "read-eze" cu 9MB?
__________________
E8200, OCZ Vindicator, Gigabyte P35-DS3R, 4 x 1G Corsair 800Mhz, 320G Samsung HD321KJ, Gigabyte 9600GT + Accelero S2, Audigy SE 7.1 24bit, Corsair XV450W, Antec NSK4000, Microlab SOLO 6, 22' Benq G2222HDL.
Acer Aspire One A150.
isneuron is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 17:50   #5
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Am si eu varianta de 128GB a SSD-ului tau pe aici si la mine are cam 190MB/s average read fara scaderile alea de performanta. Partea misto a Kingston V+ e average write-ul care e pe la 155-160MB/s
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 20:03   #6
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 265
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intradevar SSDul are windowsul pe el de acolo si caderile si media putin sub 190, totusi in cazul unui utilizator obisnuit vitezele de transfer nu sunt prea relevante avand in vedere dimensiunea mica a unitatilor si faptul ca se foloseste doar o bucata, pentru sistemul de operare si eventual unele aplicatii/jocuri.
__________________
Old troll...
Victor is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 20:35   #7
ferike
VIP
 
ferike's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: next to some ASUS Motherboards, VGAs, Notebooks, LCDs and other nice stuff
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to ferike
Default

Eu zic asa: intr-o zi de lucru obisnuita, read-ul e undeva 80%, restul e write. Iar 90% din write e random write (din OS), nu ma refer la fisierele salvate de pe net (acelea sunt cam 10% max, cel putin in cazul unuia ca mine).

Eu as pune un SSD de 64 GB doar pentru OS (pe desktop mi-as pune si un SSD de 40GB) si aplicatiile cele mai frecvente (Office, Photoshop, FireFox, Winamp si alte balarii din acestea mici). Si eventual UN singur joc.
ferike is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 20:42   #8
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,217
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

In mod normal la un SSD gol graficul obtinut este o linie continua pe la 200 MB/s, daca ai instalat sistemul de operare pe el nu mai poti sa-i stabilesti viteza corect deoarece sistemul de operare face tot timpul cate ceva pe hdd.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 12:16   #9
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

de ceva vreme ma tot intreb daca are loc sa inlocuiesc un RAID0 pe 2 HDD SAS de 15000rpm cu un SSD de 160GB de la intel (rev.2 cu cipuri pe 34nm). RAID-ul de SAS-uri are urmatoarele performante:






Astept pareri pro si contra.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 14:46   #10
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Nu cred ca are rost pentru ca RAID-ul tau e de cel putin 2-3 ari mai performant la scriere decat SSD-ul Intel
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 15:01   #11
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,217
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Singurele SSD-uri care se pot bate cu ce ai tu pot fi doar G2-urile de la Corsair , dar cum linistea si viteza nu au pret te cam costa .
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 15:16   #12
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Nu sunt singurele . Mai e si Kingston SSDNow V+, Mushkin Europe 3 si multe alte SSD-uri care au acelasi controller Samsung (care e si pe Corsair)

P.S: Vitezele certificate sunt de cele mai multe ori umflate
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 16:27   #13
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Sincer ma incita ideea de a lua un intel G2 pe 34nm de 160GB pe care sa fac o partitie de 80-100GB iar restul sa il las liber. Citisem undeva ca astfel poti mari durata de viata lasand loc liber care in cazul utilizarii trim-ului pt care acum intel are un utilitar proprietar iti rezolva problemele de degradare. In alta ordine de idei raid-ul asta de SAS-uri ingrijit (a se citi defragmentat) se ridica ca si performanta aproape de performantele unui SSD la o fractiune de pret. La urma urmei cred ca e o treaba de buget si de bling-bling toata chestia asta cu hdd vs. ssd cel putin eu nefiind convins 100% de fiabilitatea in timp a unui ssd.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 17:54   #14
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,217
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Kingston SSDNow V+ are 140 MB/s la scriere iar Mushkin Europe 3 nu am vazut inca la noi in magazine. Cu un Corsair G2 de 128 GB m-am jucat si pot sa spun ca este foarte bun.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 18:15   #15
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Cat are Average Write cu HDTune? Ca sa pot sa compar cu SSDNow V+ care il am aici...
__________________

Last edited by matose; 07-11-2009 at 18:17.
matose is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 18:31   #16
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Dragos, pentru corsair exista utilitar de trim/wipe cum are intel?
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 21:16   #17
ferike
VIP
 
ferike's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: next to some ASUS Motherboards, VGAs, Notebooks, LCDs and other nice stuff
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to ferike
Default

jocker: vitezele pentru Kingston SSD V+ sunt urmatoarele:
64GB – 140MB/sec.
128GB – 170MB/sec.
256GB – 180MB/sec.
ferike is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2009, 01:05   #18
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 265
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

ibm: diferentele fata de hdd-urile tale o sa fie in special la timpii de acces si la operatiile IO unde, daca SSDurile sunt de calitate, vor fi mult mai multe iar timpii mult mai mici. Pe langa asta SSDul meu cel putin nu se incalzeste, il poti amplasa oriunde iti permit cablurile chiar si langa surse de caldura din carcasa plus nu fac zgomot deloc.

Iar ratele de transfer pe mine nu ma prea incalzesc pentru ca nu alea imi fac amara viata, mie personal.
__________________
Old troll...
Victor is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2009, 04:07   #19
CQSTELUSH
Duck Dodgers
 
CQSTELUSH's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by ibm390s View Post
de ceva vreme ma tot intreb daca are loc sa inlocuiesc un RAID0 pe 2 HDD SAS de 15000rpm cu un SSD de 160GB de la intel (rev.2 cu cipuri pe 34nm). RAID-ul de SAS-uri are urmatoarele performante:






Astept pareri pro si contra.
Al meu are performanţe mai proaste din cauza controller-ului (SAS-urile sunt Cheetak 15k.5, ar trebui să ajung la 250 MB/s cu un controller mai bun), drept pentru care le ţin separat, fără RAID 0, ceea ce în uz normal e mai eficient: pe unul ţin sistemul şi pe celălalt marfa.

Tu ce controller ai?
__________________
I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread upon my dreams.
CQSTELUSH is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2009, 09:54   #20
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Dell SAS 5iR PCIe x8
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,886
Posts: 609,065
Total Online: 311

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by LAB501
- by Boggy
- by Kspic
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.