lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-06-2015, 23:52   #1
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 77
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default Upgrade GPU

Va salut din insoritul Orient Mijlociu,

Am de ceva timp un mic (pi)tic pe creier (sa fac upgrade la placa video) datorat de un mic video tearing pe care il sesizez (cel mai des) cand rulez filme 1080p.

Cred ca problema este generata de cum utilizez iesirile video
DVI pentru Monitor
HDMI pentru receiver > TV 60"
Fiind vorba de 2 "monitoare" diferite cred nu se pot sincroniza (pentru ca ori nu stie placa video ori nu poate... saraca)

Cand am facut sistemul la inceputul lui 2013 am optat pentru
CPU - AMD APU A10-5800K
GPU - ASUS HD 6670 1 GB DDR5 (pentru ca era recomandata pentru "dual graphics" = un fel de crossfire)
MOBO - Gigabyte GA-F2A85X-UP4 (care are PCI Express versiunea 2.0)

Avand in vedere bottleneck-ul (sugrumarea) datorata de placa de baza (pci e 2.0) si de procesorul amd (echivalent la un i3 pe steroizi) ce placa video imi recomandati ?
4K tv / gaming nu este pe lista mea din viitorul apropiat. Vreau doar sa rulez "flawless" filmele si mici joculete de plictiseala (DOTA / Hots / SC2)

Pana acum, singurel, m-am tot orientat catre ceva sub 200 $
GTX 750 TI EVGA 2GB 128 bit > care are foarte multe review-uri bune pe amazon
R9 280 Saphire 3GB 384 bit > care ma atrage pentru ca nu ar trebui sa scot driverele ATI

Iar azi am vazut ca s a lansat noua generatie AMD : exemplu :
MSI R7 370 GAMING 4G
Care are pret bun, 4GB vram, dar o sa ma coste extra sa o aduc pana la mine. (sar de ~30$ peste bugetul initial de 200$)

PS. Am discutat cu mascotzel pe whatsapp, si mi a recomandat sa scot dual graphics => sa rulez doar prin placa video. Parca s-au mai rarit image tearing-urile, dar piticul a ramas

Last edited by RyanAD; 19-06-2015 at 00:10.
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 01:02   #2
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 77
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

200$ | 3 years warranty | out of stock for now

ASUS STRIX-R7370-DC2OC-4GD5-GAMING

sau ... mai suplimentez si iau R9 390 cu 8GB si 512bit ?

Last edited by RyanAD; 20-06-2015 at 00:35.
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 20:02   #3
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,856
Mentioned: 867 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Vezi sa fie acelasi refresh la monitor si tv. Cred ca de aici apare problema.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 23:26   #4
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 77
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

rezolutie + refresh rate : 1080p @ 75hz

monitorul se conecteaza prin vga + adaptor dvi
tv ul se conecteaza prin hdmi
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 23:39   #5
globula_neagra
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: UK
Posts: 403
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si totusi, nu a aparut nici o placa care sa aiba bottleneck de la pci express 2.0 sa nu mai vorbim de 3.0

Cred ca, chiar de vei schimba placa tot vei avea problema, inclind sa cred pe ce zice si mbc, problema e configuratia de multi display facuta prost
-refresh rate
-main display
-resolution
ar putea fi una din cauze.

E cazu totusi sa treci la ceva mai gras dpdv al performantei.

tv-urile merg in 60 prin hdmi (vorbesc aici de semnalu strict dat prin cablu si nu de refresh rate-ul tv-ului care e cu totu alta mancare de peste.

Last edited by globula_neagra; 19-06-2015 at 23:43.
globula_neagra is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 23:43   #6
FATHER
Ancient friend
 
FATHER's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Satu Mare
Posts: 573
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

La 60 Hz ai incercat?
__________________
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
". . ." (Klaus iOhannis)
FATHER is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2015, 00:34   #7
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 77
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

am incercat si la 60... sunt din ce in ce mai putine screen tearing-uri

in ritmul asta... nu mai fac ugrade

ps. totusi in caz ca tot vreau sa fac upgrade... ce placa video imi recomandati ?

