lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-02-2011, 21:20   #1
DIA
Member
 
DIA's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bruxelles
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default 1156, 1155, 1366 sau LGA2011?

Povestea mea:
Acum vreo 4-5 luni am inceput sa caut o configuratie pt un PC (nu era graba). Acesta il folosesc pt 3Dmax, Auto CAD, Photoshop si foarte putin jocuri.

Am inceput prima oara cu o configuratie pe socket 1366 cu un I7 930. Dupa un timp a aparut Sandy B si mi-am facut o configuratie pe noul socket insa pt ca m-am miscat cam greu au disparut de pe piata (stiti f bine povestea).

Apoi, indrumat de alti colegi de forum am zis sa imi indrept privirea catre 1156 deoarece 1366 "era deja expirat"-dupa cum mi-au zis ei. In fine pana la urma am cumparat o configuratie, care este pt prietena mea:
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/331986/
+
Placa video Quadro 600
Aceata achizitie a fost mai mult un test ca sa vad ce poate face, urmand ca sa imi iau si eu ceva dupa.

Acuma....dupa ce am citit mai multe chestii pe net si chiar dupa ce am luat configuratia de mai sus, sunt parca chiar mai mult in ceata.
Nu stiu ce sa fac...Pana in aprilie oricum stau pt 1155, dar acuma intreb se merita sa stau pana la sfarsitul anului pt Ivy? Deci intrebarea mai exact este 1155 vs 1355(sau cum o fi).
Adica o sa se justifice in vreun fel, asta referindu-ma si la preturi....am auzit ca o sa apara cu preturi foarte mari si nu inteleg de ce pt ca Sandy-ul a aparut cu preturi foarte putin mai mari decat restul.

Ideea e ca eu as avea nevoie de calculator pana in mai-iunie pt ca trebuie sa imi fac diploma pe el, insa daca e sa astept vad eu cum imi upgrade-ez pe asta vechi si mai astept. Dar asta o sa o fac doar daca intr-adevar se merita pt ca nici nu vreau sa dau 1000euro pt 1155 iar dupa juma de an sa imi scot parul din cap.
Ms mult
DIA is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2011, 21:45   #2
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Baia Mare
Posts: 5,112
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

1156 merită să cumperi doar SH dacă găseşti cineva de încredere şi la un preţ rezonabil. Eu zic să mai aştepţi puţin până apare Bulldozer de la AMD şi atunci te poţi decide dacă merită 1155 sau nu. Ivy B cică e un dye shrink cu ceva îmbunătăţiri şi cică o să fie pin compatible cu orice placă de bază P67...
__________________
* Last.fm

Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2011, 21:59   #3
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 4,955
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu



Default

In 2-3 saptamanii o sa reapara placile 1155, Asus si Asrock, Msi deja le expediaza.
Asa ca mai asteapta, daca e sa iei ceva dintre 1366/1156/1155 e 1155.
Platforma 2011 va fi foarte scumpa zic eu( quad channel memory+ 6/8 core).
Bulldozer-ul mai ramane in ecuatie dar mai e mult pana in iunie cand se zice ca il lanseaza.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2011, 22:16   #4
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,440
Mentioned: 7 Post(s)




Default

Baga-te pe 1155
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2011, 16:30   #5
DIA
Member
 
DIA's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bruxelles
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am inteles. Ms
O sa revin atunci sa ma ajutati sa-mi fac o configuratie buna
DIA is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2011, 18:38   #6
MIss1Le
Senior Member
 
MIss1Le's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Giurgiu City
Posts: 571
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to MIss1Le
Default

Nu vad ce vedeti voi depasit la 1366 , dar ma rog, eu am 1156 si nu mi se pare depasit in nici un fel. Doar la partea de OC , cu cele doua proace deblocate, asta in caz ca vrei OC , altfel.... dupa cum am mai vazut pe net, faci aceasi branza cu orice procesor din clas i5 sau i7 , nu ca i3 ar fi departe, dar iese din discutie deoarece ai specificat ca folosesti programe care necesita un quad core.
__________________
The way it's meant to be played
MIss1Le is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2011, 18:57   #7
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Baia Mare
Posts: 5,112
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ştii vorba aia „Vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri”.
__________________
* Last.fm

Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2011, 19:09   #8
DIA
Member
 
DIA's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bruxelles
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am zis eu asta. Chiar nu stiu, de aia va intreb pe voi sa stiu ce sa aleg.
Cius
DIA is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2011, 19:10   #9
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Baia Mare
Posts: 5,112
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu la tine mă refeream DIA.
__________________
* Last.fm

Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2011, 20:18   #10
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,440
Mentioned: 7 Post(s)




Default

Pentru Word e bune toate,cu toate ca Phenom II,vorba lu Ramiro,nu e bun nici pentru daily =))
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2011, 21:06   #11
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,494
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Recunoaste tu aici, in public, ce ai zis de seria noua (sau 69 ) de la ATI, sa-ti iei omorul de la furiile rosii ==)))))))
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2011, 21:15   #12
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 4,955
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Am inteles. Ms
O sa revin atunci sa ma ajutati sa-mi fac o configuratie buna
Poate o sa revii mai repede decat crezi poate pe sfarsit la saptamana viitoare:
http://www.gigabyte.com/press-center...e.aspx?nid=991
Quote:
Taipei, Taiwan - February 25, 2011 - GIGABYTE TECHNOLOGY Co., Ltd, a leading manufacturer of motherboards, graphics cards and other computing hardware solutions, today announced that they have begun shipping the totally redesigned GIGABYTE 6 series motherboards featuring the new Intel® B3 stepping chipsets. Motherboards are expected to be available as early as next week, when shipments start to clear customs offices in markets around the world.
Quote:
Pentru Word e bune toate,cu toate ca Phenom II,vorba lu Ramiro,nu e bun nici pentru daily =))
Cred ca e bun numai pentru download sau nici acolo...

Sa fi Phenom X6 si sa-ti iei bataiuta de la anticul Wolfdale si de la i3 530 ...
Chiar nu ma intereseaza ca e single thread.
Are Amd-ul Turbo pana la 3.3ghz, deci e oricum peste ca si frecvente.
Pur si simplu n-are seturi de instructiuni facute cum trebuie pentru office.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.

Last edited by xdan; 27-02-2011 at 21:44.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 20:43   #13
DIA
Member
 
DIA's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bruxelles
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by xdan View Post
Poate o sa revii mai repede decat crezi poate pe sfarsit la saptaman viitoare:
http://www.gigabyte.com/press-center...e.aspx?nid=991
Ok....
Ce ziceti de asta:
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-w...paign=wishlist
Pt OC as vrea sa il duc undeva pana in 4,8Ghz daca reusesc.
Si as mai avea niste intrebari in leg cu:
-memoriile: Trebuie sa iau cu frecventa mare? din moment ce umblu doar la multiplicator. Adica pot lua la fel de bine memorii de 1333
-coolerul: Ar fi mai bun un Corsair H70 pe apa? ca pe aer nu cred ca e nici unul mai bun (in banii astia)
-placa de baza: va reveni sub acealasi nume sau vor fi si alte modele mai bune?
DIA is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 20:50   #14
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Baia Mare
Posts: 5,112
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by DIA View Post
-coolerul: Ar fi mai bun un Corsair H70 pe apa? ca pe aer nu cred ca e nici unul mai bun (in banii astia)
lol?
__________________
* Last.fm

Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 21:29   #15
alexutzuro
Member
 
alexutzuro's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucharest
Posts: 189
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by DIA View Post
Ok....
Ce ziceti de asta:
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-w...paign=wishlist
Pt OC as vrea sa il duc undeva pana in 4,8Ghz daca reusesc.
Si as mai avea niste intrebari in leg cu:
-memoriile: Trebuie sa iau cu frecventa mare? din moment ce umblu doar la multiplicator. Adica pot lua la fel de bine memorii de 1333
-coolerul: Ar fi mai bun un Corsair H70 pe apa? ca pe aer nu cred ca e nici unul mai bun (in banii astia)
-placa de baza: va reveni sub acealasi nume sau vor fi si alte modele mai bune?
Salut!
Eu iti propun ceea ce este in print-screen + placa de baza de pe PcGarage:

http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza.../p67-extreme6/

Spor la cautari!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled1.jpg
Views:	206
Size:	277.5 KB
ID:	16211  
alexutzuro is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 21:32   #16
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 4,955
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Ce ziceti de asta:
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-w...paign=wishlist
Pt OC as vrea sa il duc undeva pana in 4,8Ghz daca reusesc.
Si as mai avea niste intrebari in leg cu:
-memoriile: Trebuie sa iau cu frecventa mare? din moment ce umblu doar la multiplicator. Adica pot lua la fel de bine memorii de 1333
-coolerul: Ar fi mai bun un Corsair H70 pe apa? ca pe aer nu cred ca e nici unul mai bun (in banii astia)
-placa de baza: va reveni sub acealasi nume sau vor fi si alte modele mai bune?
N-ai ales chiar cele mai bune componente, uite aici ceva mai bun:
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/338178/

