lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-02-2016, 20:30   #1
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 22 Post(s)




Default Tutorial instalare windows xp pe Skylake

Quote:
Originally Posted by stivut View Post
George, am facut traba ca la carte. Cu bios care nu suporta xp, nu mi s-a intamplat sa nu-mi vada hard-ul.. Adevarul e ca nu m-am stresat prea tare sa instalez xp, dar o sa rezolv treaba asta in scurt timp.
Sper macar in 2D--uri sa-mi iasa ceva rezonabil.
Daca o sa am nevoie de ajutor, o sa te sun cu siguranta, pentru ca stiu ca n-o sa ma refuzi, asa cum n-ai facuto-o niciodata!
Iti multumesc anticipat!
uite am facut pentru tine un mic tutorial de montare imagine xp pe skylake! mi-a luat 15 min instalarea
inainte de toate trebuie sa citesti ghidul facut de TL pentru placile asus ( gasesti pe hwbot)
trecem peste etapa in care convertim un windows in imagine ISO( verificarea cu nLite etc...) , bios la mb compatibil cu XP si etapa in care facem stick-ul bootabil cu RMPrepUSB http://www.rmprepusb.com/
iei pack-ul cu toate cele necesare si le dezarhivezi pe stick (firahelper.ima.gz , firahelper64.ima.gz , grldl si menu.ist)
http://filehorst.de/d/biGHtlsh
http://filehorst.de/d/bxcsGgaz
http://filehorst.de/d/bwEkkjcD
http://filehorst.de/d/bqiFjevk
adaugi si imaginiile ISO ( pe care le-ai preparat inainte) pentru x86=32bit il numesti simplu "XP" iar pe cel 64bit "XP64" evident poti pune in stick doar ce imagine vrei sa instalezi sau sa-l ai permanent cu x86 si x64 numai pentru paltforma sky sau ce o sa mai vina dupa foarte recomandat..


dupa toate astea bootezi de pe stick ( la asus F8) trebuie sa-ti apara o imagine de genul:


selectezi ce windows vrei sa pui , respectiv x86 sau x64 , in cazul meu am pus x64 deci am ales windows x64 step 1-TXT mode enter , trebuie sa-ti apara o imagine de genul :

dupa ce a incarcat iso-ul in RAM iti va cere press F6 -..dupa care va aparea o imagine pe fundal albastru specifica xp-ului

apesi S selectezi firadisk driver 32 bit sau 64 bit in functie de ce ver de wind instalezi hint enter

te va intoarce la aceeasi imagine de mai sus -press S de aceasta data selectezi Intel SKL SATA ACHI Controller (x99 - skylake)

dupa care va incepe instalarea , iti va cere un restart .. vei boota tot de pe stick ( apesi F8) va aparea prima imagine( de sus) ,de aceasta data selectezi windows XP( 32 sau 64 ce versiune instalezi tu) step 2 GUI mode

va aparea fereastra unde va incarca iso-ul in RAM dupa care incepe restul de xp install specific... si gata coane ai xp pe sky
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 01-03-2016 at 22:11.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 13:10   #2
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,673
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Nu vrea si pace!
S-a instalat frumos, pana la capat, dar la restart apare logo-ul Windows si imediat blue screen.
Am incercat cu toate bios-urile XP ready, 0004, 0014 si 0015 - aceeasi treaba.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 13:37   #3
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,162
Mentioned: 83 Post(s)




Default

Ce cod ai coane la bluescreen?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 15:36   #4
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,673
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Nu stiu, ca dispare intr-o fractiune de secunda si se restarteaza.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 15:40   #5
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,009
Mentioned: 445 Post(s)

PC-ul meu



Default

Lol. Tre să mergi la ecranul de boot, apeși F8 și acolo i dai să nu se mai restarteze la blue screen.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 15:42   #6
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,673
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Ok, sa vedem.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 15:51   #7
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,009
Mentioned: 445 Post(s)

PC-ul meu



Default

"Disable automatic restart on system failure" așa se cheamă bestia.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 19:19   #8
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,153
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu esti cumva pe AHCI la SATA, ia incearca cu IDE .
__________________
Viata nu se masoara n numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 19:29   #9
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 22 Post(s)




Default

de cand are skylake suport IDE? , practic instalarea xp-ului pe skylake se produce prin "modificarea" driverului sata!!! , nici saata driver pentru XP nu exista odaca ce INTEL nu suporta XP pe sky!!! se injecteaza fortat driver de AHCI in xp ...ca in ghidul de mai sus!!!
nici suport pe USB nu are sky pe xp , eu folosesc o placa pci x1 to usb dedicata...
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 29-02-2016 at 19:40.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 19:53   #10
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,153
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu

Default

Scuze, dar n-am stat sa citesc tot de la inceput, mi-a sarit in ochi eroarea si este clasica, in cazul asta aproape sigur nu are driverul modificat SATA instalat sau nu este modificat cum trebuie. Si partea cu USB cred ca se poate rezolva, dar cu un driver USB pentru 32 biti, de obicei eu am modificat driveri de XP pentru Windows 7 sau mai sus, invers chiar nu am avut nevoie pana acum, dar o sa incerc cand am timp si daca reusesc o sa-l postez aici.
__________________
Viata nu se masoara n numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 01-03-2016 at 04:01.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 19:59   #11
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 22 Post(s)




Default

da, pentru ca si eu am patit asa , pana sa am placa usb dedicata nu aveam cum instala programe si face schimb de date ( screen) de le ssd/hdd pe alt mediu de stocare si luam ssd-ul cu xp-ul modificat ahci pt sky si il puneam in pc-ul de daily( haswell) si de cate ori faceam asta imi footea boot loaderul ...nu mai puteam boota inapoi pe sky cu xp-ul ala modificat.. dar la el poate fi si din alta parte sursa problemelor!
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 22:36   #12
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,673
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Mi-am comandat acum un adaptor pci-e x1 la usb. Sa vina si mai vedem ce se intampla.
http://www.logilink.org/Produkte_Log...-2x_USB_30.htm
E bun asta?

Last edited by stivut; 29-02-2016 at 22:57.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 00:59   #13
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,009
Mentioned: 445 Post(s)

PC-ul meu



Default

http://www.win-raid.com/t834f25-USB-...nd-modded.html

Drivere USB 3.0.

Și dacă te chinui și bibilești cred că poți instala inclusiv USB 3 nativ Intel pe XP.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 07:20   #14
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 22 Post(s)




Default

http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=149951
sunt deja solutii existente , insa noi suntem bencheri , xp pe skylake va pune doar un bencher ... nu am nevoie sa complic treaba la nivel software cand deja bench-ul in sine este un CHIN atat la nivel soft cat mai ales la nivel hardware , mai ales cand rulezi sub0 cu toate on, platforma plina de gheata se intampla( extraordinar de des) sa busesti os-ul mai ales cand te joci cu driveri ( pe gpu-urile AMD ...futai si pe astia de babuini cu driverele lor de kkt pe legacy gpus), sau cand dai 2d-uri( pi-uri) pica os-urile intr-o veselie( de la ram crash) , si pe urma i-a de la capat tot instalul de os pe sky cu ahci emulat in xp si toate cele...usb hub , divere si programe necesare rularii bench 2D-3D legacy..
pentru mine solutia viabila este pci-e x1 to usb hub.

coane , trebuie sa cauti daca hub-ul usb respectiv are suport pe xp sp3 plug and play, ca nu toate merg !!!
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 01-03-2016 at 07:32.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 08:56   #15
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,479
Mentioned: 477 Post(s)

PC-ul meu



Default

De ce trebuie luat de la cap instalatul de win daca nu schimpi componentele?
Dupa prima instalare nu merge o clona si ompui pe aia direct cand crapa win-ul?
__________________
Ne naștem pe rnd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 11:54   #16
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,673
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Pana sa ajumg la gheata, nu reusesc sa pun XP-ul. Merge instalarea pana la capat normal, apoi da blue screen imediat dupa logo-ul Windows.
Am scos toate perifericele, am scos si placa video - aceeasi problema. Bios 'load optimal defaults' si reset, ca altfel nu merge niciun install.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 19:39   #17
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,009
Mentioned: 445 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ne spui și nouă ce zice acel blue screen? Sau ne faci o poză cu el? Te rugăm de 2 zile.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 20:38   #18
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,673
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Codul e 0.....07B.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 21:11   #19
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,009
Mentioned: 445 Post(s)

PC-ul meu



Default

Probabil de la SATA. Dacă schimbi din AHCI n IDE merge? Eventual n Safe Mode?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 21:14   #20
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,162
Mentioned: 83 Post(s)




Default

Nu exista IDE pe Z170...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tutorial instalare MAC OS X pe PC kpy_here Software 469 20-12-2016 15:12
Instalare Windows 7 Eric Cutia de sub birou 4 31-01-2015 13:38
Tutorial: Instalare Android 4.0.3 ROM pe Samsung Galaxy S2 LAB501 Articole 7 12-06-2012 12:55
Tutorial Root + instalare Lite'ning 3.2 (ICS4.0.3) pe Galaxy SII kpy_here Telefoane mobile si alte gadgeturi 6 04-06-2012 16:27
Problema instalare windows xp blackiller Software 6 04-06-2010 10:46

 
Forum Stats
Members: 7,669
Threads: 18,740
Posts: 581,928
Total Online: 382

Newest Member: ali777

Latest Threads
- by Steve-o
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.