Last edited by RyanAD; 20-06-2015 at 00:36.
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2015, 13:52   #8
globula_neagra
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: UK
Posts: 403
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

http://www.amazon.com/Sapphire-DL-DV...eywords=r9+380
Sau daca gasesti R9 280x in raza la 200 desi nu cred
Strict pentru ce te joci tu, orice placa din cele prezentate de tine si-ar face treaba in 1080 cam cu tot la max.
globula_neagra is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2015, 21:26   #9
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 77
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multam de recomandare globula

Am mai urmarit topicul Noutati despre placile AMD/ATI ... si la un moment Monstrul spune ca pentru gaming 1080p (high settings) e suficient GTX 970 / R9 290 (gama de pret > 300$+)

La GTX exista problema ram-ului impartit in 3.5 si 0.5
Seria 200 este deja "veche"
Asa ca mi am luat inima (si cardul de credit) in dinti si am dat comanda (iar) de Gigabyte AMD R9 390 512 Bit GDDR5 8GB (care ma ajunge cu tot cu transport si taxe : 362$ )

Trebuie sa am rabdare si amazon stock suficient.
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2015, 21:41   #10
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,459
Mentioned: 24 Post(s)




Default

e risipa de bani pentru ce faci tu acolo
asigura-te si ca ai o sursa ok
__________________
pensionar...ciocu' mic / RDS : 0765.485.461
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2015, 22:00   #11
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 77
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

nu e risipa... e investitie (pentru gamerul adormit din mine)
desi... asta deschide apetitul si pentru un set CPU + MB - cu aproximativ 400$ trec la i7

sursa este Silent Pro M2 850W
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2015, 06:17   #12
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 77
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dupa o discutie serioasa cu mascotzel am ajuns la concluzia ca momentan un upgrade (pe platforma actuala) nu este recomandat / nu ajuta cu mult performantele.

Asadar, am anulat comanda si incep sa strang bani pentru
i7 4790k + mobo + gtx 980 ti (aproximativ ~1100$ + transport si taxe import uae)

Va multumesc pentru sprijinul acordat.

Rog un moderator sa inchida topicul.
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2015, 20:50   #13
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 77
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

si mosu... zice ca e investitie )

pot eu sa ma cert cu el ?


Last edited by RyanAD; 13-07-2016 at 22:22.
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2015, 09:55   #14
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 2,911
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

În însoritul orient mijlociu au plăci video cu harta României pe cutie?
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is online now   Reply With Quote
Old 17-12-2015, 10:47   #15
parpales
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 504
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu pare a fi de pe cutie...
__________________
N-am , nu pot , nu vreau , nu stiu !
parpales is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2015, 10:49   #16
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 2,911
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Corect. My bad.
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is online now   Reply With Quote
Old 23-12-2015, 19:39   #17
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 77
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

MSI ul este comandat de pe amazon.fr cu livrare internationala. care a durat aproape o luna pentru ca a stat in vama mult (deh sarbatori si lene araba)

"harta romaniei" e un magnet de frigider :P (l am pus sa se simta iz de nationalism)
RyanAD is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade PC GRIP Cutia de sub birou 40 25-06-2013 00:27
upgrade teo1961 Cutia de sub birou 16 23-10-2011 15:23
Un upgrade? Sorin Cutia de sub birou 12 12-10-2010 21:25
upgrade teo1961 Placi video 3 05-08-2010 18:47
Upgrade to i7 AleXandeR18 Procesoare si chipseturi 23 16-11-2009 12:26

 
Forum Stats
Members: 7,063
Threads: 17,931
Posts: 557,310
Total Online: 379

Newest Member: VivienKall

Latest Threads
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.