Pentru overclock la 4.8ghz va fi suficient si Thermalright-ul pus de mine.
Alt cooler pana in 400 de lei pe apa nu e maii bun, nici mai silentios.
Memoriile sunt suficiente zic eu si la 1333CL9 plus ca din memoriile astea ieftine cam toate merg 1600CL9 cu 1.58-1.6v.
Deci am pus altele mai ieftine 2 placute de 4gb.
HDD nu are rost SATA III ca nici unul nu e mai rapid decat un Samsung F3.
Plus ca ce ai pus tu era de 640GB in aceeasi bani F3 e de 1T.
Carcasa ti-am pus alta mult mai buna cu 4 ventilatoare de 120mm incluse(deci cu un flux de aer foarte bun), filtre de praf, spatioasa, etc.
Sursa de 700W certificata 80PLUS GOLD, atata ca nu e modulara dar e mai buna. O sa poti face eventual pe ea si SLI de GTX 460.
Si cu ceva bani economisiti pe memorii si cooler au ramas bani de GTX 560 deci mai important pentru tine o placa video mai buna.
E cea mai ieftina, dar stoc sau overclock moderat o sa tina.
Eventual daca o sa mai poti aduna 100 lei ar fi mai bine sa cumeri Msi-ul asta:
http://www.pcgarage.ro/placi-video/m...-ddr5-256-bit/
Placile de baza vor fi aceleasi doar cu chipsetul P67 schimbat.

P.S.: alexutzuro vezi ca intre GTX 560Ti si GTX 570 nu e asa mare diferenta practic o GTX 560Ti cu overclock ajunge GTX 570 http://www.hardwarecanucks.com/forum...te-msi-20.html, mai bine in banii aia se poate pune un SLI de GTX 460 http://www.pcgarage.ro/placi-video/p...-ddr5-256-bit/ si e peste GTX 570 ca si performanta.
Procesor-ul s-ar putea lua separat de la azerty e ceva mai ieftin.

DIA care ar fi si bugetul maxim?
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.

Last edited by xdan; 27-02-2011 at 21:53.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 21:50   #17
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,467
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu sunt fan WesternDigital, se stie, dar WD10EARS e mai bun ca F3 de la Samsung, desi e Green.
__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 21:56   #18
DIA
Member
 
DIA's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bruxelles
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Steve-o View Post
lol?
Nu inteleg.
DIA is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 22:02   #19
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 4,955
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Nu sunt fan WesternDigital, se stie, dar WD10EARS e mai bun ca F3 de la Samsung, desi e Green.
Nu stiu sa fie asa:
http://levelx.me/technology/benchmar...iew-benchmark/
http://www.mygarage.ro/powered-pc-ga...tb-2010-a.html
Din cate vad eu pe acolo un F3 il cam manca cu fulgi cu tot...
Si nici noile SATA3 de la WD nu-s mai breze
http://www.mygarage.ro/teste-si-revi...-wd10ealx.html

DIA pana acuma majoritatea coolerelor pe apa sunt fail, sau cel putin nu sunt mai bune decat cele pe aer.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.

Last edited by xdan; 27-02-2011 at 22:14.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 22:25   #20
DIA
Member
 
DIA's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bruxelles
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

@xdan: Bugetul e cam 4500 ron. Configuratia pe care am facut-o eu am ales-o de la Garage pt ca le-am ales mai usor, dar le voi cumpara de la azerty ca ma ajunge cu vreo 300 mai putin.
-ai ales cooler-ul Thermalright pt ca e mai bun sau mai ieftin? Intreb pt ca pe mine cel mai mult ma intereseaza procesorul, apoi placa video (mai putin ma joc )
-Pe Palit nu prea as merge (nu zic din experienta ci din auzite)
-Carcasa: mi se pare ca Akasa are un airflow mai bun pt ca are si vent lateral si astfel pun fata si lateral sa bage aer, iar spate si sus sa scoata.
DIA is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1155 vs. 1156 (sistem de buget) mascotzel Cutia de sub birou 16 06-01-2011 20:07
Upgrade 775 >> 1156 / 1366 Stefun Zona libera 16 03-05-2010 18:48
Recomandare kit skt 1156 sau skt 1366 pentru overclok elmysterio Procesoare si chipseturi 29 02-04-2010 16:30
Z600 - Lga 1366-1156-775 HARDCORE retention kit Triplu_Z Modding 17 26-12-2009 22:00

 
Forum Stats
Members: 3,996
Threads: 13,012
Posts: 401,203
Total Online: 93

Newest Member: zExx

Latest Threads
- by mbc
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.